e nece dobiti obavjestkakavdanakneiskustvu wrote:shandrprcSA wrote:pa nema ako je zakacena za brisaca sta ako sam od nekoga posudio auto
sta onda
vlasnik vozila dobije obavijest na kućnu adresu,ako nije on parkirao,treba dostaviti podatke o licu koje je parkiralo vozilo
Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
-
shandrprcSA
#126 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Last edited by shandrprcSA on 26/09/2013 21:16, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#127 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
shandrprcSA wrote:sta ako je auto na firmi? sta ako je na lizingu? pa kad hoces da kupis auto kojem je npr istekla registracija, ti prije nego das lovu odes u PU i pitas da li taj i taj (vlasnik) ima kazni a neces reci to i to vozilo da li ima kaznimuha_sa wrote: zar ovo nije jedno te isto--valjda tablice "kažu" ko je vlasnik vozila.
bolan, cojk moze imati 6 auta.
kazna je vezana za auto, vlasnik je osoba na koju pada da plati ako onaj ko je vozio ne plati (ako nije vlasnik).
lizing - pise ko ga lize, firmino auto - zna se ko ga duzi.
da lik sinu+kcerki-zeni-rodjaki-komsi... auto, sin zaradi tiket na brisacu, i fino tata kaze idi plati ... boli onog u policiji ko je vozio, a ko platio ako je lova legla i slaze se broj naloga i ostalo.
nego, ne kontam lika sto je platio, a nije provjerio
-
kakavdanakneiskustvu
#128 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
shandrprcSA wrote:tacnorespo wrote:kao sto muha rece na onom zutom i crvenom papiru fino pise auto tih i tih reg tablica je pogresno parkiralo tu i tu po clanu tom i tom duzan je platiti 40 KM
unose se tablice ali ne i ko je vlasnik vozilarespo wrote:a to isto ima i policajac kad predaje smjenu u mupu
i onda se ti podaci unose u bazu podataka i nikakvi drugi(ako ne vjerujes ti provjeri)
taj broj kazne= taj broj uplatnice (ako ne vjerujes ti provjeri)respo wrote:taj broj tablica= taj broj uplatnice
imas mogucnost gdje uvijek mozes dostaviti podatke o vozacu (npr. ko kod radara) a ako nit' muha nit' ja ne priznajemo da smo parkirali uvijek vlasnik imas mogucnost sudskog odlucivanja (samo tad je malo skupljerespo wrote:a posto se zna ko je vlasnik tog auta ide znaci mujo mujic = taj broj tablica
i ne moze nikako biti suljo suljic = taj broj tablica kad suljo ima onaj broj tablica) i kazna ze veze za JMB vlasnika vozila a ne za tablice
(ako ne vjerujes ti provjeri)
unos prek. naloga,unese se matični broj vlasnika vozila i broj tablica,ili lica za koje je vlasnik dostavio podatke da je upravljao vozilom, to najčešće u slučaju kazni zbog prekoračenja brzine.
- uglavnomja
#129 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
bujrummuha_sa wrote:imaš vala pravododaj i meni tih kokica
i da se zalije
-
kakavdanakneiskustvu
#130 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
shandrprcSA wrote:e nece dobiti obavjestkakavdanakneiskustvu wrote:shandrprcSA wrote:pa nema ako je zakacena za brisaca sta ako sam od nekoga posudio auto
sta onda
vlasnik vozila dobije obavijest na kućnu adresu,ako nije on parkirao,treba dostaviti podatke o licu koje je parkiralo vozilojer se smatra da je vlasnik vozila parkirao sve dok ti ne das sam muhine podatke
( kao sto si i napisao) a muha da ispadne posten
on plati kaznu
i kasnije odu zajedno na pivu
![]()
![]()
ama dobije obavijest,u zenici svako za nepropisno parkiranje dobije poštom obavijest
- respo
#131 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
svejedno je na kome je autoshandrprcSA wrote:sta ako je auto na firmi? sta ako je na lizingu? pa kad hoces da kupis auto kojem je npr istekla registracija, ti prije nego das lovu odes u PU i pitas da li taj i taj (vlasnik) ima kazni a neces reci to i to vozilo da li ima kaznimuha_sa wrote: zar ovo nije jedno te isto--valjda tablice "kažu" ko je vlasnik vozila.
taj broj priznanice je vezan za to i to auto
a ti u priznanicu upisujes svoje ime i prezime koje nije isto kao sto je vlasniku tog auta ma ko to bio
jasnije?
-
shandrprcSA
#132 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
auto na tati a sin platio kaznuuglavnomja wrote:shandrprcSA wrote:sta ako je auto na firmi? sta ako je na lizingu? pa kad hoces da kupis auto kojem je npr istekla registracija, ti prije nego das lovu odes u PU i pitas da li taj i taj (vlasnik) ima kazni a neces reci to i to vozilo da li ima kaznimuha_sa wrote: zar ovo nije jedno te isto--valjda tablice "kažu" ko je vlasnik vozila.
kazna je vezana za auto, vlasnik je osoba na koju pada da plati ako onaj ko je vozio ne plati (ako nije vlasnik).
da lik sinu+kcerki-zeni-rodjaki-komsi... auto, sin zaradi tiket na brisacu, i fino tata kaze idi plati ... boli onog u policiji ko je vozio, a ko platio ako je lova legla i slaze se broj naloga i ostalo.
nego, ne kontam lika sto je platio, a nije provjerioi ne znam da li se pise broj tablica na uplatnici.
a tacno je da muriju boli neka stvar ko ce platiti
-
kakavdanakneiskustvu
#133 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
uglavnomja wrote:shandrprcSA wrote:sta ako je auto na firmi? sta ako je na lizingu? pa kad hoces da kupis auto kojem je npr istekla registracija, ti prije nego das lovu odes u PU i pitas da li taj i taj (vlasnik) ima kazni a neces reci to i to vozilo da li ima kaznimuha_sa wrote: zar ovo nije jedno te isto--valjda tablice "kažu" ko je vlasnik vozila.
kazne su vezane za matični broj fizičkog lica ili ID broj pravnog lica
nema potrebe upisivati broj tablica na uplatnicama kazni
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 26/09/2013 21:31, edited 1 time in total.
- and
#134 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
a jel nadležan za sigurnost u gradu,ubistva,pljačke,krađe vozila?kakavdanakneiskustvu wrote:Haris033 wrote:Parkiram već više od dvije godine unutar novog naselja u ul. Paromlinska (naselje iza pruge koja vodi za velepekaru), na trotoaru gdje nema oznake "Zabrana parkiranja". I sve bi bilo o.k. da me juče nije dočekala kazna u kojoj nečitko piše "Vozilo zatečeno parkirano na trotoaru", gdje se počiniocu prekršaja izriče jedinstvena kazna u iznosu od 40,00 KM.Ista kazna je čekala još 15-tak vozila koji se tu parkiraju baš kao i ja već godinama. Pošto je ovaj dio grada, baš kao i svaki drugi, pretrpan vozilima i gdje manjka parking prostora, mislim da je od strane MUP-a krajnje bezobrazno naplaćivati kazne i da je ovo u neku ruku pljačka i kamatarenje. Da još napomenem, 10 metara prije skretanja u ovo naselje, dužinom cijele transferzale (100 m duž jedne saobraćajne trake u oba pravca) stoje parkirana vozila na sred ulice i uz mnoštvo znakova "Zabrane zaustavljanja i parkiranja vozila", ali tu nema niti jedne kazne okačene na automobilima...
![]()
Ista stvar se dešava u većini sarajevskih naselja, pa tako i u naselju "Kvadrant" na Čengić Vili gdje sam odrastao i gdje mi žive roditelji. U naselju, od kako se napravilo, niko i nikada nije dobio kaznu za parkiranje po trotoarima, niti su parkirana auta smetala stanovnicima i djeci...., sve do juče kada su građani dobili kazne za nepropisno parkiranje!!!
Nemam ništa protiv da se kažnjavaju ljudi koji nepropisno parkiraju, ali "gospodo" iz MUP-a, prvo obezbjedite parking prostore,[/size] pa onda kažnjavajte, a ne ovako kako ste skontali, jer izgleda sve više ljudi poštuje saobraćajne znakove, ograničenje brzine, a valja nekako napuniti budžet....
Osim toga, šta je sa onim ljudima koji imaju po 10 i više (neregistrovanih) automobila/krševa i koji koriste naselja za auto -pijacu i koji te iste krševe parkiraju na regularna mjesta za parkiranje (i tu stoje po više godina), pa zbog istih drugi budu prisiiljeni parkirati po trotoarima...
mup nije nadležan za obezbjeđivanje parking prostora
-
kakavdanakneiskustvu
#135 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
and wrote:a jel nadležan za sigurnost u gradu,ubistva,pljačke,krađe vozila?kakavdanakneiskustvu wrote:Haris033 wrote:Parkiram već više od dvije godine unutar novog naselja u ul. Paromlinska (naselje iza pruge koja vodi za velepekaru), na trotoaru gdje nema oznake "Zabrana parkiranja". I sve bi bilo o.k. da me juče nije dočekala kazna u kojoj nečitko piše "Vozilo zatečeno parkirano na trotoaru", gdje se počiniocu prekršaja izriče jedinstvena kazna u iznosu od 40,00 KM.Ista kazna je čekala još 15-tak vozila koji se tu parkiraju baš kao i ja već godinama. Pošto je ovaj dio grada, baš kao i svaki drugi, pretrpan vozilima i gdje manjka parking prostora, mislim da je od strane MUP-a krajnje bezobrazno naplaćivati kazne i da je ovo u neku ruku pljačka i kamatarenje. Da još napomenem, 10 metara prije skretanja u ovo naselje, dužinom cijele transferzale (100 m duž jedne saobraćajne trake u oba pravca) stoje parkirana vozila na sred ulice i uz mnoštvo znakova "Zabrane zaustavljanja i parkiranja vozila", ali tu nema niti jedne kazne okačene na automobilima...
![]()
Ista stvar se dešava u većini sarajevskih naselja, pa tako i u naselju "Kvadrant" na Čengić Vili gdje sam odrastao i gdje mi žive roditelji. U naselju, od kako se napravilo, niko i nikada nije dobio kaznu za parkiranje po trotoarima, niti su parkirana auta smetala stanovnicima i djeci...., sve do juče kada su građani dobili kazne za nepropisno parkiranje!!!
Nemam ništa protiv da se kažnjavaju ljudi koji nepropisno parkiraju, ali "gospodo" iz MUP-a, prvo obezbjedite parking prostore,[/size] pa onda kažnjavajte, a ne ovako kako ste skontali, jer izgleda sve više ljudi poštuje saobraćajne znakove, ograničenje brzine, a valja nekako napuniti budžet....
Osim toga, šta je sa onim ljudima koji imaju po 10 i više (neregistrovanih) automobila/krševa i koji koriste naselja za auto -pijacu i koji te iste krševe parkiraju na regularna mjesta za parkiranje (i tu stoje po više godina), pa zbog istih drugi budu prisiiljeni parkirati po trotoarima...
mup nije nadležan za obezbjeđivanje parking prostora
valjda i sam znaš da jeste
- and
#136 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
pa kakvi su rezultati?jel se bave tim?
iz ličnog iskustva kada su mi ukrali auto,policajac mi je rekao,šta ćeš,sad moraš na tramvaj.kontam,nije u njihovoj nadležnosti
ljudi imaju priliku gledati non stop parkirana vozila na nedopuštenim mjestima pored kojih policije ne smije proći,a ne da im priđu i stave kaznu,pa se nafuraju da mogu i oni parkirati gdje hoće.kada se i na ovim vozilima počnu pojavljivati kazne ili ih budu vukli paukom i policiju će građani ozbiljnije shvatati
iz ličnog iskustva kada su mi ukrali auto,policajac mi je rekao,šta ćeš,sad moraš na tramvaj.kontam,nije u njihovoj nadležnosti
ljudi imaju priliku gledati non stop parkirana vozila na nedopuštenim mjestima pored kojih policije ne smije proći,a ne da im priđu i stave kaznu,pa se nafuraju da mogu i oni parkirati gdje hoće.kada se i na ovim vozilima počnu pojavljivati kazne ili ih budu vukli paukom i policiju će građani ozbiljnije shvatati
Last edited by and on 26/09/2013 21:42, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#137 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
and wrote:pa kakvi su rezultati?jel se bave tim?
to mene pitaš kakvi su im rezultati????
-
shandrprcSA
#138 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
evo sad prodje vod murije sa lopatama i krampama 
- and
#139 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
više konstatujem,jer svi znamo rezultatekakavdanakneiskustvu wrote:and wrote:pa kakvi su rezultati?jel se bave tim?
-
kakavdanakneiskustvu
#140 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
and wrote:više konstatujem,jer svi znamo rezultatekakavdanakneiskustvu wrote:and wrote:pa kakvi su rezultati?jel se bave tim?
ok
- and
#141 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
hajde,neće li šta korisno uraditishandrprcSA wrote:evo sad prodje vod murije sa lopatama i krampama
- starii
#142 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Ni dijete pod anestezijom se ne može automobilom uvesti na kliniku
Normalizacija saobraćaja u krugu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koja je počela 2. septembra, uspješno se provodi na zadovoljstvo građana. Tako barem kažu u saopćenju iz KCUS-a, u kojem ističu da je ova odluka donesena radi dobrobiti građana.
U saopćenju jedno, a na terenu nešto sasvim drugo
- Posebno je važno naglasiti da su na ovaj način omogućeni slobodan pristup podzemnim i nadzmenim hidrantima, požarnim putevima, bolja povezanost klinika radi prevoza pacijenata, snabdijevanje i smanjenje buke. KSUC je planom predvidio ulaz kroz tunel DIP-a iz Ulice Stjepana Tomića preko puta taksi-štanda, gdje će nesmetano ulaziti sva vozila jer je tunel namijenjen za pacijente i posjetioce. U tunelu su, također, za sve nepokretne i teško pokretne pacijente osigurana kolica, medicinske sestre i pomoćni radnici s kojima će pacijenti nesmetano biti odvedeni u dio klinike u kojoj se hospitaliziraju. Ulazak na glavnu kapiju KCUS-a imaju pacijenti sa 80 i 100-postotnom invalidnošću uz propusnice koje dobiju na klinikama na kojima se liječe.
Međutim, priča Bassama Koudeimatija, predsjednika Sindikata radnika Doma zdravlja KS-a, ni najmanje se ne uklapa u saopćenje KCUS-a. Koudeimati je prije nekoliko dana imao više nego neugodno iskustvo na KCUS-u.
- Vodio sam trogodišnje dijete na snimanje magnentne rezonance na Radiologiju u KCUS-u. S obzirom na to da je dijete trebalo dobiti anesteziju, poslali su me na Pedijatriju i tamo sam i otišao. Nakon što mi je dijete uspavano, krenuo sam na Radiologiju, ali nisam mogao ući autom. Zaustavili su me portiri i ja ne krivim njih jer oni moraju poštovati odluke menadžmenta, ali sam se strašno naljutio i tražio sam da mi zovnu direktora KCUS-a Damira Aganovića. Nakon intervencije pustili su me unutra, ali to je najmanje bitno. To znači da nisam doktor i kolega, ne bih mogao ući i tako bilo koji građanin koji ima isti ili sličan problem mora dijete koje je uspavano pješke nositi sa klinike na kliniku jer oni nisu osigurali nikakav prevoz. Tog momenta sam bio u stanju da razvalim rampu jer su me takvim postupcima iznervirali. Kada sam rekao direktoru Aganoviću da o ovome neću šutjeti i da ću sve iznijeti u medije, kazao mi je da ispričam kome god hoću i da ga nije briga. Bio sam zatečen, jer nisam očekivao tako bahato ponašanje direktora, naglasio je Koudeimati.
Redakciji Oslobođenja obratilo se još nekoliko Sarajlija koje su se požalile na novi sistem saobraćaja na KCUS-u, koji su okarakterisali kao nedovoljno pripremljen.
sta reci glasajmo opet za drzavu za covjeka
Normalizacija saobraćaja u krugu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koja je počela 2. septembra, uspješno se provodi na zadovoljstvo građana. Tako barem kažu u saopćenju iz KCUS-a, u kojem ističu da je ova odluka donesena radi dobrobiti građana.
- Posebno je važno naglasiti da su na ovaj način omogućeni slobodan pristup podzemnim i nadzmenim hidrantima, požarnim putevima, bolja povezanost klinika radi prevoza pacijenata, snabdijevanje i smanjenje buke. KSUC je planom predvidio ulaz kroz tunel DIP-a iz Ulice Stjepana Tomića preko puta taksi-štanda, gdje će nesmetano ulaziti sva vozila jer je tunel namijenjen za pacijente i posjetioce. U tunelu su, također, za sve nepokretne i teško pokretne pacijente osigurana kolica, medicinske sestre i pomoćni radnici s kojima će pacijenti nesmetano biti odvedeni u dio klinike u kojoj se hospitaliziraju. Ulazak na glavnu kapiju KCUS-a imaju pacijenti sa 80 i 100-postotnom invalidnošću uz propusnice koje dobiju na klinikama na kojima se liječe.
Međutim, priča Bassama Koudeimatija, predsjednika Sindikata radnika Doma zdravlja KS-a, ni najmanje se ne uklapa u saopćenje KCUS-a. Koudeimati je prije nekoliko dana imao više nego neugodno iskustvo na KCUS-u.
- Vodio sam trogodišnje dijete na snimanje magnentne rezonance na Radiologiju u KCUS-u. S obzirom na to da je dijete trebalo dobiti anesteziju, poslali su me na Pedijatriju i tamo sam i otišao. Nakon što mi je dijete uspavano, krenuo sam na Radiologiju, ali nisam mogao ući autom. Zaustavili su me portiri i ja ne krivim njih jer oni moraju poštovati odluke menadžmenta, ali sam se strašno naljutio i tražio sam da mi zovnu direktora KCUS-a Damira Aganovića. Nakon intervencije pustili su me unutra, ali to je najmanje bitno. To znači da nisam doktor i kolega, ne bih mogao ući i tako bilo koji građanin koji ima isti ili sličan problem mora dijete koje je uspavano pješke nositi sa klinike na kliniku jer oni nisu osigurali nikakav prevoz. Tog momenta sam bio u stanju da razvalim rampu jer su me takvim postupcima iznervirali. Kada sam rekao direktoru Aganoviću da o ovome neću šutjeti i da ću sve iznijeti u medije, kazao mi je da ispričam kome god hoću i da ga nije briga. Bio sam zatečen, jer nisam očekivao tako bahato ponašanje direktora, naglasio je Koudeimati.
Redakciji Oslobođenja obratilo se još nekoliko Sarajlija koje su se požalile na novi sistem saobraćaja na KCUS-u, koji su okarakterisali kao nedovoljno pripremljen.
sta reci glasajmo opet za drzavu za covjeka
-
quarterback
#143 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
koliko sam vidio nakon brzog surfanja netom Damir Aganović nije clan ni jedne stranke
treba politiku i izbore ugraditi i u parkiranje po gradu ?
treba politiku i izbore ugraditi i u parkiranje po gradu ?
- johntra
#144 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Nije kadar nikakve stranke, ali ga je valjda SDP postavio za mjesto direktora...pa se odmah raspale teorije i teorije...
-
VjecitiStudent
#145 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Jedan, jedini kombi (ili sto bi rekli "shuttle) koji bi kruzio od kapije do zadnje zgrade i nazad, i prevozio pacijente, bi rijesio vecinu problema. Mozda se toga sjete u sljedecem stoljecu.
-
dede merdzane
#146 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Zar nemaju one podzemne hodnike i kolica za prevoz izmedju klinika?
-
walk_M-A-N
#147 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Čitao sam postove s početka i šta reći: protiv sam držanja zakona "ko p'jan plota" kad se ardi o parkiranju i svjetlima po (sunčanom) danu. Jasno je da su to parlamentarci usvojili, isti oni koji su usvojili i zakon o cukama, ali definitivno niko neće biti oštećen ako se to ne naplaćuje ovako, već samo ako smeta ili je tmuran ili kišovit dan (kada stvarno terbajuj svjetla). E toliko već može MUP uraditi.
Prvo, već su drugi pisali, jadno je da je to sada slika policajca, neko ko traži besmislene prekršaje da naplati kazne, umjesto da štiti ljude, imovinu, bori se protiv kriminala i nasilnika... Jasno da su to posebni odjeli u MUP-u ali broj i organizaciju određuje isti taj MUP:
Drugo, grozno je ovako praviti "akcije" i zaći ponegdje i pisati kazne (a to je prosječna dnevnica). Suprotno, tamo gdje auto smeta, recimo pred ulazom u kuću, prodavnicu, pred stepenicama, ako pješak mora sići na ulicu (i nema drugog trotoara) itd. tamo treba pritisnuti.
Politiku parkiranja i znakova vode Min. saobraćaja. koje postavlja znakove gdje ne treba (i tamo gdje se niko ne parkira), i Dir. za puteve koja stavlja one podignute ivičnjake gdje smo parkirali decenijama. A njihova auta imaju dozvole za ulaz u zabranu i vozače...
Ne podržavam njihov rad posebno Min, jer postaju svrha sami sebi i firmama koje isporučuju i održavaju znakove i semafore. Odem u neku malu uličicu u brdu kad tamo znak "jednosmjerna ulica".. pa kruži. Jednostavno je previše semafora kji samo suporavaju saobraćaj, što je već druga tema (svaka čast na krućnim tokovima na Ilidži i u NG).
Recimo, ako imaju 2 trotoara, pa kome smeta drugi, kao što je slučaj u ulicama gdje ima vrlo malo pješaka. Ili, kome smeta parkiranje u Gimnazijskoj ako ostaje čitava ulica za pješake, jer tuda nema saobraćaja. Ili recimo parkiranje u jednoj traci jednosmjerne ulici na Grbavici, gdje je inače gužva. Ili na onom slobodnom prostoru do semafora preko puta Doma sindikata, gdje "zakon brani parkiranje blizu raskrsnice" (zaboravili reći da to važi tamo gdje se skreće, radi skretanja, pa MUP piše kazne redovno).
U zadnje vrijeme se upravo radi ovakvih stvar ne osjećam dobro u svom gradu. Zar trebamo gledati na sve strane odakle će iskočiti policajac s kaznom ili strahovati kad dođemo do auta ima li opet kazne? Naarvno, ako je auto parkirano tako da nikome ne smeta.
I zamolio bih one koji su kupili ili iznajmili garažu da to nama ostalima ne nabijaju na nos sa željom "nek komšiji kazne auto"..
Prvo, već su drugi pisali, jadno je da je to sada slika policajca, neko ko traži besmislene prekršaje da naplati kazne, umjesto da štiti ljude, imovinu, bori se protiv kriminala i nasilnika... Jasno da su to posebni odjeli u MUP-u ali broj i organizaciju određuje isti taj MUP:
Drugo, grozno je ovako praviti "akcije" i zaći ponegdje i pisati kazne (a to je prosječna dnevnica). Suprotno, tamo gdje auto smeta, recimo pred ulazom u kuću, prodavnicu, pred stepenicama, ako pješak mora sići na ulicu (i nema drugog trotoara) itd. tamo treba pritisnuti.
Politiku parkiranja i znakova vode Min. saobraćaja. koje postavlja znakove gdje ne treba (i tamo gdje se niko ne parkira), i Dir. za puteve koja stavlja one podignute ivičnjake gdje smo parkirali decenijama. A njihova auta imaju dozvole za ulaz u zabranu i vozače...
Ne podržavam njihov rad posebno Min, jer postaju svrha sami sebi i firmama koje isporučuju i održavaju znakove i semafore. Odem u neku malu uličicu u brdu kad tamo znak "jednosmjerna ulica".. pa kruži. Jednostavno je previše semafora kji samo suporavaju saobraćaj, što je već druga tema (svaka čast na krućnim tokovima na Ilidži i u NG).
Recimo, ako imaju 2 trotoara, pa kome smeta drugi, kao što je slučaj u ulicama gdje ima vrlo malo pješaka. Ili, kome smeta parkiranje u Gimnazijskoj ako ostaje čitava ulica za pješake, jer tuda nema saobraćaja. Ili recimo parkiranje u jednoj traci jednosmjerne ulici na Grbavici, gdje je inače gužva. Ili na onom slobodnom prostoru do semafora preko puta Doma sindikata, gdje "zakon brani parkiranje blizu raskrsnice" (zaboravili reći da to važi tamo gdje se skreće, radi skretanja, pa MUP piše kazne redovno).
U zadnje vrijeme se upravo radi ovakvih stvar ne osjećam dobro u svom gradu. Zar trebamo gledati na sve strane odakle će iskočiti policajac s kaznom ili strahovati kad dođemo do auta ima li opet kazne? Naarvno, ako je auto parkirano tako da nikome ne smeta.
I zamolio bih one koji su kupili ili iznajmili garažu da to nama ostalima ne nabijaju na nos sa željom "nek komšiji kazne auto"..
-
quarterback
#148 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
podrzavam svako kaznjavanje parking papaka, i da, imam garazu

- Skyfox
#149 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
jel ovo ispred Aquariusa? Moj komsiluk i svaku vecer imam problem sa parkingom zbog "gostiju" okolnih kafica... Povremeno, obicno krajem mjeseca zadju drotovi i svima nepropisno parkiranim zakite po kaznu. Naredni dan opet haos...
-
bull21
#150 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Zar se ne može staviti par onih štangli sa katancima il neka rampa samo za stanare? Ova Grbavica je inače čudo za parking. Maltene svaki drugi dan nestane svjetla tamo iza onog šupačkog kakaa i nekome se obije auto.