Fatamorgana ?kantica__ wrote:Opa , semire , jesi li to ti ? : D
Džuma u Neumu
-
biturbo
#126 Re: Džuma u Neumu
- NIN
#127 Re: Džuma u Neumu
anthraxQ wrote:hercegovina je samo pokrajina drzave Bosne... drzava se zove Bosna... Nikad za nikad Hercegovina i Bosna nisu bili jednaki toponimi.
1. Hercegovina nije nikakva pokrajina nego geografski pojam,
2. drzava u kojoj je Hercegovina se ne zove Bosna nego Bosna i Hercegovina,
3. Hercegovina i Bosna su samo dva geografska (ravnopravna) toponima unutar jedne drzave koja se zove Bosna i Hercegovina.
I da, nisam Hercegovac!
Nego, ko te nasikiro?
- Kroksica
#128 Re: Džuma u Neumu
anthraxQ wrote:
hercegovina je samo pokrajina drzave Bosne... drzava se zove Bosna... Nikad za nikad Hercegovina i Bosna nisu bili jednaki toponimi.

- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#129 Re: Džuma u Neumu
Da... trenutno stanje stvari - apsurdizam bosanskog postojanja izgleda.NIN wrote:anthraxQ wrote:hercegovina je samo pokrajina drzave Bosne... drzava se zove Bosna... Nikad za nikad Hercegovina i Bosna nisu bili jednaki toponimi.![]()
1. Hercegovina nije nikakva pokrajina nego geografski pojam,
2. drzava u kojoj je Hercegovina se ne zove Bosna nego Bosna i Hercegovina,
3. Hercegovina i Bosna su samo dva geografska (ravnopravna) toponima unutar jedne drzave koja se zove Bosna i Hercegovina.
I da, nisam Hercegovac!![]()
Nego, ko te nasikiro?
Historijski postoji drzava Bosna, ostalo su gluposti.
- NIN
#130 Re: Džuma u Neumu
anthraxQ wrote:Da... trenutno stanje stvari - apsurdizam bosanskog postojanja izgleda.
Historijski postoji drzava Bosna, ostalo su gluposti.
sad sam siguran da te neko nasikiro
- sarajlija_ba
#131 Re: Džuma u Neumu
Istorijski tačno.anthraxQ wrote: hercegovina je samo pokrajina drzave Bosne... drzava se zove Bosna... Nikad za nikad Hercegovina i Bosna nisu bili jednaki toponimi.
- NIN
#132 Re: Džuma u Neumu
sarajlija_ba wrote:Istorijski tačno.anthraxQ wrote: hercegovina je samo pokrajina drzave Bosne... drzava se zove Bosna... Nikad za nikad Hercegovina i Bosna nisu bili jednaki toponimi.
- sarajlija_ba
#133 Re: Džuma u Neumu
Smiješno nešto ?NIN wrote:sarajlija_ba wrote:Istorijski tačno.anthraxQ wrote: hercegovina je samo pokrajina drzave Bosne... drzava se zove Bosna... Nikad za nikad Hercegovina i Bosna nisu bili jednaki toponimi.

Otkad se Bosna zove Bosna i Hercegovina ?
- cyprus
#134 Re: Džuma u Neumu
Pa jebemu, nije vrijeme stalo u srednjem vijeku, niti u XIX stoljeću... Valjda se nešto izdešavalo od tad... Čuj istorijski tačno
Jel se Francuska treba zvati Galijom, a Italija Rimom da bi bilo 'istorijski tačno?

- sarajlija_ba
#135 Re: Džuma u Neumu
Ja kažem da je istorijski tačno ono što je jedan forumaš napisao a šta je danas...to je druga tema.cyprus wrote:Pa jebemu, nije vrijeme stalo u srednjem vijeku, niti u XIX stoljeću... Valjda se nešto izdešavalo od tad... Čuj istorijski tačnoJel se Francuska treba zvati Galijom, a Italija Rimom da bi bilo 'istorijski tačno?
![]()
-
kantica__
#136 Re: Džuma u Neumu
Kako su krenuli s ovim "historijskim cinjenicama" pocet ce kosti iskopavati... al je fora da svako ima jedan dio historije na koji se poziva...
- Kroksica
#137 Re: Džuma u Neumu
On je pric'o o danasnjici. U tome i jeste fazon.sarajlija_ba wrote:Ja kažem da je istorijski tačno ono što je jedan forumaš napisao a šta je danas...to je druga tema.cyprus wrote:Pa jebemu, nije vrijeme stalo u srednjem vijeku, niti u XIX stoljeću... Valjda se nešto izdešavalo od tad... Čuj istorijski tačnoJel se Francuska treba zvati Galijom, a Italija Rimom da bi bilo 'istorijski tačno?
![]()
- NIN
#138 Re: Džuma u Neumu
Ma ne mogu da vjerujem!?sarajlija_ba wrote:Otkad se Bosna zove Bosna i Hercegovina ?
- sarajlija_ba
#139 Re: Džuma u Neumu
Ako ćemo precizirati forumaš je rekao da Bosna i Hercegovina nikad nisu bili jednaki ni toponimi što je tačno.Kroksica wrote:On je pric'o o danasnjici. U tome i jeste fazon.sarajlija_ba wrote:Ja kažem da je istorijski tačno ono što je jedan forumaš napisao a šta je danas...to je druga tema.cyprus wrote:Pa jebemu, nije vrijeme stalo u srednjem vijeku, niti u XIX stoljeću... Valjda se nešto izdešavalo od tad... Čuj istorijski tačnoJel se Francuska treba zvati Galijom, a Italija Rimom da bi bilo 'istorijski tačno?
![]()
Bosna je oduvijek bila država a Hercegovina geografski toponim.
Danas naziv naše države asocira da su se dvije države ujedinile.
Prirodnije bi bilo da se Hrvatska zove Hrvatska i Dalmacija...
- sarajlija_ba
#140 Re: Džuma u Neumu
Znam da ne vjeruješ...ti si evolucionistaNIN wrote:Ma ne mogu da vjerujem!?sarajlija_ba wrote:Otkad se Bosna zove Bosna i Hercegovina ?
- sarajlija_ba
-
CungaLunga
#142 Re: Džuma u Neumu
Hercegovina KalifornijaKroksica wrote:anthraxQ wrote:
hercegovina je samo pokrajina drzave Bosne... drzava se zove Bosna... Nikad za nikad Hercegovina i Bosna nisu bili jednaki toponimi.
- animals
#143 Re: Džuma u Neumu
Nista...zakljucili smo da nema Hercegovine...Bosna do Tokia 
- dustaban
#144 Re: Džuma u Neumu
Neum je trenutno prazan, ali ovaj "problem" ce se vratiti dogodine.
Prakticni krscani su i to rjesili

- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#145 Re: Džuma u Neumu
upravo sam na to mislio.sarajlija_ba wrote: Ako ćemo precizirati forumaš je rekao da Bosna i Hercegovina nikad nisu bili jednaki ni toponimi što je tačno.
Bosna je oduvijek bila država a Hercegovina geografski toponim.
Danas naziv naše države asocira da su se dvije države ujedinile.
Prirodnije bi bilo da se Hrvatska zove Hrvatska i Dalmacija...
Historijski je ispravnije reci Hum... Drzava je uvijek bila Bosna.
- Kroksica
#146 Re: Džuma u Neumu
Onda nesporazum, halali brato.anthraxQ wrote:
upravo sam na to mislio.
Historijski je ispravnije reci Hum... Drzava je uvijek bila Bosna.
- graue_maus
#147 Re: Džuma u Neumu
:Dna ovom kamionu fali munara , gdje ce hodza ezan uciti .........dustaban wrote:Neum je trenutno prazan, ali ovaj "problem" ce se vratiti dogodine.
- akcid
#148 Re: Džuma u Neumu
Zapravo HRDAS - Hrvatska, Dalmacija i Slavonijasarajlija_ba wrote:...Prirodnije bi bilo da se Hrvatska zove Hrvatska i Dalmacija...
- sarajlija_ba
#149 Re: Džuma u Neumu
akcid wrote:Zapravo HRDAS - Hrvatska, Dalmacija i Slavonijasarajlija_ba wrote:...Prirodnije bi bilo da se Hrvatska zove Hrvatska i Dalmacija...
Haj ti to objasni Bošnji moj jarane
-
Bodkin
#150 Re: Džuma u Neumu
to tokantica__ wrote:Kako su krenuli s ovim "historijskim cinjenicama" pocet ce kosti iskopavati... al je fora da svako ima jedan dio historije na koji se poziva...