Prevent robovlasnicka firma

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nosara

#126 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by nosara »

NNNN wrote:
nosara wrote:Vi raspravljate s katom... :lol:
agnostic_front wrote: Ne znam, kaži mi ti? Sistem koji se raspadne nakon 40 godina postojanja očigledno ima falinki nekih. Barem ja tako mislim. Ne bih da začatavam temu više, ali nama pothitno treba mentalitet Engleza i Amerikanaca 19-og stoljeća, poduzetnički mentalitet, počevši od države pa do nas samih. Ostalo vodi u propast.
A ovo danas je sistem koji se ne raspada i ne vodi OGROMNU vecinu ljudi u propast...? Sta jos kaze cnn...? :D

Smijesno mi je da se ljudi koji godinama rade u toj firmi na neki nacin ne ORGANIZUJU i ne suprotstave izrabljivanju, ako ga ima?... Ovaj ne moze pronac nove ljude koji ce radit ni priblizno kvalitetno dok se ne nauce, pa zasto tu okolnost uposleni ne iskoriste...?

Cekate da vas sve nogira...?
nije to tako jednostavno. ljudi imaju porodice, valja živjeti od nečega. i da, oni uvijek u rezervi imaju par stotina ljudi koji su prošli obuku pa čekaju na posao ili su već nekad ranije dobili otkaz pa sada Boga mole da ih opet pozovu da rade.
To taj je agnostikov SISTEM... :-)
NNNN

#127 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by NNNN »

nosara wrote:[qu

to je nama naša borba dala. ne otvaraju oni džaba pogone u najsiromašnijim sredinama, zenica, visoko, goražde... i oni što su pravili piramide u egiptu imali su više slobodnog vremena.
Last edited by NNNN on 23/08/2013 08:49, edited 1 time in total.
_mufljuz_

#128 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by _mufljuz_ »

najjace mi je kad jedan uhljup koji je bio do juce dio tog nekog starog sistema i spletom okolnosti i malo srećice ispali se vani - i pocne srat ostruzenim izmorenim isluzenim ljudima u BIH sta je kapitalizam i kako treba da se radi....
NNNN wrote:
nosara wrote:[qu

to je nama naša borba dala. ne otvaraju oni džaba pogone u najsiromašnijim sredinama, zenica, visoko, goražde... i oni što su pravili piramide u egiptu imali su više slobodnog vremena.

mislim da je izlisno to diskutovat - ja volim patike da imam i kad god gledam pogledam u zemlju porijekla Vietnam, Indonesia, China.... a o cijenama istih da ne pricam za isto materijala i boja cijene su i 5 puta vece.... i najgore je sto vidis takve patike koje kostaju npr 250-300 maraka - a znas da su usivene i zaljepljene za 5 marki max.... a sto traju max 2 godine je drugi par rukava.... a nije da ne moras kupit al eto gledas da su barem malo lijepe i da nisu od divljih hemikalija napravljene da ti noga ne crkne u njoj... al cijena - 100-200-300 maraka za 300-400 grama gumoplastike i najlona...

i namece se zakljucak da smo postali zemlja Treceg svijeta u srcu Evrope.... to je jadno tuzno i zalosno - ne znam sta je iznenadjenje vidjet ljude da arbajtuju i da ih izrabljivaju za 10-20 maraka dnevnice.... dodjite u Zenicu pa vidite sta je ocaj kad se Celicana razgori i sta izbacuje u nebo.... selameta za nas nema.....
agnostic_front

#129 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by agnostic_front »

nosara wrote:
agnostic_front wrote: Ne znam, kaži mi ti? Sistem koji se raspadne nakon 40 godina postojanja očigledno ima falinki nekih. Barem ja tako mislim. Ne bih da začatavam temu više, ali nama pothitno treba mentalitet Engleza i Amerikanaca 19-og stoljeća, poduzetnički mentalitet, počevši od države pa do nas samih. Ostalo vodi u propast.
A ovo danas je sistem koji se ne raspada i ne vodi OGROMNU vecinu ljudi u propast...? Sta jos kaze cnn...? :D
Naravno da vodi (ako govorimo o BiH). Ne znam šta kaže CNN, ne pratim ga, ide mi lijevo previše :)
RuvkeZe

#130 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by RuvkeZe »

http://www.youtube.com/watch?v=TDlPvoQnVo8#t=207

evo kako gospodja Aida Salkić laze medijima o cifri otpustenih radnika...Kako je Boga nije stid....
nosara

#131 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by nosara »

agnostic_front wrote:
nosara wrote:
Naravno da vodi (ako govorimo o BiH). Ne znam šta kaže CNN, ne pratim ga, ide mi lijevo previše :)
Naravno da vodi i to GLOBALNO... Neciji mazohizam ne mijenja tu cinjenicu...
Djubre_

#132 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by Djubre_ »

Svakom glasnogovorniku svoje firme je posao da brani svoju firmu i pise sve lijepo o njoj. Ona je placena za to. I ona to radi seove godine. Sve lijepe vijesti, clanke o preventu koje si citao na platnim listama, u medijima itd.. ona ti to sastavlja. To joj je posao dakle.

Cifru niko nemoze da slaze. Cifra ce se naci na birou. Tako da ti to nije tesko znati.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
RuvkeZe

#133 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by RuvkeZe »

andr0id wrote:Svakom glasnogovorniku svoje firme je posao da brani svoju firmu i pise sve lijepo o njoj. Ona je placena za to. I ona to radi seove godine. Sve lijepe vijesti, clanke o preventu koje si citao na platnim listama, u medijima itd.. ona ti to sastavlja. To joj je posao dakle.

Cifru niko nemoze da slaze. Cifra ce se naci na birou. Tako da ti to nije tesko znati.

Sreca pa je ja znam tu cifru tako da...Ali cuce se i duga strana ove price...Damas ljudi moraju donjeti koji imaju duze ugovore te ugovore u salu za sastanke...Kako i zasto saznace se ubrzo.....
Djubre_

#134 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by Djubre_ »

Ljudi sa stalnim radnim odnosom, a koji su pred penziju. Trazi se od njih da sporazumno raskinu ugovor uz otpremninu. Otpremnina je iznosila mala. Do neke 2.500 km sto je naravno premalo. Pa su rekli da ce otpremnina biti solidna i ponuditi im ju. Dakle ljudi pred penziju 2-3 god mogu da potpisu. Ko bi normalan mladji, potpisao prekid ugovora sa neodredjeno na odredjeno. To ti niko nece. A oni njima neka prekinu ako mogu. Samo ne znam pp kojoj tacki zakona?

Procitaj zakone o radu kucaj na google. Imas sve tacke. Za odredjeno i neodredjeno.

Cak ti koji si radio 9 god. Trebao si dobiti stalno rjesenje. Ako otkaz dadnu nekome, ne smiju primiti novog. A primali su. Sve ima crno na bijelo. Samo da ne pukne kao sto je borac.

Neko rece, nebojte se.. nece.propasti.. gdje ce posao za 800 ljudi prebaciti..

Pa reci cu mu ja evo. Prebacit ce ga u visoko primiti 200 ljudi. U gorazde 200. U travnik 200 i srebrenicu.200. Eto ti 800.to ti je 4 modela na svaku po jedan od lokacija. Uslove imaju. Hale imaju. Zenicke masine imaju..

Ali opet mlatite praznu slamu.

Otkaz ce dobiti 300 ljudi. Jer je pao porsche nazalost. Ali ce.se vratiti pola ljudi. A i ostatak ne sumnjam na drugi neki model. Oni imaju mnogo modela.i.samo udari.prstom u kartu
Kaze, neka se sije ovdje! I tu se sije.

Ima.jos jedna stvar.

Prevent sarajevo doo visoko, podruznica zenica?

Sad se radi na tome, da visoko ima.svoju.firmu , zenica svoju itd.. dakle.. visoko d.o.o,zenica d.o.o itd..

To se pocelo raditi od 2010 god. Zenica se pocela odvajati od visokog. A do ih visocaci.vodili. eh teo od zada kada se zenica osamostalila.. poceli su padovi u rukovodstvu administracije sefova more.. stimulacija svega njima u djep...pranje.novca preko biroa... itd... i rezultat tome evo... pad

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#135 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by KatarinaKosaca »

Nekoliko puta sam pitala i još uvijek čekam odgovor zašto su otpušteni svi ti radnici, ako su tako i toliko dobri. Logika kapitala je da se plodi, logika poslodavca je da ne otpušta dobrog radnika jer mu donosi profit. Ovako se cijela tema (a isti nik često otvara temu istog naslova, ja bih na njegovom mjestu tu energiju uložila u traženje posla, i znam dobro šta je biti bez posla,ali hajd,nije tema) se svodi na kletve glasnogovornici i vlasniku kapitala, lamentiranje bez još uvijek valjanog objašnjenja makar jedne strane zašto.
Sam princip otpustiti direktora, šefa pogona i radnike je po meni ok, da Bog da se tako mogu otpustiti na primjer naši općinski službenici od načelnika do portira, ali nije ni to tema.
Dakle, molim bez bijesa na forumaše koji nisu upoznati sa temom, bez osobnih kvalifikacija na nik, ako se konačno može dobiti objašnjenje neformalnog forumskog sindikata, zašto?

Definiciju kapitalizma sam davno učila od Marxa iz Kapitala i puno je valjanija od forumskih nagađanja.. :roll:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#136 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by JOINT_1921 »

Pa jel' ti shvatas da nije do radnika ?! I ne pricamo o tome, zasto te to zanima ?! Pricamo o Preventu uopsteno, tema nije: "da li su radnici Preventa u Zenici trebali dobiti otkaz i zasto jesu ili nisu", kakve veze ima 150 otpustenih ljudi sa tim kakve su oni uslove imali, pa nije valjda 150 njih pogresno radili nesto na poslu, dakle greska je menadzmenta, dio poslovne strategije, gubljenje posla, itd. Ali to nije tema, tema je da ovi ljudi rade u nehumanim uslovima koji krse sve moguce zakone rada, pa cak i one kineske... ;)
Djubre_

#137 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by Djubre_ »

Katarina, od tebe me srklet hvata majke mi.

Dobar radnik. Los radnik? Svejdno, visak si! Zasto si visak? Nedostatak posla. Zasto je nedostatak posla? Bla bla..

Ljudi, austrija je isporucivala materijal za porschea u zenicu. I austrija hoce da ga sije!

Kakve greske kakve reklamacije. Austrijanci im ukrali posao. Hoce tamo da se radi i tacka.

NNNN

#138 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by NNNN »

JOINT_1921 wrote:Pa jel' ti shvatas da nije do radnika ?! I ne pricamo o tome, zasto te to zanima ?! Pricamo o Preventu uopsteno, tema nije: "da li su radnici Preventa u Zenici trebali dobiti otkaz i zasto jesu ili nisu", kakve veze ima 150 otpustenih ljudi sa tim kakve su oni uslove imali, pa nije valjda 150 njih pogresno radili nesto na poslu, dakle greska je menadzmenta, dio poslovne strategije, gubljenje posla, itd. Ali to nije tema, tema je da ovi ljudi rade u nehumanim uslovima koji krse sve moguce zakone rada, pa cak i one kineske... ;)
sit gladnog nerazumije. kaća se nalupa filovanih paprika i priča o gladnima u africi iznosi nekakve teorije kako oni ustvari nisu gladni i kako to ustvari tako treba. :-)
KatarinaKosaca

#139 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by KatarinaKosaca »

andr0id wrote:Katarina, od tebe me srklet hvata majke mi.

Dobar radnik. Los radnik? Svejdno, visak si! Zasto si visak? Nedostatak posla. Zasto je nedostatak posla? Bla bla..
Kao što napisah u jednom postu, ako je izvoz u pitanju, a jeste ovisiš o prodaji tamo vani, tamo vani je recesija, zato si višak. Ne treba biti naučnik za to, koliko te god od mene srklet hvatao, radnici moraju shvatiti da ovise o tržištu za isto se boriti kvalitetom, a ne od šefa, da im plaću daje kupac a ne direktor od babovine.
RuvkeZe

#140 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by RuvkeZe »

Katarina je ....nemam rijeci ili ne konta temu ili Porche nije izgubljen zbog radnika nego rukovodstva...Ja sam dobio otkaz nakon 9 godina rada a nikad nisam šio Porche sta sad...Ne razumijem kakav je cilj tvoj Katarina
KatarinaKosaca

#141 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by KatarinaKosaca »

JOINT_1921 wrote: Ali to nije tema, tema je da ovi ljudi rade u nehumanim uslovima koji krse sve moguce zakone rada, pa cak i one kineske... ;)
Ako neće inspekcija da dođe, neka se pozovu mediji. Jedva će dočakati priču. Od napada na mene na forumu nemate puno :D , pozovite medije da vide kineske uvjete rada i kameriziraju ih.,
KatarinaKosaca

#142 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by KatarinaKosaca »

RuvkeZe wrote:Katarina je ....nemam rijeci ili ne konta temu ili Porche nije izgubljen zbog radnika nego rukovodstva...Ja sam dobio otkaz nakon 9 godina rada a nikad nisam šio Porche sta sad...Ne razumijem kakav je cilj tvoj Katarina
Da shvatim zašto otvaraš stalno istu temu na forumu i šta se konkretno desilo. Kad pitam, onda odgovorite kako to nije tema, nego nešto drugo :D , proglasili ste me već bogatom ženom (iz vaših usta, upss tastature u Božije uši), a nikako da razumijem šta je bilo sa pogonom u Zenici da li je on bitan ili ne, da li je on teme ove teme ili nešto drugo. Ponavljam definicije kapitalizma su vam loše, bolje je citirati Marxa. DakleN, slušam...
nosara

#143 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
RuvkeZe wrote:Katarina je ....nemam rijeci ili ne konta temu ili Porche nije izgubljen zbog radnika nego rukovodstva...Ja sam dobio otkaz nakon 9 godina rada a nikad nisam šio Porche sta sad...Ne razumijem kakav je cilj tvoj Katarina
Da shvatim zašto otvaraš stalno istu temu na forumu i šta se konkretno desilo. Kad pitam, onda odgovorite kako to nije tema, nego nešto drugo :D , proglasili ste me već bogatom ženom (iz vaših usta, upss tastature u Božije uši), a nikako da razumijem šta je bilo sa pogonom u Zenici da li je on bitan ili ne, da li je on teme ove teme ili nešto drugo. Ponavljam definicije kapitalizma su vam loše, bolje je citirati Marxa. DakleN, slušam...
:D
Djubre_

#144 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by Djubre_ »

KatarinaKosaca wrote:
andr0id wrote:Katarina, od tebe me srklet hvata majke mi.

Kao što napisah u jednom postu, ako je izvoz u pitanju, a jeste ovisiš o prodaji tamo vani, tamo vani je recesija, zato si višak. Ne treba biti naučnik za to, koliko te god od mene srklet hvatao, radnici moraju shvatiti da ovise o tržištu za isto se boriti kvalitetom, a ne od šefa, da im plaću daje kupac a ne direktor od babovine.
Ali halo. Zavisis od vanjskog trzista to je tacno! A je li ti citas da su otkaze ljudi dobili koji rade 9 godina, a ostali ljudi koji rade 3 i 5 godina? Da su ljudi dobili otkaz koji veze nisu imali sa tim porscheom.

Prevent zenica je imao 1400 uposlenika. Primalo se i sakom i kapom. Obuceno je 2.000 ljudi da sije kvalitetno.

Ko je toliko naprimao i zasto?

Jedni imaju svoj model, drugi svoj, treci svoj itd.. zasto rukveze koji veze nema sa porscheom, dobio otkaz, a radi 9 godina?

Ne mozes ti tako primati ljude svake godine. Hvaliti se po medijima kako se u preventu svaki dan zaposli jedan covjek? To jeste tacno! Svake godine se zaposli 365 ljudi. Sto znaci svaki dan jedan covjek. Ali isto tako svake te godine, se otpusti tih 365 ljudi! Pa ko koga hebe ovddje?

Uzeli posla kamaru. Nabili norme ljudima. Dalo im 500 km. Kada su nabacali posla kupcima, onda se pipa zavrce. Stop! Nema vise. Visak ljudi...

Nemoj se katarina drzati neki cinjenica realnosti pravila i zakona. Kad se krse zakoni svaki dan. A samo radnici postuju te zakone.
Da nije bilo po 20 nocni smjena, po 240 sati rada, po 45 dana rada bez dana odmora.. nebi ljudi upadali za masinama. Ovako, radnik se crpi maximalno.

Pred bajram se radi nenormalno. Ljudi nemaju kad se okupati i kolace napraviti, kucu pospremiti od posla. Ramazan mjesec posta, radis 12 sati zaposti na pasteti, iftari se sa pastetom u toj firmi
Ima li to igdje? U bangladesu? Pa nismo mi baglades. Trebamo goli hodati? Jesti uzgajati rizu? Raditi ua 2 km? Pa jebi ga

KatarinaKosaca

#145 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by KatarinaKosaca »

andr0id wrote:Ali halo. Zavisis od vanjskog trzista to je tacno! A je li ti citas da su otkaze ljudi dobili koji rade 9 godina, a ostali ljudi koji rade 3 i 5 godina? Da su ljudi dobili otkaz koji veze nisu imali sa tim porscheom.

Prevent zenica je imao 1400 uposlenika. Primalo se i sakom i kapom. Obuceno je 2.000 ljudi da sije kvalitetno.

Ko je toliko naprimao i zasto?

Jedni imaju svoj model, drugi svoj, treci svoj itd.. zasto rukveze koji veze nema sa porscheom, dobio otkaz, a radi 9 godina?

Ne mozes ti tako primati ljude svake godine. Hvaliti se po medijima kako se u preventu svaki dan zaposli jedan covjek? To jeste tacno! Svake godine se zaposli 365 ljudi. Sto znaci svaki dan jedan covjek. Ali isto tako svake te godine, se otpusti tih 365 ljudi! Pa ko koga hebe ovddje?

Uzeli posla kamaru. Nabili norme ljudima. Dalo im 500 km. Kada su nabacali posla kupcima, onda se pipa zavrce. Stop! Nema vise. Visak ljudi...

Nemoj se katarina drzati neki cinjenica realnosti pravila i zakona. Kad se krse zakoni svaki dan. A samo radnici postuju te zakone.
Da nije bilo po 20 nocni smjena, po 240 sati rada, po 45 dana rada bez dana odmora.. nebi ljudi upadali za masinama. Ovako, radnik se crpi maximalno.

Pred bajram se radi nenormalno. Ljudi nemaju kad se okupati i kolace napraviti, kucu pospremiti od posla. Ramazan mjesec posta, radis 12 sati zaposti na pasteti, iftari se sa pastetom u toj firmi
Ima li to igdje? U bangladesu? Pa nismo mi baglades. Trebamo goli hodati? Jesti uzgajati rizu? Raditi ua 2 km? Pa jebi ga

Konačno dobih odgovor, do sad ga nije bilo.. Samo razglabanje o pogubnosti kapitalizma i maucetungovske parole i analiza nika @KK :D Ujedno, hvala na odgovoru. Dakle, izgubio se posao sa poršeom, ali su usput otpustili i ljude koji nemaju veze sa poršeom. Hebi ga, ja cijeli život radim privatno i uvijek sam spremna na otkaz.. šta da ti kažem. Tužite, zovite medije, radite nešto što mislite da imate prava.
Nego, da li Asa auto ima neke veze u vlasničkoj strukturi sa preventom, čiji je prevent, a čija asa prevent? Fakat ne znam :roll:
Djubre_

#146 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by Djubre_ »

I da dodam. Prevent nije Almaras niti netko drugi da sije nekakve gace carape i grudnjake. Prevent sije autopresvlake za najjace auto industrije! Jedne gace kostaju 5 km. A jedna autopresvlaka, 2.000 - 5.000 km! Dnevo se proizvede 7.000 presvlaka!

Prevent nije tekstilna kako oni kazu. Prevent je auto industrija. Ali oni se drze tekstilne jer je satnica minimalna za tu industriju.

Prevent je najjaca firma u bosni cetvrtu godinu za redom! Po izvozu! Izvoze godisnje po 900 miliona km! Toliko ni elektroprivreda no bh telecom ni mittal ni aluminij.mostar ne izvoze! A plata 500 km?

RuvkeZe

#147 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by RuvkeZe »

andr0id wrote:I da dodam. Prevent nije Almaras niti netko drugi da sije nekakve gace carape i grudnjake. Prevent sije autopresvlake za najjace auto industrije! Jedne gace kostaju 5 km. A jedna autopresvlaka, 2.000 - 5.000 km! Dnevo se proizvede 7.000 presvlaka!

Prevent nije tekstilna kako oni kazu. Prevent je auto industrija. Ali oni se drze tekstilne jer je satnica minimalna za tu industriju.

Prevent je najjaca firma u bosni cetvrtu godinu za redom! Po izvozu! Izvoze godisnje po 900 miliona km! Toliko ni elektroprivreda no bh telecom ni mittal ni aluminij.mostar ne izvoze! A plata 500 km?

Evo ja znam informaciju jedna odprema presvlaka za porche od 120 kutija u koje se pakuje porche iznosi 450.000 km...Isle su minimalno 3 odpreme u sedmici u jeku najveceg posla sa porcheom pa sad izracunajte sedmicno pa mjesecno koliko se zaradjivalo
Djubre_

#148 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by Djubre_ »

andr0id wrote:I da dodam. Prevent nije Almaras niti netko drugi da sije nekakve gace carape i grudnjake. Prevent sije autopresvlake za najjace auto industrije! Jedne gace kostaju 5 km. A jedna autopresvlaka, 2.000 - 5.000 km! Dnevo se proizvede 7.000 presvlaka!

Prevent je grupacija. Asa auto, prevent doo sarajevo i jos neke firme. Fondacija.hastor
. Udruzene firme.

Vlasnik preventa inace iz gorazda, nijaz hastor koji je osnovao prevent sa jos dva covjeka. Postoje u 12 zemalja u svijetu i imaju ne znam koliko hiljada radnika.

Samo.sro.ppsebno.rade asa prevent, prevent doo.. takodjer imaju svoju banku koja se zvala Fima, a sada Moja Banka.

Www.prevent.ba pa citaj sve

A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#149 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by A1fa »

RuvkeZe wrote:

Evo ja znam informaciju jedna odprema presvlaka za porche od 120 kutija u koje se pakuje porche iznosi 450.000 km...Isle su minimalno 3 odpreme u sedmici u jeku najveceg posla sa porcheom pa sad izracunajte sedmicno pa mjesecno koliko se zaradjivalo

A znas li ti da Prevent tu zaradjuje samo na minutama sivanja, u tih 450.000 je i sav materijal, transport materijala, vase place, hrana radnika. Znas li da je Zenica u zadnju godinu dana u minusu poslovala....pa morali su Hastori ,,strucnjake'' iz Brazila dovesti samo da vas nauce kako se skladiste vodi...ja jedino ne odobravam ovo da ljudi rade vise od 2 godine bez ugovora na neodredjeno, ostalo me nista ne cudi. Jos Nijazu kapu skidam sto nije sve spakovao i u Moldaviju il Tunguziju poslao, kad vam se ne svidja hrana, mala vam Plata, u Visokom im smrdi....cekamo jos da se iz Travnika jave pa i perjanica grupacije Gorazde, da vidimo sta njima smeta....
Last edited by A1fa on 23/08/2013 14:18, edited 1 time in total.
RuvkeZe

#150 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by RuvkeZe »

Znam da je negativno poslovala ali zašto zbog nesposobnog direktora Sulejmana TopaLOVIĆA STO SU GA DRZALI TOLIKE GODINE a vidim i ti si obavjesten pravo ti si haman Rahmanov ili Adanov igrac.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply