svjetsko prvenstvo u atletici

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

It_is_a_Leclerc

#126 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

Post by It_is_a_Leclerc »

Bolt rekord na 100 m može popraviti za stotinku ili dvije, zbog boljeg starta ili povoljnijeg vjetra. Ozbiljnije pomjeranje rekorda ispod 09,55 nije moguće, zbog zakona fizike i zakona ljudskog tijela.

Meni su sve discipline zanimljive i ponudile su kvalitetnu atletiku.

Što se BiH tiče, jasno je da komšije idu naprijed (čak dvije medalje iz pet finala za Srbiju, i 1 medalja iz 1 finala za Hrvatsku). BiH je na dnu, među najlošijima. I to, ponovo, nikog ne zanima.
MOSALJOZE

#127 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

Post by MOSALJOZE »

Kad bi naši prošli kvalifikacije ja bi bio prezadovoljan.Pa za kuglu nije trebalo ni preko 20 bacati pa daj molim te :-?
It_is_a_Leclerc

#128 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

Baciti ispod 19 metara u kvalifikacijama na Svjetskom prvenstvu je sramota, pa nek' priča k'o šta hoće. Tako bacaju samo predstavnici zemalja trećeg svijeta, ljudi sa wild cardima i šta ti ja znam.... Najbolje je što Mešić ide od vrata do vrata, ucjenjuje i prijeti da će otići nastupiti za Hrvatsku, ako mu ne povećaju stipendiju, a svaki put na velikom takmičenju, ja nisam siguran je li kuglu bacao ili mu je ispala.
tagomago

#129 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

Post by tagomago »

It_is_a_Leclerc wrote:Baciti ispod 19 metara u kvalifikacijama na Svjetskom prvenstvu je sramota, pa nek' priča k'o šta hoće. Tako bacaju samo predstavnici zemalja trećeg svijeta, ljudi sa wild cardima i šta ti ja znam.... Najbolje je što Mešić ide od vrata do vrata, ucjenjuje i prijeti da će otići nastupiti za Hrvatsku, ako mu ne povećaju stipendiju, a svaki put na velikom takmičenju, ja nisam siguran je li kuglu bacao ili mu je ispala.
treba mu oduzet državljanstvo
It_is_a_Leclerc

#130 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

I ne znam na koju su foru diskvalifikovali Britance na 4x100, a nisu Amerikance ! To je pregrozna nepravda kojom je oštećena reprezentacija Njemačke. Svi su vidjeli da je Gatlin napravio dva koraka u tuđoj stazi.
MOSALJOZE

#131 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

Post by MOSALJOZE »

It_is_a_Leclerc wrote:I ne znam na koju su foru diskvalifikovali Britance na 4x100, a nisu Amerikance ! To je pregrozna nepravda kojom je oštećena reprezentacija Njemačke. Svi su vidjeli da je Gatlin napravio dva koraka u tuđoj stazi.
Britanci,Esade,i Jamajka trebaju biti diskvalifikovani mislim da je Jamajka u 3 izmjeni prešla u drugu stazu.
kakavdanakneiskustvu

#132 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

Post by kakavdanakneiskustvu »

It_is_a_Leclerc wrote:I ne znam na koju su foru diskvalifikovali Britance na 4x100, a nisu Amerikance ! To je pregrozna nepravda kojom je oštećena reprezentacija Njemačke. Svi su vidjeli da je Gatlin napravio dva koraka u tuđoj stazi.

samo što nije oborio bolta,ima negdje na iaaf.org report sa trke i koliko ja znam engleski piše da gaitlinova greška kao nije uticala na trku,ma niđe veze
It_is_a_Leclerc

#133 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

Eto Chambersova je utjecala...

Velika ljaga i mrlja na organizaciju cijelog prvenstva.
MOSALJOZE

#134 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

Post by MOSALJOZE »

kakavdanakneiskustvu wrote:

samo što nije oborio bolta,ima negdje na iaaf.org report sa trke i koliko ja znam engleski piše da gaitlinova greška kao nije uticala na trku,ma niđe veze
Ali nema veze što nije utjecala on je prestupio.Jbg izgleda da je utjecaj najvazniji.
kakavdanakneiskustvu

#135 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

It_is_a_Leclerc wrote:Eto Chambersova je utjecala...

Velika ljaga i mrlja na organizaciju cijelog prvenstva.

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#136 Re: svjetsko prvenstvo u atletici

MOSALJOZE wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Ali nema veze što nije utjecala on je prestupio.Jbg izgleda da je utjecaj najvazniji.

izgleda
Post Reply