Hahahahahahahahahahcindrlimindrli wrote:Prvom prilikom odoh da vidim ovo.Ne znam sta se raja qrci bezveze, k'o do su nam preci sve sami Betoveni a ne neke mahnite Hrnjice pa nam kao sad sve tesko pada sto sjebasmo bogatu kulturnu tradiciju.
Čevljanovići
- anonimni clan
#126 Re: Čevljanovići
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#127 Re: Čevljanovići
Cuj te samo ove najave
OPLAKAH i to u 4 ujutro, pobudi sve u ulici!
Vidi imena, slika a pogoto najave
Ovo ce da prenosi onaj pre-paid channel kao kad emitiju box

Ovo ce da prenosi onaj pre-paid channel kao kad emitiju box

-
med11
#128 Re: Čevljanovići
Onako usput, kakve veze ima Sulejman Bugari sa gore navedenim?FreakyStyley wrote:Po meni, sve slike, informacije, video klipove itd. s koride u Cevljanovicima i slicnih manifestacija treba gledati s vremena na vrijeme, cisto kao podsjetnik na to kakvi ljudi ovdje zive. Priznajem evo da se ja prvi cesto zanesem i zapitam:"Zasto nam je ovako?", "Hoce li nam ikad biti bolje?", "Sto su ovi na vlasti?", "Sto je u opstini na salteru seljak?","Sto ljudi smrde u tramvajima?","Zasto je Sulejman Bugari popularan?".... Onda pogledam klipove s koride ili iz zetre kad je Torabi bio, citam malo ovaj forum itd. i tako spalim sve vlastite iluzije i sve mi bude ravno do mora.
Korida.
- DoZeN
#129 Re: Čevljanovići
Cevljanovici i korida su i prije rata bili "lijeglo papanluka",nesto kao oni sto slusaju Goci bend i Zorana Kulinu
Nemam nista protiv,ali ni ZA, treba samo stvari nazvati pravim imenom .
Nemam nista protiv,ali ni ZA, treba samo stvari nazvati pravim imenom .
- zli_hordas
#130 Re: Čevljanovići
Ne osjecam se muslimanom tako da to sa mnom nema veze.Saraba wrote:Borbe zivotinja su zabranjene i po islamskim propisima.
- avantgarde
#131 Re: Čevljanovići
bas tako druzecindrlimindrli wrote:Prvom prilikom odoh da vidim ovo.Ne znam sta se raja qrci bezveze, k'o do su nam preci sve sami Betoveni a ne neke mahnite Hrnjice pa nam kao sad sve tesko pada sto sjebasmo bogatu kulturnu tradiciju.
nisam do sad bio u Cevljanovicima a nisam ni u Puracicu na Vasaru,al Boze moj,nadam se da cu imat priliku za eto...,hocu reci da je to dio nas i nase kulture,zabave,razonode,ubijanja vremena,zarade,kladjenja,upoznavanja itd...ne bi ni bilo dobro da svi zivimo u velegradovima,narod bi izumro...a jos nesto usput da kazem,vecina ovih ljudi na ovim vasarima i koridama sto se vesele i zive ovako druzeci se nece oboljet od senilnosti vec u 60-im godinama a pogotovu nece imat Alzheimerovu bolest,da ne znaju ko su i sta su 20 zadnjih godina zivota...ovakvi do zadnje minute su pri sebi,za razliku od nekih velegradskih koji se zatvore u 4 zida,nit poznaju komsiju ni komsinicu,nit se raduju djecjoj igri..
ne bih dalje o tome..
-
TheMule
#132 Re: Čevljanovići
Zeko ili Garonja su moji favoritimali_balon wrote:Koji prvi pobjegne taj je gubitnik, ili ako se ne napadaju onda je nerijeseno.TheMule wrote:Kako se ocjenjuju bitke ovih bikova?mali_balon wrote:Danas i sutra, 10. i 11. 8., održava se 66. korida u Čevljanovićima, a očekuje se rekordna posjeta. Organizatori obećavaju do sada neviđenu zabavu.
Borit će se 16 najboljih bikova na Balkanu, bit će održano takmičenje u bacanju kamena s ramena i konjske trke, uz bogat muzički program u 10 velikih šatora. Domaćini kažu da je ova korida nadmašila i Grmečku, te da se održava već 241. godinu. Također, kažu da ovo nije samo korida, nego manifestacija sa više sportskih diciplina.
Čevljanska korida počinje već u subotu tradicionalnim malonogometnim turnirom, a potom slijede i polufinalne borbe bikova. Centralni događaj borbe bikova šampiona bit će u nedjelju u 12 sati, a na njemu će učestvovati 16 najboljih.
Ukupno će biti postavljeno deset šatora sa različitim vrstama muzike. Bit će i izvorne, i narodne, ali i turbofolka. Generalni spozor ove najmasovnije manifestacije u BiH je Sarajevsko pivo.
1.GARONJA vl.Braca Fajić -Lukavac
1.GROŠAN vl.Atif Smajic Paco-Vitez
...
2.LOZONJA vl.Ivo Ilic -Ilijas
2.PUTALJ vl.Renata i Pero- Vitez
3.JELENKO vl.Zire Ahmic -Visoko
3.BRIJEZONJA vl.Braca Kaplan -Visoko
4.BOKI vl.Muhamed Musija -Kakanj
4.BRIJEZONJA vl.Naka - Srebrenica
5.KRILONJA vl.Bahko Dzafic -Srebrenik
5.BAMBI vl.Mirsad Zukic -Olovo
6.BIJELONJA vl.Braca Terzić-Kakanj
6.ZECO vl.Halid Prosjanović - Busovača
7.MAX vl.Pašaga Kadrić - Banovići
7.ZLATONJA vl.Sale Begović - Visoko
8. ZEKONJA vl.Stevo Mumović - Han Pijesak
8. GARONJA vl.Admir Saračević - Visoko
-
serpico35
#133 Re: Čevljanovići
Ma i drzava nam je kao korida u Cevljanovicima. Leglo seljakluka i papanluka. Cega se covjek ranije stidio sad se ponosi. Naopaka vremena dosla.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#134 Re: Čevljanovići
anonimni clan wrote:Hahahahahahahahahahcindrlimindrli wrote:Prvom prilikom odoh da vidim ovo.Ne znam sta se raja qrci bezveze, k'o do su nam preci sve sami Betoveni a ne neke mahnite Hrnjice pa nam kao sad sve tesko pada sto sjebasmo bogatu kulturnu tradiciju.
![]()
![]()
![]()
![]()

-
julisiz es grant
#135 Re: Čevljanovići
Bilo je ovoga i u blaženom komunizmu, samo se drukčije zvalo. Proslave raznih dana ovoga i onoga. Sjećam se teferiča za Dan borca (4.juli) na Makljenu kod Prozora (pored, sada od novopečenih europejaca srušenog, spomenika bici na Neretvi). Tu je dolazila raja sa poteza od Travnika do Mostara. Sve je izgledalo uglavu ovako kao na ovim slikama. Doduše bez bikova, ali sa dosta krava i volovaserpico35 wrote:Ma i drzava nam je kao korida u Cevljanovicima. Leglo seljakluka i papanluka. Cega se covjek ranije stidio sad se ponosi. Naopaka vremena dosla.
- p206
#136 Re: Čevljanovići
Onako realno sve u životu treba vidjeti, da bi znao cijeniti prave stvari. Inače mi ljudi nismo puno napredovali od kad vodimo ovu našu ljudsku historiju... sve su to iste stvari, upakovane ovako ili onako.
- It_is_a_Leclerc
#137 Re: Čevljanovići
Dakle, nepopravljivo smo primitivni ! 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
-
TheMule
#139 Re: Čevljanovići
Jednog dana cemo ja i ti otici na ovo
- plain vanilla
#140 Re: Čevljanovići
ponijet cu nam para za ovoTheMule wrote:Jednog dana cemo ja i ti otici na ovo![]()

-
mali_balon
#141 Re: Čevljanovići
julisiz es grant wrote:Bilo je ovoga i u blaženom komunizmu, samo se drukčije zvalo. Proslave raznih dana ovoga i onoga. Sjećam se teferiča za Dan borca (4.juli) na Makljenu kod Prozora (pored, sada od novopečenih europejaca srušenog, spomenika bici na Neretvi). Tu je dolazila raja sa poteza od Travnika do Mostara. Sve je izgledalo uglavu ovako kao na ovim slikama. Doduše bez bikova, ali sa dosta krava i volovaserpico35 wrote:Ma i drzava nam je kao korida u Cevljanovicima. Leglo seljakluka i papanluka. Cega se covjek ranije stidio sad se ponosi. Naopaka vremena dosla.
Prije rata Cevljaska korida se dorzavala na 27.07. dan ustanka
-
TheMule
#142 Re: Čevljanovići
Odma cu ti vratiti kad bik na kojeg se budemo kladili pobjedi.plain vanilla wrote:ponijet cu nam para za ovoTheMule wrote:Jednog dana cemo ja i ti otici na ovo![]()
![]()
- plain vanilla
#143 Re: Čevljanovići
ti cuvaj pare za pjevaljku, da se ne brukamo 
- uglavnomja
#144 Re: Čevljanovići
ako budete kratki s lovom, odradice to vanila, na hastaluplain vanilla wrote:ti cuvaj pare za pjevaljku, da se ne brukamo
- plain vanilla
#145 Re: Čevljanovići
mjok, ja hocu da diram pjevace masnim rukamauglavnomja wrote:ako budete kratki s lovom, odradice to vanila, na hastaluplain vanilla wrote:ti cuvaj pare za pjevaljku, da se ne brukamo
- plain vanilla
#147 Re: Čevljanovići
ima, kako nema,cccuglavnomja wrote:zar ima pjevaca
-
TheMule
#148 Re: Čevljanovići
Ja konto, kad pjevaljka bude na pauzi, da je mi odvedemo gore u sumu, vidi kako je gusta

- Šveđanin
#149 Re: Čevljanovići
Hooojoj pa treba malo misliti i na nježniji pol..uglavnomja wrote:zar ima pjevaca
Đe nema, moraju se i one malo zabaviti..
-
RtrnOfSalisbury
#150 Re: Čevljanovići
jel ovo polufinalni turnir jer nidje nema grmeckije bikova ? sve ove koride trebaju bit klasifikacioni turniri a onda na grmecu
finalna korida za svjetskog prvaka. vako se ne zna ko je sampijon
pe es
kanda su refkini ahbabi dozivjeli personalne promjene. mescini da su prosli album snimili u drugoj postavi
finalna korida za svjetskog prvaka. vako se ne zna ko je sampijon
pe es
kanda su refkini ahbabi dozivjeli personalne promjene. mescini da su prosli album snimili u drugoj postavi