partyzan iz mira wrote:didžej wrote:partyzan iz mira wrote:
Ja sa SSS radim kao Manager firme, odnosno lanca koji pokriva 6900 hotela sirom svijeta, zivim u Emiratima, dobrila mi ne kukam...a sve to sto sam pobjegao iz te drzave koju vode ti bezvrijedni ali skolovani ljudi..pa nije fora biti magistar, fora je pomaci d00pe, raditi...mislim skidam kapu tvojoj magistraturi, ali se divim nas par Bosanaca koji smo u Emirate dosli kao konobari a sad zaradjujemo (hvala Bogu) vise od nacelnika nasih opstina. A sve to u par godina zeznutog rada,rada,rada i rada. Znaci samo rad, jebo disciplinu...
Svaka cast vama skolovanim,ali do kad ce te se kriti iza price o tatinim sinovima i stelama... nako realno-na koliko si adresa danas poslao CV? predpostavljam ni na jednu,a ispod 50 dnenvo nemas pravo glasa...
za one koji su spremni pomjeriti dupe: dubizzle.com, hozpitality.com, catererglobal.com, indeed.com znaci na ovim stranicama ima preko 100.000 ponuda, od konobara do vas skolovanih nabrijanih magistara

(no offense)
Shake that ass, fight for ur self

pa danas sa sss i nemas drugog izbora nego da budes avanturista i fatas se tacni po kojekakvim emiratima.
kako ne mozete da shvatite da se momak skolovao bas iz razloga sto ne zeli da bude irget i jos pride irget u tudjoj zemlji?
za sajtove svaka cast, to je nesto konkretno i vezano za problem.
Pa zivot je avantura... samo cu reci-magistar sjedi kuci i kuka, a SSS manager pojedinim VSS, zaradjeno iskljucivo trudom i radom, jer u svijetu ima poslova za koje ti je potrebno iskljucivo iskustvo, ne moze ti pomoci ni 5 fakulteta...
Eh sad opet, magistar sjedi kuci a SSS ford mustang 5.0 kabriolet, stan u Jumeirah Beach Residence, 40 sati sedmicno radi, vikend se zajebaje 200 na sat, ulaze u biznis u bosni, ljetuje od maldiva do thailanda (do duse to je blize emiratima nego BiH, al eto)...a poceo sa tacnom...dal' je to sudbina il' ko zna sta li je...poenta price je: USTANI,BORI SE ZA SEBE NA SVAKI MOGUCI NACIN, PA MAKAR NEKO VRIJEME I TACNU NOSAO...jer ima ovamo puno VSS koji su dosli na tacnu a sad rade u svojoj struci. Nece te niko za rukav vuci i reci, haj sine radi, evo ti 2k eura plata...nema bate,nema... RAD,RAD i samo RAD, zajebi disciplinu!
opet za one koji znaju kako iskoristiti, ponavljam dubizzle.com, indeed.com, catererglobal.com, hozpitality.com
Sretno

Kolega, baš sam čitao postova ovdje i da ti prije svega čestitam na odvažnosti, uspjehu i radu.
U nastavku; bit tvog posta je rad, što je samo po sebi pozitivno i djeluje animirajuće, ali malo si se uskurčio ovdje sa tim svojim benefitom. Tebi jeste krenulo radeći sa tacnom te s toga svima peporučuješ; e pa lafe ne može baš sviju zapasti Dubai i tacna koliko god se trudili, stipu ti tu priču da ćeš sa tacnom dogurati do direktora preduzeća, to što je tebe tako zapalo-izuzetak si koji potvrđuje pravilo.
Uzmi na primjer, inženjera mašinstva koji će poslušati tebe i uzeti tacnu i krenuti da radi. U BiH, jer ne može dalje da dobaci. Radiće kao konj, za sitnu lovu, jebavaće ga ko stigne,nakon par godina nosanja tacne, on više nije ni za klinca;
- ispao je iz svoje struke, znači ne radi taj niti sličan posao
- prolupaće, jer je sam sebe degradirao, i vrijeme koje je mogao provesti na usavršavanju literature ili bavljenja sličnim poslom (predavajući matematiku u školi na pr.) i družeći se sa ljudima iz svoje branše, on je proveo za tacnom, i pogodi šta-ostaće za tacnom. Neće njega niko za rukav povući i reći "joj, lafe ti inženjer , ali si car, nemaš posla nego radiš, ma naće se tebi nešto", za sviju će biti tenkre jer se prodao ispod cijene. Ti da si sa tacnom u Bosni ostao, u najboljem slučaju bi sada golfa 3 vozao, i radio jedno 60 sati sedmično, yebao bi ti sebe i svoj rad, nego sretno ti u buduće ali ima ovdje svijeta koji nisu od jučer, radom se ne bogati već pameću-inače bi rudari i bauštelci mečke vozali.
Sada, neko vrijeme ćeš biti menadžer firme,ali ako se u budućnosti ne budeš usavršio u tom fahu, neko drugi sa sa VSS ali sa istim ili tvojim sličnim predizpozicijama će te istisnuti kao košpu iz šljive.
Ja sam radio na građevini i na moleraju jedno vrijeme, dobro se grbio i za solidnu lovu, i da sam nastavio tim putem, da se nisam uhvatio knjige i odmakao se iz tog kruga i ostavio taj posao, sada bih već bio za staro gvožđe sa grbavim leđima a u klincu bih bio gazda firme.