Roditelji ne odobravaju moju vezu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- tendzera
#126 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Sve do jednom. 
-
donBeton
#127 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Vazda bilo.
- alkalna_baterija
#128 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Dosadiće vam nakon godinu, dvije, ako izdržite i toliko.kkić wrote:Viđamo se i dalje... krišomEnna_Hasecic wrote:I šta je bilo na kraju baš me interesuje ?
- Afanasi_94
#129 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Last edited by Afanasi_94 on 13/09/2013 21:36, edited 1 time in total.
-
whitelegend07
#130 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Sestra mi je imala sličan problem kao i ti. Neću da kažem isti, jer je bila puno mlađa, to joj je kao bila prva ljubav, fore-fazoni...
I moji su se isto bunili, ali možda i sa razlogom. Mislim, u redu, voljela je ona njega, svi znamo koliko dijete(to je i bila) može da voli, ali on je bio neka mrcina, stariji od nje 10-ak godina, s neke planinčure šljeg'o(ne gledam ljude po tome odakle su, da me ne napadnete
), tako da razumijem svoje.
što se tvog slučaja tiče...pa, ako ste tu s godinama, a jeste, ako misliš da je on tajm ako njegovi nisu nikakav ološ(mada, i da jesu, ne znači odmah da je i on), ne vidim razlog zašto se otac buni.
Kakogod, gledaj da suzbiješ to malo, primiriš, nemoj da na kraju bude preduzimanja drastičnih mjera, ni s tvoje, ni sa očeve strane, pošto vidim da je otac prijetio čak i dizanjem ruke na sebe. Probaj to nekako mirnim putem riješiti.
Shvatam ozbiljnost situacije, jer znam kolika je frka bila kad je moja djevojka(ne više) trebala doći kod nas kući, a još nisu imali ništa protiv nje. Al' na kraju nisu imali izbora, jer ona bukvalno nije imala gdje, a i ja sam u jednom momentu odlučio povući crtu i stati iza nje, što je, na sreću, na moje djelovalo pozitivno.
Probaj starog nekako smekšati, kćerka si mu, jbg, voli te. Znam da je malo prljavo, ali kad se mora...igraj mu na emocije.
Probudi u njemu očinsku figuru, podsjeti ga, onako suptilno, da mu je tvoja sreća bitnija od toga šta priča narod, od glupih principa i ostalih stvari zbog kojih sad tako odlučno brani tu vezu.
Na kraju, sretno, nadam se da ćeš se za koju godinicu preseliti na temu "Ime bebe".
I moji su se isto bunili, ali možda i sa razlogom. Mislim, u redu, voljela je ona njega, svi znamo koliko dijete(to je i bila) može da voli, ali on je bio neka mrcina, stariji od nje 10-ak godina, s neke planinčure šljeg'o(ne gledam ljude po tome odakle su, da me ne napadnete
što se tvog slučaja tiče...pa, ako ste tu s godinama, a jeste, ako misliš da je on tajm ako njegovi nisu nikakav ološ(mada, i da jesu, ne znači odmah da je i on), ne vidim razlog zašto se otac buni.
Kakogod, gledaj da suzbiješ to malo, primiriš, nemoj da na kraju bude preduzimanja drastičnih mjera, ni s tvoje, ni sa očeve strane, pošto vidim da je otac prijetio čak i dizanjem ruke na sebe. Probaj to nekako mirnim putem riješiti.
Shvatam ozbiljnost situacije, jer znam kolika je frka bila kad je moja djevojka(ne više) trebala doći kod nas kući, a još nisu imali ništa protiv nje. Al' na kraju nisu imali izbora, jer ona bukvalno nije imala gdje, a i ja sam u jednom momentu odlučio povući crtu i stati iza nje, što je, na sreću, na moje djelovalo pozitivno.
Probaj starog nekako smekšati, kćerka si mu, jbg, voli te. Znam da je malo prljavo, ali kad se mora...igraj mu na emocije.
Na kraju, sretno, nadam se da ćeš se za koju godinicu preseliti na temu "Ime bebe".
- alkalna_baterija
#131 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
bila u istoj situaciji... mi izdržali 3 godineEnna_Hasecic wrote:
Ma neće, ne dosadi
- Afanasi_94
#132 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Onda znaš o čemu ti pričam 
Last edited by Afanasi_94 on 13/09/2013 21:36, edited 1 time in total.
-
udrch
#133 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
ja ne kontam što ne nađe nekog drugog momka i to iz familije za koju joj otac nije nikad čuo..
- Neradnik
#134 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
ja kontam kad roditelj zabrani djetetu koje je fino i kulturno da se zabavlja sa kriminalcem,narkomanom,alkoholicarem ostalo ne kontam nit cu ikad to htjet da skontam za mene je to bolesno.znam neke sto su tako slusali roditelje roditelji vremenom preselili rego a oni ostali sami ni kuceta ni maceta i kod svakog je ista prica kud poslusa starog-staru 
nisi posluso nego si moro.
nisi posluso nego si moro.
-
whitelegend07
#135 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
@udrch
Jarane, ne pričamo o obući, pa da kaže:"Ne sviđaju im se ove patike, nema veze, naći ću neke druge za koje mi neće prigovarati."
Pričamo o malo suptilnijim stvarima.
Jarane, ne pričamo o obući, pa da kaže:"Ne sviđaju im se ove patike, nema veze, naći ću neke druge za koje mi neće prigovarati."
- kkić
#136 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Hvala ti, i ja se nadamwhitelegend07 wrote:Sestra mi je imala sličan problem kao i ti. Neću da kažem isti, jer je bila puno mlađa, to joj je kao bila prva ljubav, fore-fazoni...
I moji su se isto bunili, ali možda i sa razlogom. Mislim, u redu, voljela je ona njega, svi znamo koliko dijete(to je i bila) može da voli, ali on je bio neka mrcina, stariji od nje 10-ak godina, s neke planinčure šljeg'o(ne gledam ljude po tome odakle su, da me ne napadnete), tako da razumijem svoje.
Probaj starog nekako smekšati, kćerka si mu, jbg, voli te. Znam da je malo prljavo, ali kad se mora...igraj mu na emocije.Probudi u njemu očinsku figuru, podsjeti ga, onako suptilno, da mu je tvoja sreća bitnija od toga šta priča narod, od glupih principa i ostalih stvari zbog kojih sad tako odlučno brani tu vezu.
- kkić
#137 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Mašalaalkalna_baterija wrote:bila u istoj situaciji... mi izdržali 3 godineEnna_Hasecic wrote:
Ma neće, ne dosadi
- kkić
#138 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Trenutno mi je cilj završiti što sam započela, biti svoj čovjek, a ukoliko je to to, izdržaćemo, već sam jednom navela da je ovo i jedno veliko iskušenje za oboje. Kada prođe određeni period, on, htio ili ne, i naravno ako moj sadašnji dečko bude TAJ, moraće da se pomiri sa tim, a opet i mislim da će vremenom da smekša, ipak, što nisam navela, ovo je i prvi put da mu ja kažem da imam ozbiljnu vezu, momka uopšte. Do tada, ostaje nam da se viđamo krišom 
- kkić
#139 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
whitelegend07 wrote:@udrch
Jarane, ne pričamo o obući, pa da kaže:"Ne sviđaju im se ove patike, nema veze, naći ću neke druge za koje mi neće prigovarati."![]()
-
whitelegend07
#140 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Prvi put da mu kažeš da imaš vezu??
Aaa, pa što ne kažeš. To je onda klasika. Otac ne može i neće da shvati da je njegova mala curica postala/postaje žena. Hoće na silu da ti zauvijek ostaneš dijete, kao i 80% naših očeva. Isti problem i sa mojom sestrom je bio. Sad je već bolje, shvatio je neke stvari. Samo strpljenja, proći će ga(naravno, izuzetak su neki ekstremni tersovi od očeva
).
Još nešto...kako tvoja mama gleda na to? Jer, vrlo je bitna ona. Ko će oca "obrlatiti", ako ne ona?

Još nešto...kako tvoja mama gleda na to? Jer, vrlo je bitna ona. Ko će oca "obrlatiti", ako ne ona?
- kkić
#141 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Ona definitino podržava našu vezu, zna koliko me on voli, koliko ja njega volim... Možda ona "skrivećki" ovako ponekad i smiruje neke stvari, tipa, kad se spomene on... Daj Bože da sve bude hairliwhitelegend07 wrote:Prvi put da mu kažeš da imaš vezu??Aaa, pa što ne kažeš. To je onda klasika. Otac ne može i neće da shvati da je njegova mala curica postala/postaje žena. Hoće na silu da ti zauvijek ostaneš dijete, kao i 80% naših očeva. Isti problem i sa mojom sestrom je bio. Sad je već bolje, shvatio je neke stvari. Samo strpljenja, proći će ga(naravno, izuzetak su neki ekstremni tersovi od očeva
).
Još nešto...kako tvoja mama gleda na to? Jer, vrlo je bitna ona. Ko će oca "obrlatiti", ako ne ona?![]()
Mama mi je jednom prilikom rekla da joj je rekao da on ne zna kako će izdržati kad se ja udam, tj. kako će to da podnese... Sad kad se spomene ta tema on kao govori da bi ja trebala naći nekog drugog momka, samo ne tog.. Pa onda u momentu kaže možda je on i dobar momak ali eto opet kao da ja nađem drugog.
Tako da, u pravu si za sve što kažeš, mada mene i dalje kopka to oko prezimena, mada evo ja mislim da nekada kasnije kada bi upoznao njegove roditelje i shvatio kakvi su, da se više ne bi protivio, nznm..
-
whitelegend07
#142 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Odmah da ti kažem, te spike "bilo koji, kćeri, samo ne on", je čista šuplja priča. Stariji su, roditelji su, treba da ih poštujemo, ali ovo je šuplja.
Ti sutra bilo koga da nađeš, on će isto gundžati. To je tako. U ovom periodu, u kojem se on adaptira na novonastalu situaciju, kapira da njegova kćerka više nije mala beba koja uči pišat na tutu(s oproštenjem
), već da je odrasla, ti njemu možeš Isusa Krista na vrata dovesti, reći će ti da ne valja.
To su očevi. Kad sin nađe prvu "trebu", ponosni su, izljube te k'o velikog(znam po sebi, slavio je 7 dana
). A kad kćerka dođe do faze da ima momka...e to ne. Radije bi pregrmili još jedan rat, dali lijevu ruku, pristali na analni sex sa stanovnikom DR Kongo.
Na sve bi prije pristali, nego na spoznaju da im se neko zanima za kćer. Osjeća da gubi kontrolu, da mu kliziš iz ruku. Proći će. 
Pozz, i nadam se da nisam dosadan. Samo te, igrom slučaja, totalno razumijem.
To su očevi. Kad sin nađe prvu "trebu", ponosni su, izljube te k'o velikog(znam po sebi, slavio je 7 dana
- kkić
#143 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
"...pristali na analni sex sa stanovnikom DR Kongo."whitelegend07 wrote:Odmah da ti kažem, te spike "bilo koji, kćeri, samo ne on", je čista šuplja priča. Stariji su, roditelji su, treba da ih poštujemo, ali ovo je šuplja.Ti sutra bilo koga da nađeš, on će isto gundžati. To je tako. U ovom periodu, u kojem se on adaptira na novonastalu situaciju, kapira da njegova kćerka više nije mala beba koja uči pišat na tutu(s oproštenjem
), već da je odrasla, ti njemu možeš Isusa Krista na vrata dovesti, reći će ti da ne valja.
To su očevi. Kad sin nađe prvu "trebu", ponosni su, izljube te k'o velikog(znam po sebi, slavio je 7 dana). A kad kćerka dođe do faze da ima momka...e to ne. Radije bi pregrmili još jedan rat, dali lijevu ruku, pristali na analni sex sa stanovnikom DR Kongo.
Na sve bi prije pristali, nego na spoznaju da im se neko zanima za kćer. Osjeća da gubi kontrolu, da mu kliziš iz ruku. Proći će.
Vjerovatno je tako, a evo sad kad shvatim neke stvari i pogledam sebe unazad kako sam doživjela to, koliko sam se iznervirala, pa i razmišljala o drastičnim mjerama (u tom trenutku znam biti baš nagla), sad evo kad promatram cijelu situaciju, shvatam i baš mislim da se sve poklapa s ovim što ti reče. Nekad se malo i unervozim kad krenem da se vidim s njim, kad izlazim iz kuće ali i to polako iščezava.
I mog momka je dosta potresla ta situacija, bio je čudan, primjetila sam to da sam se čak i bojala da neće da ode :O Onda bi baš bila ljuta sama na sebe! (ja nikako da mu u potpunosti vjerujem). Ali ostao je
A dosadan nisi, drago mi je da si iznio svoje mišljenje i na neki način, pomažeš
-
whitelegend07
#144 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Vjeruj mi. Moj stari sad mog budućeg zeta sam zove kući na pivu, na utakmicu...
Vidio je da nije bauk, shvatio da je njegova kćerka sad "svoj čovjek", što bi stari rekli.
A za momka...jbt, sad mi više žao njega, nego tebe(opet s oproštenjem
).
Valjda zato što sam muško, pa mi njegova muka bliža.
A i, znam kako je meni bilo kad sam praktično morao dići glas na svoju mamu, s kojom sam kao nokat i meso. Kad sam došao do faze da MORAM birati: ONA, ili roditelji. Sjećam se, u glavi sam već bio izabrao nju, a onda kad sam stao pred mamu, molio sam Boga da bude razumna i da popusti, kako ne bih morao uistinu birati. Na sreću, bila je. Moja mamica.
A stari je otpočetka furao priču:"Ma sine, ako je voliš, dovedi je, pa kad bi je kišnicom hranili i kad bi na slami spavala. Ti voliš nju, ja volim tebe." Eto, kod mene stari razumniji bio.
Odosmo mi daleko.
Najbitnije ti je biti doooooosta strpljiva, saburli.
Reci to i momku. Nemoj prenagliti prema ocu. Ako su stvari posložene onako kako sam ja stekao dojam da jesu, ne radi to stari iz zle namjere. Upravo suprotno, previše te voli, postavlja se zaštitnički. Strah ga da ne budeš povrijeđena.
Samo pametno i ostaj mi zdravo, čujemo se još povodom ovoga, da mi kažeš šta bi na kraju, a sad idem spavati, boli me glava od razgovora s njom. Servus.
A za momka...jbt, sad mi više žao njega, nego tebe(opet s oproštenjem
A i, znam kako je meni bilo kad sam praktično morao dići glas na svoju mamu, s kojom sam kao nokat i meso. Kad sam došao do faze da MORAM birati: ONA, ili roditelji. Sjećam se, u glavi sam već bio izabrao nju, a onda kad sam stao pred mamu, molio sam Boga da bude razumna i da popusti, kako ne bih morao uistinu birati. Na sreću, bila je. Moja mamica.
A stari je otpočetka furao priču:"Ma sine, ako je voliš, dovedi je, pa kad bi je kišnicom hranili i kad bi na slami spavala. Ti voliš nju, ja volim tebe." Eto, kod mene stari razumniji bio.
Odosmo mi daleko.
Samo pametno i ostaj mi zdravo, čujemo se još povodom ovoga, da mi kažeš šta bi na kraju, a sad idem spavati, boli me glava od razgovora s njom. Servus.
- kkić
#145 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Baš tako, daće Bog saburawhitelegend07 wrote:Vjeruj mi. Moj stari sad mog budućeg zeta sam zove kući na pivu, na utakmicu...Vidio je da nije bauk, shvatio da je njegova kćerka sad "svoj čovjek", što bi stari rekli.
A za momka...jbt, sad mi više žao njega, nego tebe(opet s oproštenjem).
![]()
Odosmo mi daleko.Najbitnije ti je biti doooooosta strpljiva, saburli.
Reci to i momku. Nemoj prenagliti prema ocu. Ako su stvari posložene onako kako sam ja stekao dojam da jesu, ne radi to stari iz zle namjere. Upravo suprotno, previše te voli, postavlja se zaštitnički. Strah ga da ne budeš povrijeđena.
Laku noć
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#146 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Dobro je prošlo sve, meni je moj punac prijetio pištoljem kad sam otpratio kćerkicu kući. Malo je reć da sam se bio usro, izlazi lola u trenerci niz stepenice za pasom zakačio tetejca i priča kako trebam da se ponašam. Pobjego sam glavom bez obzira nakon 10 dana, jebo te ta ljubav, treba neko da mi visi nad glavom čitav život...
-
nostradamus21
#147 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
promjeni roditelje
ili ih se odreci preko novina
ili ih se odreci preko novina
-
plavi leptir
#148 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Hahahha i kod nas pojedinih zena je tako... Naravno treba doci do tog prosvjetljenja, i kanit se one price o pravoj ljubavi...Ramzess Veliki wrote:Kako da ne ... zatim sam shvatio da je ljubav prdimahovina i samo jednostavna hemijska reakcija koja utiče na naše ponašanje, te da su sve osobe manje-više iste i da je svaka druga ako ne ista, a ono u nijansu približna kao i ta koju volim, što znači da se podjednako mogu zaljubiti i u bilo koju drugu. I tako sada gledam da ima veće sise, jer je to ustvari jedina razlika u izboru između dvije osobe.kkić wrote:Pozdrav svima!
Imam jako veliki problem.. Naime, u vezi sam sa dečkom godinu i po, super nam je, volimo se, pronašli smo se u mnogim stvarima, mnogo toga imamo zajedničkog, kada smo zajedno vrijeme nam brzo prolazi... Sve je maltene idealno, pazimo se, čuvamo i stvari se odvijaju polako, bez ikakvog forsiranja i što je najbitnije razumijemo se totalno. On ima 21 godinu, ja 20. On ne studira, ja studiram. Ali, problem je u mojim roditeljima, odnosno ocu. On ne dozvoljava da se viđam sa njim! Nije u pitanju religija, iste smo vjere, problem je njegovo PREZIME!Otac mi je rekao da će me udaljiti od svega, prekinuti svaku komunikaciju sa svijetom, i čak da ako izaberem dečka da slobodno mogu da idem od kuće i zaboravim da imam oca. Čak je i prijetio da će učiniti nešto sebi. Ništa mi nije jasno, preveliki je pritisak na meni, ne znam šta da radim, volim ga, ne mogu raskinuti s njim, uradila bih sve samo da sačuvam ovu vezu. Je li iko imao slična iskustva, šta da radim? Stvarno sam očajna.
A ti bi trebala tražiti drugog sa većim. Po tome se mi razlikujemo.
-
udrch
#149 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
pa da, lakše zamjeniti babu koji te hranio, odgojio i volio više nego šte će te ovaj ikad voljeti, jer ti se ne sviđa njegovo razmišljanje..kkić wrote:whitelegend07 wrote:@udrch
Jarane, ne pričamo o obući, pa da kaže:"Ne sviđaju im se ove patike, nema veze, naći ću neke druge za koje mi neće prigovarati."![]()
kakva ba suptilnost, kakva hemija i gluposti..
osoba sa kojom se želi provesti život mora biti pomno i ciljano izabrana prije nego se uđe u ozbiljne priče..
sa tom osobom treba provesti duge decenije, roditi djecu, sroditi se sa njegovom familijom..
o svemu treba proračunato razmisliti, pa i o ovome što ramzes veliki govori, pa onda sebi dozvoliti luksuz..
mladalački zanos i ona nevina, a stravstvena ljubav prije i prve godine braka prođe, a onda valja nastaviti dalje sa stvarnim izazovima života..kako odgajati djecu, koliko smo ovisni o novcu, koliko ćemo poštovati rodbinu i prijatelje partnera kasnije budu puno važnije za opstanak braka..imate ovdje tema o razvodima koliko hoćete, pa čitajte i vidite koji su razlozi zašto su oni koji su se stravstveno voljeli i željeli odjednom postali jedno drugom odbojni..
pametno birati..
- kkić
#150 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Ovako, ja u svakom postu navedem "ako on bude taj", i nije u pitanju nikakva strastvena ljubav da mi umiremo jedno za drugim, da se viđamo maltene svaki dan, jednostavno razumijemo se, slični smo, lijepo nam je zajedno i sve se odvija polako, bez ikakvog forsiranja ali sa tim da nikada ne znaš šta ti donosi sutra. I ja i on imamo svoj život, svoje prijatelje i društvo, i neće biti problem ako on izađe sa svojim drugovima a ja sa svojim drugaricama. Ne provodimo mnogo vremena zajedno, ali zato kad smo zajedno bude prelijepo. A uz to da ne provodimo mnogo vremena, naravno, čujemo se redovno. Hoću da kažem, da nema razloga da meni roditelji određuju sa kim ću se ja družiti pa i naposlijetku da mi nalaze momka koji njima odgovara, a šta bude, biće.udrch wrote:pa da, lakše zamjeniti babu koji te hranio, odgojio i volio više nego šte će te ovaj ikad voljeti, jer ti se ne sviđa njegovo razmišljanje..kkić wrote:whitelegend07 wrote:@udrch
kakva ba suptilnost, kakva hemija i gluposti..
osoba sa kojom se želi provesti život mora biti pomno i ciljano izabrana prije nego se uđe u ozbiljne priče..
sa tom osobom treba provesti duge decenije, roditi djecu, sroditi se sa njegovom familijom..
o svemu treba proračunato razmisliti, pa i o ovome što ramzes veliki govori, pa onda sebi dozvoliti luksuz..
mladalački zanos i ona nevina, a stravstvena ljubav prije i prve godine braka prođe, a onda valja nastaviti dalje sa stvarnim izazovima života..kako odgajati djecu, koliko smo ovisni o novcu, koliko ćemo poštovati rodbinu i prijatelje partnera kasnije budu puno važnije za opstanak braka..imate ovdje tema o razvodima koliko hoćete, pa čitajte i vidite koji su razlozi zašto su oni koji su se stravstveno voljeli i željeli odjednom postali jedno drugom odbojni..
pametno birati..