Svađa!!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
eluna

#126 Re: Svađa!!

Post by eluna »

Nokija wrote:
Kastanienallee wrote:
valter033 wrote: Ja ne bjezim od problema, nikad to nisam radio, ali nemam snage svaki put naglabati jedno te isto. Zasto? Zato sto da je nekome stalo da meni bude bolje, onda bi valjda uradio jednu, ako ne i vise stvari. Sticajem okolnosti, ja sam napustio sve radi nje, misleci da ce se to negdje cijeniti, ali ne, to je bilo kao "moj izbor", ok i jeste moj izbor, ne trazim nikakve medalje, ali majku mu ako sam ja spreman ucini to, valjda i ti mozes pokazati da si spremna zrtvovati nesto radi nas...
Nema se tu sta cijeniti. To je bio tvoj izbor. Nisi morao. Tebi je imalo smisla kad si se odlucio za to i u kontekstu toga nemas pravo ocekivati da ti neko dize spomenik.
Imas pravo ocekivati vise truda za zajednicke ciljeve. Rijec "zrtvovanje" mi je pravo mrska. Obje osobe moraju ulagati trud da se uspije skupa. Inace je postenije ostati sam ako vec nisi spreman za takva davanja sebe u nesto zajednicko.
:thumbup:
Apsolutno se slazem. Posebno boldirano.
Cini mi se da su gora ta prebacivanja ja sam ulagao/la i ja sam se zrtvovao/la nego sam problem. Za sve je potrebno dvoje. I neko ko se "zrtvuje" i neko ko to "uzima zdravo za gotovo".
jučer baš pisah o tome kada "trud" prelazi u "žrtvovanje"

ako se jedno trudi svaki put, a ono drugo nikad, onda vremenom trud postane žrtvovanje .......a u neka doba skontaš da je oduvijek to i bio - samo to nisi znao jer je neko tamo obećavao da će da se potrudi, a znao da od njenog/njegovog truda neće biti ništa

zato se, kada je riječ o ljubavnim i emotivnom odnosima, truditi se i žrtvovati se su termini koji ljudi poistovjećuju
ho oponopono

#127 Re: Svađa!!

Post by ho oponopono »

...elunček, neke persone treba pustiti iz života zauvijek! Image
Nokija

#128 Re: Svađa!!

Post by Nokija »

eluna...ti si meni pravo draga forumasica...jasno mi je da ti treba neki ventil da ispuses sve sto ti se nagomilalo i jos mi je jasnije da je forum anoniman da mozes sve svoje privatne stvari iznositi bez zadrske...ali ti si jako jednostrana...sve sto se tebi desilo je uvijek greska druge strane...ti si uvijek "ulagala", "zrtvovala se", "trudila se"...ne mogu da vjerujem da se nisi nikad zapitala koliki je tvoj udio u tom raspadu...
zene inace tendiraju tome da svaku temu zvacu do iznemoglosti...da uvijek sve hoce da rasprave i iznesu na cistac...i uvijek su cvrsto uvjerene da je njihov pogled na zivot najispravniji...nisu ni svjesne koliko grijese...
eluna

#129 Re: Svađa!!

Post by eluna »

Nokija wrote:eluna...ti si meni pravo draga forumasica...jasno mi je da ti treba neki ventil da ispuses sve sto ti se nagomilalo i jos mi je jasnije da je forum anoniman da mozes sve svoje privatne stvari iznositi bez zadrske...ali ti si jako jednostrana...sve sto se tebi desilo je uvijek greska druge strane...ti si uvijek "ulagala", "zrtvovala se", "trudila se"...ne mogu da vjerujem da se nisi nikad zapitala koliki je tvoj udio u tom raspadu...
zene inace tendiraju tome da svaku temu zvacu do iznemoglosti...da uvijek sve hoce da rasprave i iznesu na cistac...i uvijek su cvrsto uvjerene da je njihov pogled na zivot najispravniji...nisu ni svjesne koliko grijese...
slažem se sa boldanim,

za sve ostalo ti treba više detalja da bi razumjela prethodni post iako je pisano uopšteno
Nokija

#130 Re: Svađa!!

Post by Nokija »

a ko ti kaže da nismo pokušavali postići kompromis, i da ga nismo pokušavali nametati!? bilo je je situacija da se kompromis i postigne, ali samo verbalno - pa ne samo u prvoj, nego i u 5 situaciji poslije verbalnog dogovora isto se ne primjenjuje, a kada upitamo zašto - postanemo kontraši, osobe koje stalno imaju neke zahtjeve (jer ima i onih koji smatraju da njegov bračni partner NE TREBA da ima vlastite želje, pri čemu nikako evo da skontam je li gore da NE SMIJE, ili je gore da NE TREABA)

i tako u tim previranjima, svađama, raspravama, manipulacijama - dođe momenat da više ne može pod kožu
[/quote]

Kompromis je uvijek rjesenje koje niko istinski ne zeli. To je samo floskula koja se eto udomacila.
Ako vidis da se nesto ni u 5 situacije ne mjenja pa valjda se pitas valjal li taj dogovor ista???? Da je valjo ne bi ga se moralo i u 5 situaciji forsirati.
Hasharijast

#131 Re: Svađa!!

Post by Hasharijast »

Ne pročitah cijelu temu ali se sjetih riječi jedne pametne iskusne gospođe kad sam se čudio kako nam jednom radnom kolegi žena krv popi. Uvijek ga žena svađom zamarala oko svake gluposti.

I tako ti ona meni veli: "Neke žene, kad nemaju ni ljepotu, ni šarm, ni sise ni guzice (itd) da zavedu i preokupiraju muža, onda one stalno prave fesat (problem, svađu) da zadeveraju muža da samo misli o problemima, tj. o njoj i da nema vremena da misli o drugim ženama

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Nokija

#132 Re: Svađa!!

Post by Nokija »

eluna wrote:
Nokija wrote:eluna...ti si meni pravo draga forumasica...jasno mi je da ti treba neki ventil da ispuses sve sto ti se nagomilalo i jos mi je jasnije da je forum anoniman da mozes sve svoje privatne stvari iznositi bez zadrske...ali ti si jako jednostrana...sve sto se tebi desilo je uvijek greska druge strane...ti si uvijek "ulagala", "zrtvovala se", "trudila se"...ne mogu da vjerujem da se nisi nikad zapitala koliki je tvoj udio u tom raspadu...
slažem se sa boldanim,

za sve ostalo ti treba više detalja da bi razumjela prethodni post iako je pisano uopšteno
naravno...ali kad se povremeno prate neke teme, stekne se utisak da si jednostrana...nijo to nista lose, svi smo mi manje-vise jednostrani...s godina se to promjeni :D
_Sarajka

#133 Re: Svađa!!

Post by _Sarajka »

eluna wrote:
_Sarajka wrote:
ho oponopono wrote:...jebiga(da prostiš)opet i iznova, moj partner je bio moj izbor znači greška je moja! 8-)

... prihvataš ga onakvog kakav je, nikakvo oblikovanje ne dolazi u obzir, kako stvari postaviš na početku tako će ti i biti , naravno život donosi beskrajne mogućnosti one lijepe i manje lijepe...

...naravno neke stvari nisu za toleranciju ni u bunilu, odnosno sve što ide van domene jednog zdravog normalnog odnosa...šta je nama normala, drugom paru ne mora biti...čovjek konta potpisao je papir, to je to, u nekim slučajevima jeste u drugim nije, do sljedećeg pašnjaka, prosim lijepo! :oops:

:mrgreen:
Ja nemam iskustva sa brakom, da vam iskreno priznam :D
Shvatam da ste svoje partnere prihvatili sa greškama i manama to je bit ljubavi.Ono što ne shvatam je ( obzirom da vidim da oboje sa odjredjene vremenske distance pravilno rezonujete )zašto niste u toku braka insistirali na zdravorazumskim kompromisima nego čini mi se konkretno u vašim slučajevima išli linijom manjeg otpora ?
Mislim da bi kompromis pa dijelom i nametnut partneru bio pošteno riješnje i ta činjenica ne bi se smatrala nekim sputavanjem ili oblikovanjem voljene ličnosti po sopstvenoj zelji.
a ko ti kaže da nismo pokušavali postići kompromis, i da ga nismo pokušavali nametati!? bilo je je situacija da se kompromis i postigne, ali samo verbalno - pa ne samo u prvoj, nego i u 5 situaciji poslije verbalnog dogovora isto se ne primjenjuje, a kada upitamo zašto - postanemo kontraši, osobe koje stalno imaju neke zahtjeve (jer ima i onih koji smatraju da njegov bračni partner NE TREBA da ima vlastite želje, pri čemu nikako evo da skontam je li gore da NE SMIJE, ili je gore da NE TREABA)

i tako u tim previranjima, svađama, raspravama, manipulacijama - dođe momenat da više ne može pod kožu
Pa u valterovom slučaju stekla sam dojam da je išao nekom linijom manjeg otpora i da je ustvari tako se " emocionalno " potrošio.I u slučaju ho oponopono forumaša takodje.O tvojoj situaciji ne znam skoro ništa osim da izgledaš poprilično ogorčena no ja svakako nisam objekat na koji bi trebala ta osjećanja trošiti.Neutralna sam.
Dakle poenta mog upisa je u sledećem :

Zašto niste još u toku upoznavanja / zabavljanja prekinuli veze za koje ste vidjeli da suprotna strana nije u stanju drzati se dogovorenog kompromisa.
Dešavalo se to sigurno i tada.Za mene su mane jedno a nepostojanost emocionalna i karakterna nešto sasvim drugo.To je ono što mene zbunjuje.Dakle što je odredjivalo stepen vaše tolerancije prema partneru ?Kod onog famoznog " davati sve od sebe "
-ljubav ( zaslijepljenost )
- interesi
- imovina
- potomstvo

Ili nešto deseto ?
Dakle šta izaziva taj klik u glavi da jednostavno kazeš sebi " Dosta"
A šta ga koči u početnim, srednjim i završnim fazama veze ili braka ?
Usput misliš da tvoje krivnje nema ?
Last edited by _Sarajka on 30/07/2013 12:55, edited 1 time in total.
ho oponopono

#134 Re: Svađa!!

Post by ho oponopono »

...a šta je to kompromis?

...malo ti+malo ja= kompromis! :mrgreen:

...jebiga (da prostiš) ako se neko ne drži obećanog, strpljenu dolazi kraj, sa svakim ne može ni kompromis! 8-)
_Sarajka

#135 Re: Svađa!!

Post by _Sarajka »

ho oponopono wrote:...a šta je to kompromis?

...malo ti+malo ja= kompromis! :mrgreen:

...jebiga (da prostiš) ako se neko ne drži obećanog, strpljenu dolazi kraj, sa svakim ne može ni kompromis! 8-)
Slazem se da ne moze.No zašto onda vrijeme, zivot i emocije trošiti na takve osobe ?
ho oponopono

#136 Re: Svađa!!

Post by ho oponopono »

...sada sam i dio ekipe odnosno slučaj, valter033, eluna i naravno ja! :mrgreen:

...e moj Gospode, znam ne valjam! :oops:
_Sarajka

#137 Re: Svađa!!

Post by _Sarajka »

ho oponopono wrote:...sada sam i dio ekipe odnosno slučaj, valter033, eluna i naravno ja! :mrgreen:

Ja to zaista ne mislim.Ono što mislim jasno definiram.Sudila ne bi nikome.Samo me eto zanimaju neke pojedinosti.Shvatite to kao profesionalnu deformaciju.
eluna

#138 Re: Svađa!!

Post by eluna »

_Sarajka wrote:
eluna wrote:
Pa u valterovom slučaju stekla sam dojam da je išao nekom linijom manjeg otpora i da je ustvari tako se " emocionalno " potrošio.I u slučaju ho oponopono forumaša takodje.O tvojoj situaciji ne znam skoro ništa osim da izgledaš poprilično ogorčena no ja svakako nisam objekat na koji bi trebala ta osjećanja trošiti.Neutralna sam.
Dakle poenta mog upisa je u sledećem :

Zašto niste još u toku upoznavanja / zabavljanja prekinuli veze za koje ste vidjeli da suprotna strana nije u stanju drzati se dogovorenog kompromisa.
Dešavalo se to sigurno i tada.Za mene su mane jedno a nepostojanost emocionalna i karakterna nešto sasvim drugo.To je ono što mene zbunjuje.Dakle što je odredjivalo stepen vaše tolerancije prema partneru ?Kod onog famoznog " davati sve od sebe "
-ljubav ( zaslijepljenost )
- interesi
- imovina
- potomstvo

Ili nešto deseto ?
Dakle šta izaziva taj klik u glavi da jednostavno kazeš sebi " Dosta"
A šta ga koči u početnim, srednjim i završnim fazama veze ili braka ?
Usput misliš da tvoje krivnje nema ?
čuj draga - teme za seminarske i diplomske su negdje drugo, pa tamo pogledaj .......ljudi koji ovdje dođu uglavnom dođu da se izjadaju nekome ili da pročitaju tuđe probleme kako bi manje mislili o svojima, ili da se zabave i pročitaju nešto novo, ili da dobiju kakvu takvu podršku od ljudi koji su prošli isto ili slično

ako ti treba materijal za neki rad, javi se u pp pa će da dogovorimo cijenu za uzorak za naučnoistraživački rad :thumbup:

sa srećom
ho oponopono

#139 Re: Svađa!!

Post by ho oponopono »

_Sarajka wrote:
ho oponopono wrote:...sada sam i dio ekipe odnosno slučaj, valter033, eluna i naravno ja! :mrgreen:

Ja to zaista ne mislim.Ono što mislim jasno definiram.Sudila ne bi nikome.Samo me eto zanimaju neke pojedinosti.Shvatite to kao profesionalnu deformaciju.

...sve pet, zajebavam se :wink: ...moj izbor moje greške! :oops:

...ne žalim se, jednostavno takva sam persona, ako treba dovešću se ravno do dna ako ja tako mislim i želim... ne kažem da je to uredu da se razumijemo, jednostavno mi priroda takva da ako nešto želim i dokle god prija mi , upustiću se u to bez obzira kako će to po mene završiti,pak ne želim da živim 1000 godina! 8-)
eluna

#140 Re: Svađa!!

Post by eluna »

ho oponopono wrote:
_Sarajka wrote:

...ne žalim se, jednostavno takva sam persona, ako treba dovešću se ravno do dna ako ja tako mislim i želim... ne kažem da je to uredu da se razumijemo, jednostavno mi priroda takva da ako nešto želim i dokle god prija mi , upustiću se u to bez obzira kako će to po mene završiti,pak ne želim da živim 1000 godina! 8-)
i ne želim za 5-10 godina da se pitam "jesam li pokuašala baš sve, ili je moglo još nešto da se uradi?" .....jednostavno - došla sam do saznanja da nema više nikakvih opcija koje nisu autodestruktivne, odabrala nešto drugo, i furam dalje ......jesam se zeznula i to debelo, ali mi je savjest zato čista - pa šta košta da košta i živaca i vremena
_Sarajka

#141 Re: Svađa!!

Post by _Sarajka »

Eluna, apsolutno mi ne treba ništa od navedenog.Hvala lijepa.Postavljam jednostavna pitanja.Ako se neki od vas osjećaju povrijedjeni zao mi je.To nije bila moja namjera.Nego upravo pomoći.
A Ti ako misliš draga Eluna da ćeš si dati oduška ovdje praveći sebe bezgrešnom a bacajući drvlje i kamenje na bivšeg..to je tvoj izbor.Izvoli izjadaj se ili kako već ljudima sa sličnim problemima.
Ja bi se zapitala par pitanja kako o sopstvenoj ulozi u propaloj vezi, tako i o propustima i s jedne i s druge strane.Radi budućnosti.Lijep pozdrav :)
_Sarajka

#142 Re: Svađa!!

Post by _Sarajka »

ho oponopono wrote:
_Sarajka wrote:

Hvala na razumijevanju :)

Moje namjere nisu bile zle i naopake.
eluna

#143 Re: Svađa!!

Post by eluna »

_Sarajka wrote:Eluna, apsolutno mi ne treba ništa od navedenog.Hvala lijepa.Postavljam jednostavna pitanja.Ako se neki od vas osjećaju povrijedjeni zao mi je.To nije bila moja namjera.Nego upravo pomoći.
A Ti ako misliš draga Eluna da ćeš si dati oduška ovdje praveći sebe bezgrešnom a bacajući drvlje i kamenje na bivšeg..to je tvoj izbor.Izvoli izjadaj se ili kako već ljudima sa sličnim problemima.
Ja bi se zapitala par pitanja kako o sopstvenoj ulozi u propaloj vezi, tako i o propustima i s jedne i s druge strane.Radi budućnosti.Lijep pozdrav :)
na ta sam pitanja odgovorila prošle godine ;-)

ovo je nešto sasvim drugo, ali hvala u svakom slučaju, i ugodan ostatak dana želim
ho oponopono

#144 Re: Svađa!!

Post by ho oponopono »

...nema nama pomoći elunček, mi smo već etiketirani ka forumski slučajevi pobogu...a svetinja tako proračunata, zdravo rezonuje, persone za poželiti, ali eto svako svoju karmu nosi i živio forumski puč! :oops:

_Sarajka

#145 Re: Svađa!!

Post by _Sarajka »

eluna wrote:
_Sarajka wrote:Eluna, apsolutno mi ne treba ništa od navedenog.Hvala lijepa.Postavljam jednostavna pitanja.Ako se neki od vas osjećaju povrijedjeni zao mi je.To nije bila moja namjera.Nego upravo pomoći.

ovo je nešto sasvim drugo, ali hvala u svakom slučaju, i ugodan ostatak dana želim
Pa nisi ti jedina učesnica u ovoj temi, tako da dijalog nisam ni zamislila konkretno samo s tobom, nego da svim učesnicima na temi.To što si preuzela ulogu glasnogovornice, oponomoćene ili ne, nema veze sa mnom.Nego da tvojom zeljom da dominiraš i " podijeliš iskustvo" izjadaš se, što li.
A pošto ja nemam razvoda kao iskustva, nepozeljna sam sugovornica ili osoba koja moze razumijeti.
Last edited by _Sarajka on 30/07/2013 13:18, edited 1 time in total.
eluna

#146 Re: Svađa!!

Post by eluna »

ho oponopono wrote:...nema nama pomoći elunček, mi smo već etiketirani ka forumski slučajevi pobogu...a svetinja tako proračunata, zdravo rezonuje, persone za poželiti, ali eto svako svoju karmu nosi i živio forumski puč! :oops:

ma mogu oni i ini da misle šta hoće...... da sam gledala na mahalska mišljenja masu stvari ne bih napravila u životu
_Sarajka

#147 Re: Svađa!!

Post by _Sarajka »

Otvorite temu razvedeni, ogorčeni i nerazumljivi slučajevi.Te zabranite ulaz svima koji nemaju slična iskustva.

Ovo je " Svadja".
MedenoSrce

#148 Re: Svađa!!

Post by MedenoSrce »

eluna wrote: ako se jedno trudi svaki put, a ono drugo nikad, onda vremenom trud postane žrtvovanje
ako mi ista osim nedostatka etickih standarda moze pokvariti dojam o nekome to je nabijanje na nos
ma ne znam ti koliko puta da uradis, isto kao da nisi nista kada pocne prica "ja sam ..."

majka mu stara zato postoji razlaz ako mislis da te neko "iskoristava" ili da dajes vise
meni se desilo da sam imala dojam da ulazem vise i da sam u nesto nepovoljnijoj poziciji pa sam odlucila da je razlaz bolja opcija nego da ispirem nekome mozak kako se ne trudi onoliko koliko meni odgovara, ne koliko je dovoljno nego bas koliko meni odgovara.
eluna

#149 Re: Svađa!!

Post by eluna »

_Sarajka wrote:
eluna wrote:

Pa nisi ti jedina učesnica u ovoj temi, tako da dijalog nisam ni zamislila konkretno samo s tobom, nego da svim učesnicima na temi.To što si preuzela ulogu glasnogovornice, oponomoćene ili ne, nema veze sa mnom.Nego da tvojom zeljom da dominiraš i " podijeliš iskustvo" izjadaš se, što li.
A pošto ja nemam razvoda kao iskustva, nepozeljna sam sugovornica ili osoba koja moze razumijeti.
nisi nepoželjna sugovornica, daleko od toga, i drago mi je da nemaš razvod kao iskustvo, ali da si osoba koja može razumjeti - to nisi, kao što ja nisam osoba koja može razumjeti bilo koju majku na kugli zemaljskoj

ali mi smeta to što imam osjećaj da nas ovdje koristiš kao zamorčiće koji ti služe kao ogledna grupa za neki od tvojih "profesionalnih" radova ..........

i zato više ne odgoovram na tvoja pitanja - svo svoje znanje rado dijelim sa ljudima koji me lijepo zamole, iako je isto stečeno kroz suze, znoj i ono najvrijednije - vrijeme koje je nepovratno, ali oni koji se forumima služe da to onako usput pokupe - jok!
ho oponopono

#150 Re: Svađa!!

Post by ho oponopono »

_Sarajka wrote:Otvorite temu razvedeni, ogorčeni i nerazumljivi slučajevi.Te zabranite ulaz svima koji nemaju slična iskustva.

Ovo je " Svadja".

...nije uredu :wink: , počela si prva sa etiketiranjem, nije prvina ne samo na ovoj temi, traje to odveć sa drugim forumašima, pljuvanje po bračnom statusu razveden, kao da smo gubavi 8-) ... ma meni taj status slobodan, oženjen/udata, razveden/na isti klinac dođe, ali pljuvanje nije uredu! :oops:
Post Reply