Mercedes-Benz ALL ABOUT

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MMM1977

#126 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by MMM1977 »

Ljudi, shvatite me :D
dado_

#127 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by dado_ »

MMM1977 wrote:Ljudi, shvatite me :D
Hahah kralj :D Ma kupio si zeni masinu, ne zamaraj se, nek vam je sretno i hairli u zdravlju da vozite i zamijenite boljim za godinu-dvije...
MMM1977

#128 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by MMM1977 »

dado_ wrote:
Hahah kralj :D Ma kupio si zeni masinu, ne zamaraj se, nek vam je sretno i hairli u zdravlju da vozite i zamijenite boljim za godinu-dvije...
Hvala puno :thumbup:
ado-šampion

#129 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Gdje ima A3 sportback dizel s DSGom za 45 milja? Ima na akciji 40 milja bez DSGa ali s fiksnim paketom opreme. Kad otvoris konfigurator jel strihiras dizel i automatski mjenjac ode na 48 milja, znaci auto ima rucnu klimu, xenon svjetla (koja dolaze u svim modelima jer se halogena vise ne nude) i to je to. Golo ko pistolj.
dado_

#130 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by dado_ »

ado-šampion wrote:Gdje ima A3 sportback dizel s DSGom za 45 milja? Ima na akciji 40 milja bez DSGa ali s fiksnim paketom opreme. Kad otvoris konfigurator jel strihiras dizel i automatski mjenjac ode na 48 milja, znaci auto ima rucnu klimu, xenon svjetla (koja dolaze u svim modelima jer se halogena vise ne nude) i to je to. Golo ko pistolj.
Nije tacno, u svemu sto si naveo je tacno da je fiksni paket opreme, a to je xenon svjetla s led dnevnim, zadnji parking senzori, AUTOMATSKA DVOZONSKA klima, alu 16, grijanje prednjih sjedista, onaj audio s ekranom, naslon za ruku, komande na volanu, tempomat...e sad nekom odgovara, nekom ne, 39999 je u crnoj ili bijeloj manuelni, metalik doplata oko 1500, 43850 je sa s tronic-om isti takav crni ili bijeli (kupljen prije mjesec jedan takav) znaci metalik 45.. raspitaj se malo ado pa pisi...
edit: evo ti jednog takvog sa metalik bojom i automatik, e ako je ovo golo jbg onda, ne znam sta vi vozite, meni bi bio puna saka brade :-D
https://www.olx.ba/artikal/25593886/aud ... vo-akcija/
ado-šampion

#131 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

dado_ wrote:
ado-šampion wrote:Gdje ima A3 sportback dizel s DSGom za 45 milja? Ima na akciji 40 milja bez DSGa ali s fiksnim paketom opreme. Kad otvoris konfigurator jel strihiras dizel i automatski mjenjac ode na 48 milja, znaci auto ima rucnu klimu, xenon svjetla (koja dolaze u svim modelima jer se halogena vise ne nude) i to je to. Golo ko pistolj.
Nije tacno, u svemu sto si naveo je tacno da je fiksni paket opreme, a to je xenon svjetla s led dnevnim, zadnji parking senzori, AUTOMATSKA DVOZONSKA klima, alu 16, grijanje prednjih sjedista, onaj audio s ekranom, naslon za ruku, komande na volanu, tempomat...e sad nekom odgovara, nekom ne, 39999 je u crnoj ili bijeloj manuelni, metalik doplata oko 1500, 43850 je sa s tronic-om isti takav crni ili bijeli (kupljen prije mjesec jedan takav) znaci metalik 45.. raspitaj se malo ado pa pisi...
edit: evo ti jednog takvog sa metalik bojom i automatik, e ako je ovo golo jbg onda, ne znam sta vi vozite, meni bi bio puna saka brade :-D
Pa sta je ovo nego raspitivanje ne kontam? :? Pitam gdje ima. Otvorio sam Audijevu stranicu, ima taj od 40 ali fiksni paket bez DSGa. To je po meni jako dobra ponuda i za mene je ta oprema taman, posebno za tu cijenu. Ali taj isti s DSGom nisam nasao. Na konfiguratoru je 48 k najjeftiniji dizel s DSGom i taj jeste go ko pistolj, nema nista, ima rucnu klimu, celicne felge, nema tempomat, nema parking senzore, ima xenone bez kojih ga svakako ne mozes uzeti, ne vidjeh ima li i naslon za ruku, mrsko mi opet otvarati.
dado_

#132 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by dado_ »

ado-šampion wrote:
dado_ wrote:
Pa sta je ovo nego raspitivanje ne kontam? :? Pitam gdje ima. Otvorio sam Audijevu stranicu, ima taj od 40 ali fiksni paket bez DSGa. To je po meni jako dobra ponuda i za mene je ta oprema taman, posebno za tu cijenu. Ali taj isti s DSGom nisam nasao. Na konfiguratoru je 48 k najjeftiniji dizel s DSGom i taj jeste go ko pistolj, nema nista, ima rucnu klimu, celicne felge, nema tempomat, nema parking senzore, ima xenone bez kojih ga svakako ne mozes uzeti, ne vidjeh ima li i naslon za ruku, mrsko mi opet otvarati.
pusti konfigurator, jos ako je nas pogotovo, eto ti slike iz autokuce, a i kum kupio nedavno zeni takvog, to je cijena koju sam napisao... Po meni odlicna kupovina, golfa nema s tom opremom za te pare a da ne pricamo o bmw-u i mercedesu... znaci na onu akcijsku opremu ti je oko 3800 doplata za dsg bio limuzina ili sportback, i da, od 01.07. idu novi motori sa 85kw, a ovaj sto sam postavio je 81kw valjda stara zaliha...
ado-šampion

#133 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

dado_ wrote: pusti konfigurator, jos ako je nas pogotovo, eto ti slike iz autokuce, a i kum kupio nedavno zeni takvog, to je cijena koju sam napisao... Po meni odlicna kupovina, golfa nema s tom opremom za te pare a da ne pricamo o bmw-u i mercedesu... znaci na onu akcijsku opremu ti je oko 3800 doplata za dsg bio limuzina ili sportback, i da, od 01.07. idu novi motori sa 85kw, a ovaj sto sam postavio je 81kw valjda stara zaliha...
Jasno mi je sad da ponuda postoji, ja je nisam uspio naci to je sve.

Slazem se odlicna kupovina. Inace ljudi kod nas se vole malo previse praviti pametni, ova oprema je realno za bosanske uslove luksuz.
amar1994

#134 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

Dobar je , vise mi se svidja od CLA , pogotovo unutra 8-)
ado-šampion

#135 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Da se ne lazemo, meni izgledom ne moze prici blizu CLA, pa ni A klasi. Makar vani. Ko i svaki Audi, auto koje je fino dizajnirano bez nekih kicastih detalja, ali auto koje ce 5 godina nakon sto izadje iz mode biti zaboravljeno i niko se za njim nece okrenuti, kao i velika vecina Audija uglavnom.

Meni je A klasa trenutno u toj klasi daleko najjaca dizajnom. I da budem iskren ne znam da mi se i jedan kompakt ikad toliko svidjao izgledom i bio toliko pozeljan na izgled. Bas su ga napravili. Po meni Mercedes radi najjaci dizajn trenutno generalno, prati ga BMW, mada je meni iskreno BMW s F modelima uglavnom izgubio onu bezvremensku notu i prepoznatljivost kakvu su imali ranije, radeci dizajn koji ce se sto bolje svidjeti masama. Mada izgleda da su se s ovom novom peticom malo dozvali ali vidjecemo.
amar1994

#136 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

Da se ne lazemo , a klasa je skupa sa ovima zu negdje 8-) , samo mislim da je preskupa , pa cak i u odnosu na audija :roll:

Image
Image
Image
Image
Image

:)
ado-šampion

#137 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Meni je sve ovo sto si postavio manje-vise kic, osim V30 i A klase. A A klasa mi je puno ljepsa od Volva, mada Volvo nije los. Zao mi je. :) Od tih jedino Infinityja nisam vidio uzivo, ali na slikama mi izgleda uzasno kicasto. Jedna trica stoji stalno ispod prozora kod mene u preduzecu :D , ne svidja mi se nikako, prenapuhana i u detalje kicasta. Bolje mi je izgledala ta kod tebe.

Ja vise volim da izgleda bezizrazajno ko Audi ili Golf nego da je pokusaj dizajna koji je zavrsio na pokusaju.

O parama ne bih, ne znam kakvo je auto A klasa, svidja mi se izgledom i to je sve. Generalno po meni i A3 i Serija 1 vrijede svake pare koje se za njih traze, uzevsi u obzir koliko se trazi za Golfa, Pezo, da ne govorim koliko danas kostaju Korejanci, a da ne idem dalje koliko kostaju bezvezna auta u srednjoj klasi. Sudeci po rezlutatima na trzistu, rekao bih da vrijedi para koje se za nju traze.
amar1994

#138 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

Haha , ma dobro , svakome je ukus razlicit , ja kazem da su ovi zanimljivi ako nista . A za moju ljubitelji kazu da je najruznija od 3 generacije :lol: :lol: , tako da hvala 8-) :thumbup: ,

Vidjam ja jednog Q30 , brutalan auto uzivo , pogotovo u ovoj boji , unutra je sve identicno kao A klasa , na kojoj je i zasnovan :thumbup:
Jedino ga hebe slab dizel 109ks i sto kosta , wait for it 62918KM :run:

https://www.olx.ba/artikal/23648421/infiniti-q30/

inace sam ljubitelj svega japanskog al ovo ne da je preskupo , nego bezobrazno skupo ...
citroen xm

#139 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by citroen xm »

Ovaj Q30 meni ne veže. Milion nekih linija koje nisu u skladu. Sa C stubom ko da su se djeca igrala, a unutra dizajn kao iz Nisan Almere od prije 20 godina.

A3 je dobar, sa nekim malo većim felgama odličan. Ove 16-ke su mu nekako male. Auto je bez dileme odlično. Mercedes A klase mi je takođe odličan, pogotovo uzevši u obzir prethodne dvije generacije A klase. Međutim, većina modela sa aktuelnim mercedesovim dizajnom mi je kičasta.

Mazda mi je odlična i možda najbolji dizajn u toj klasi za moj ukus. :thumbup:
Maraschino

#140 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Propratio sam sve. Nisam htio nista komentarisati dok se trakavica ne zavrsi.

Sretno vam bilo da se navozate i poslije bolje kupite. :thumbup:

p.s. nekada ljudi ne shvataju da nije sve mjerilo kolicina novca.
Maraschino

#141 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Maraschino »

amar1994 wrote:Da se ne lazemo , a klasa je skupa sa ovima zu negdje 8-) , samo mislim da je preskupa , pa cak i u odnosu na audija :roll:

Image

Bas ga i ti nekada napravis uporedbu :roll:

kome je malo A clasa samo se salta na vecu.

Image

sta ovome fali? :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#142 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by bitanga_sa_otesa »

nista ne fali ako se nov kupi i voza 5 godina,poslije nastaje agonija :lol: :lol:
Maraschino

#143 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Maraschino »

bitanga_sa_otesa wrote:nista ne fali ako se nov kupi i voza 5 godina,poslije nastaje agonija :lol: :lol:
znaci imam fore jos 2 godine... :run:

a odakle ti znas kada se ovi modeli rade od kraja 2012.god.? :-)
nije to bolan onaj sto mu cvarci izbijaju na obrvama. :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#144 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by bitanga_sa_otesa »

Maraschino wrote: a odakle ti znas kada se ovi modeli rade od kraja 2012.god.? :-)
jbga pricaju zene po brijacnicama
Maraschino

#145 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Maraschino »

bitanga_sa_otesa wrote:
Maraschino wrote: a odakle ti znas kada se ovi modeli rade od kraja 2012.god.? :-)
jbga pricaju zene po brijacnicama
bice da je tako. :run:
condy

#146 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by condy »

Mazdu 3 novu sam vidio na cesti i nije mi se svidjela, pogotovo pozadi a pratio sam je. Nekako nedoreceno sa onim stopkama ( oprosti amare :mrgreen: ) . Mazda 6 aktuelni model, sad na koji ste vi Mazdu mislili :roll: je meni savrsen, i ne bi imao puno dilema barem kad je vizuelni dojam u pitanju.

Sto se tice premiuma, Mecka je tu alfa i omega :mrgreen:
MMM1977

#147 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by MMM1977 »

Maraschino wrote:
Propratio sam sve. Nisam htio nista komentarisati dok se trakavica ne zavrsi.

Sretno vam bilo da se navozate i poslije bolje kupite. :thumbup:

p.s. nekada ljudi ne shvataju da nije sve mjerilo kolicina novca.
Hvala puno :thumbup:
amar1994

#148 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

Maraschino wrote:
amar1994 wrote:Da se ne lazemo , a klasa je skupa sa ovima zu negdje 8-) , samo mislim da je preskupa , pa cak i u odnosu na audija :roll:

Bas ga i ti nekada napravis uporedbu :roll:

kome je malo A clasa samo se salta na vecu.

Image

sta ovome fali? :D
nije mercedes :P :lol: :lol:
amar1994

#149 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

condy wrote:
nemas pojma :skoljka: :mrgreen:
citroen xm wrote:Ovaj Q30 meni ne veže. Milion nekih linija koje nisu u skladu. Sa C stubom ko da su se djeca igrala, a unutra dizajn kao iz Nisan Almere od prije 20 godina.

A3 je dobar, sa nekim malo većim felgama odličan. Ove 16-ke su mu nekako male. Auto je bez dileme odlično. Mercedes A klase mi je takođe odličan, pogotovo uzevši u obzir prethodne dvije generacije A klase. Međutim, većina modela sa aktuelnim mercedesovim dizajnom mi je kičasta.

Mazda mi je odlična i možda najbolji dizajn u toj klasi za moj ukus. :thumbup:
:) :thumbup:
Better Man

#150 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Better Man »

ado-šampion wrote:Meni je sve ovo sto si postavio manje-vise kic, osim V30 i A klase. A A klasa mi je puno ljepsa od Volva, mada Volvo nije los. Zao mi je. :) Od tih jedino Infinityja nisam vidio uzivo, ali na slikama mi izgleda uzasno kicasto. Jedna trica stoji stalno ispod prozora kod mene u preduzecu :D , ne svidja mi se nikako, prenapuhana i u detalje kicasta. Bolje mi je izgledala ta kod tebe.

Ja vise volim da izgleda bezizrazajno ko Audi ili Golf nego da je pokusaj dizajna koji je zavrsio na pokusaju.

O parama ne bih, ne znam kakvo je auto A klasa, svidja mi se izgledom i to je sve. Generalno po meni i A3 i Serija 1 vrijede svake pare koje se za njih traze, uzevsi u obzir koliko se trazi za Golfa, Pezo, da ne govorim koliko danas kostaju Korejanci, a da ne idem dalje koliko kostaju bezvezna auta u srednjoj klasi. Sudeci po rezlutatima na trzistu, rekao bih da vrijedi para koje se za nju traze.
Ne znam šta ti je kičasto. Meni su sva ova auta odličnog dizajna, a ne kao bezlični Audi i Golf. Audi 3, pa i Audi 1 ne vrijede svake pare koja se traži za njih, jer za ono što nude su preskupi. Ima puno boljih opcija za manje novca.
Post Reply