Iznio si toliko gluposti, lazi i pausalnih - seljackih - posalica da je to za nepovjerovati. Prvo: meni moj babo nije nista ostavio, osim dvije porodicne kuce u Starom Gradu. Slovom i brojem. Sve sam ostalo stekao sam, svojim radom. Ako ikoga eksploatisem - onda eksploatisem sebe - jer radim 7 dana u sedmici, po 13-14 sati. Nekada i vise. Radnici niti rade toliko niti od njih ocekujem da rade jer se ja borim za profit firme a oni rade za plate. To je za mene posteno. Ne mogu niti ocekivati, niti traziti od njih da se bore u mjeri u kojoj se ja borim. Ti pojma nemas ni ko sam ja, niti koliko pridonosim drustvu (osim daca koje placam jer mi nijedan radnik ne radi na crno).Stojadin wrote:Pretpostavljam, tebi je babo kupio sve sto si ikad pozelio, kola, mobitel, stan, upisao te na fakultet i sad ti mislis da drugi ne trebaju imat ono sto ti imas. Zasto bi pogani radnik imao isto ko ti? Necuveno! Oni su niza bica, paraziti, hoce da "tvoje" otmu. Ti si radio za to, jel (mogu mislit kako si se namucio). I boli te neka stvar za druge. Zasto bi neko ko se rodio u siromasnoj familiji trebao imat para za hljeba? Sta ce njemu, ko mu je kriv? Sto ne radi za svoj hljeb. Nema posla? Boli me k***c! Bolji je kapitalizam gdje sve pare drzi nekoliko ljudi koji su pokrali te pare od drugih, nego komunizam gdje svi imaju isto, nema siromastva, nema gladi.Opetja033 wrote:
Ljubomora i pohlepa su glavni motor komunista jer zele da zive kao paraziti bez da doprinesu drustvu i da zive k'o bubreg u loju bez ikakvog truda i ulaganja u sebe. Komunizam i jeste ideologija za parazite, lezihljebovice i ostali olos koji zeli da svoj zivot provede na grbaci nekog drugog i drugacijeg.
Svojim radom zaradio?Hvala Bogu pa mi ovakvi fanatici kao sto si ti nikada nece nista odredjivati u zivotu. Ako ja zelim da od novca koji sam ja svojim radom zaradio zelim da imam 5 automobila, avion, helikopter, vile u 10 drzava: sta si ti sebi umislio da si i sta ti umisljas da je drzava pa da mi to onemoguci? Ja radio, ja zaradio i ja uzivam u plodovima svog rada. Boli me neka stvar sto neki parazit to sebi ne moze priustiti.
Naravno, karikiram.Mislis radom drugih, jel tako? Plodovi svoga rada? Plodovi TUDJEG rada. Ko je parazit, radnik koji stvara vrijednost, koji pravi produkt, il (u tvom slucaju ti) neko ko nista ne radi vec uzima ono sto drugi zarade.
A visoke dace placam jer paraziti poput tebe nista ne doprinose ovom drustvu i ja moram pokrivati i vas dio.
Dakle da. Svojim sam radom zaradio sve sto imam u zivotu. Feninga (bukvalno) nisam dobio od drzave, niti sam ikada trazio (a mogao sam barem traziti kroz projekte). Dana svog radnog staza nisam proveo na drzavnoj sisi. Znam da je za tebe rad potpuno nepoznat pojam, a pogotovo rad 7 dana u sedmici sa dvocifrenim brojem radnih sati dnevno. Da budemo brutalno iskren, kada bi ti recimo postao neki politicki faktor u ovom gradu (naucna fantastika, ali teoretski radi poente) i kada bi mi dosao da trazis od mene ovo sto propagiras i baljezgas ovdje - mirne bih ti duse i savjesti sasuo par metaka u celo jer necu nikada dozvoliti bilo kojem parazitu na ovoj planeti da od mene uzme ono sto je moje i za sta sam se ja svojom mukom, trudom, mozgom i znojem izborio. Ja znam koliko sam neprospavanih noci proveo, koliko sam toga zrtvovao. Upravo zbog takvih parazita ja sa sobom nosim pistolj (uredno registrovan, sa urednom dozvolom za posjedovanje i nosenje), zbog sljama i olosa koji misli da ima Bogom dato pravo da uzme ono sto nije njihovo. Jer necu dozvoliti nikome da meni i mojoj porodici vise ikada uradi ono sto su tvoja ideoloska braca netom nakon 2. svj rata uradili mojoj porodici.
Pricas o meni a ne poznajes me. Bljujes gluposti, lazi i uvrede jer u tvom malom imaginarnom svijetu u kojem zivis sve je crno-bijelo. Valjda moras bjezati u taj imaginarni svijet jer u ovom stvarnom za tebe nema mjesta jer si nesposoban. Vi ste obicni kriminalci koji svoj kriminal zelite prikriti harackom ideologijom. A u sustini ste potpuno nebitni paraziti na marginama ovog drustva.