BiH vs USA [14. 08. 2013]

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Kako ce zavrsiti utakmica BiH vs USA ?

Poll ended at 13/08/2013 00:54

Pobjeda Bosne i Hercegovine
129
79%
Remi (X)
22
13%
Pobjeda USA
12
7%

Total votes: 163

Jack Be Nimble

#126 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Jack Be Nimble »

cindrlimindrli wrote:
Jack Be Nimble wrote:BiH i USA u mojim ocima su uvijek bile ekipe istog kalibra
Nidje veze.

BiH danas ima za klasu bolji tim od amerikanaca, u ozbiljnoj utakmici zabicemo 5 golova bez problema.
Sada je tako, ali uvijek je tu negdje. Sve zavisi od smjene generacija.
ljevoruki

#127 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by ljevoruki »

cindrlimindrli wrote:
Jack Be Nimble wrote:BiH i USA u mojim ocima su uvijek bile ekipe istog kalibra
Nidje veze.

BiH danas ima za klasu bolji tim od amerikanaca, u ozbiljnoj utakmici zabicemo 5 golova bez problema.
Da nam, bogdo, hoce zapasti u grupi u Brazilu, poderali bi ih. :D
Klinsman pravi dobar tim, dosta probava i eksperimentise, igraju brzo i agresivno, imaju par finih igraca ali su tehnicki vrlo limitirana reprezentacija.
Vezni red im je tanak, ako ih pritisnes ne znaju i ne mogu iznjeti loptu ali su fizicki izuzetno spremni i time nadoknadjuju manjak znanja.
Sa ozbiljnim pristupom i punim stadionom dobivamo 3:0 lagano (u Zenici bi bilo 5:0) :D
:bih:
DonVito

#128 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by DonVito »

DuskoDugosko wrote:Ameri imaju jak tim. Glupo je podcjenjivat ih.
Njemacka C repka.
Jamajka
Panama
Honduras
Gvatelama
Belize
Kuba
Kostarika
Salvador
Honduras

:nevjerujem:
Idemedosumom

#129 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Idemedosumom »

DonVito wrote:
DuskoDugosko wrote:Ameri imaju jak tim. Glupo je podcjenjivat ih.
Njemacka C repka.
Jamajka
Panama
Honduras
Gvatelama
Belize
Kuba
Kostarika
Salvador
Honduras

:nevjerujem:
Nemojmo ih potcjenjivati. Njihova omladina igra soker po koledžima. Bar tako Lacrosse kaze :D
Infaze Studio

#130 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Infaze Studio »

Lacrosse wrote:Nisu ti bitne utakmice s Meksikom?
Sta je cilj ovog ciklusa kvalifikacija? Plasirati se na SP, jel tako, koje se igra u Brazilu i gdje ce u grupi vrlo vjerovatno biti neki Urugvaj, Meksiko, Kolumbija ili Kostarika.
Pa sto je dolazila reprezentacija, uzela pare, isfinansirala letove, doslo 20 hiljada Bosanaca u Atlanti i Chicagu da ih vidi, i sad nije bitno. Da smo ih i pobijedili pa nebi bilo bitno, ali pobijedili oni nas, i to je zadnja repka koja nas je dobili. Ja kazem Amerika igrala s Italijom 1-1 kad je Italija postala sampion svijeta 2006, kaze nema to veze, ja kazem igrali i pobijedili Meksiko u Meksiko city-iju jer eto, igrali smo i mi s Meksikom, ni to nema veze. Covjek se javi i kaze da su pobjedili Njemacki B tim s 4-3, ni to nema veze, ja kazem da su igrali 13 utakmica ove polusezone, dakle u 6 mjeseci, a mi samo tri, ni to nema veze.

Ono sto ja najbitnije a sto ima veze, ne mozes doci na temu s misljenjem i ne dozvoliti nikom da ga mjenja.
MLS je bitan faktor, i to moze samo zemlja protjerana i iseljena da nadomjesti nedostatak domace lige, s ubacivanjem svoje djece po bijelom svijetu i uzimanjem ih nazad u svoju repku. Tako to radimo samo mi. Svugdje u svijetu je bitna domaca liga, jer iz nje dolaze igraci za reprezentaciju, a kad imas 20 timova s po 20 igraca, od kojih je barem 50% amerikanaca to je znaci izbor od 200 igraca koji igraj u MLS-u, plus 20-30 u Meksickoj ligi plus 10-20 u Premijer ligi Engleske, dakle skoro 240 fudbalera pod profesionalnim ugovorima, to BiH nikad nece moci ostvaraiti, i zbog toga je i bitan MLS kao faktor iznenadjenja, gdje dodje neki anonimac, koji zeli da ide dalje, i kad dodje do MLS-a, jedini nacin dalje je rezultat u Americkoj reprezentaciji. Jedini je problem sto jednom vec kad si u MLS-u imas sto hiljada dollara godisnje i igras od Maja do Septembra, 9 mjeseci odmaras ako hoces, i nema niko neki preveliki motiv da bude Lionel Messi sljedeci.

I, iskren da budem, meni se Klinsmanov trenerski kadar ne svidja pretjerano, ali moguce da je i nesto naucio. Ocigledno hoce da nesto pokusa dokazati, siguran sam da ima pare da dokaze to, i da ima cifru broja ljudi s kojom krece i moze odabrati, sve sto mu ostaje su slatki jadi, kakvih mi nemamo jer kod nas nema zamjena za Rahimica, Misimovica, Spahica, svi po 32 pa navise godina.
Nije tacno!
Lacrosse

#131 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Lacrosse »

Panama pobijedi Meksiko 2-1 od kojeg smo 2 put gubili "prijateljske" (valjda im je bitnije pobijediti i uzeti titulu konfederacija kojoj fudbalski pripadaju)
Amerika pobijedi Honduras 3-1, i prodje u finale Copa Oro.
Americka repka drzi niz od 10 pobijeda (pobijeda, ne nerijesenih i pobijeda), koji je najduzi niz pobijeda koje je tim imao ikad.
A Bosanci, Bosanci bi uvijek nekog da demantuju.
Nama su smjesni Amerikanci i Americka liga, u kojoj prosjecan igrac je placen 150 hiljada dollara, a dva tim imaju salary cap od 15 miliona dollara (NY Red Bull i LA Galaxy).
Bolujemo od kompleksa opasnih, a dolaze nam opasno ne iskompleksirani ljudi koji samo igraju. 13 utakmica u 6 mjeseci?
Dolazi nam zemlja koja od ove godine ima profesionalnu zensku fudbalsku ligu s 8 timova u kojoj su zene placene po 30 hiljada dollara da igraju fudbala 2 mjeseca godisnje?
http://sportsillustrated.cnn.com/soccer ... ue-fox.ap/
Bosna je sampion, le o le o...
Samo citajte, opismenjavajte se, kad dodje racun za internet, sjetite se da ste citali moje postove na Sa-x, do sljedeceg javljanja odjavljujem se iz programa "Mi smo divovi"...

KPNCTNJAH

#132 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by KPNCTNJAH »

Dosao ovdje da pise o kompleksima, a bice mu drago ako Ameri dodju do pobjede samo da bi mogao napisati kako je on bio u pravu sve vrijeme. Ne gumo takvih nikako. Ignore.
Infaze Studio

#133 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Infaze Studio »

Cuj "dva tima imaju salary cap"! :lol: :lol: Znas li ti sta je salary cap?
Rob_Atl

#134 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Rob_Atl »

Ne zaboravite da ni ameri ne igraju sa prvim timom ovaj kup, tek je tu par startera i opet izgledaju ozbiljna reprezentacija. Ako budu igrali u najjacem sastavu protiv nas nece biti lako, jer ne znam hocemo li i mi igrati u najjacem vjerovatno necemo jer ce Miske falit. Volio bi da odrzimo taj kontiniutet radi te fifine liste jebem li joj, ameri ce posije ovog kupa vjerovatno biti 17-18 na listi i pobjeda bi nam donjela dosta bodova, pa mozda bi bilo dovoljno i za top 10 :bih:
Idemedosumom

#135 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Idemedosumom »

Nisam siguran jel ovaj Lacrosse troll ili jednostavno dijasporac koji je pustio korijen tamo i sad nama pokusava pametovati.

Kakvim smo mi sve repkama skidali skalp, a on se dohvatio naseg poraza protiv Meksika. A pazi ovo, SAD pobijedio Honduras i mi trebamo strahovati, trebamo bit ponizni, s postovanjem docekat ćifute iz SAD-a. Ljudi ipak imaju visoke plate i igraju soker na koledžu :lol:

Nadam se samo da se Lacrosse nece isparit nakon sto (inshAllah) razmontiramo njegove ljubimce.
sam_stroj

#136 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by sam_stroj »

hocel igrat Landon Donovan :oops:
Havatar

#137 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Havatar »

Idemedosumom wrote:Nisam siguran jel ovaj Lacrosse troll ili jednostavno dijasporac koji je pustio korijen tamo i sad nama pokusava pametovati.

Kakvim smo mi sve repkama skidali skalp, a on se dohvatio naseg poraza protiv Meksika. A pazi ovo, SAD pobijedio Honduras i mi trebamo strahovati, trebamo bit ponizni, s postovanjem docekat ćifute iz SAD-a. Ljudi ipak imaju visoke plate i igraju soker na koledžu :lol:

Nadam se samo da se Lacrosse nece isparit nakon sto (inshAllah) razmontiramo njegove ljubimce.
Dijasporac koji je pustio korijen tamo
DonVito

#138 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by DonVito »

Igraju soker na koledzu :lol: najjace.
It_is_a_Leclerc

#139 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by It_is_a_Leclerc »

Idemedosumom wrote:Nisam siguran jel ovaj Lacrosse troll ili jednostavno dijasporac koji je pustio korijen tamo i sad nama pokusava pametovati.

Normalno da ćemo ih dočekati s poštovanjem. Tim više što mi nismo Španija ni Engleska, a oni nisu Tanzanija ili Bangladeš... Dokle više ovo uzdizanje u zvijezde, a ponižavanje protivnika, i to zato što su "ćifuti" ?! Što se tog istog Hondurasa tiče, statistike kažu da je Honduras, za razliku od BiH, ubilježio nastup na SP-u, i također nema potrebe da ih ponižavamo ili ismijavamo...

Trebamo biti realni i trebamo biti kulturni. U goste nam dolazi jedan sasvim solidan fudbalski tim, i trebamo ih ugostiti s poštovanjem i fudbalskim respectom, i na terenu dokazati da smo bolji.
relativno84

#140 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by relativno84 »

Lacrosse wrote:Samo citajte, opismenjavajte se, kad dodje racun za internet, sjetite se da ste citali moje postove na Sa-x, do sljedeceg javljanja odjavljujem se iz programa
Nema nista gore nego kad se seljo popapuci :-) i otisne se u bijeli svijet ko muha bez glave ali grabio je seljo i nogama i rukama da ode sto dalje iz svoje prcije gdje je mozda i bio neko i nesto ili je to trebao biti.
I tako sad seljo cisti bjelosvjetska g.... i sav je ponosan napokon je pronasao sebe zivi san doseljenika u supi malo vecoj od garaze koju je ostavio.

Ali nikad sretniji i nikad ponosniji samo ga malo muci sto ga ipak gledaju kao "stranca" a on covjek vec izgubio i akcenat, postao patriota zivi i radi ko da je domaci samo sto ga placaju ko stranca i to ga jako bas jako frustria :zid: I tako gleda seljo oko sebe gdje ce sta ce uuuh evo prilike moja zemlja moj ponos igra protiv one prcije sto me i sad progoni u snu, ajde da ja svima pokazem i dokazem koliko sam pustio korijene, pljunut cu ja prciju ah svega se u meni nakupilo od ciscenja ovih svjetskih ali cu racun da ispostavim prciji.
I tako seljo se zaletio ne dise pljuje li pljuje nema taj nista dobro reci za prciju ne ne to je kamen koji ga steze treba to gurnuti sto dublje.

Nece proci dugo seljo ce biti jako jako tuzan :place: ali gore od toga ce biti pogledi njegovih kolega koji ce mu mozda i cestitati na uspjehu prcije ne sluteci da se seljo stidi sam sebe pa tako i one rupe iz koje se otisnuo u daleki svijet.

Svaka slicnost sa stvarnim likovima je sasvim slucajna, ali ako se neko pronadje nek halali :kiss:

Amerima svaka cast solidna ekipa ali realno s nama trenutno nemaju sta da traze, uz pune tribine i pristup kao do sad nece biti iznenadjenja.
:bih:
muhafuca

#141 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by muhafuca »

Mevlida i jarane mu preventivno zatvoriti prije tekme

ne treba nam neki incident ne daj Boze

USA ne gotivim ni malo al ne treba nam opet neki incident pa da o nama
laprdaju povazdan kao o nekoj ispostavi terorista u Evropi i slicne gluposti

btw - radujem se dolasku Klinsmana - mislim da im vodi (trenira) ekipu - legenda
Jack Be Nimble

#142 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Jack Be Nimble »

Lakros ne trola niti je pustio korjene, a vala svi smo pustili korjene ako smo vise od 3 godine u Americi. Nije bitno odakle smo dosli.

Sve sto je napisao je manje vise istina sem onog koledza :-), mozda je neke stvari uvecao neke smanjio. Samo je napisao odgovor na komentare tipa 'ta ce Ameri, ne znaju sta je fudbal, igraju soker'. Nije vise 1999, oni su napredovali i to puno.
Infaze Studio

#143 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Infaze Studio »

It_is_a_Leclerc wrote:

Normalno da ćemo ih dočekati s poštovanjem. Tim više što mi nismo Španija ni Engleska, a oni nisu Tanzanija ili Bangladeš... Dokle više ovo uzdizanje u zvijezde, a ponižavanje protivnika, i to zato što su "ćifuti" ?! Što se tog istog Hondurasa tiče, statistike kažu da je Honduras, za razliku od BiH, ubilježio nastup na SP-u, i također nema potrebe da ih ponižavamo ili ismijavamo...

Trebamo biti realni i trebamo biti kulturni. U goste nam dolazi jedan sasvim solidan fudbalski tim, i trebamo ih ugostiti s poštovanjem i fudbalskim respectom, i na terenu dokazati da smo bolji.
Ne znam do kad ce se BiH repka porediti sa repkama zemalja koje su 10 puta starije od nas. Pa BiH postoji (malte ne I ne postoji) samo 20 god. Imacemo I mi do 2040 barem 4-5 ucesca na velikim takmicenjima. Tada cemo biti mladji od pola stoljeca. ;-)
zalizani

#144 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by zalizani »

Živio USA fudbal, živio koledž! :oops:
Havatar

#145 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Havatar »

zalizani wrote:Živio USA fudbal, živio koledž! :oops:
Zivio USA soccer..
nKrkan

#146 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by nKrkan »

USA je repka iz regije naše regije :D
Idemedosumom

#147 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Idemedosumom »

It_is_a_Leclerc wrote:

Mi navijaci trebamo uzdizati svoje ljubimce itekako, kad pobjeđuju i kad gube, dakle, uvijek!

Ne vidim zasto MI trebamo postovati amere? Kad je Portugal dolazio u Zenicu jesmol ih postovali? Ne, nego smo Ronaldu dobacivali Messi Messi! Gledali smo napraviti ludu atmosferu u kojoj ce se nasi igraci osjecat ugodno, nabrijano a protivnik dezorijentisano!

Ljudi sta je vama, zasto gajite kmetovski mentalitet?

Drugo su nasi igraci zajedno sa Papetom. Oni trebaju svakoj utakmici ozbiljno pristupiti (cak i kad Liht bude dolazio), nikog ne smiju podcijeniti. Isto tako nikome ne treba poklanjati previse respekta, nismo mi vise u rangu Malte!
Pismonosa

#148 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Pismonosa »

Ah, Ameri, uvijek bih radije igrao protiv Grčke nego protiv njih. Igraju baš kao i Englezi, brzo, sa puno trke i jakog ritma, i mentalno su stabilna ekipa. Možemo ih klepiti, možemo im uvaliti gol na foru, na neku fintu kojih nam ne manjka. Ali ako bude ovisilo o tome možemo li im parirati snagom i fizikom onda doviđento, Allahimanet :D
FAP mashina

#149 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by FAP mashina »

kako ću da vas se smijem - grohotom, kad ih napunimo kao ćurku koju oni pune za dan državnosti
Rob_Atl

#150 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Rob_Atl »

FAP mashina wrote:kako ću da vas se smijem - grohotom, kad ih napunimo kao ćurku koju oni pune za dan državnosti
Dan zahvalnosti... :D
Locked