Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post Reply

Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

POZITIVNA
310
56%
NEGATIVNA
245
44%

Total votes: 555

bach

#126 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by bach »

ana.holuja wrote:
Koliko li ti je Naser platio da pises ovako, svi su protiv njega samo ga ti branis covjece, neki od nas su ocima gledali sta taj covjek radi i kako obavlja svoje poslove

Ja sam na ovom forumu optuživan da sam svašta nešto, ali da sam plaćenik Nasera Orića još nisam čuo... Ako me Naser čuje, neka mi na moj račun Raifaisen banci uplati 20.000 eura za lobističke usluge.

Nikada Nasera nisam u životu sreo...Nikada nisam bio u Srenrenici, nikakve veze sa Srebrenicom nemam... Ali znam samo da je neprijatelj mog nepritelja moj prijatelj...[/quote]
Sigurna sam da ti jec uplatio taj novac, poznajem ja takve kao ti, srecem ih cijelog zivota i vjeruj samo prodju pored mene i ne osvrcu se a i ti si takav
[/quote]

Optuživali me ovdje da sam ustaša...

http://www.klix.ba/forum/kiseljak-i-kre ... 4s125.html

Optuživali me ovdje da sam chetnik ...

http://www.klix.ba/forum/odbrana-podrin ... 86s50.html

pa dokle više... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by bach on 05/07/2013 01:15, edited 1 time in total.
hrustic

#127 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by hrustic »

"It_is_a_Leclerc"

Kad govorimo o Naseru Oriću, treba znati da govorimo o osuđenom ratnom zločincu, te se prema tome isti ima tretirati kao i svaki drugi takav oficir ili vojnik. Njegova izjava da su u ratu srebrenički dječaci željeli postati Naserov konj jer su jedino tako mogli doći do šećera, jasno govori o ovom "heroju".

Usporediti ga sa generalom Divjakom koji se nakon rata, umjesto drogama, iznudama i karijeri Selme Bajrami, posvetio stipendiranju mladih i pametnih ljudi je na nivou blasfemije i zaslužuje svaku osudu i kritiku.
Upravo tako!
Naser je tip koji je na nesreci svog naroda profitirao. Nije jedini!
rajvoSa0

#128 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by rajvoSa0 »

Ljudi o cemu mi pricamo ovdje.. :-? :-)

Pa ko je imalo upuceniji u ovo, ko je imao veze sa Srebrenicom, zna vrlo dobro da je Naser Oric u prvom redu profiter, svercer, kriminalac..

Ja bih prvi volio da nije tako, ali nazalost jeste.. to vam mnogi mogu potvrditi.. A staviti jednog Jovu Divijaka u isti kos sa njim, je krajnje bezobrazno i licemjerno.
Šveđanin

#129 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Šveđanin »

bach wrote:Nikada Nasera nisam u životu sreo...Nikada nisam bio u Srenrenici, nikakve veze sa Srebrenicom nemam... Ali znam samo da je neprijatelj mog nepritelja moj prijatelj...
Ovo razmišljanje je srž svega.. i nažalost netačno je. Nikada ne treba pristati na izjednačavanje zločina (ono u smislu svi podjednako ubijali-svi krivi) jer znamo da nije tako, ali ovo razmišljanje je vrlo štetno.

Kako narod Bosne može tako izričito i brzopleto da Orića prihvati među prijatelje? Orić postade heroj da bi kontrirali Srbima, a zaboravi se na hiljade i hiljade onih koji su bili u mnogo težoj situaciji od njegove, a kojih danas više nema. Jel mogu pojedini shvatiti da je dokumentovano kroz više izvora da je Orić bio veliki ratni profiter? Jeste! Da li je isto tako kroz određene, ali samo određene akcije pomogao narodu u i oko Srebrenice? Jeste. Razgraničite to ljudi..

Ali koliko god ja ovo gledao.. koliko god čitao i slušao ljude koji su Nasera znali 90tih.. džabe, kod mene negativno preovladava uz ime Naser Orić i dalje od toga ne može, šta god neko pričao.
Skijaš wrote:Naser Orić u ratu i nakon rata su dvije različite osobe, prvi je siledžija čiji su se interesi u značajnoj mjeri podudarili s interesima države, dok je drugi siledžija čiji su se interesi u značajnoj mjeri podudarili sa interesima Nasera Keljmendija i drugih kriminalaca.
Do sada najbolji post u temi.. :thumbup:
Lacrosse

#130 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Lacrosse »

Pa gdje su vase cace bile dok su po Srebrenici vasi Srbi iz RS orgijali i ubili 7000 ljudi?
Naser sverce, ovo, ono.
Pise na forumu grada koji je odbranio Juka, Caco, dva Ramiza.
Od sve te 4-rice, Naser je bolji.
Od sve te 4-rice.
To sto nije svet, i sto nije poginuo, i sto nije na dnu kakve grabe, da mozes reci poseriga. cini se da se jedino takvi cijene.
A eto daj mi ime jednog Bosnjackog komandanta koji nije mafijas postao poslje rata, ili covjek s vezama, ili slicno.
Naser je bolji od Juke, Cace, dva Ramiza. Svi su mrtvi, on ih je prekucao. I u Srebrenici su mnogi poginuli, Naser prezivjeo. Tri godine je sjedio u Hagu, nije se krio ko pizda negdje, molio za marku i advokata.
Pravi kriminalci su frljoglave glave koje placate po 10 hiljada maraka a koji kradu milione, vozaju se u najskupljim automobilima, uvijek su u kosulji i kravati a zivis u najzadnjoj drzavi u Europi, Kosovo je ispred nas. I sad je bitno koje Naser.
O tome koje Naser neka se izjasne Srebrenicani.
A tome sta drugi ko misli, isto kao i o Juki, i Caci i Celama.
Sta misle Tuzlaci, Biscani i Banjalucani o Juki?
Sta ce misliti, ne znaju ni koje bio, ni odakle je dosao, ni kud je posao, ni kako je svrsio.
Citali u novinama i na cika televiziji gledali. Jebem ja takvo misljenje. Ako ima ko da je s Naserom ratovao, neka kaze koju, a oni koji nisu u ratu ni bili, na liniji, ni pusku za ovu drzavu nosili, niti ikad dozivjeli da padne 2000 granata na liniju na kojoj nema 2000 metaka s druge strane, takvi mogu samo na forumu da blate Nasera, kad je kriminalac i mafija, eto suda, eto vas, eto znate i imate dokaze, eto zatvora, ja jos nisam cuo da je Naser kud bjezao i od koga.

Da je ova zemlja imala 20 Nasera, i bila bi drzava. Na zalost, imala je jednog. Taj jedan je nosio samar na svojim ledjima kako je znao i umjeo. Nije se niko javljao da bi znao bolje od njega 1992-1995-te. I nije on jedini, ali ako su drugi pali u zaborav i ostali u lokalnom okviru a Naser presao taj okvir, onda postoji razlog zasto. Meni nije Naser svet, ne planiram glasati za Nasera na izborima, ne planiram graditi stranku s Naserom, niti raditi za Nasera, ali ne mogu oni koji nisu u Srebrenici nikad bili, a zive u Bosni, a znaju sve o Naseru. Evo blizi se neznam-ti-koja godisnjica masakra i tragedije Srebrenice. U Hrvatskoj je u cijelom ratu poginulo 20 hiljada ljudi. U Srebrenici je ubijeno za tri dana 7000 ljudi. Ne jer je Naser poklao Kravicane. Vec jer je trebalo namiriti Srbe koji su poginuli drzeci Sarajevu u okruzenju, a Sarajevo se moralo deblokirati. U VRS-u je poginulo 30 hiljada vojnika. 10 hiljada ih je nadjubrilo oko Sarajeva. Zato je taj broj namiren na Srebrenicanima, kojima je dosla komanda da pucaju i napadaju cetnike jer se spremala deblokada Sarajeva izvana, koja je prosla sa 400 mrtvih, mimo 7000 Srebrenicana. Ali ti generali nisu kriminalci, ti generali kao Delic su od feta sira i steki cigara pokrepali i nema ih vise, satrao ih dijabetis, pretilost i nemogucnost da izveru se na bilo kakvo brdo uzvisenja 150 metara, a sad ce neko pricati o tome kako se bori covjek za svoj licni zivot, opstanak tamo gdje ga nije bilo, i sto je postao kriminalac poslje rata, sto nije bio posten, ostao gladan, bez stana i zajeban kao 99% demilitariziranih koji su popusli kurcinu i sad gledaju kako da im je do penzije i da zive na 300 maraka. Ovoj drzavi koja nije nagradila Nasera treba uzeti sve. I sto je god uzeo, pokrao, izreketirao, malo je.

A eto, izdao je i knjigu. Neka uzme neko i procita knjigu pa ovdje dodje poslje nje, napisati da je Naser ratni kriminalac, lopov, ovo i ono. A onda neka pogleda svog cacu i sebe i svoja muda i od sake do lakta, i vidi gdje su oni bili 1992-1995.
славянин

#131 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by славянин »

Lacrosse wrote:Pa gdje su vase cace bile dok su po Srebrenici vasi Srbi iz RS orgijali i ubili 7000 ljudi?
Naser sverce, ovo, ono.
Od sve te 4-rice.
To sto nije svet, i sto nije poginuo, i sto nije na dnu kakve grabe, da mozes reci poseriga. cini se da se jedino takvi cijene.
A eto daj mi ime jednog Bosnjackog komandanta koji nije mafijas postao poslje rata, ili covjek s vezama, ili slicno.
Naser je bolji od Juke, Cace, dva Ramiza. Svi su mrtvi, on ih je prekucao. I u Srebrenici su mnogi poginuli, Naser prezivjeo. Tri godine je sjedio u Hagu, nije se krio ko pizda negdje, molio za marku i advokata.
Pravi kriminalci su frljoglave glave koje placate po 10 hiljada maraka a koji kradu milione, vozaju se u najskupljim automobilima, uvijek su u kosulji i kravati a zivis u najzadnjoj drzavi u Europi, Kosovo je ispred nas. I sad je bitno koje Naser.
Sta ce misliti, ne znaju ni koje bio, ni odakle je dosao, ni kud je posao, ni kako je svrsio.
Citali u novinama i na cika televiziji gledali. Jebem ja takvo misljenje. Ako ima ko da je s Naserom ratovao, neka kaze koju, a oni koji nisu u ratu ni bili, na liniji, ni pusku za ovu drzavu nosili, niti ikad dozivjeli da padne 2000 granata na liniju na kojoj nema 2000 metaka s druge strane, takvi mogu samo na forumu da blate Nasera, kad je kriminalac i mafija, eto suda, eto vas, eto znate i imate dokaze, eto zatvora, ja jos nisam cuo da je Naser kud bjezao i od koga.

Da je ova zemlja imala 20 Nasera, i bila bi drzava. Na zalost, imala je jednog. Taj jedan je nosio samar na svojim ledjima kako je znao i umjeo. Nije se niko javljao da bi znao bolje od njega 1992-1995-te. I nije on jedini, ali ako su drugi pali u zaborav i ostali u lokalnom okviru a Naser presao taj okvir, onda postoji razlog zasto. Meni nije Naser svet, ne planiram glasati za Nasera na izborima, ne planiram graditi stranku s Naserom, niti raditi za Nasera, ali ne mogu oni koji nisu u Srebrenici nikad bili, a zive u Bosni, a znaju sve o Naseru. Evo blizi se neznam-ti-koja godisnjica masakra i tragedije Srebrenice. U Hrvatskoj je u cijelom ratu poginulo 20 hiljada ljudi. U Srebrenici je ubijeno za tri dana 7000 ljudi. Ne jer je Naser poklao Kravicane. Vec jer je trebalo namiriti Srbe koji su poginuli drzeci Sarajevu u okruzenju, a Sarajevo se moralo deblokirati. U VRS-u je poginulo 30 hiljada vojnika. 10 hiljada ih je nadjubrilo oko Sarajeva. Zato je taj broj namiren na Srebrenicanima, kojima je dosla komanda da pucaju i napadaju cetnike jer se spremala deblokada Sarajeva izvana, koja je prosla sa 400 mrtvih, mimo 7000 Srebrenicana. Ali ti generali nisu kriminalci, ti generali kao Delic su od feta sira i steki cigara pokrepali i nema ih vise, satrao ih dijabetis, pretilost i nemogucnost da izveru se na bilo kakvo brdo uzvisenja 150 metara, a sad ce neko pricati o tome kako se bori covjek za svoj licni zivot, opstanak tamo gdje ga nije bilo, i sto je postao kriminalac poslje rata, sto nije bio posten, ostao gladan, bez stana i zajeban kao 99% demilitariziranih koji su popusli kurcinu i sad gledaju kako da im je do penzije i da zive na 300 maraka. Ovoj drzavi koja nije nagradila Nasera treba uzeti sve. I sto je god uzeo, pokrao, izreketirao, malo je.

A eto, izdao je i knjigu. Neka uzme neko i procita knjigu pa ovdje dodje poslje nje, napisati da je Naser ratni kriminalac, lopov, ovo i ono. A onda neka pogleda svog cacu i sebe i svoja muda i od sake do lakta, i vidi gdje su oni bili 1992-1995.
Pitanje je gdje je bio on?
General Dudakovic,Alagic,Halilovic,Divjak.
BHCluster

#132 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by BHCluster »

Danguba wrote:
DoZeN wrote:
BHCluster wrote:Za ove dezurne seratore bili vi mogli bolje od Orica?
Zasto ne kaze zasto je izvucen iz Srebrenice ?
valjda nije tema emisije.
Da ste pogledali ovaj dokumentarni film vidjeli bi da je sve opisano. Pateticno!
BHCluster

#133 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by BHCluster »

славянин wrote: Pitanje je gdje je bio on?
Dok je onaj kreten iz Tuzle zatvorio koridor i razoruzo Orice jer se bojao svojoj guzici, Oric je dobio nnesto ljudi i naoruzanja od zna se koga i pokusao nesto da uradi ali je bilo kasno.

P.S Ako ces se baviti temom nemoj mi vec prezvakane gluposti ponavljati.
славянин

#134 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by славянин »

BHCluster wrote:
славянин wrote: Pitanje je gdje je bio on?
Dok je onaj kreten iz Tuzle zatvorio koridor i razoruzo Orice jer se bojao svojoj guzici, Oric je dobio nnesto ljudi i naoruzanja od zna se koga i pokusao nesto da uradi ali je bilo kasno.

P.S Ako ces se baviti temom nemoj mi vec prezvakane gluposti ponavljati.
Zatvorio ko kakav koridor i koga razoruzo ?
astala_vistala

#135 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by astala_vistala »

Kriminalac koji je kroz opsti haos dosao do jako visoke pozicije a i zaradio puno para od prodaje narkotika.
luckylaka

#136 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by luckylaka »

Koliko se ovdje registruje oni prekodrinski placenika da bi se sralo po svim i to bas po svim Bosnjackim pripadnicima ABiH,po svim Bosnjackim politicarima,po Bosanskim fudbalerima,umjetnicima i inim.Imali kraja tome.
hrustic

#137 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by hrustic »

"luckylaka"

Koliko se ovdje registruje oni prekodrinski placenika da bi se sralo po svim i to bas po svim Bosnjackim pripadnicima ABiH,po svim Bosnjackim politicarima,po Bosanskim fudbalerima,umjetnicima i inim.Imali kraja tome.

Istinu na vidjelo..pa bio tu i moj otac, brat!

p.s. a ti jos zivis sa tim svojim avatarom.. (blago tebi)
sentiva

#138 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by sentiva »

hrustic wrote:
"luckylaka"

Ovo je dupla tema!

Juce heroj ..danas zlocinac..
Ova i prijasnja anketa je najbolji putokaz svijesti naroda BiH!

http://www.klix.ba/forum/naser-oric-t17368s25.html-
FreakyStyley

#139 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by FreakyStyley »

'Ocu da teram kosu kao Naser Oric!
eman

#140 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by eman »

Heroj naravno,
cindrlimindrli

#141 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by cindrlimindrli »

Heroj. Trebalo nam je 1000 onakvih kao on i sds picketine bi posutali s noge na nogu drito u Temisvar.
luckylaka

#142 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by luckylaka »

hrustic wrote:
"luckylaka"

Da ne bi i njega hapsio.Pokusajte
B6Redhell

#143 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by B6Redhell »

славянин wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:... to onda otvara i drugu mogucnost. kako nikom nije padnulo napamet da je recemo on uso u helikopter isti ne bi ni bio srusen, mozda je meta bio neko drugi pa su tako uredili da se on ne uspne.
Ili nije ni bilo plana da se rusi helikopter (puka slucajnost) nego su trebali ti oficiri tamo da odu i da opet poginu dok on na njegovu veliku nesrecu vjerovatno ostade u Tuzli.
Kazem jednostavno da je imao nekih vecih vojnih uspjeha - koliko ja znam nije (ako grjesim volio bih da neko postavi kako objasnjenje sta je uradio).

Ljudi koji treba spominjati mnogo cesce su Generali Dudakovic,Alagic,Sefer Halilovic.Sto se tice boraca dovoljno je pogledati listu zlatnih ljiljana i zasto su im dodjeljeni da se skonta koliko je bilo ljudi koji su radili nevjerovatne podvige.
Jbm i tebe i tu cerilicu koju imas na nicku. KOS-ovcu jedan
Sta ti znas o Naserovim vojnim uspijesima, Sta buncas. Izvadi cuculu iz usta pa onda tipkaj po tastaturi!
Kad je Naser razvaljivo Cetnicke brigade i za jedan dan unistio i pobio za par sati oko 140 cetnika u Kamenici, Zvornicka Opcina. Kad je Naser molio za spajanje sa slobodnom teritorijom. Ove forumase i njihove "Tate" i sarajevsko-tuzlansku elitu nije bilo briga, Kad je Naser imo 600 Kvadratnih kilometara slobodne teritorije uz Drinu ti si bio u mosnjama, Sad kukaju kako je Naser kriminalac, Treba vam pofukati cijelu fameliju J. vas on. Sta ste vi radili sa 25 godina, mnogi sline trli rukavom...
luckylaka

#144 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by luckylaka »

B6Redhell wrote:
славянин wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:... to onda otvara i drugu mogucnost. kako nikom nije padnulo napamet da je recemo on uso u helikopter isti ne bi ni bio srusen, mozda je meta bio neko drugi pa su tako uredili da se on ne uspne.
Ili nije ni bilo plana da se rusi helikopter (puka slucajnost) nego su trebali ti oficiri tamo da odu i da opet poginu dok on na njegovu veliku nesrecu vjerovatno ostade u Tuzli.
Kazem jednostavno da je imao nekih vecih vojnih uspjeha - koliko ja znam nije (ako grjesim volio bih da neko postavi kako objasnjenje sta je uradio).

Ljudi koji treba spominjati mnogo cesce su Generali Dudakovic,Alagic,Sefer Halilovic.Sto se tice boraca dovoljno je pogledati listu zlatnih ljiljana i zasto su im dodjeljeni da se skonta koliko je bilo ljudi koji su radili nevjerovatne podvige.
Sta ti znas o Naserovim vojnim uspijesima, Sta buncas. Izvadi cuculu iz usta pa onda tipkaj po tastaturi!
Kad je Naser razvaljivo Cetnicke brigade i za jedan dan unistio i pobio za par sati oko 140 cetnika u Kamenici, Zvornicka Opcina. Kad je Naser molio za spajanje sa slobodnom teritorijom. Ove forumase i njihove "Tate" i sarajevsko-tuzlansku elitu nije bilo briga, Kad je Naser imo 600 Kvadratnih kilometara slobodne teritorije uz Drinu ti si bio u mosnjama, Sad kukaju kako je Naser kriminalac, Treba vam pofukati cijelu fameliju J. vas on. Sta ste vi radili sa 25 godina, mnogi sline trli rukavom...
:thumbup: to su generacije rodjene 2001,sve znaju :-)
vonSchtigliz

#145 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by vonSchtigliz »

B6Redhell wrote:
славянин wrote:

Hvala Bogu kad se neko sjetio da spomene spajanje 92-ge enklava sa slobodnom teritorijom ne samo da nikada nije ni pokusano nego politicka i vojna vrhuska u Sarajevu na celu sa Alijom i. nikad nije ni htjela . U jednom interviju za vrijem rata koji je emitovan na radiju je receno da navodno ako bi se spojila Srebrenica sa slobodnom teritorijom a dijelilo ih je tada svega 1,5 km da bi se onda pribojali da se nebi dio stanovnistva izbjego prema Tuzli :-) . Koje razmisljanje za streljat , a da je to ucinjeno imali bi ogromnih koristi i prednosti prvo Srpski put snabdjevanja od Zvornika do Pala bio bi presjecen sto bi direktno pomoglo Sarajevu , drugo Tuzla bi se branila na Drini , trece Zepa i Srebrenica nebi ostali u okruzenju , cetvrto bile bi uvezane snage i nikad se nebi desio Genocid kao 95-te . Sada za sve optuzuju Orica kao da je on pregovarao o razmjeni teritorija za Ilijas i Vogoscu . Zna se sve ko nije prvo htjeo da spoji slobodne teritorije a ni pokusao , ko je pregovarao sa Cetnicima o razmjeni teritorija , ko je izvukao vojno vodstvo iz enklave a da pri tome nije poslao zamjenu ( a televizija SA javno obznanila ) odnosno ko je obezglavi narod u Srebrenici i pripremio za genocid prije svega Alija pa onda ostali oko njega . Dok je padala Srebrenica Sarajevski i Tuzlanski korpus koji su bili i naj odgovorniji su mirno posmatrali bez ijednok pokusaja kontra ofanzive da se barem neprijateljske snage u tom trenutku razvuku . Jos bih samo rekao zao mi je sto u mom mjestu nije bio barem jedan kao Naser Oric da nas povedu .
Lacrosse

#146 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Lacrosse »

славянин wrote:
Lacrosse wrote:Pa gdje su vase cace bile dok su po Srebrenici vasi Srbi iz RS orgijali i ubili 7000 ljudi?
Naser sverce, ovo, ono.
Od sve te 4-rice.

Pitanje je gdje je bio on?
General Dudakovic,Alagic,Halilovic,Divjak.
Izvini Dvijaka necu za ozbiljno ni uzimati.
Ili neka mi neko kaze koju je akciju organizovao Divijak, ni onu u Dobrovoljackoj nije on organizovao, vec se je desila, a taj slucaj je maciji kasalj za druge akcije. Divjak je pjetlic Alijine multi-kulti price, kad ga je iskoristo, onda ga je i naguzio, i rekao mu da razguli iz armije i ide atasirati po Francuskoj, iz koje je dosao 1 metak kalibra 7.65 do Neuma, odatle mu nestaje kraj. Ljepo je boriti se za Divjaka, jer je stvarno covjek riskirao personalno mnogo, ali taj covjek nije personifikacija naseg rata, u smislu vojnickom. U smislu toga sta je cojnost, i sta je posteno i pravedno, ali Divjak je i sam imao problema sa JNA, isporucio oruzije TO u Kiseljaku i slicno, dakle, odigrao je na tu kartu, kasnije je i on i Siber bio sam perjanica koja nije nista odlucivala. Ako nista Naser je imao direktnu komandu i na liniji direktno vodio napad, dejstva, covjek je bio u specijalnoj policiji Srbije i bodyguard Milosevicev, tu trenazu je banalno porediti s nekim oficirom JNA, od kojeg je rezim napravio mit. Jovo je Sarajevu mnogo dao poslje rata, njegova fondacija je jako ljepa akcija, ali mene Jovo u Krajini nije reprezentirao.
Protiv Dudakovica se vodi slucaj, ali je jos uvijek na slobodi. Dudakovic je slomio autonomnu pokrajinu Zapadnu Bosnu, ratovao protiv manje vise svog naroda, i na kraju, ako cemo o kriminalu i korupciji, pa kako je prezivjela regija od 300 hiljada ljudi od kojih ima svaka familija nekog u Njemackoj, Dudakovicevo ljevo krilo je Hamdija Tigar, Hamdija je heroinski adikt, nekadasnji kamiondzija, danasnji propalitet koji je vodio najelitniju jedinicu, a vodio ih tako sto se mnogi nisu vratili. Dudakovic poslje rata je bio komandant armije, nije po Hagu provodio vrijeme i generalno ne moguce je porediti covjeka koji odbrani 300 hiljada ljudi koji ostanu na svom i covjeka kojem ubiju svu vojsku manje-vise koja je stajala iza njega. Tolika je razlika izmedju Dudakovica i Nasera, za Nasera se barem zna da nije nikad bio SDA-ovski kadar koji je ubijao muslimane jer su bili za Fikreta. Dudakovic je kompletnu opstinu Kladusa iselio na Srpske teritorije, sve i jednu brigadu AP ZB je cijelokupnu zarobio, i pustao nekoliko puta, i manje vise 2 godine rata ratovao ne protiv Srba nego protiv svog naroda. Da je ne znam kako u pravu, a jest bio u pravu, nebi se rovovske bitke vodile vec bi Fikreta koknuli i davno rijesili problem koji je Sarajevu bukvalno kreiralo, nije saniralo, otjeralo u kut Bosne da im ne smeta, i onda je kostalo 2000 poginulih samo od strane korpusa, a gdje su oni iz AP ZB, i gdje su oni otjerani sa svog autonomasi?
Alagic je rahmetlija i o njemu ne bih, ali je on SDA kriminalac par eksalance.
Sefer Halilovic je vise ucinio u miru nego u ratu, i to u miru osvjetljavajuci tadasnju svijest bosnjaka i slicno. Sefer Halilovic je bio po Hagu, ima stranku u kojo je jedan od najveci govnara Sarajeva svih vremena, Deen-ov babo, Seferov sin koji je bio djecak u ratu pise knjige o ratu po onome "kazo bi babo isaretom, ili iz babine sahare vadim dokumente", Sefer je Sandzacki egomanijak, po poznatom Sandzackom receptu, dobar sa svakim a niko ne moze ispred mene. E pa Sefere, imas Sandzak pa odvajaj od Srbije, i iako su Sandzaklije dale mnogo za odbranu Sarajeva, to je jedino gdje su dale za odbranu a stotine hiljada ih je sa BiH pasosom otislo vani kao "izbjeglice", dok ljudi iz Srebrenice, Zepe i Gorazda nisu mogli otici nigdje jer im je to vlada isposlovala, i dan danas Sarajevo ima nove Srbe, zovu se Sandzaklije, dok ljudi iz Podrinja imaju novu prijestolicu zove se Saint Louis, Missiouri. Da im je ko rekao prije 20 godina da ce ih vise biti u 1 Americkom gradu nego u cijelom Podrinju ljudi bi mislili da je neko poludio i sisao s zdrave pameti, a ono vidi...

Tako da u ratu nema svetih.
michaela

#147 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by michaela »

Ja sto mozete sr*t majko moja :roll:

Naravno da je pozitivac!
Njegov privatni zivot me ne interesira, ali ono sto je napravio u ratnom periodu, svakako da je pozitivno.
Kupujem knjigu, cim je nadjem.
Zna li neko jel vec u prodaji, gdje?
karanana

#149 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by karanana »

posto mu je knjiga?
VjecitiStudent

#150 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by VjecitiStudent »

nKrkan wrote:U Domu mladih - Skenderija, večeras je promovirana knjiga “Naser, od Gazimestana do Haga i nazad”, autora novinara i publiciste Avde Huseinovića.
...
Naser se vratio na Gazimestan????
Post Reply