Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka EU?
-
oglo
#126 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Eu je initeresna zajednica nema tebi ovako meni ovako svi imaju neki svoj interes,nije to ni humanitarna ogranizacija ni blagostanje,samo ima nekih olaksica unutar EU kao sto su jedinstvena carinska unija ,trziste,mogucnosti nastanjivanja zaposlenja,razmjene roba i usluga.Normalno je da nas nece ,i normalno je da nas niko ziv ovakve nakaradne nece,Ali mi cemo sve dozivljavat kao protiv nas i urotu protiv jadnog napacenog naroda.I po ovim parametrima hrvatska je prije 12 godina zapocela pregovore sa EU,dakle po toj nekoj logici 12 godina su ispred nas po funckionisanju drzave i birokratije,jer su tom vremenu prilagodjavali svoje zakone u svim oblastima EU
a o toleranciji ,svi mi za sebe volimo rec da smo toleranji od onih drugih,a drugi uzivaju tu toleranciju oko nas koliko im dozvolimo.A svako malo neko sikaniranje
a o toleranciji ,svi mi za sebe volimo rec da smo toleranji od onih drugih,a drugi uzivaju tu toleranciju oko nas koliko im dozvolimo.A svako malo neko sikaniranje
Last edited by oglo on 30/06/2013 23:40, edited 1 time in total.
-
Black111
#127 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Ajd, reci ti meni sto si ti toliko zapjenio za Turke? Jesi li ti Turcin? Ma boli me za Turke. Ako ti se toliko svidjaju idi tamo pa zivi. Inace, ja bih porucio svima ovima sto internet dzihadaju nek odu fino zivjeti u te zemlje, a nek se ostave Svedske, Nizozemske itd... Mislim da je malo dvolicno pricati kako je sve to isto, al se svi kupe u u najliberalnije zemlje EU.ReXX wrote:
Ako Turska udje u EU to znaci da je ispunila uslove i standarde te zajednice drzava. Medjutim, ljudima popu tebe to nista ne znaci. Bas kao sto mnogima u svijetu nije znacilo nista sto su u BiH stradali nevini ljudi, jer se radilo o "dijametralno razlicitoj" kulturi i vjeri, pa sta koga briga za stradanja i lomace u Visegradu.
I mozes li nam navesti primjere "dijametralno razlicitih" obicaja u Turskoj zbog kojih ti mislis da Turskoj nije mjesto u EU??
I nemoj mi imputirati, stavljati rijeci u usta jer to nije pristojno.
A kako su svi isti najbolje se vidi koje probleme zemlje EU imaju s doseljenicima... Francuska, Svedska... Zar nije bilo paljenja automobila i svaceg neceg... ma daj...
I opet, jebe mi se za Turke, al stvarno.
I, molim te lijepo, EU prima, i ona bira kog hoce, kog nece. Njihova kuca, njihova pravila.
Last edited by Black111 on 30/06/2013 23:40, edited 2 times in total.
- Havatar
#128 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
I sad cekas da ti neko dokazuje da je Sarajevo liberalno dok Banjaluka i Listica imaju pravo da budu fasisticki nastrojeni i to je normalno i pozitivnovinter wrote:Sarajevo je najliberalnije. Oni gay parade organizuju po srpskim i hrvatskim svetinjama."theTruePath"
Liberalniji je jedan Istanbul od recimo jednog Zagreba,u Istanbulu je do sad bilo koliko hoces puta gay parada i nikad ni jedan problem nije nastao
Slika i prilika bosnjacke BiH!
Oskrnavljeno katoličko groblje u Bugojnom
Policija u Bugojnom danas je obaviještena da je oskrnavljeno Gradsko katoličko groblje u Sultanovićima u Bugojnom.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130630082
- Havatar
#129 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Bilo je paljenja zbog toga sto se djeci doseljenika nije dozvolilo da prisustvuju maturi sto je rasizam i sad nisu krivi rasisti nego su krivi doseljenici.Black111 wrote:Ajd, reci ti meni sto si ti toliko zapjenio za Turke? Jesi li ti Turcin? Ma boli me za Turke. Ako ti se toliko svidjaju idi tamo pa zivi. Inace, ja bih porucio svima ovima sto internet dzihadaju nek odu fino zivjeti u te zemlje, a nek se ostave Svedske, Nizozemske itd... Mislim da je malo dvolicno pricati kako je sve to isto, al se svi kupe u u najliberalnije zemlje EU.ReXX wrote:
Ako Turska udje u EU to znaci da je ispunila uslove i standarde te zajednice drzava. Medjutim, ljudima popu tebe to nista ne znaci. Bas kao sto mnogima u svijetu nije znacilo nista sto su u BiH stradali nevini ljudi, jer se radilo o "dijametralno razlicitoj" kulturi i vjeri, pa sta koga briga za stradanja i lomace u Visegradu.
I mozes li nam navesti primjere "dijametralno razlicitih" obicaja u Turskoj zbog kojih ti mislis da Turskoj nije mjesto u EU??
I nemoj mi imutirati, stavljati rijeci u usta jer to nije pristojno.
A kako su svi isti najbolje se vidi koje probleme zemlje EU imaju s doseljenicima... Francuska, Svedska... Zar nije bilo paljenja automobila i svaceg neceg... ma daj...
-
Black111
#130 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Ma naravno.Havatar wrote:Bilo je paljenja zbog toga sto se djeci doseljenika nije dozvolilo da prisustvuju maturi sto je rasizam i sad nisu krivi rasisti nego su krivi doseljenici.Black111 wrote:Ajd, reci ti meni sto si ti toliko zapjenio za Turke? Jesi li ti Turcin? Ma boli me za Turke. Ako ti se toliko svidjaju idi tamo pa zivi. Inace, ja bih porucio svima ovima sto internet dzihadaju nek odu fino zivjeti u te zemlje, a nek se ostave Svedske, Nizozemske itd... Mislim da je malo dvolicno pricati kako je sve to isto, al se svi kupe u u najliberalnije zemlje EU.ReXX wrote:
-
ReXX
#131 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Ignorises ono sto sam napisao i nisi odgovorio na moje pitanje.Black111 wrote:Ajd, reci ti meni sto si ti toliko zapjenio za Turke? Jesi li ti Turcin? Ma boli me za Turke. Ako ti se toliko svidjaju idi tamo pa zivi. Inace, ja bih porucio svima ovima sto internet dzihadaju nek odu fino zivjeti u te zemlje, a nek se ostave Svedske, Nizozemske itd... Mislim da je malo dvolicno pricati kako je sve to isto, al se svi kupe u u najliberalnije zemlje EU.ReXX wrote:
- Ako Turska ispuni uslove za prikljucenje, zasto i dalje mislis da joj nije mjesto u EU?
- Mozes li nam navesti konkretne primjere kulture i obicaja zbog kojih Turskoj nije mjesto u EU?
- Havatar
#132 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Pa naravno to sto nisi upucen to je tvoja stvar i sto si uvijek na strani rasista protiv onih "cija je kultura dijametralno suprotna od europske".
-
ReXX
#133 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Tako je i Hitler govorio - Njemacka je nasa domovina i ovdje ce ziviti samo oni kojima mi dozvolimo.Black111 wrote:
I, molim te lijepo, EU prima, i ona bira kog hoce, kog nece. Njihova kuca, njihova pravila.
Tvoje pisanje smrdi na rasizam i ksenofobiju, u najmanju ruku.
-
Black111
#134 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Inace, evo u Svedskoj...
http://www.slobodnaevropa.org/content/n ... 96200.html
Sad, citao sam postove Bosnjaka koji gore i zive, i kazu da ne razumiju kako Svedjani mogu biti tako tolerantni na ovo, i kako se ponasaju muslimani iz zemalja bliskog istoka, dok su Turci jos naj manje problematicni.
Ako oni lazu, lazem i ja.
Sad, citao sam postove Bosnjaka koji gore i zive, i kazu da ne razumiju kako Svedjani mogu biti tako tolerantni na ovo, i kako se ponasaju muslimani iz zemalja bliskog istoka, dok su Turci jos naj manje problematicni.
- славянин
#135 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Sta je po tebi ispravno, ovo je nasa domovina al izvolite vi dodjite i "sjedite nam na glavu" ako vam to odgovara mi cemo se samo kiselo nasmijatiReXX wrote:Tako je i Hitler govorio - Njemacka je nasa domovina i ovdje ce ziviti samo oni kojima mi dozvolimo.Black111 wrote:
- Havatar
#136 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Sta me briga ciji su komentari , oni imaju pravo da se bore protiv rasizma koji se nad njima sprovodi .Black111 wrote:Inace, evo u Svedskoj...
-
Black111
#137 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Legendo.ReXX wrote:Tako je i Hitler govorio - Njemacka je nasa domovina i ovdje ce ziviti samo oni kojima mi dozvolimo.Black111 wrote:
Kao prvo, Hitler je deportirao. A EU ima pravo ne primiti koga zeli. Da ona prima sve, EU bi za god. dana licila vjerovatno na BiH.
Al da ti ja kazem, trebao bi prepoznati sta je EU i kako zive tamo muslimani i svi drugi, a kako zive recimo krscani u Arabiji, Afganistanu... Ma na kraju, sto ja s tobom rapravljam o tome.
-
ReXX
#138 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
@ Black111
Kakvo je tvoje misljenje o muslimanskim emigrantima u EU i sve ucestalijoj gradnji dzamija u krscanskoj Europi?
Kakvo je tvoje misljenje o muslimanskim emigrantima u EU i sve ucestalijoj gradnji dzamija u krscanskoj Europi?
-
vinter
#139 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Ne ocekujem ali hocu da zivim u Europi a ne u Aziji. Hocu da ovdje na klix.ba jednom za sva vremena bude zabranjena rijec Srbin "cetnik" ili Hrvat "ustasa" jer time vrijedjate prvo mene pa onda i sav taj narod narod koji ima isto pravo kao i bosnjaci. Takve komentare i izjave dozivljavamo i dan danas u Zenici, Sarajevu, Tuzli."Havatar"
I sad cekas da ti neko dokazuje da je Sarajevo liberalno dok Banjaluka i Listica imaju pravo da budu fasisticki nastrojeni i to je normalno i pozitivnovinter wrote:Sarajevo je najliberalnije. Oni gay parade organizuju po srpskim i hrvatskim svetinjama."theTruePath"
Liberalniji je jedan Istanbul od recimo jednog Zagreba,u Istanbulu je do sad bilo koliko hoces puta gay parada i nikad ni jedan problem nije nastao
Slika i prilika bosnjacke BiH!
Oskrnavljeno katoličko groblje u Bugojnom
Policija u Bugojnom danas je obaviještena da je oskrnavljeno Gradsko katoličko groblje u Sultanovićima u Bugojnom.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130630082
Takve komentare upucuju oni koji su i muslimanski narod BiH podijelili na neke "srbe i hrvate". Dokaz za to je ovaj forum i tema Sirija i jos xxx tema.
Cini mi se da si i ti jedan od njih!
-
ReXX
#140 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Black111, jos uvijek cekam tvoj odgovor na ova moja dva pitanja.
- Ako Turska ispuni uslove za prikljucenje, zasto i dalje mislis da joj nije mjesto u EU?
- Mozes li nam navesti konkretne primjere kulture i obicaja zbog kojih Turskoj nije mjesto u EU?
-
Black111
#141 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Jesi li ti neki islamist, ili tako nesto?Havatar wrote:Sta me briga ciji su komentari , oni imaju pravo da se bore protiv rasizma koji se nad njima sprovodi .Black111 wrote:Inace, evo u Svedskoj...
Oni jedino sto su krivi je sto su naivne budale koje pustaju da ih se iskoristava. Ja, s druge strane bih sve to napenalio nogom u guzicu odakle je i doslo, i svi sretni. Je l tako? Al ne ne, znam ja, opet ne valja, nema socijale doma.
Last edited by Black111 on 30/06/2013 23:51, edited 1 time in total.
-
seshat
#142 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Čitam i ne mogu da vjerujem, Sve nešto kontam možda se i našem narodu malo oči otvore, pa da skonta da sve što radi sebi radi (sami biramo). I da nas EU neće primiti zbog proteklog rata, već da se moramo dobro potruditi da postanemo članica. Ali jok!!!! uvijek je neko drugi kriv. tako je lakše. Jbg EU ima 500 mil stanovnika i boji se cca 2 mil muslimana iz BiH. Ma možeš misliti.
Naravno izbor imamo. Ne moramo postati članica, već fino ostanemo u ovoj kaljuži i glibu. Ušla je HR, spremaju se Sr i CG.A mi onako pametni nećemo! Ma jebo EU, ništa ne valja. Ovo je bolje. A i vidimo kako se naš narod vraća s odvratnog Zapada kući. hahaha
I neko spomenu rat i kako nam EU nije pomogla. Pomogla ti je onoliko, čak i više, koliko ti i političari u tvojoj zemlji pomažu narodu u Siriji, Palestini, Afganistanu. Ne znam da neko od nas noćas neće zaspati zbog tužne sudbine tih ljudi.
Nema pomoći, nema sadake, samo rad i trud. I kako napisah, možemo i ovako
Naravno izbor imamo. Ne moramo postati članica, već fino ostanemo u ovoj kaljuži i glibu. Ušla je HR, spremaju se Sr i CG.A mi onako pametni nećemo! Ma jebo EU, ništa ne valja. Ovo je bolje. A i vidimo kako se naš narod vraća s odvratnog Zapada kući. hahaha
I neko spomenu rat i kako nam EU nije pomogla. Pomogla ti je onoliko, čak i više, koliko ti i političari u tvojoj zemlji pomažu narodu u Siriji, Palestini, Afganistanu. Ne znam da neko od nas noćas neće zaspati zbog tužne sudbine tih ljudi.
Nema pomoći, nema sadake, samo rad i trud. I kako napisah, možemo i ovako
-
Black111
#143 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Pa mislim da sam ti odgovorio. Ja nisam nigdje rekao, je l, ili nije mjesto Turskoj u EU. Vec sam zelio iznjeti rezliku izmedju BiH i Turske, zemlje od cca 80 mil. stanovnika. Te objasniti odakle strah kod nekih zemalja od primanja Turske. Ja se jedino mogu sloziti da joj nikad nisu ni trebali ponuditi to clanstvo, jer je ocito da ih vecina tamo ne zeli vidjeti.ReXX wrote:Black111, jos uvijek cekam tvoj odgovor na ova moja dva pitanja.
Rekao sam mentaliteta, ne obicaja, kulture.
Last edited by Black111 on 30/06/2013 23:55, edited 1 time in total.
- insomnia78
#144 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Da malo vidis situaciju u emigrantskim kvartovima, koji su vecinom arapski, u Francuskoj pito bi te ja za misljenje o njima.ReXX wrote:@ Black111
Nema vece mrake.
Droga, napadi, silovanja, verbalni napadi na zene, pljacke, razbojnistva...
s' moje sokoćalo
- dalmatinka
#145 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Mogu li ti ja reći zašto Turskoj nije mjesto u EU nevezano za kuluru i običaje? Zato što joj se 97 % teritorije nalazi u Aziji.ReXX wrote:Black111, jos uvijek cekam tvoj odgovor na ova moja dva pitanja.
Nekako samo ime organizacije implicira kome je tu mjesto. BiH je 100 % za razliku od Turske u Evropi, pa sad shvati kako hoćeš.
- Havatar
#146 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Nego sta je nego rasizam vrsiti segregaciju i ne dozvoliti djeci koja su isla u tu skolu da prisustvuju maturi samo zato sto "je njihova kultura dijametralno suprotna od europske"Black111 wrote:Jesi li ti neki islamist, ili tako nesto?Havatar wrote:Sta me briga ciji su komentari , oni imaju pravo da se bore protiv rasizma koji se nad njima sprovodi .Black111 wrote:Inace, evo u Svedskoj...
Ako oni lazu, lazem i ja.Rasizma.
![]()
Oni jedino sto su krivi je sto su naivne budale koje pustaju da ih se iskoristava. Ja, s druge strane bih sve to napenalio nogom u guzicu odakle je i doslo, i svi sretni. Je l tako? Al ne ne, znam ja, opet ne valja, nema socijale doma.Jer da bi bilo socijale, mora neko i raditi, i tako to u zacarani krug...
- славянин
#147 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Meni je ostao u sjecanju u Parizu jedan.Izlazim iz metroa, pred mrak onako , lik na po ulice pusi dzoint hladno okolo milion ljudiinsomnia78 wrote:Da malo vidis situaciju u emigrantskim kvartovima, koji su vecinom arapski, u Francuskoj pito bi te ja za misljenje o njima.ReXX wrote:@ Black111
Nema vece mrake.
Droga, napadi, silovanja, verbalni napadi na zene, pljacke, razbojnistva...
s' moje sokoćalo
- славянин
#148 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
Priliku cemu vodi ta kultura imaju u svojoj "nativnoj" zemlji - ista ona iz koje su se ufatili noge.Havatar wrote: Nego sta je nego rasizam vrsiti segregaciju i ne dozvoliti djeci koja su isla u tu skolu da prisustvuju maturi samo zato sto "je njihova kultura dijametralno suprotna od europske"
-
Black111
#149 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
ReXX wrote:@ Black111
E, nisam vidio ovaj post... Ukratko, negativno. I to nema veze sto je Europa krscanaska. Vec jednostavno ne zelim da Europu preplave muslimani s bliskog istoka. Danom kad bi se to dogodilo, to vise uopce ne bi bila Europa, vec Afganistan.
Nema veze s vjerom, nego opet, s mentalitetom. Pa mislim, ne mozes ocekivati da ce se u Europu uklopiti covjek kom je potpuno normalno kamenovati zenu do smrti.
Last edited by Black111 on 01/07/2013 00:03, edited 1 time in total.
-
AmirBaa
#150 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka
oglo wrote:Eu je initeresna zajednica nema tebi ovako meni ovako svi imaju neki svoj interes,nije to ni humanitarna ogranizacija ni blagostanje,samo ima nekih olaksica unutar EU kao sto su jedinstvena carinska unija ,trziste,mogucnosti nastanjivanja zaposlenja,razmjene roba i usluga.Normalno je da nas nece ,i normalno je da nas niko ziv ovakve nakaradne nece,Ali mi cemo sve dozivljavat kao protiv nas i urotu protiv jadnog napacenog naroda.I po ovim parametrima hrvatska je prije 12 godina zapocela pregovore sa EU,dakle po toj nekoj logici 12 godina su ispred nas po funckionisanju drzave i birokratije,jer su tom vremenu prilagodjavali svoje zakone u svim oblastima EU