Po kojem kriteriju?Vrilo snage wrote:Ali ona to nije za Hrvate. Srbe i Bosnjake jeste.Vitezanin wrote:Sviđa mi se opcija C.
DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
- Vitezanin
#126 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
- Vitezanin
#127 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Svatko od nas može imati 6894589 rezerevnih domovina, ali to je apsolutno irelevantno jer se radi o konceptu koji nema nikakvo racionalno uporište.theTruePath wrote:svi imaju svoje rezervne domovine a mi da dijelimo,e nece moci,opcija C jedino ako se odreknu srbijanskih i hrvatskih!Vitezanin wrote:Sviđa mi se opcija C.
- animals
#128 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Pa vjerovatno im u rodnom listu pise narodnost..meni je u bivsoj Jugoslaviji pisalo Hrvat u rodnom listu..a imao sam pasos Jugoslavije..cyprus wrote:Za Mađare čini mi se da sam i ja čuo da na isti način dobivaju državljanstvo... I za Jevreje... Za Nijemce nisam...razum wrote:PA JA MISLIM SUPROTNO,,BILO KOJI NIJEMAC U SVIJETU LAKO MOZE DOBITI NJEMACKO DRZAVLJANSTVO ISTO TAKO JEVREJ IZRAELSKO,NIJE TO SLUCAJ SAMO KOD NAS I MADJARSKA DEJE MADJARIMA U VOJVODINI SVOJE DRZAVLJANSTVO SAMO ZATO STO SU MADJARI
Dobro, kako Mađari, Jevreji i Nijemci dokazuju svoju pripadnost tim narodima?
-
prirodoljubac
#129 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
bosna je maticna zemlja bosnjaka, vazda je to bila a i bit ce za vijek vijekova
- Vitezanin
#130 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Ustav BiH u ruke, i sadašnji i prethodne.prirodoljubac wrote:bosna je maticna zemlja bosnjaka, vazda je to bila a i bit ce za vijek vijekova
-
theTruePath
#131 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
ne moras galamiti,i mi ovakvu BIH samo privremeno drzimo,ovakva NA TVOJU ZALOST NECE OSTATIrazum wrote:KAD BI SE TEBE PITALO,ALI SA TAKVIM TVRDIM SOVINISTICKIM STVAVOVIMA BOSNU NESVJESNO DIJELIS,theTruePath wrote:svi imaju svoje rezervne domovine a mi da dijelimo,e nece moci,opcija C jedino ako se odreknu srbijanskih i hrvatskih!Vitezanin wrote:Sviđa mi se opcija C.
-
theTruePath
#132 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Nije ustav Bog,ustav ce se mjenjatiVitezanin wrote:Ustav BiH u ruke, i sadašnji i prethodne.prirodoljubac wrote:bosna je maticna zemlja bosnjaka, vazda je to bila a i bit ce za vijek vijekova
- cyprus
#133 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Zar stvarno u rodnom listu piše narodnost?
Ja koliko znam narodnost je stvar ličnog izbora, kako ti ga mogu pisat po rođenju? 
-
razum
-
theTruePath
#135 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
samo kod nasih ostalaca,vidim pao si na njiovu forucyprus wrote:Zar stvarno u rodnom listu piše narodnost?Ja koliko znam narodnost je stvar ličnog izbora, kako ti ga mogu pisat po rođenju?
-
razum
#136 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
pa imas li ti rodni list ,,ako nemas dijete i kad ga budes imao.. kad ga budu upisivali pitace ime djeteta,prezime,nacionalnost i td..roditelji dijete upisu ,,cyprus wrote:Zar stvarno u rodnom listu piše narodnost?Ja koliko znam narodnost je stvar ličnog izbora, kako ti ga mogu pisat po rođenju?
- animals
#137 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Pa ti znas ili ne znas ko je gazda u BIH, i ko kroji zakone..theTruePath wrote:Nije ustav Bog,ustav ce se mjenjatiVitezanin wrote:Ustav BiH u ruke, i sadašnji i prethodne.prirodoljubac wrote:bosna je maticna zemlja bosnjaka, vazda je to bila a i bit ce za vijek vijekova
-
razum
#138 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
koju foru ,,objasni malo...theTruePath wrote:samo kod nasih ostalaca,vidim pao si na njiovu forucyprus wrote:Zar stvarno u rodnom listu piše narodnost?Ja koliko znam narodnost je stvar ličnog izbora, kako ti ga mogu pisat po rođenju?
- cyprus
#139 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Znači preimenujem se u Laszlo Nagy, kažem da su mi roditelji bili prisilno slavenizirani Mađari, naučim mađarski (doduše, to bi išlo malo težerazum wrote:EH KAKO PA TAKO,sto su im roditelji bili madjari,jevreji ili izraelci,tako sto pricaju maternji jezik,tako sto imaju njemacka,madjarske jevrejska imena,,evo konkretno u bih u rodnom listu ti pise sta si po nacionalnosti,,,cyprus wrote:Za Mađare čini mi se da sam i ja čuo da na isti način dobivaju državljanstvo... I za Jevreje... Za Nijemce nisam...razum wrote:PA JA MISLIM SUPROTNO,,BILO KOJI NIJEMAC U SVIJETU LAKO MOZE DOBITI NJEMACKO DRZAVLJANSTVO ISTO TAKO JEVREJ IZRAELSKO,NIJE TO SLUCAJ SAMO KOD NAS I MADJARSKA DEJE MADJARIMA U VOJVODINI SVOJE DRZAVLJANSTVO SAMO ZATO STO SU MADJARI
Dobro, kako Mađari, Jevreji i Nijemci dokazuju svoju pripadnost tim narodima?
- animals
#140 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Hrvatima u BiH u rodnim listovima pise narodnost Hrvat, za ostale ne znam..cyprus wrote:Zar stvarno u rodnom listu piše narodnost?Ja koliko znam narodnost je stvar ličnog izbora, kako ti ga mogu pisat po rođenju?
-
theTruePath
#141 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Ma one furke ,ja sam marsovac,kosmopolita itd jer se tako osjecamrazum wrote:koju foru ,,objasni malo...theTruePath wrote:samo kod nasih ostalaca,vidim pao si na njiovu forucyprus wrote:Zar stvarno u rodnom listu piše narodnost?Ja koliko znam narodnost je stvar ličnog izbora, kako ti ga mogu pisat po rođenju?
- animals
#142 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
theTruePath wrote:samo kod nasih ostalaca,vidim pao si na njiovu forucyprus wrote:Zar stvarno u rodnom listu piše narodnost?Ja koliko znam narodnost je stvar ličnog izbora, kako ti ga mogu pisat po rođenju?
A jel tebi pise u rodnom liistu da si Bosnjak, ili kad si se ti rodio, ta narodnost nije ni postoojala..mozda pise musliman..
- Vitezanin
#143 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Jasno mi je šta ti je cilj, ali da li si svjestan koliko u BiH živi Bošnjaka? Oko 50% stanovništva BiH bi tek tako maknuo iz Ustava? Ili griješim? Ali ne griješim.theTruePath wrote:Nije ustav Bog,ustav ce se mjenjatiVitezanin wrote:Ustav BiH u ruke, i sadašnji i prethodne.prirodoljubac wrote:bosna je maticna zemlja bosnjaka, vazda je to bila a i bit ce za vijek vijekova
BiH nije zemlja Bošnjaka, nego Bošnjaka, Hrvata, Srba i drugih. To se neće mijenjati. Ustav nije Bog, ali se zna šta je Bog u Ustavu BiH.
- cyprus
#144 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Imam. Samo nisam vidio da u njemu piše narodnost, doduše nisam ni razgledorazum wrote:pa imas li ti rodni list ,,ako nemas dijete i kad ga budes imao.. kad ga budu upisivali pitace ime djeteta,prezime,nacionalnost i td..roditelji dijete upisu ,,cyprus wrote:Zar stvarno u rodnom listu piše narodnost?Ja koliko znam narodnost je stvar ličnog izbora, kako ti ga mogu pisat po rođenju?
-
razum
#145 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Znači preimenujem se u Laszlo Nagy, kažem da su mi roditelji bili prisilno slavenizirani Mađari, naučim mađarski (doduše, to bi išlo malo teže )... Hoće li mi dati mađarsko državljanstvo?---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------pa zavisi hocel ti ono povjerovati sve to,,ako znas madjarski jezik,ako ti je ime madjarsko,ako su ti u roditelja imena madjarska,,,,a to baba i pradjed su mi nasilno slavenizarni ne moze proci ni kod seljaka na selu a kamol u madjrskoj ambasadi :d
- Vitezanin
#146 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
samo kod nasih ostalaca,vidim pao si na njiovu foru
[/quote]
koju foru ,,objasni malo...[/quote]
Ma one furke ,ja sam marsovac,kosmopolita itd jer se tako osjecam[/quote]
Biti kosmpolita je furka?
Odoh spavati.

koju foru ,,objasni malo...[/quote]
Ma one furke ,ja sam marsovac,kosmopolita itd jer se tako osjecam[/quote]
Biti kosmpolita je furka?
Odoh spavati.
-
theTruePath
#147 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Tako jeanimals wrote:theTruePath wrote:samo kod nasih ostalaca,vidim pao si na njiovu forucyprus wrote:Zar stvarno u rodnom listu piše narodnost?Ja koliko znam narodnost je stvar ličnog izbora, kako ti ga mogu pisat po rođenju?
A jel tebi pise u rodnom liistu da si Bosnjak, ili kad si se ti rodio, ta narodnost nije ni postoojala..mozda pise musliman..
-
theTruePath
#148 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
vitezanin
Ne odlucujes ti sta i kako ce biti,ajde spavaj cao
- animals
#149 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Sto se tice rodnog lista, u bivsoj Jugoslaviji nije bilo narodnosti Bosnjak, vec danasnji Bosnjaci su se zvali Muslimani..vjerovatno im to pise u rodnom listu..bas me interesuje, ako hoce neko da kaze sta im pise u rodnim listovima izdanim u bivsoj YU..
- Vitezanin
#150 Re: DEFINIRANIM ODGOVOROM Šta je Bosna za Bošnjake?
Ni ti, hvala nebesima.theTruePath wrote:vitezanin