Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SSemir

#126 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by SSemir »

ma svako malo naidje bus. poprilicno je cest. linija broj 11 je za tuzlu. ima i gradski a i privatnici.
littlejedi

#127 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by littlejedi »

Dzontra Volta wrote:Ja sam jutros sletio u Dubrave, let je protekao extra, osim sto 40 minuta nismo mogli sletjeti zbog magle, ali to je ok, stjuardese su preslatke :) ...
Poslije provjera na carini, izasao iz zgrade, prilazi taxista i pita trebam li prijevoz, i ponudi mi za 15 Eura do Tuzle :-) sto sam naravno odbio... Ajd kontam odoh provjeriti kod drugog taxiste, ovaj trazi 20 Eura, i onda se odlucim pjeske do stanice u Dubravama koja je udaljena nekih 500 m od aerodroma, i prebacim se u Tuzlu za 2.5 KM.

Sve ove finte sam naucio na ovoj temi :lol: HVALA

Jos me je iznervirala onda šalterka na autobuskoj stanici u Tuzli,hebo je svak...

Na stanici nemaju garderobu. Ja sam bas danas imao vremena i zelje da malo odem u grad, ali nisam mogao jer nisam imao gdje sa stvarima..
Bili smo u istom avionu :) i slažem se,sve je bilo ok,osim što taxisti kontaju da smo došli iz Las Vegasa sa punim džepovima početničke sreće i što nema garderobe na stanici,jer ja sam imala 4 sata do busa za Zenicu,a nisam mogla nigdje jer mi je kofer ogroman.
P.S.Još da se zahvalim ljudima kojima nije bilo mrsko davati savjete :) Hvala vam puno i sretna Nova :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#128 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by plain vanilla »

e pa sve s ogromnim koferom trebala si na cesti zaustaviti taksi (u Tuzli) i otici do Omege
to bi te u oba pravca kostalo 3 KM

ako vec neko odluci do grada, nemojte s onim taksi vozilima koja cekaju na stanici, nego predjite ulicu i zaustavite taksi. jeftinije 2-3 puta
littlejedi

#129 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by littlejedi »

Imala sam 6 minuta wi-fi-a,nakon čega se gubila konekcija,ja sam provela vrijeme pričajući sa romima na stanici,al' sad sam se naoružala informacijama,pa će biti lakše next time.
P.S.Nevezano za temu http://www.youtube.com/watch?v=eW0OOOFCj74
kobas

#130 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by kobas »

Znal ko da li ce bit novih letova npr. Tuzla-Dortmund ? i da li ce bit ubrzo sta za Njemacku ? :D il znal ko kakav jeftin prevoz do mannheima ? :D
avantgarde

#131 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

kobas wrote:Znal ko da li ce bit novih letova npr. Tuzla-Dortmund ? i da li ce bit ubrzo sta za Njemacku ? :D il znal ko kakav jeftin prevoz do mannheima ? :D
kako stvari stoje cini mi se da je slaba fajda za ljude u D glede jeftinog avioprevoza do TZ...,a bilo bi fino, takoreci skoro pa pred kucu sletjeti avionom :) ...
ako si u Dortmundu pokusaj nasim busovima koji voze za Bosnu voziti se do Manheima,dogovori se za cijenu sa soferom,s njima se moze uvijek dogovorit ;-) :mrgreen: ...to ti je mozda najjeftinija solucija,osim one sa mitfahrgelegentheit(ono se prijavis u Mitfahrzentrale i oni ti jave kad neko ko ima auto i slobodno mjesto u njemu vozi u tom pravcu)
leronimo

#132 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by leronimo »

Pozdrav svima !!!

Molim vas da kome nije mrsko , da napiše ukratko proceduru na aerodromu od otvaranja ulaznih vrata do sjedišta u avionu jer trebam letjeti a nisam nikad. Karte su čekirane iz švecke i isprintane su a na njima piše da je čekiranje na aerodromu pa sad ne znam gdje da gonim.

Hvala unaprijed.
muha_sa

#133 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by muha_sa »

leronimo wrote:Pozdrav svima !!!

Molim vas da kome nije mrsko , da napiše ukratko proceduru na aerodromu od otvaranja ulaznih vrata do sjedišta u avionu jer trebam letjeti a nisam nikad. Karte su čekirane iz švecke i isprintane su a na njima piše da je čekiranje na aerodromu pa sad ne znam gdje da gonim.

Hvala unaprijed.
dodješ na aerodrom i kad se otvori šalter za cekiranje karte staneš fino u red i kad dodješ na red pokažeš službenici onaj isprintani papir na kojem je i bar kod---to moraš imat. ako su ti uz kartu uplatili i prtljag onda ga tu predaš--moraš pazit da ne prelazi dozvoljenu kilažu :-) ako imaš samo rucni prtljag mora bit odgovarajucih gabarita i ni 5 cm viši nit širi jer ceš u suprotnom platit 20 eura.
kad cekiraš kartu ideš na pasošku kontrolu i kad je prodješ uci ceš u jednu veliku prostoriju gdje cete svi bit na jednom mjestu i cekat da vas pozovu u avion koji se vidi iz te prostorije :)
drndalo

#134 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Sa tim odstampanim papirom, i prtljagom ako ga imas odes na salter na kojem pise grad u koji putujes. AKo imas prtljag predas ga, ako nemas, ne predas. Oni ti kazu sta dalje, a ako ne kazu pitas. Zatim ides prema pasoskoj kontroli granicne policije, i kada njih prodjes, ides kroz detektor metala, te u prostor gdje cekate da vam jave da je vas ukrcaj poceo. Ako imas na papiru napisan broj sjedista (npr. 23A ili 15E) trazis to sjediste, broj je broj reda, a slovo je jedno sjediste od 6 u istom redu, 3 lijevo, 3 desno.
leronimo

#135 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by leronimo »

Dovoljno :-D hvala puno!!!
avantgarde

#136 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

Image

steta da ne polijece od mene avion!..
escobar__

#137 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by escobar__ »

Druga i treća fotografija nisu s tuzlanskog aerodroma. :D
avantgarde

#138 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

ali prva i cetvrta jeste :mrgreen: ...najvaznije je da imamo aerodrom,pa kakav god da je :izet:
Ridjobrki

#139 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Ridjobrki »

Je li neko ostavljao auto na aerodromu? Koliko dodje sedmodnevni parking i ima li kakav poduzetan mještanin Dubrava koji ih šije cijenom? :)
shibonja

#140 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by shibonja »

Sat je dvije km,a fiskalni racun dobijes ako insistiras,vecina auta se parkira na sljuncanom parkingu van ograde aerodroma,jer su im slabi kapaciteti oko same zgrade,a ovo7 dana ,vjerujem da ti je isplatnije pitat nekog mjestanina u blizini da mu uparkiras u avliju.
drndalo

#141 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Zar nije bio besplatan parking tamo ako letis iz TZL ?
Ridjobrki

#142 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Ridjobrki »

drndalo wrote:Zar nije bio besplatan parking tamo ako letis iz TZL ?
Ne znam da ima igdje tako. Koliko ja kontam te stvari, aerodromi žive BAŠ od prometa ostvarenog mimo letova - parking, shopovi, usluge, rente... Naročito niskotarifni gdje su manje takse po putniku i niža cijena goriva za avione. Ako to dopuštaju onda će začas propasti.

Ja sam zvao da pitam za cijenu ali nisam rekao da ja letim pa da mi kaže "gospodine ako letite s našeg aerodroma parking je besplatan" tako da nemam tu info. S druge strane, logično je da žena pretpostavi da letim, neću ostavljati auto tu 'nako što mi se šeta do Živinica. :-D

Cijena je 10 KM/dan za kraće od 5 dana, za duži parking od 5 dana je 7 KM/dan. Znači petobanka za heftu, i nije nešto skupo ako ćemo pošteno...
PurpurHazel

#143 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by PurpurHazel »

drndalo wrote:Zar nije bio besplatan parking tamo ako letis iz TZL ?
Nama je bio besplatan, ali to ako letiš s agencijom ilitiga Goldenom. Mislim, i to si platio u cijeni aranžmana garant :D ali eto bar dodatno nisu uzimali za to. Auto se čuva, sedam dana ostavljeno, ni packe na njemu.
Doboj93

#144 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Doboj93 »

Ovako mene interesuje koliko se na aerodromu placa naknada za kofer do 56cm jer je do 42cm besplatan, a moj premasuje tu velicinu?
muha_sa

#145 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by muha_sa »

Doboj93 wrote:Ovako mene interesuje koliko se na aerodromu placa naknada za kofer do 56cm jer je do 42cm besplatan, a moj premasuje tu velicinu?
20 eura.
Doboj93

#146 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Doboj93 »

muha_sa wrote:
Doboj93 wrote:Ovako mene interesuje koliko se na aerodromu placa naknada za kofer do 56cm jer je do 42cm besplatan, a moj premasuje tu velicinu?
20 eura.
Hvala puno :) I jos nesto da li na kontroli prave probleme ako uzimas kartu u jednom smjeru itd...
muha_sa

#147 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by muha_sa »

Doboj93 wrote:
muha_sa wrote:
20 eura.
Hvala puno :) I jos nesto da li na kontroli prave probleme ako uzimas kartu u jednom smjeru itd...
to te niko ne pita--možda se vracaš autom-busom, vozom............

vala si mogo i manji kofer uzet da te ne peglaju jer kad dodješ na cekiranje karte vrate te na drugi šalter da uplatiš tih 20 eura pa opet na cekiranje :-)
ja se zajebah tako :-) naši uzimaju lovu--kad sam se vraco iz ŠveCke niko mi nije ni pogledo prtljag a kamo li ubacivo u ono cudo s mjerama :-)
FKSarajevo

#148 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by FKSarajevo »

Zna li neko za jeftine letove na relaciji Sarajevo - Frankfurt ?
drndalo

#149 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Ne zna, jer neJma... :(
FKSarajevo

#150 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by FKSarajevo »

A Sarajevo - Sttutgart?

Ili neka druga, treca opcija da je relativno blizu Frankfurta Mannheima Sttutgarta?
Post Reply