100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
whufc

#126 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by whufc »

Nemojte mi na Kechera s kojim sam se kao curka dopisivala na uzhas roditelja tada :wink:
Njegovo je bilo da shokira i to je odlichno radio. Pisao je i on i pjesme a i crtao....
Jel netko spomenuo Messerschmitt? Kakva grupa. Ne da mi se chitat, cim vidim da spominju Alisu i pitaju se zashto nije na listi odmah mi dodje da se kao Satan pochnem kasapit.
detroit-mercy

#127 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by detroit-mercy »

whufc wrote:Nemojte mi na Kechera s kojim sam se kao curka dopisivala na uzhas roditelja tada :wink:
Njegovo je bilo da shokira i to je odlichno radio. Pisao je i on i pjesme a i crtao....
Jel netko spomenuo Messerschmitt? Kakva grupa. Ne da mi se chitat, cim vidim da spominju Alisu i pitaju se zashto nije na listi odmah mi dodje da se kao Satan pochnem kasapit.
Vidim da ni Pankrti nisu na lisiti :mrgreen: kao ni Pomoranca :mrgreen:, slabo se haman furao taj slovenski rock.
broj dva

#128 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by broj dva »

Evo sam jos jednom pregledao listu, pa gdje je Josipa Lisac ??

Mislim stvarno nisam u tim muzickim vodama ali zena je kvalitet, mocan glas samo tako, meni dodje kao nasa Janis Joplin samo sto Josipa nije hippie (god damn hippie sto bi rekao Cartman) nego gospodja.
radostan dan

#129 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

onaj što je pomenuo alisu, nije je pomenuo u kontekstu da treba biti na listi, nego se dotakao tog vremena i pravca, pa je uzeta kao primjer istog...da mu ne budem ja avokat, javiće se on već.

što se tiče josipe, sve stoji, samo otkud ideja da josipa nije furala hipi imidž...ono, vjerovatno se nije bola u venu i šetala okolo sa flašom džeka povazdan, ali bar rdanas je lako, postoji you tube, pa pogledajte malo rane radove ove, zaista dive ex yu muzike...teško se to može nazvati imidžom dostojnim bakingemske palate npr, ali folcvagenovom kombiju i kvalitetnoj -petardi - ,svakako da...

:)
Last edited by radostan dan on 26/11/2014 23:22, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#130 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by julisiz es grant »

radostan dan wrote:onaj što je pomenuo alisu, nije je pomenuo u kontektu da treba biti na listi, nego se dotakao tog vremena i pravca, pa je uzeta kao primjer istog...da mu ne budem ja avokat, javiće se on već.

što se tiče josipe, sve stoji, samo otkud ideja da josipa nije furala hipi imidž...ono, vjerovatno se nije bola u venu i šetala okolo sa flašom džeka povazdan, ali bar rdanas je lako, postoji you tube, pa pogledajte malo rane radove ove, zaista dive ex yu muzike...teško se to može nazvati imidžom dostojnim bakingemske palate npr, ali folcvagenovom kombiju i kvalitetnoj -petardi - ,svakako da...

:)
Hvala ti, prvom rečenicom si mi uštedio mnogo objašnjavanja :-D
Za Bou koju si pomenuo nemam bogzna šta reći iz vlastitog iskustva, jer nisam aktivno slušao nijednu grupu druge generacije novog talasa (tu ubrajam bendove kao što je Boa, U Škripcu, Piloti-prvi album je čisti ska, dok me nisu napali opet :D , već pominjani Petar i zli vuci-nažalost bez LP-a, Patrola). Vidim iz tadašnje štampe da u bili mnogo hvaljeni.
A sad još jedan kvalitetan album da pomenem, a to je prvi album grupe S vremena na vreme iz 1975. Za ove druge, koji ne znaju, to je bila četveročlana beogradska akustičarska grupa, koja je gajila višeglasno pjevanje, sa dvije-tri akustične gitare i primom. Iako su svi ravnopravno dijelili autorstvo i individualnosti podređivali grupi, ipak su nešto više istaknuti bili dvojica članova, Ljuba Ninković i Asim Sarvan, dok su braća Đukić bili više samozatajni, iako je stariji, Miomir, napisao najveći hit u karijeri grupe, "Sunčanu stranu ulice", baladu kao stvorenu za ekskurzijske večeri uz gitaru.
Ovaj prvi album izdali su nakon niza uspješnih singlova, karakteriše ga masa prije svega tekstualno jakih pjesama, od kojih bih izdvojio "Biblijsku temu" (vrlo slušljiva stvar, iako po naslovu se možda ne bi reklo), "Utočište", "Traži mene" (mnogo godina kasnije obradio je Štulić, jedina njegova obrada domaće pop pjesme u vrijeme dok je još imao nešto nalik na karijeru, što je vrlo znakovito)"Dalek sprema se put", ali ipak pjesma koja odskače od svih je predivna "Tema classica", bajkovitog teksta koji slušaoca nosi u neko drugo vrijeme i dimenziju, i sasvim odgovarajuće melodije. Odgovorno tvrdim da je ova ploča, uz prve albume Korni grupe, Yu grupe, Pop mašine i Riblje čorbe, jedini VRHUNSKI album beogradskog pop rocka 70-ih.
Sasvim je dobar bio i drugi im album, čehovljevskog naziva "Paviljon G", brži i žanrovski raznolikiji, ali je prošao uglavnom nezapaženo, jer se pojavio u vrijeme kad je na vrata kucao novi talas.
Twice

#131 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by Twice »

Naravno da je Josipa Lisac prisutna na listi. Proverite ponovo.
Ommadawn

#132 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by Ommadawn »

Mozda mu nije mjesto u ex-yu muzickoj sceni, ali vuce porijeklo sa nasih prostora i cisto sumnjam da se njegove stvari nisu vrtjele na nekim od yu-gramofona - Janko Nilovic! Otac zanra koji se zove library music.
Od oca Crnogorca i majke Grkinje, rodjen u Istanbulu a od 1960-e godine zivi u Parizu.
Ipak, kako je sam u jednom intervjuu izjavio, uziva u ex-yu knjizevnosti, muzici i slikarstvu - sto i nije tesko primjetiti ukoliko se poslusa njegova muzika.
radostan dan

#133 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

e, jebači i pločoljupci, iskopO sam neštoi to bih da podjelim sa vama...
ne ulijećite sa komentarima dok se svaki dio ne postavi...mislim da ih ima 6...nakon toga, diskusija je otvorena.

da počMemo...
radostan dan

#134 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

Image

100 KLJUČNIH PESAMA YU ROKA

I DIO

komentariše dž.b. štulić

Image

http://yugopapir.blogspot.com/2014/08/1 ... og_28.html

100.rok mašina - rok mašina
99. tople usne žene azra
98. neke su žene pratile vojnike - r.čorba
97. unutarnja panika
96. ostaću slobodan - r.čorba
95. poljska u mm srcu - azra
94. neda - p.valjak
93. gvendolina - srce
92. ne veruj u idole - piloti
91. rock-n-roller - metak
90. ako znaš bilo što - azra
89. draga, ne budi peder - r.čorba
88. ona se budi - š.akrobata
87. biti ružan, pametan i mlad - p.patka
86. jer ljubav je - boa
radostan dan

#135 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

II DIO

komentariše v. stefanovski

Image

http://yugopapir.blogspot.in/2014/08/10 ... og_29.html

85. pravila,pravila - r. čorba
84. niko kao ja - š. akrobata
83. sanjam - indexi
82. moja prva ljubav - haustor
81. mali medeved - yu grupa
80. od olova do trnova - t. industrija
79. doživjeti stotu - b. dugme
78. hvala ti - p. valjak
77. volim, volim, volim žene - r. čorba
76. filigranski pločnici - azra
75. kao ti - p. valjak
74. živio rock-n-roll - v. poljubac
73. odlazak u grad - r. čorba
72. samo nebo zna - o. mandić
71. nagdje na kraju, u zatišju - indexi
radostan dan

#136 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

III DIO

komentariše g. bregović

Image

http://yugopapir.blogspot.in/2014/08/10 ... nskog.html

(jesam se zajebO, sa ovog linka se ne može ništa kopirati, pa moram - pješke- da ispunim što sam obećao... :roll: :mrgreen:)

70. kenozoik - idoli
69. pomorac sam majko - a. sklonište
68. šošana - dah
67. za železno zaveso - pankrti
66. tema classica - s vremena na vreme
65. milion - boa
64. satelit - smak
63. skakavac - l. zvuka
62. stranica dnevnika - p. valjak
61. džoni, budi dobar - azra
60.bitanga i princeza - b. dugme
59. majstor za poljupce - zana
58. nemoj srećo, nemoj danas - r. čorba
57. žene i muškarci - buldožder
56. crna dama - smak
radostan dan

#137 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

IV DIO

komentariše r.m. točak

Image

http://yugopapir.blogspot.in/2014/08/10 ... og_31.html

55. gospi - galija
54. blues za moju bivšu dragu - b. dugme
53. djevojka br. 8 - a. sklonište
52. užas je moja furka - azra
51. jednoj ženi - z. manojlović
50. da li znaš da te volim - time
49. loš i mlad - bulevar
48. ne cvikaj generacijo - a. sklonište
47. kurvini sinovi - azra
46. krvava meri - azra
45. jedna žena - k. grupa
44. osmijeh - grupa 220
43. prvi sneg - suncokret
42. mi plešemo - p. kazalište
41. zlatni papagaj - e. orgazam
radostan dan

#138 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

V DIO

komentariše b. đorđević

Image

http://yugopapir.blogspot.in/2014/09/10 ... nskog.html

40. rock-n-roll za kućni savet - r. čorba
39. kosovski božuri - yu grupa
38. plima - indexi
37. računajte na nas - r. mraz
36. šumadijski blues - smak
35. crni leptir - yu grupa
34. makedonija - time
33. šejla - d. jagode
32. zamisli život u ritmu muzike za ples - film
31. fa-fa-fa - azra
30. krivo je more - d. jagode
29. tko to tamo pjeva - azra
28. sve će to o mila moja... - b. dugme
27. na zapadu ništa novo - r. čorba
26. maljčiki - idoli
Last edited by radostan dan on 22/12/2014 12:48, edited 1 time in total.
radostan dan

#139 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

VI DIO

komentariše s. lipovača

Image

http://yugopapir.blogspot.in/2014/09/10 ... kog_2.html

25. kad bi bio bijelo dugme - b. dugme
24. blues u parku - smak
23. zajdi, zajdi - leb i sol
22. selma - b. dugme
21. pakleni vozači - a. sklonište
20. dodirni mi kolena - zana
19. prevela me mala ... - p. valjak
18. aber dojde donke - leb i sol
17. ne spavaj mala moja... - b. dugme
16. pavel - azra
15. šta bi dao da si na mom mjestu - b. dugme
14. dva dinara, druže - r. čorba
13. za koji život treba da se rodim - time
12. doktor za r-n-r - vatreni poljubac
11. a šta da radim - azra
10. motori - d. jagode
09. ulazak u harem - smak
08. tako ti je mala moja kad ljubi bosanac - b. dugme
07. odlazak u noć - azra
06. sanjao sam noćas da te nemam - b. dugme
05. ostani đubre do kraja - r. čorba
04. balkan - azra
03. gracija - azra
02. lutka sa naslovne strane - r. čorba
01. jedina moja - d. jagode
radostan dan

#140 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

eto, to bi bilo to...pucajte. :zoka:
julisiz es grant

#141 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Kratak komentar za sada, da bismo pokušali izbjeći mistifikacije ove liste, kao i bijesne komentare pojedinih jastrebova zbog čega njihova omiljena grupa nije uvrštena.
Treba istaknuti da je lista pravljena na osnovu ankete za koju su glasali ČITAOCI, dakle široka populacija, a ne novinari i kritičari. Rezultati su vidljivi: Divlje Jagode imaju dvije pjesme među Top 10 (jednu čak na PRVOM). Anketa je nastala 1983, kada su Jagode bile na vrhuncu nakon uspjeha sa Motorima, a Zele Lipovača prijetio da će prebiti Dragana Kremera (nakon čega je Kremer sa njim napravio izuzetno duhovito oblikovan intervju za "Džuboks", čiji je sarkazam vjerovatno preletio preko Lipovačine glave). Kratka napomena za mlađe i one koji ne znaju: Dragan Kremer je početkom 80-ih bio vrlo mladi novinar Džuboksa čiji su se tekstovi (uglavnom intervjui, izvještaji sa koncerata, recenzije albuma) odlikovali nepatvorenom duhovitošću, kojom je često uvijao nelaskave kritike ljudi, albuma i događaja, analitičnošću, akribijom koja nije nikada prelazila u intelektualiziranje, i pitkošću, zbog čega je bio najpopularniji (i najomrznutiji od strane fanova grupa koje bi "potkačio") novinar tog lista. Od nekih njegovih najsvjetlijih trenutaka padaju mi napamet detaljna recenzija Azrine "Sunčane strane ulice" (uz Petra Lukovića, on je bio najveći Štulićev zagovornik među rock novinarima u tom najkreativnijem dijelu Džonovanove karijere), zatim ista takva albuma "Živio rock'n'roll" Vatrenog Poljupca (u kojem je revidirao dotadašnji negativan stav prema Miliću Vukašinoviću), porazna analiza propalog "rock spektakla" na beogradskom Hipodromu 1981. i svojevrstan epitaf grupi Smak, nakon prvog od brojnih završetaka njihove karijere, te iste godine (kojim je navukao bijes Točakovićevih fanova, zarobljenih u 70-im).
Dakle, listu treba uzeti kao IMDB-ovu Top 250 filmova, kao listu nečega tada popularnog, i ništa više. Anketu je napravio list "Rock", proizašao iz "Hit strane" Politikinog Zabavnika, mnogo komercijalnije i nepretencioznije koncipiran od "stručnijeg" Džuboksa, što daje dodatno pojašnjenje prethodnoj tvrdnji.
I da, dragi jastrebovi VELIKE, NAJVEĆE, BOGOMDANE, PROROČANSKE grupe, vaših ljubimaca nema na listi jer je, ponavljam, lista pravljena 1983, a oni su prvi album izdali tek naredne godine.
radostan dan

#142 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

:lol: :lol:
dobar finiš, dobar finiš, na vrijeme si napravio odstupnicu.

elem, nemam šta dodati, već si napomenuo ono što sam zaboravio reći...da je lista pravljena 1983, na osnovu glasova čitalaca.
ne treba je zbog toga odbacivati jer...rok časopis ( i ostali uz njega, koji su manje ili više koketirali sa pop/rok kulturom) imao je/su ogromne tiraže, nezamislive za današnje vrijeme, i vjerovatno - nedostižne ikad ikom sa ovih prostora (a bogami i šire, obzirom na net, fazone, globalizaciju, vorhola i svačijih 5 minuta slave za svih 7 milijardi stanovnika na čelu sa drugovima kinezima).
dakle...ona ima širinu i kvantitet...rekao bih da ima i izvjestan kvalitet...samim tim što nema mase -roze- grupa (da ih tako nazovem).
u svakom slučaju je fantastično svjedočanstvo ukusa, trendova i ostalog bla-bla te prve trećine osamdesetih.

u vezi dragana, kome se taj popišO na album, džabe mu sve, eto toliki je autoritet bio...
julisiz es grant

#143 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Lista je svakako dobra referenca za nekoga koga zanima šta se tada slušalo. Obuhvaćene su sve iole važnije grupe sa svojim ključnim pjesmama.
Zanimljivo je da niti jedna od najvećih grupa sa ove liste (Dugme, Čorba, Azra), ali i većina "manjih", baš nakon te, 1983. godine, neće više izdati djelo kojim će u potpunosti nadmašiti svoje ranije radove. Istina, Čorbi će tek da se dogodi "Anđeo" (na albumu "Istina" :D ), ali album kao cjelina teško da nadvisuje prva četiri studijska albuma (iako sam ga ja uvrstio u moj lični top 10, i ostajem pri tome). Takođe, sa mojom konstatacijom ne bi se složio ni čovjek koji je uredio ovu listu i Dugmetov biograf, Dušan Vesić, koji najboljim Dugmetovim albumom (i najboljim jugoslovenskim uopšte) smatra onaj sa Tifom.
Ipak, nakon 1983, ili čak nakon 1981, dobre ploče i pjesme (ali rijetko izvanredne) praviće samo još osovina mastodonata Dugme-Čorba-Valjak-Kazalište (Azra će otpasti nakon 1984), uz možda po 2-3 dobra (ponekada i odlična) albuma raznih drugih grupa svake godine, ali se nikada više neće ponoviti 1972-1976 i 1979-1981, po meni najkreativniji periodi Yu rocka (mada, kada bolje razmislim, nije ni bilo puno toga mimo tih godina).
Ommadawn

#144 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by Ommadawn »

Dobro Leb i Sol je imao dobar album Kalabalik, a i on je izasao negdje cini mi se 1983. Dakle, moze se konstatovati da se kriza u SFRJ osjetila i u muzici te da je sve manje bilo dobrih albuma.
Medjutim sta je sa Zabranjenim Pusenjem, Das ist Walter, Sabah sa sejtanom? Sta je sa New Primitives pokretom? Imamo tu EKV, Mizar, Elektricni Orgazam.

Iako veliki obozavatelj SMAK-a i R.M. Tocka moram reci da je njihov najbolji album "Stranice naseg vremena" i da poslije toga nista bolje nisu napravili.
julisiz es grant

#145 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Ommadawn wrote:Dobro Leb i Sol je imao dobar album Kalabalik, a i on je izasao negdje cini mi se 1983. Dakle, moze se konstatovati da se kriza u SFRJ osjetila i u muzici te da je sve manje bilo dobrih albuma.
Medjutim sta je sa Zabranjenim Pusenjem, Das ist Walter, Sabah sa sejtanom? Sta je sa New Primitives pokretom? Imamo tu EKV, Mizar, Elektricni Orgazam.

Iako veliki obozavatelj SMAK-a i R.M. Tocka moram reci da je njihov najbolji album "Stranice naseg vremena" i da poslije toga nista bolje nisu napravili.
Pa ti što si nabrojao spadali bi u ta 2-3 dobra albuma godišnje, mimo "velike četvorke".
Sasvim solidan je i Smakov album "Zašto ne volim sneg" iz 1981, prije prvog gašenja grupe. Točkov bol za preminulim bratom, pretočen u djelimično nerazumljive metafore, vjerno je prenešen u naslovnoj, i pjesmi "Nebeski splav" (svaku je pjevao različit pjevač, a nijedan nije bio Boris Aranđelović). I da nisu planirali prestanak rada, takva ploča u najjačoj godini novog talasa (i Yu rocka općenito) jednostavno nije imala šanse.
Ommadawn

#146 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by Ommadawn »

Prije 10-ak godina jedan moj nedavno preminuli radni kolega i prijatelj mi dodje i rece "hej, eno neko na oglasima (svedskim, nalik na pik.ba) prodaje neke ploce iz bivse Juge. Ja bih ih kupio ali mi je draze da ti, posto si mladji, kupis to i sacuvas". Stvarno, ja dodjem kuci s posla, nadjem oglase, zovnem i javi mi se Svedjanin koji prodaje ploce. Dogovorimo mi sutradan mjesto sastanka, dodjem ja i stvarno oko 100 ploca tu ima. Dobar dio narodne muzike iz 70-ih godina ali bogami i rocka te novog vala. Tip veli da ih je nasao u podrumu svoje kuce koja je nekada pripadala nekim Jugoslovenima.
Pitam ga je li sta od toga slusao - kaze da jeste, nesto mu se svidjelo, nesto ne ali... i tu on izvuce od Smaka singlicu "Crna Dama" i rece mi "Ovi, ovi su mi super!!! Pravo mi se svidjaju". A ja tad svrsavam na Smak, kazem mu da je to najbolji gitarista u bivsoj Jugi. Uglavnom, kupim ja te ploce, donesem i naravno, bio je tu album od Smaka "Zasto ne volim sneg". Ploca je nazalost bila pomalo kriva, te da bi slusao jednu stranu, morao sam skinuti gumu sa tadasnjeg gramofona i time "spustiti plocu" da ne bi zapinjala o rucicu. Ali svaki put kad bih pravio neko jelo, slusao sam bas tu plocu.

Ne kazem da je los album, ali s obzirom na turobnu temu (smrt Tockovog brata) ploca nije imala nikakav komercijalni uspjeh. Medjutim, sam Tocak je svirao samo ono sto je njemu prvenstveno odgovaralo i svidjalo mu se a ako se nekom drugom svidja - odlicno. Ako ne - slusaj nesto drugo.
radostan dan

#147 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

Ommadawn, lijepa priča...

julisis, ovo u vezi đorđevića i ostale -trojke-... jeste, u pravu si, mada je -istina- dočekana i primljena sa oduševljenjem, a snimljena je 85. čini mi se.
muzički, sazreli su i odsvirali - muški, onako kako se to i očekivalo od čorbe...nesumnjivo, svježa krv - čuturilo/džindžer je učinila svoje, a i đorđević im je kao novodošlim morao malo popuštati po pitanju - u kom pravcu dalje. na žalost, produkcijski/tonski -taj album je miljama iza prirode i muzičara, negdje na nivou - pokvarene mašte.
još jedno -na žalost-, već na sledećem (8 nervni) tekst ide u prvi plan nauštrb muzike...i na sledećem (ujed) opet isto...od ta dva mogao se sklopiti jedan odličan čvrsti rok album nalik -istini-...

nakon toga - sve je postalo pepeo i dim...
fakat

#148 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by fakat »

radostan dan wrote::lol: :lol:

elem, nemam šta dodati, već si napomenuo ono što sam zaboravio reći...da je lista pravljena 1983, na osnovu glasova čitalaca.
ne treba je zbog toga odbacivati jer...rok časopis ( i ostali uz njega, koji su manje ili više koketirali sa pop/rok kulturom) imao je/su ogromne tiraže, nezamislive za današnje vrijeme, i vjerovatno - nedostižne ikad ikom sa ovih prostora (a bogami i šire, obzirom na net, fazone, globalizaciju, vorhola i svačijih 5 minuta slave za svih 7 milijardi stanovnika na čelu sa drugovima kinezima).
dakle...ona ima širinu i kvantitet...rekao bih da ima i izvjestan kvalitet...samim tim što nema mase -roze- grupa (da ih tako nazovem).
u svakom slučaju je fantastično svjedočanstvo ukusa, trendova i ostalog bla-bla te prve trećine osamdesetih.

u vezi dragana, kome se taj popišO na album, džabe mu sve, eto toliki je autoritet bio...
Dzuboks sam kupovao godinama i pazljivo cuvao a onda jednog dana iz cista mira se ugasili?! E sto je to bila novina...
julisiz es grant

#149 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

fakat wrote:
radostan dan wrote::lol: :lol:

Dzuboks sam kupovao godinama i pazljivo cuvao a onda jednog dana iz cista mira se ugasili?! E sto je to bila novina...
Ugasili se 1983, pa slijedeće nakratko obnovili rad, ali to je bilo daleko ispod nivoa Džuboksa iz najboljih dana (nije bilo više skoro nikoga od stare ekipe). Svi brojevi mogu se skinuti sa neta...vrijedi imati.
radostan dan

#150 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

Post by radostan dan »

rastočili ih -rock-, -itd-, kasnije -ćao-, -huper- ili tako nešto...
Post Reply