Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

kakavdanakneiskustvu

#126 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by kakavdanakneiskustvu »

odesveuhonduras wrote:Pokakim im se na državu i medalje koje svojataju.. bolesni bili, bolesni ostali.. normal day in Serbia

otprilike tako
kakavdanakneiskustvu

#127 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

respo wrote:svejedno je
to je samo dokaz da granice ne igraju nikakvu ulogu u tome o cemu pricamo

baš i nije svejedno,ali eto,kako kome
respo

#128 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by respo »

pa nije tebi svejedno jer si frustriran al to se tice samo tebe
kakavdanakneiskustvu

#129 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

respo wrote:pa nije tebi svejedno jer si frustriran al to se tice samo tebe

čini ti se,nemam čime biti frustriran
jeza u ledja

#130 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by jeza u ledja »

Ja koliko vidim na stranici FIFAe za bivse svjetske kupove pise da je igrala Jugoslavija, ne Srbija. To mi je dovoljno.
Sta je formalno-pravno i sta to u stvarnosti znaci me manje zanima.
Eborg

#131 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Eborg »

Ali odeš na Fudbalski savez Srbije (također na FIFA stranici) i vidiš da im sva jugoslovenska učešća i uspjesi stoje kao njihovi.
Stari

#132 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Stari »

respo wrote:
cindrlimindrli wrote:
respo wrote:dok u sportu ne mozes reci e bosnaci su ucestvovali sa toliko u pobjedi juge nad argentinom a srbi i hrvati ovoliko u pobjedi nad njemackom spanijom ili bilo kim
Slijedeci tvoju logiku tu osim srba niko drugi nije ni ucestvovao.
sljedeci moju logiku dolazimo samo do toga da ne mozes nikad rijesiti koliko je ko zasluzan za neku medalju dok to sa nekretninama veoma lako se rijesi

utakmica yu repke
3 srbijanca 3 hrvata 2 bosanca i po jedan slovenac crnogorac i makedonac selektor bosanac
pobijede nekoga 3:0 golove dali crnogorac slovenac i srbin a igrac utakmice makedonac
kome pripada ta pobjeda?
Ovdje se izgleda cita na preskok ... pa spomenuo sam bas tu utakmicu izmedju Srbije i Argentine 2006 kao dokaz o tome da to ...niti izbliza nikad nije mogla biti ni slicna ekipa onoj (ciji se uspjesi zele skromno ...sebi pripisati) ...

Ovo 3 + 3 +2 itd ....jeste nista drugo do demonstriranje lose informisanosti ...

Hajd pokusaj molim te primjeniti tu formulu (koju ti je neko vjerovatno lose prepricao) na ovu utakmicu - samo primjer zbog toga sto sam tu utakmicu ranije spominjao)

1 GK Tomislav Ivkovic
3 DF Predrag Spasic
4 DF Zoran Vulic )
5 DF Faruk Hadzibegic
6 DF Davor Jozic
7 MD Dragoljub Brnovic
8 MD Safet Susic (-60)
10 MD Dragan Stojkovic
15 MD Robert Prosinecki
16 MD Refik Sabanadzovic
11 FW Zlatko Vujovic (c)

Od 60 te minute je igrao Dejan Savicevic umjesto Safeta Susica ...

Da ti malo pripomognem ...iz Srbije su bili Dragan Stojkovic (iz Nisa) i Predrag Spasic (iz Kragujevca ako se ne varam) ... i niko vise od 12 momaka (dakle sa jednom izmjenom u regularnom toku ) .... Nema tog fantomskog treceg kojeg ti navodis da je u to vrijeme to tako moralo biti ...
kakavdanakneiskustvu

#133 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

respo wrote:
cindrlimindrli wrote:
respo wrote:dok u sportu ne mozes reci e bosnaci su ucestvovali sa toliko u pobjedi juge nad argentinom a srbi i hrvati ovoliko u pobjedi nad njemackom spanijom ili bilo kim
Slijedeci tvoju logiku tu osim srba niko drugi nije ni ucestvovao.
sljedeci moju logiku dolazimo samo do toga da ne mozes nikad rijesiti koliko je ko zasluzan za neku medalju dok to sa nekretninama veoma lako se rijesi

utakmica yu repke
3 srbijanca 3 hrvata 2 bosanca i po jedan slovenac crnogorac i makedonac selektor bosanac
pobijede nekoga 3:0 golove dali crnogorac slovenac i srbin a igrac utakmice makedonac
kome pripada ta pobjeda?
Ovdje se izgleda cita na preskok ... pa spomenuo sam bas tu utakmicu izmedju Srbije i Argentine 2006 kao dokaz o tome da to ...niti izbliza nikad nije mogla biti ni slicna ekipa onoj (ciji se uspjesi zele skromno ...sebi pripisati) ...

Ovo 3 + 3 +2 itd ....jeste nista drugo do demonstriranje lose informisanosti ...

Hajd pokusaj molim te primjeniti tu formulu (koju ti je neko vjerovatno lose prepricao) na ovu utakmicu - samo primjer zbog toga sto sam tu utakmicu ranije spominjao)

1 GK Tomislav Ivkovic
3 DF Predrag Spasic
4 DF Zoran Vulic )
5 DF Faruk Hadzibegic
6 DF Davor Jozic
7 MD Dragoljub Brnovic
8 MD Safet Susic (-60)
10 MD Dragan Stojkovic
15 MD Robert Prosinecki
16 MD Refik Sabanadzovic
11 FW Zlatko Vujovic (c)

Da ti malo pripomognem ...iz Srbije su bili Dragan Stojkovic (iz Nisa) i Predrag Spasic (iz Kragujevca ako se ne varam) ... i niko vise od 12 momaka (dakle sa jednom izmjenom u regularnom toku ) .... Nema tog fantomskog treceg kojeg ti navodis da je u to vrijeme to tako moralo biti ...[/quote]

čak 4 naša i 4 hrvata
respo

#134 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by respo »

Stari wrote:

1 GK Tomislav Ivkovic
3 DF Predrag Spasic
4 DF Zoran Vulic )
5 DF Faruk Hadzibegic
6 DF Davor Jozic
7 MD Dragoljub Brnovic
8 MD Safet Susic (-60)
10 MD Dragan Stojkovic
15 MD Robert Prosinecki
16 MD Refik Sabanadzovic
11 FW Zlatko Vujovic (c)

Da ti malo pripomognem ...iz Srbije su bili Dragan Stojkovic (iz Nisa) i Predrag Spasic (iz Kragujevca ako se ne varam) ... i niko vise od 12 momaka (dakle sa jednom izmjenom u regularnom toku ) .... Nema tog fantomskog treceg kojeg ti navodis da je u to vrijeme to tako moralo biti ...
alo fantomac
moj primjer je uzet onako a ne ni iz jedne sluzbene nesluzbene i uopste odigrane utakmice
idi dijeli casove nekome drugom
Stari

#135 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Stari »

respo wrote:
Stari wrote:

1 GK Tomislav Ivkovic
3 DF Predrag Spasic
4 DF Zoran Vulic )
5 DF Faruk Hadzibegic
6 DF Davor Jozic
7 MD Dragoljub Brnovic
8 MD Safet Susic (-60)
10 MD Dragan Stojkovic
15 MD Robert Prosinecki
16 MD Refik Sabanadzovic
11 FW Zlatko Vujovic (c)

alo fantomac
moj primjer je uzet onako a ne ni iz jedne sluzbene nesluzbene i uopste odigrane utakmice
idi dijeli casove nekome drugom
cijela ti je prica ... onako ... :D

PS. Babo ti je Fantomac ... :D
respo

#136 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by respo »

i ti nisi imao nikakav argument u svoju korist pa je onda citava prica ti je onako odgovor?
cestitam

ps. zamolio bi te fino da mi ne pominjes oca jer kao prvo nisam tvog spomenuo kao drugo nemoj da imamo bezveze problema
Stari

#137 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Stari »

Tebi je glavni "argument" bio - jednog starijeg covjeka vrijedjati nazivajuci ga :D "fantomcem" :D ... pa kad ti on uzvrati ...izigravati toboze porvijedjenog.

Natrag na temu:
Sa pravno - administrativnog aspekta je @Eborg vec sve to skupa objasnio, obrazlozio, argumentirao ....Da skratim i zakljucim cijelu pricu - radi se o srpskom lopovluku koji se u ovom slucaju manifestuje kroz prisvajanje tudjih sportskih uspjeha ... u konkretnom slucaju nogometnih. Tom lopovluku , kao i svakom drugom koji dolazi s one strane Drine,
treba dohakati ... svim sredstvima ... Trenutno to ne ide bas sjajno - ali dugorocno ne treba imati iluzija - jer pravda je nasoj strani , Srbi su kao sto to svako dobronamjeran zna u zajednickim sportskim uspjesima ucestvovali sa 1/6 ili manje ... i toliki udio u kolacu im pripada ni manje ni vise od toga.

PS. Ne salji mi vise privatne poruke. :D
kakavdanakneiskustvu

#138 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

da je normalnog razmišljanja u sportskim savezima srbije nikad ne bi prisvajali nešto što im ne pripada ni po kojoj logici,ali jbg,pričamo o srbiji
Eborg

#139 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Eborg »

Nije argument da li je recimo u vaterpolo reprezentaciji bilo više/manje Srba nego recimo u fudbalskoj. Isto stoji i za atletičare pojedince.

Činjenica je da su se sve te reprezentacije/sportisti finansirali iz zajedničkog budžeta SFRJ, ne iz SR Srbije, tako da je i po tome to zajednički uspjeh. Od trenera, priprema, opreme, putnih troškova pa nadalje.
Stari

#140 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Stari »

Da, sa vaterpolom jeste situacija malo manje u korist Bosne i Hercegovine ...makar ja ne bih tu izostavljao doprinos hrvatskih klubova ...

Treba se opredijeliti za standard , ako je vec dotle doslo da se pali i lijevo i desno ...

Na pocetku ove teme je sve izgledalo jos pomalo i simpaticno s komentarima tipa ... sad ispada da su Sarajevo, Zeljo Dinamo, Hajduk i ostali bili sampioni Srbije (neki od njih i vise puta uzastopno :D ) --- Ako bi covjek to sad prosirio na vaterpolo ...pa u krajnjoj liniji OK ...ali zasto onda ne i Hokej na ledu :? - jer tu je hokejaski klub Jesenice bio (ako se ne varam ) sampion Srbije vise od 20 puta :-) ... Hokej na ledu jste olimpijski sport vec odavno i za razaliku od vaterpola je nesto rasprostranjeniji - to sto se istocno od Drine jedva znaju pravila te igre , tesko moze promijeniti nesto u samoj stvari :D

Medjutim , podforum je fudbal ... pa mislim da bi sirenje diskusije na "ostale sportove" - razvodnilo cijelu stvar.
respo

#141 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by respo »

Stari wrote:Tebi je glavni "argument" bio - jednog starijeg covjeka vrijedjati nazivajuci ga :D "fantomcem" :D ... pa kad ti on uzvrati ...izigravati toboze porvijedjenog.

Natrag na temu:
Sa pravno - administrativnog aspekta je @Eborg vec sve to skupa objasnio, obrazlozio, argumentirao ....Da skratim i zakljucim cijelu pricu - radi se o srpskom lopovluku koji se u ovom slucaju manifestuje kroz prisvajanje tudjih sportskih uspjeha ... u konkretnom slucaju nogometnih. Tom lopovluku , kao i svakom drugom koji dolazi s one strane Drine,
treba dohakati ... svim sredstvima ... Trenutno to ne ide bas sjajno - ali dugorocno ne treba imati iluzija - jer pravda je nasoj strani , Srbi su kao sto to svako dobronamjeran zna u zajednickim sportskim uspjesima ucestvovali sa 1/6 ili manje ... i toliki udio u kolacu im pripada ni manje ni vise od toga.

PS. Ne salji mi vise privatne poruke. :D
kao prvi uzvrati meni istom mjerom ne pominji mi oca i sada bez moljenja ti kazem jer ces ubuduce najebati
sve eborgove argumente sam pobio tako da moras traziti druge izvore
do tad sa srecom intelektualac

a posto ne znas fino pricati onda cu ti javno sve pisati
Stari

#142 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Stari »

Extremisticka situacija opravdava upotrebu ocajnickih sredstava i metoda :D ..jelte ..."cilj opravdava sredstvo" ...oliti ...ne znam kako bih ti ja to ljepse mogao reci ...osim da pribjegnem nepopularnom koraku citiranja samog sebe. :D
Ja:

Vidis ...vako uzmes ovo i copy//pastes u neki program za obradu texta (recimo Word) i fino to posaljes na stampac i istampas ga u velikom formatu ... recimo a2 ... postavis onda taj papir na pod ...onda, kleknes, procitas jednom pa padnes i zdegenjas celenkom o pod ... uz uzdah naravno ...i to ponavljas dovoljan broj puta ... ne sikiraj se, uci ce to vec ...

A sto se tice ostalog ... to : prvo nekog , nicim izazvan, napadnes a poslije toga bi da biras kako bi taj napadnuti trebao uzvratiti ... :-) .... to neki nov , poslijeratni fazon ...? ili ?
Cabadahija

#143 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Cabadahija »

Pa Srbija PATI od toga da se KITI TUDJIM PERIJEM, tj da sebi pripisuje nadnaravna cuda, nebesko porijeklo i moci Supermena.....

Ali, ta OPAKA stvarnost...... ta REALNOST zna biti taaaakoooo surova.... nehumana.... ohola.... :lol:

..... medjutim, sto se tice formalno-pravne stvari oko nasljedstva, tu su se i republike ex Yougoslavije jako malo angazovale kako bi se istina istjerala na cistac
Eborg

#144 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Eborg »

respo wrote:kao prvi uzvrati meni istom mjerom ne pominji mi oca i sada bez moljenja ti kazem jer ces ubuduce najebati

Ja sam samo odustao od rasprave jer nema smisla diskutovati s nekim ko nije ponudio nijedan argument ili dokument koji opravdavaju njegove tvrdnje a i dalje je jedini koji drzi to misljenje na ovoj temi.

Uostalom, sukcesija drzava i olimpijskih saveza/fudbalskih saveza kao NVO su razlicite stvari ali eto.
respo

#145 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by respo »

Stari wrote:Extremisticka situacija opravdava upotrebu ocajnickih sredstava i metoda :D ..jelte ..."cilj opravdava sredstvo" ...oliti ...ne znam kako bih ti ja to ljepse mogao reci ...osim da pribjegnem nepopularnom koraku citiranja samog sebe. :D
Ja:

Vidis ...vako uzmes ovo i copy//pastes u neki program za obradu texta (recimo Word) i fino to posaljes na stampac i istampas ga u velikom formatu ... recimo a2 ... postavis onda taj papir na pod ...onda, kleknes, procitas jednom pa padnes i zdegenjas celenkom o pod ... uz uzdah naravno ...i to ponavljas dovoljan broj puta ... ne sikiraj se, uci ce to vec ...

A sto se tice ostalog ... to : prvo nekog , nicim izazvan, napadnes a poslije toga bi da biras kako bi taj napadnuti trebao uzvratiti ... :-) .... to neki nov , poslijeratni fazon ...? ili ?
prvo kad uzmes dokumente koje je ponudio eborg samo ce ti se reci da to nema veze sa ovom temom konkretno rezolucija 777 koja se tice samo nasljedjivanja stolice u un-u
drugo taj metod praktikuj tamo gdje si naucio

a ostalo ne biram ja kako ces ti uzvratiti
ocito je da si papak pa ne znas drugacije nego po familiji jer ne znas meni licno odgovoriti
al nema veze navikao sam ja na primitivce kao ti s toga s tobom je prica zavrsena jer se ne moze pricati a da ne pominjes familiju i da onaj post ti je prijavljen administraciji
respo

#146 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by respo »

Eborg wrote:
respo wrote:kao prvi uzvrati meni istom mjerom ne pominji mi oca i sada bez moljenja ti kazem jer ces ubuduce najebati

Ja sam samo odustao od rasprave jer nema smisla diskutovati s nekim ko nije ponudio nijedan argument ili dokument koji opravdavaju njegove tvrdnje a i dalje je jedini koji drzi to misljenje na ovoj temi.

Uostalom, sukcesija drzava i olimpijskih saveza/fudbalskih saveza kao NVO su razlicite stvari ali eto.
ti si sam ponudio dokument koji se ne veze za sport

kao sto i sam kazes sukcesija drzava i sportskih saveza su 2 svijeta razlicita i zbog toga se sukcesija koja se spominje pa kazu bosna dobila zgradu u londonu kuala lumpuru i pekingu hrvati u otavi braziliji i tokiu srbi berlin buenos aires i moskvu itd ne moze cuti po pitanju sporta

posto se s tobom moze normalno pricati ne bi mi bilo mrsko s tobom razgovarati ako treba i oci f2f da fino izlozimo argumente pa da vidimo na cemu je sve to
Stari

#147 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Stari »

respo wrote:
Stari wrote:Extremisticka situacija opravdava upotrebu ocajnickih sredstava i metoda :D ..jelte ..."cilj opravdava sredstvo" ...oliti ...ne znam kako bih ti ja to ljepse mogao reci ...osim da pribjegnem nepopularnom koraku citiranja samog sebe. :D
Ja:

prvo kad uzmes dokumente koje je ponudio eborg samo ce ti se reci da to nema veze sa ovom temom konkretno rezolucija 777 koja se tice samo nasljedjivanja stolice u un-u
drugo taj metod praktikuj tamo gdje si naucio

a ostalo ne biram ja kako ces ti uzvratiti
ocito je da si papak pa ne znas drugacije nego po familiji jer ne znas meni licno odgovoriti
al nema veze navikao sam ja na primitivce kao ti s toga s tobom je prica zavrsena jer se ne moze pricati a da ne pominjes familiju i da onaj post ti je prijavljen administraciji
Kad smo vec kod praktikovanja :D naucenih metoda :D ... ne bi ti bilo zgorega da navici da ljude nazivas papcima, primitivcima skontas porijeklo ... ta navika porijeklo vodi iz odgoja, vaspitanja, vjerovatno i vrlo incestuoznog okruzenja ...mozda nije tvoja krivnja .... ali nije ni moja kad ja to ispravno adresiram :D
respo

#148 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by respo »

kod mene papci idu na ignore
Charuga
Globalni moderator

#149 Re: Srbija pravni slijednik Jugoslavije?

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Stari
» respo

14 dana

Odmorite malo obojica ...
Post Reply