Gospodari bošnjačkih prstenova

Post Reply
lazni liberal

#126 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by lazni liberal »

jazzer wrote:Ja sam prosto sokiran!! Cuj glavonje iz SDA krale u ratu? Pa zar se nismo svi u ratu borili da
opstanemo na ovim prostorima, da sacuvamo drzavu, da spasimo narod od klanja? Zar nismo svi bili ''ko jedan'',
spremni dati zivot za spas bosanskih majki, djece..? Kome je uopste moglo pasti na pamet da krade u takvim uslovima?

Da sam juce umro ne bi znao da su krali :lol:
Pa jesmo se zbog toga borili a te fore da nisu krivi oni koji su krivi prodaji drugom . To sto ti je krivo sto nema Jugoslavije pa ti kriv Alija a Slobo ti dobrotvor koji je pokusao da je sacuva je tvoja stvar ali to ne znaci da je to istina.
lazni liberal

#127 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by lazni liberal »

ReXX wrote:
lazni liberal wrote:Mir, mir, mir Alija je kriv.
Upravo tako!

Zabavljajmo se prstenjem i Fahrinim videima, a zaboravimo to da je BiH bila napadnuta od dva agresora, izdata iznutra, izdata od svijeta, ostavljena da se brani goloruka, da Alija nikada nije odobrio niti naredio osvetu dok je nas narod klan svaki dan, da je iza njega ostala BiH a po svim zakonima logike ovdje je trebala danas da bude Velika Srbija, ...ali ipak nije!!

Zaboravimo to sve, nebil nase buduce generacije ucile da su svi bili lopovi a time i jednako krivi za [gradjanski] rat.

I zato i ja kazem - mir mir, Alija je kriv.
jazzer

#128 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by jazzer »

lazni liberal wrote:
jazzer wrote:Ja sam prosto sokiran!! Cuj glavonje iz SDA krale u ratu? Pa zar se nismo svi u ratu borili da
opstanemo na ovim prostorima, da sacuvamo drzavu, da spasimo narod od klanja? Zar nismo svi bili ''ko jedan'',
spremni dati zivot za spas bosanskih majki, djece..? Kome je uopste moglo pasti na pamet da krade u takvim uslovima?

Pa jesmo se zbog toga borili a te fore da nisu krivi oni koji su krivi prodaji drugom . To sto ti je krivo sto nema Jugoslavije pa ti kriv Alija a Slobo ti dobrotvor koji je pokusao da je sacuva je tvoja stvar ali to ne znaci da je to istina.
Gdje u ovom postu vidis zal za jugoslavijom, da mi je Slobo dobrotvor, da mi je Alija kriv?

Kazem da je apsolutna vecina boraca (i sam sam bio jedan od njih) provodila vrijeme boreci
sa za pravu stvar i misleci da ''civilne'' strukture rade isto. I radile su, ali uz fantasticnu novcanu naknadu.
swanfilter

#129 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by swanfilter »

Nisu u pitanju samo Islamske drzave. Pored ovih, donacije su dolazile i iz Zapadnih zemalja. Dijaspora i drugi oblici ..
VjecitiStudent

#130 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by VjecitiStudent »

jazzer wrote:
lazni liberal wrote:

Gdje u ovom postu vidis zal za jugoslavijom, da mi je Slobo dobrotvor, da mi je Alija kriv?

Kazem da je apsolutna vecina boraca (i sam sam bio jedan od njih) provodila vrijeme boreci
sa za pravu stvar i misleci da ''civilne'' strukture rade isto. I radile su, ali uz fantasticnu novcanu naknadu.
Nije lako objasniti šta se i kako se sve dešavalo djeci koja su odrastala uz slikovnicu "Moj dedo Alija".
cindrlimindrli

#131 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by cindrlimindrli »

VjecitiStudent wrote: Nije lako objasniti šta se i kako se sve dešavalo djeci koja su odrastala uz slikovnicu "Moj dedo Alija".
Ja bolan, oni nista ne kontaju, za razliku od onih koji su odrasli uz slikovnicu "Pazi Mirko metak-Hvala ti Slavko spas'o
si mi zivot", e sto su takvi promicurni to je cudo jedno.
Suzie Q

#132 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Suzie Q »

neću se baviti time je li novac i zlato iskorišteno za pravljenje zlatnih topova, kuršuma ili kašika, to je išlo od muslimana muslimanima, a ja to nisam i ne želim se miješati, međutim poznajem mnogo muslimana koji su doslovno gladovali u ratu i oni bi se trebali zapitati gdje su odlazile donacije.

mene kao bh. građanku je najviše šokiralo da je dotična gospođa, koju nikad ranije nisam vidjela, u stvari godinama bila PRVA DAMA ove zemlje koja je svojim javnim nastupima, prema tome predstavljala i sve nas, a onda se čudimo kada nas stranci doživljavaju kao polupismene jadnike :( :( :(
snaga_znanja

#133 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by snaga_znanja »

Ja dozivim takvo seksualno uzbudjenje kad vidim ko napada SDA, a onda da prostite svrsim kad vidim kako se SDA brani.

Ili da se bolje izrazim. Ova cijela prica je ustvari samo kulturan nacin da Fahro kaze Bakiru da mu jeb''' mater. A da stvar bude ludja i uvrnutija ja sam siguran da je nesto od onog kesa sa stola zavrsilo u Avazu.

I jos mozemo nauciti koliko su prijateljstva iz interesa kratkog vijeka. Nije tako davno bilo kad su glavni protagonisti bili ko prst i nokat. Jos im samo Saja fali...
lazni liberal

#134 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by lazni liberal »

Suzie Q wrote:neću se baviti time je li novac i zlato iskorišteno za pravljenje zlatnih topova, kuršuma ili kašika, to je išlo od muslimana muslimanima, a ja to nisam i ne želim se miješati, međutim poznajem mnogo muslimana koji su doslovno gladovali u ratu i oni bi se trebali zapitati gdje su odlazile donacije.

mene kao bh. građanku je najviše šokiralo da je dotična gospođa, koju nikad ranije nisam vidjela, u stvari godinama bila PRVA DAMA ove zemlje koja je svojim javnim nastupima, prema tome predstavljala i sve nas, a onda se čudimo kada nas stranci doživljavaju kao polupismene jadnike :( :( :(
I ako nas neko dozivljava kao polupismene jadnike sigurno nas ne dozivljava zbog nje ili zena koje su poput nje nego zbog takvih kao sto si ti.
Hajvan

#135 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Hajvan »

snaga_znanja wrote:Ja dozivim takvo seksualno uzbudjenje kad vidim ko napada SDA, a onda da prostite svrsim kad vidim kako se SDA brani.

Ili da se bolje izrazim. Ova cijela prica je ustvari samo kulturan nacin da Fahro kaze Bakiru da mu jeb''' mater. A da stvar bude ludja i uvrnutija ja sam siguran da je nesto od onog kesa sa stola zavrsilo u Avazu.

I jos mozemo nauciti koliko su prijateljstva iz interesa kratkog vijeka. Nije tako davno bilo kad su glavni protagonisti bili ko prst i nokat. Jos im samo Saja fali...
(y)
miki.ba

#136 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by miki.ba »

lazni liberal wrote:
Suzie Q wrote:neću se baviti time je li novac i zlato iskorišteno za pravljenje zlatnih topova, kuršuma ili kašika, to je išlo od muslimana muslimanima, a ja to nisam i ne želim se miješati, međutim poznajem mnogo muslimana koji su doslovno gladovali u ratu i oni bi se trebali zapitati gdje su odlazile donacije.

I ako nas neko dozivljava kao polupismene jadnike sigurno nas ne dozivljava zbog nje ili zena koje su poput nje nego zbog takvih kao sto si ti.
Daj ba, žena je jedva jednu recenicu sastavila bez greške, da ne govorim o glupostima koje je iznosila.
Kao naprimjer da dijete prvo treba nauciti da poštuje kuran pa tek onda da jede il nešto u tom smislu.
Ma odron, kao što rekoh sramota me zato što je i u moje ime tražila donacije.
ReXX

#137 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by ReXX »

miki.ba wrote: Ma odron, kao što rekoh sramota me zato što je i u moje ime tražila donacije.
Kada su rokale granate i kad je malo falilo da ti cetnik dodje pod prozor, molio bi ti i cigane da za tebe traze donacije samo da se spasis. :wink:
Truetotrue

#138 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Truetotrue »

Ha, ha... cuj na tv Alfa... daj ba malo se uozbiljite sa nebulozama... jos onaj garavi Maric ... dno, dna...
ReXX

#139 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by ReXX »

Suzie Q wrote: mene kao bh. građanku je najviše šokiralo da je dotična gospođa, koju nikad ranije nisam vidjela, u stvari godinama bila PRVA DAMA ove zemlje koja je svojim javnim nastupima, prema tome predstavljala i sve nas, a onda se čudimo kada nas stranci doživljavaju kao polupismene jadnike
Tebi kao gradjanki je najbitnije bilo da ti cetnik ne upadne u kuci i ne siluje te. Kako bi te tek to sokiralo da se desilo?? A ko i kako skuplja novac za pomoc nije bitno!!! Mi smo bili u ratu u kojem se gubila glava, a ti ovdje prigovaras zeni na njen izgled :roll: Trebali smo traziti modele da za nas skupljaju pomoc.

I sta bi bilo da je ta "prva dama" bila sredjena i ugladjena? Ti bi sad trunila kako se ulickala dok narod gine.

FUJ kako smo gadni i nezahvalni. Ponekad se pitam kako smo uopste opstali sa ovakvim mozgovima...
miki.ba

#140 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by miki.ba »

ReXX wrote:
miki.ba wrote: Ma odron, kao što rekoh sramota me zato što je i u moje ime tražila donacije.
Kada su rokale granate i kad je malo falilo da ti cetnik dodje pod prozor, molio bi ti i cigane da za tebe traze donacije samo da se spasis. :wink:
O cemu pricaš decko? Pojasni, fakat ne kontam, pa nije se pucalo na donatorskim skupovima, nit su Alija i hanuma mu bili na prvoj liniji.
VjecitiStudent

#141 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by VjecitiStudent »

cindrlimindrli wrote:
VjecitiStudent wrote: Nije lako objasniti šta se i kako se sve dešavalo djeci koja su odrastala uz slikovnicu "Moj dedo Alija".
Ja bolan, oni nista ne kontaju, za razliku od onih koji su odrasli uz slikovnicu "Pazi Mirko metak-Hvala ti Slavko spas'o
si mi zivot", e sto su takvi promicurni to je cudo jedno.
:?
Zar su i Mirko i Slavko skupljali donacije?
hajducka travica

#142 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by hajducka travica »

miki.ba wrote:
lazni liberal wrote:

Daj ba, žena je jedva jednu recenicu sastavila bez greške, da ne govorim o glupostima koje je iznosila.
Kao naprimjer da dijete prvo treba nauciti da poštuje kuran pa tek onda da jede il nešto u tom smislu.
Ma odron, kao što rekoh sramota me zato što je i u moje ime tražila donacije.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Truetotrue

#143 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Truetotrue »

ma vidi ti hajduk veljka sto dijeli lekcije... trebalo ti je pustiti cetnike da u grad udju, a ti da zavrsis u pozarevcu na prinudnom radu, da danas krmetinu u tri obroka jedes i da sanjas bosnu...
miki.ba

#144 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by miki.ba »

Truetotrue wrote:ma vidi ti hajduk veljka sto dijeli lekcije... trebalo ti je pustiti cetnike da u grad udju, a ti da zavrsis u pozarevcu na prinudnom radu, da danas krmetinu u tri obroka jedes i da sanjas bosnu...
Dva obroka mogu krmetinu, tri su vec previše.
Šta je poenta?
Truetotrue

#145 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Truetotrue »

onda ti se glava dobro izoblicila... a poenta je da neki zale za cetnicima... zale sto u sarajevo neudjose... sto bosnu ne prekrojise... veliku srbiju napravise... dzamije ne porusise... bosnjacima sjeme ne zatrase... a takvih u lijepom sarajevu ima i te kako dosta... mozda da ipak razmisle o nekoj njima prirodnijoj varijanti zvanoj Pozarevac, Cacak, Uzice ili mozda Kostolac...
snaga_znanja

#146 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by snaga_znanja »

miki.ba wrote:
Truetotrue wrote:ma vidi ti hajduk veljka sto dijeli lekcije... trebalo ti je pustiti cetnike da u grad udju, a ti da zavrsis u pozarevcu na prinudnom radu, da danas krmetinu u tri obroka jedes i da sanjas bosnu...
Dva obroka mogu krmetinu, tri su vec previše.
Šta je poenta?
Poenta je ta da bi SDA jugend opravdalo sranja svoje stranke u toj mjeri da su djevicu kao zrtvu zaklali na tom skupu ugledajuci se na filmove o slicnim kulturama.

I opet ponavljam. Gospoja Izetbegovic sto je suplju bacala po sjelima i nek je. Ali problem je sto nikad niko i nigdje nije evidenciju vodio o tome sta je i ko donirao.

A onda kad je rat zavrsio iznjedrise milione za privatizaciju i dodatnu pljacku koju su proveli.
snaga_znanja

#147 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by snaga_znanja »

Truetotrue wrote:onda ti se glava dobro izoblicila... a poenta je da neki zale za cetnicima... zale sto u sarajevo neudjose... sto bosnu ne prekrojise... veliku srbiju napravise... dzamije ne porusise... bosnjacima sjeme ne zatrase... a takvih u lijepom sarajevu ima i te kako dosta... mozda da ipak razmisle o nekoj njima prirodnijoj varijanti zvanoj Pozarevac, Cacak, Uzice ili mozda Kostolac...
Ako neko ukazuje na kriminal u ratu onda je on četnik? A oni koji su se bavili kriminalom u ratu i pljačkali vlastiti narod i u ime vlastitog naroda su bili eto jadni primorani od četnika?
Truetotrue

#148 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Truetotrue »

snaga_znanja wrote:
Truetotrue wrote:onda ti se glava dobro izoblicila... a poenta je da neki zale za cetnicima... zale sto u sarajevo neudjose... sto bosnu ne prekrojise... veliku srbiju napravise... dzamije ne porusise... bosnjacima sjeme ne zatrase... a takvih u lijepom sarajevu ima i te kako dosta... mozda da ipak razmisle o nekoj njima prirodnijoj varijanti zvanoj Pozarevac, Cacak, Uzice ili mozda Kostolac...
Ako neko ukazuje na kriminal u ratu onda je on četnik? A oni koji su se bavili kriminalom u ratu i pljačkali vlastiti narod i u ime vlastitog naroda su bili eto jadni primorani od četnika?
Ma daj ba kakav bolan kriminal... pa sve je kriminal... odes kod doktora moras mu platiti, zar to nije kriminal... zaustavi te policajac a ti mu platis... tu si i ti i policajac kriminalci...
A sta je Fahro radio tih godina? U kojoj je stranci Fahro karijeru gradio tih godina? Objasni ti nama kako covijek koji dodje sa praznim koferom 91-e u Sarajevo moze danas imati imovinu vrijednu 100 miliona maraka... Hajde jarane objasni ti nama tu enigmu?
Hemera

#149 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Hemera »

ReXX wrote:

a gdje je top sa igmana?hhahaha

gdje je bakir bio u ratu?bio u sefu sakriven nije bio na liniji
snaga_znanja

#150 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by snaga_znanja »

Truetotrue wrote: Ako neko ukazuje na kriminal u ratu onda je on četnik? A oni koji su se bavili kriminalom u ratu i pljačkali vlastiti narod i u ime vlastitog naroda su bili eto jadni primorani od četnika?
Ma daj ba kakav bolan kriminal... pa sve je kriminal... odes kod doktora moras mu platiti, zar to nije kriminal... zaustavi te policajac a ti mu platis... tu si i ti i policajac kriminalci...
A sta je Fahro radio tih godina? U kojoj je stranci Fahro karijeru gradio tih godina? Objasni ti nama kako covijek koji dodje sa praznim koferom 91-e u Sarajevo moze danas imati imovinu vrijednu 100 miliona maraka... Hajde jarane objasni ti nama tu enigmu?[/quote]

Fahro? Cisti produkt SDA.
Post Reply