_mufljuz_ wrote:bogumi jarane ja docekivat nezavisnost RSa necu - jer se za izetbegovicevu drzavu nemam namjeru borit
ko ga je bir'o nek sprecava nezavisnost RSa a birale su ga stotine hiljada idiota
a sto se mene tice sad iz ovih stopa bih za pavlaku i frtalj hljeba dnevno dzaba za drzavu ORA folove radio - samo da vidim teske osudjenike na prisilnom radu koji su ojadili i mene i moju porodicu i to je to.... pa kad pravda profrcera pricacemo do tad nista...
Stanišić i Simatović - Presuda
-
smijesni_ste
#126 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
- BHCluster
#127 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
I jesmo li sazvakali ovaj jos jedan "SHIT BURGER"? Zapravo nemora se on sazvakati on se samo proguta. Jos ce njih biti!
Last edited by BHCluster on 30/05/2013 19:17, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#128 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Mala satisfakcija svim žrtvama srbijanske zločinačke države je to što im je oduzet dio teritorije, te i sada imaju problema da održe sve svoje pokrajine na okupu. Nadam se Slobodnoj Vojvodini, Evropskoj prekograničnoj kulturnoj autonomiji Sandžak, evropskoj regiji Preševska dolina i ako se još neko prijavi da bude kandidat. Kud' ćeš težu kaznu, nego nestanak te države.bljump wrote: Iluzorno je bilo i ocekivati da ce Srbija i Hrvatska snositi posljedice rata u BiH.
Madjutim pravne posljedice haskih presuda nisu zanemarive. Posto ratni zlocin ne zastarjeva u slucaju nazavisnosti RS ista bi bila duzna platiti ratnu odstetu.
- Jedinstvo_Manchester
#129 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
nećeš ti da to dočekaš.Mala satisfakcija svim žrtvama srbijanske zločinačke države je to što im je oduzet dio teritorije, te i sada imaju problema da održe sve svoje pokrajine na okupu. Nadam se Slobodnoj Vojvodini, Evropskoj prekograničnoj kulturnoj autonomiji Sandžak, evropskoj regiji Preševska dolina i ako se još neko prijavi da bude kandidat. Kud' ćeš težu kaznu, nego nestanak te države.
- Katcha_Vendy
#130 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Mi kao narod smo jedne velike PI*KE ! Gledas sta ti sve rade i ne ucinis nista... Cekamo da nas drugi spasavaju i cine pravdu... Uzimaju nam pola drzave, zakonski protjeruju sve nase, grade crkve pored nasih masovnih grobnica, pored kuca nasih nana, na nasoj zemlji, hrvati imaju sva prava u Hrvatskoj, sve pare daju njima, otimaju nam i tu teritoriju, FUJ DABOGDA SE ZARATILO I SVE NAS ISTRIJEBILI !
-
bljump
#131 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Zavisi kako ko gleda. Ja mislim da ce im zivot biti daleko lagodniji bez djela teritorije nego sa tom teritorijom, Kosovskim vetom i Albancem kao Predsjednikom Vlade Srbije. Jedan poraz se preboli za neko vrijeme ali suzivot balkanskih plemena boli cijeli zivot.PipiDugaDevetka wrote:Mala satisfakcija svim žrtvama srbijanske zločinačke države je to što im je oduzet dio teritorije, te i sada imaju problema da održe sve svoje pokrajine na okupu. Nadam se Slobodnoj Vojvodini, Evropskoj prekograničnoj kulturnoj autonomiji Sandžak, evropskoj regiji Preševska dolina i ako se još neko prijavi da bude kandidat. Kud' ćeš težu kaznu, nego nestanak te države.bljump wrote: Iluzorno je bilo i ocekivati da ce Srbija i Hrvatska snositi posljedice rata u BiH.
Madjutim pravne posljedice haskih presuda nisu zanemarive. Posto ratni zlocin ne zastarjeva u slucaju nazavisnosti RS ista bi bila duzna platiti ratnu odstetu.
Vec sad im je daleko bolje nego nama u BiH.
- Danguba
#132 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Nije ni cudo sto nam ciklus rata drze na 50-tak god inace mnogi bi ispravljali pravde sudova kao sto su danasnje odluke.
Ovako, nase generacije biti nece a nove ce zaboraviti tako da i u nekom slijedecem ratu nas nece biti na ovim prostorima jer poslije svakog rata nas sve manje i manje.
Ovako, nase generacije biti nece a nove ce zaboraviti tako da i u nekom slijedecem ratu nas nece biti na ovim prostorima jer poslije svakog rata nas sve manje i manje.
- veljaca
#133 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Danguba wrote:Nije ni cudo sto nam ciklus rata drze na 50-tak god inace mnogi bi ispravljali pravde sudova kao sto su danasnje odluke.
Pametni prenose bitne stvari sa koljena na koljeno ....
- veljaca
#134 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
dupli ....
- Danguba
#135 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
nema nam drugeveljaca wrote:Danguba wrote:Nije ni cudo sto nam ciklus rata drze na 50-tak god inace mnogi bi ispravljali pravde sudova kao sto su danasnje odluke.
Pametni prenose bitne stvari sa koljena na koljeno ....
makar da rekose, krivi su sto su znali ko sve ide na bh i hrvatska ratiste, sta se sve tamo desava a nisu nista ucinili da to sprijece nego su ih poticali, logisticki pomagali i odbjegle ponovo hapsili i vracali na ta ratista...
ovako ispadne da srbija nema veze sa desavanjima na prostorima bih i hrvatske...koliko moras biti malouman pa povjerovati u sve to.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#136 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Neka se tebi prvo u kući zarati i neka sa tobom počnu istrebljenje! A zašto imam osjećaj da ti je ta kuća daleko od BIHKatcha_Vendy wrote:Mi kao narod smo jedne velike PI*KE ! Gledas sta ti sve rade i ne ucinis nista... Cekamo da nas drugi spasavaju i cine pravdu... Uzimaju nam pola drzave, zakonski protjeruju sve nase, grade crkve pored nasih masovnih grobnica, pored kuca nasih nana, na nasoj zemlji, hrvati imaju sva prava u Hrvatskoj, sve pare daju njima, otimaju nam i tu teritoriju, FUJ DABOGDA SE ZARATILO I SVE NAS ISTRIJEBILI !
Ako ti smeta , fino druže Rambo pušku i na tribunal. Ali, ne spominji nas..
- muha_sa
#137 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Boli kita nekog za nas--kad smo pristali da se od teroristickih SDS formacija i paravojski (tako se u svim UN rezolucijama nazivali teroristi koji su bili sluge i petokolonaši srpskocrnogorskoj zlocinackoj JA) da legitimitet i nazove se vojska RS-a.Danguba wrote:
nema nam druge![]()
makar da rekose, krivi su sto su znali ko sve ide na bh i hrvatska ratiste, sta se sve tamo desava a nisu nista ucinili da to sprijece nego su ih poticali, logisticki pomagali i odbjegle ponovo hapsili i vracali na ta ratista...
ovako ispadne da srbija nema veze sa desavanjima na prostorima bih i hrvatske...koliko moras biti malouman pa povjerovati u sve to.
boli nekog kita kad smo poslije svih zlocina kojih je ideolog pored upišanka bio i osudjeni ratni zlocinac obrvaš Krajišnik sjedi u predsjedništvu pa cak i uslovljava da nam predsjedništvo bude u nekoj kafani
boli nekog kita za nama kad nam u ministrarstvu inostranih poslova radi ratni huškac Dragan Božanic.
boli nekog kita kad smo pristali i u zvijezde ukivali juce osudjenog zlocinca Prlica da nam bude ministar inostranih poslova.
-mogo bih ovako do ujutro nabrajat al kakve fajde kad nemamo muda i pristajemo vec 17 godina poslije Dejtona na poniženja---a mnogo ih je.
- BHCluster
#138 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Da suti i gutaj ono sto sam vec gore naveo to ti je tako, nemora ti se svdjati ali samo uradi, je ko smo mi naspram njih ili?muha_sa wrote:Boli kita nekog za nas--kad smo pristali da se od teroristickih SDS formacija i paravojski (tako se u svim UN rezolucijama nazivali teroristi koji su bili sluge i petokolonaši srpskocrnogorskoj zlocinackoj JA) da legitimitet i nazove se vojska RS-a.Danguba wrote:
nema nam druge![]()
boli nekog kita kad smo poslije svih zlocina kojih je ideolog pored upišanka bio i osudjeni ratni zlocinac obrvaš Krajišnik sjedi u predsjedništvu pa cak i uslovljava da nam predsjedništvo bude u nekoj kafani![]()
boli nekog kita za nama kad nam u ministrarstvu inostranih poslova radi ratni huškac Dragan Božanic.
boli nekog kita kad smo pristali i u zvijezde ukivali juce osudjenog zlocinca Prlica da nam bude ministar inostranih poslova.
-mogo bih ovako do ujutro nabrajat al kakve fajde kad nemamo muda i pristajemo vec 17 godina poslije Dejtona na poniženja---a mnogo ih je.
- muha_sa
#139 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
ma jasno, al etoBHCluster wrote:Da suti i gutaj ono sto sam vec gore naveo to ti je tako, nemora ti se svdjati ali samo uradi, je ko smo mi naspram njih ili?muha_sa wrote:Boli kita nekog za nas--kad smo pristali da se od teroristickih SDS formacija i paravojski (tako se u svim UN rezolucijama nazivali teroristi koji su bili sluge i petokolonaši srpskocrnogorskoj zlocinackoj JA) da legitimitet i nazove se vojska RS-a.Danguba wrote:
nema nam druge![]()
boli nekog kita kad smo poslije svih zlocina kojih je ideolog pored upišanka bio i osudjeni ratni zlocinac obrvaš Krajišnik sjedi u predsjedništvu pa cak i uslovljava da nam predsjedništvo bude u nekoj kafani![]()
- Katcha_Vendy
#140 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Ako ce nakon moje smrti to znaciti i tvoju smrt kao i smrt svih nasih debila koji nemaju svoje ja, a time tvrdim i za sebe da nemam hrabrost, odnosno svoje ja, jer me moji, tvoji, okolina, mediji, drustvo, skola, ama bas niko, nije naucio da mi je ono ko sam i sto sam najbitnije, nek nas sve pobiju... Jadni smo mi bosnjaci... Pogresan osjecaj imas, rodio sam se 86, u ratu dijete, i danas sve place u meni kad vidim kakve nepravde kao narod generalno dozivljavamo... Nije to zbog mene, vec zbog svih vas koji ste ucestvovali u ratu a izasli smo k'o najvece pizde iz njega umjesto da nikome ne damo da nam dira u ponos !KatarinaKosaca wrote:Neka se tebi prvo u kući zarati i neka sa tobom počnu istrebljenje! A zašto imam osjećaj da ti je ta kuća daleko od BIHKatcha_Vendy wrote:Mi kao narod smo jedne velike PI*KE ! Gledas sta ti sve rade i ne ucinis nista... Cekamo da nas drugi spasavaju i cine pravdu... Uzimaju nam pola drzave, zakonski protjeruju sve nase, grade crkve pored nasih masovnih grobnica, pored kuca nasih nana, na nasoj zemlji, hrvati imaju sva prava u Hrvatskoj, sve pare daju njima, otimaju nam i tu teritoriju, FUJ DABOGDA SE ZARATILO I SVE NAS ISTRIJEBILI !![]()
Ako ti smeta , fino druže Rambo pušku i na tribunal. Ali, ne spominji nas..
-
bljump
#141 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Nije "pristali" nego "htjeli, kumili, molili" pa cak i slavili svaki dolazak Srba i Hrvata u institucije BiH. Jel tako il se vec zaboravilo?muha_sa wrote:Boli kita nekog za nas--kad smo pristali da se od teroristickih SDS formacija i paravojski (tako se u svim UN rezolucijama nazivali teroristi koji su bili sluge i petokolonaši srpskocrnogorskoj zlocinackoj JA) da legitimitet i nazove se vojska RS-a.Danguba wrote:
nema nam druge![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#142 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Evo ga plačkobljump wrote:Nije "pristali" nego "htjeli, kumili, molili" pa cak i slavili svaki dolazak Srba i Hrvata u institucije BiH. Jel tako il se vec zaboravilo?
@muha nemoj samo radi vakih vadikala rvata bez znanja vlastitog jezika a hvalisanja istim takve postove, please.
-
Lug
#143 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
e to je to! jedan narod vlada sa svima nama, od arapskih zemalja preko evropskih i dalje. zavadi pa vladaj..jel ono arstotel napisa, ako nema vjere treba je izmisliti da bi mogao vladati narodom.. ne bi me iznenadilo da su vjerske vodje Islama i Krscanstva rodjaci.. nama nametnuli nekakve nacije, neprirodne granice..razdvojili nas, nametnuli nam razlicite vjere, dali nam papir u bojama koji su nazvali novac i mi se ubismo zbog papira..djecu nam u vrticima vec usmjeravaju i obrazuju po svojoj volji, prave robove a i ne znas da si rob.. i udri.. a oni skriveni iza razlicitih imena i prezimena za koje samo oni znaju, jedni druge hrane i pomazu a mi buranija se ubismo izmedju sebe..radi vjere, radi granice, radi novca-papira..eto kako manjina vlada vecinom, al haj ti to objasni ..sad ce biti, nemoj mi zavjere matare ti..Banksy wrote:To što mi znamo, možeš usmenom predajom prenijeti svojim potomcima. U knjigama će pisati drugačije: ''nisu krivi''.palermo wrote: Mislim, mi znamo kako je bilo.
I sve u svemu, još smo i dobro prošli.
26 maj 2013
Posmrtni ostaci kralja Petra Drugog Karađorđevića, njegove supruge kraljice Aleksandre, kraljice majke Marije i njegovog brata princa Andreja Karađorđevića položeni su u nedjelju u kriptu Mauzoleja porodice Karađorđević u crkvi Svetog Ðorđa na Oplencu u Srbiji.
Sahrani su prisustvovali i članovi i predstavnici brojnih kraljevskih porodica, među kojima je princ Edward, vojvoda od Kenta, koji predvodi britansku kraljevsku porodicu, jordanski kralj Abdullah, kralj Jordana Abdulah Drugi, emir od Kuvajta, izaslanik japanskog kralja, car Simeon i kraljica Margarita iz Bugarske, kralj Konstantin i kraljica Ana Marija iz Grčke, prestolonaslednica Margarita i princ Radu iz Rumunije, nadvojvoda Šandor i nadvojvotkinja Herta iz Austrije, šeik Abdula bin Hamad al Kalifa od Bahreina, Margraf i Margrafina od Badena, princ Mabndla Dlamini od Svazilenda, princeza Ira fon Firstenberg, princ Pjer de Arenberg i drugi.
ovo procitati vise puta ako treba:
Rat se sastoji u tome,
da se ljudi,
mada jedni druge ne poznaju,
medjusobno ubijaju,
na zapovijest ljudi,
koji se vrlo dobro poznaju,
a uzajamno se ne ubijaju.
Albert Einstein
kralja se ne smije ubiti cak i kad se zarobi u napadu na tvoj narod, tvoj kralj zabranjuje..
ali nije to uvijek tako bilo..to je zadnjih ca 2000 g.
i sve to ima i te kakve veze sa ovom danasnjom i svim drugim presudama.. nasi prapradidovi su bili puuuno pametniji nego mi danas..djaba ti tv, auto, telefon..pamet se mjeri kolicinom slobode obicnog insana. Njima kad se digne, kad nas je previse, posalju svoje ubice predvodjene opet jednim njihovim covjekom.. i onda ih oslobode..
-
Only1
#144 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Hag je bruka i sramota. Uticaj politike na taj sud je ocigledan. Bosnjo se uvjek uzda u Evropu i svijet koji su 4 godine gledali pokolj Bosnjaka u srcu Evrope bez ikakve reakcije da se pomogne tom golorukom narodu. Mamu im bezobraznu.
- Danguba
#145 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Ne, nego su trebali bez njih graditi BiH.bljump wrote:Nije "pristali" nego "htjeli, kumili, molili" pa cak i slavili svaki dolazak Srba i Hrvata u institucije BiH. Jel tako il se vec zaboravilo?muha_sa wrote:Boli kita nekog za nas--kad smo pristali da se od teroristickih SDS formacija i paravojski (tako se u svim UN rezolucijama nazivali teroristi koji su bili sluge i petokolonaši srpskocrnogorskoj zlocinackoj JA) da legitimitet i nazove se vojska RS-a.Danguba wrote:
nema nam druge![]()
ko smo mi da o necemu odlucujemo. nase je da izvrsavamo ono sto nam se kaze...tako ti je i danas...stisni pa nesto se protivi ili trazi nesto van okvira...odmah se pustaju kerovi moj muha@muha,
-mogo bih ovako do ujutro nabrajat al kakve fajde kad nemamo muda i pristajemo vec 17 godina poslije Dejtona na poniženja---a mnogo ih je
- BHCluster
#146 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Jesu je izgradili u zadnjih 20 godina.Danguba wrote:
Ne, nego su trebali bez njih graditi BiH.
ko smo mi da o necemu odlucujemo. nase je da izvrsavamo ono sto nam se kaze...tako ti je i danas...stisni pa nesto se protivi ili trazi nesto van okvira...odmah se pustaju kerovi moj muha@muha,
-mogo bih ovako do ujutro nabrajat al kakve fajde kad nemamo muda i pristajemo vec 17 godina poslije Dejtona na poniženja---a mnogo ih je
A za ovo drugo se slazem...
-
bljump
#147 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Sve ok samo nema onda price o nekakvom pristanku. Bosnjacka je zelja da grade BiH sa Srbima i Hrvatima, Srbi i Hrvati su silom prilika morali u institucije BiH. Nije MZ valjda MZ kriva sto je Bosnjacima ispunila zelju.Danguba wrote: Ne, nego su trebali bez njih graditi BiH.
- Danguba
#148 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
Kratko i jasno, nema ni Bosne ni Bosnjaka u njoj bez ovih drugih ma koliko ih bilo. Ovo sto sada rade ''silovanje Bosne'' upravo to pokazuje. Nama samo ostaje ''krmka niz dlaku''.(ne bih ponovo da provjeravam podrsku MZ)bljump wrote:Sve ok samo nema onda price o nekakvom pristanku. Bosnjacka je zelja da grade BiH sa Srbima i Hrvatima, Srbi i Hrvati su silom prilika morali u institucije BiH. Nije MZ valjda MZ kriva sto je Bosnjacima ispunila zelju.Danguba wrote: Ne, nego su trebali bez njih graditi BiH.
- _mufljuz_
#149 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
mi bi sami sebi trebali iscistiti svoje izdajnike i osuditi i pozatvarat sav profitersko izdajnicki sljam
al sta smo mi uradili - Sakib Softic odradio za Srbiju, kompletan mafijaski aparat u BIH je povezan samo tako sa Srbijom, a da ne pricam kako nam je najjaci Scepo upao na najjacu poziciju u drzavi.... Scepo kojeg je slagacu Vikic ili Ademovic isamaro kad je ovaj htio da udje vec u ratu u obavjestajne strukture....
da je srece pameti i nacionalne svijesti bakiri i tihici bi visjeli na banderama za primjer svi lokalni ratni komandantici koji su slali jadove u smrt radi dokazivanja svojih ambicija isto tako iili bili u lancima ali MI smo sav prokleti ološ koji nam radi o glavi obilato prenagradili i sta mi mozemo ocekivat od svijeta i medjunarodne zajednice kad su nasi predstavnici, zastitnici sami go hohštapler do hohštaplera
eto ja pitam šta ocekivat od jednog japanskog zutokljunca ili neke africke crncuge koji pojma nemaju ni gdje je bosna kad smo sve svoje hohštaplere sa vlasti koji su vise stete napravili od svih cetnickih srpskih dobrovoljackih gardi....
pa nista - ovo je samo ono sto smo i zasluzili....
nema dalje...
al sta smo mi uradili - Sakib Softic odradio za Srbiju, kompletan mafijaski aparat u BIH je povezan samo tako sa Srbijom, a da ne pricam kako nam je najjaci Scepo upao na najjacu poziciju u drzavi.... Scepo kojeg je slagacu Vikic ili Ademovic isamaro kad je ovaj htio da udje vec u ratu u obavjestajne strukture....
da je srece pameti i nacionalne svijesti bakiri i tihici bi visjeli na banderama za primjer svi lokalni ratni komandantici koji su slali jadove u smrt radi dokazivanja svojih ambicija isto tako iili bili u lancima ali MI smo sav prokleti ološ koji nam radi o glavi obilato prenagradili i sta mi mozemo ocekivat od svijeta i medjunarodne zajednice kad su nasi predstavnici, zastitnici sami go hohštapler do hohštaplera
eto ja pitam šta ocekivat od jednog japanskog zutokljunca ili neke africke crncuge koji pojma nemaju ni gdje je bosna kad smo sve svoje hohštaplere sa vlasti koji su vise stete napravili od svih cetnickih srpskih dobrovoljackih gardi....
pa nista - ovo je samo ono sto smo i zasluzili....
nema dalje...
-
vivace
#150 Re: Stanišić i Simatović - Presuda
oslobodise ih.