Ajet ili nista
Sihirbazi
-
sustinca
#126 Re: Sihirbazi
No offense,to je za mene relevantno kao da si rekao "rekao je dedo Mujo da je njemu njegov djeda Mustafa rekao ,da je jedan hadzija kod njih u selu nekad davno rekao smak svijeta ce 2014"
Ajet ili nista
Ajet ili nista
-
Great Cornholio
#127 Re: Sihirbazi
Pa ti prije par postova reče da je bolesna od djetinjstva, da joj se svako malo nešto desi .sustinca wrote: Osoba koju sam spomenula je sasvim normalna i nema psihickih problema,zavrsava uspjesno fax,ima decka,drustvo,.vesela.Jedino ima te fizicke probleme(hronicno nesto u stomaku,ali nije opasno).Osjecala sam potrebu da objasnim da ovdje niko nije lud ni bolestan,vec normalna osoba
Ne govorim ni ja nikome da je lud, ali postoje psihička i fizička oboljenja, a ti hronični problemi sa stomakom, koje ima tvoja rodica, moraju imati neko objašnjenje, za te probleme mora postojati uzrok, psihičke ili fizičke prirode, jer često neki fizički simptomi mogu biti pruzrokovani psihičkim konfliktima, psihičkim traumama i sl.
Uglavnom, ne postoji niti jedna bolest prouzrokovana negdje "poturenim" noktima, kosom, nekakvim zapisima i sl.
-
Great Cornholio
#128 Re: Sihirbazi
U koje se ubrajaju ovi naši koji piju čitavu godinu, pa ne piju za Ramazan?sustinca wrote:90% muslimana su suniti,10 % sitiDa, to je temelj Islama, vjerovanje da je melek Džibril prenosio Muhamedu Allahovu riječ, pa da je onda Muhamed tu riječ diktirao nekome ko je bio pismen, pa je tako nastao Kur'an. Na osnovu tumačenja Kur'ana nastao je Islam, koji nije homogena vjera, već u Islamu postoje raznorazne struje.
imas max 5% koji imaju neka "lijeva misljenja"
-
sustinca
#129 Re: Sihirbazi
Mislila sam na fizicke probleme ne psihicke,i ne brini majka ju je vodila ljekarima za svaku sitnicu,za stomak su sve ispitali i nista ne mogu da nadju,kazu neka infekcija koja se povremeno aktivira,nista opasno ali da ne smije jesti svasta
-
Great Cornholio
#130 Re: Sihirbazi
Pa dobro onda, a to što često sanja oca nije bolest, već rezultat čežnje za ocem, želje da ga upozna, a ta će joj se želja ispuniti jednog danasustinca wrote:Mislila sam na fizicke probleme ne psihicke,i ne brini majka ju je vodila ljekarima za svaku sitnicu,za stomak su sve ispitali i nista ne mogu da nadju,kazu neka infekcija koja se povremeno aktivira,nista opasno ali da ne smije jesti svasta
-
sustinca
#131 Re: Sihirbazi
U koje se ubrajaju ovi naši koji piju čitavu godinu, pa ne piju za Ramazan?![]()
Nismo jedini,albanci i turci su gori.A posto je moj decko arap(krscanin doduse ali iz zemlje koja je 70% muslimanska) mogu reci da i arapi tako rade
-
sustinca
#132 Re: Sihirbazi
Ako Bog daPa dobro onda, a to što često sanja oca nije bolest, već rezultat čežnje za ocem, želje da ga upozna, a ta će joj se želja ispuniti jednog dana![]()
-
theTruePath
#133 Re: Sihirbazi
Ako arapi to rade,to je znaci dobrosustinca wrote:U koje se ubrajaju ovi naši koji piju čitavu godinu, pa ne piju za Ramazan?![]()
Nismo jedini,albanci i turci su gori.A posto je moj decko arap(krscanin doduse ali iz zemlje koja je 70% muslimanska) mogu reci da i arapi tako radeAlkohol je grijeh.Sirk je drugo.S grijesima mozes uci u dzennet.s sirkom ne mozes.Pa se zapitaj je bolje biti pobozan mnogobozac ili nepobozan musliman
"Nema prednosti arap nad nearapom,niti nerarap nad arapom,niti crnac nad bijelcem i obrnuto(dio zadnje hutbe Muhameda a.s)
-
Great Cornholio
#134 Re: Sihirbazi
Nego, zaključaše onu temu koju si bila otvorila, onu o Braku između nemuslimana i muslimanke, pa da ovdje kažem svoje mišljenje. Ako ti tom čovjeku vjeruješ, ako vjeruješ da te neće prevariti ili ostaviti, ako vjeruješ da ti neće zabranjivati da dijete učiš o Bogu, o Bogu kako ga ti doživljavaš, ako vam ni njegovi ni tvoji neće praviti probleme, neće vam odmagati već pomagati, i ako između vas postoji "ono nešto", onda se udaj za njega, a ako u nešto od nabrojanog nisi sigurna onda zamoli Boga da ti pomogne da doneseš najbolju odlukusustinca wrote:U koje se ubrajaju ovi naši koji piju čitavu godinu, pa ne piju za Ramazan?![]()
Nismo jedini,albanci i turci su gori.A posto je moj decko arap(krscanin doduse ali iz zemlje koja je 70% muslimanska) mogu reci da i arapi tako radeAlkohol je grijeh.Sirk je drugo.S grijesima mozes uci u dzennet.s sirkom ne mozes.Pa se zapitaj je bolje biti pobozan mnogobozac ili nepobozan musliman
-
Great Cornholio
#135 Re: Sihirbazi
Pa valjda se podrazumijeva da svi koji vjeruju u Boga, vjeruju da smrt nije krajsustinca wrote:Ako Bog daPa dobro onda, a to što često sanja oca nije bolest, već rezultat čežnje za ocem, želje da ga upozna, a ta će joj se želja ispuniti jednog dana![]()
-
sustinca
#136 Re: Sihirbazi
Hvala na lijepom savjetuNego, zaključaše onu temu koju si bila otvorila, onu o Braku između nemuslimana i muslimanke, pa da ovdje kažem svoje mišljenje. Ako ti tom čovjeku vjeruješ, ako vjeruješ da te neće prevariti ili ostaviti, ako vjeruješ da ti neće zabranjivati da dijete učiš o Bogu, o Bogu kako ga ti doživljavaš, ako vam ni njegovi ni tvoji neće praviti probleme, neće vam odmagati već pomagati, i ako između vas postoji "ono nešto", onda se udaj za njega, a ako u nešto od nabrojanog nisi sigurna onda zamoli Boga da ti pomogne da doneseš najbolju odluku
-
sustinca
#137 Re: Sihirbazi
To svakakoPa valjda se podrazumijeva da svi koji vjeruju u Boga, vjeruju da smrt nije kraj![]()
-
theTruePath
#138 Re: Sihirbazi
a sta cemo ako je neko recimo budista? hocel on u dzehenem?
-
Great Cornholio
#139 Re: Sihirbazi
Džehenem ne postoji, a ko će u Dženet to će Bog odlučiti.theTruePath wrote:a sta cemo ako je neko recimo budista? hocel on u dzehenem?
- animals
#140 Re: Sihirbazi
Ljepo bi bilo da ljudi stvarno vjeruju i da se drze toga..da nikoga ne mrze, da nikome ne cine zlo, da se ne ubijaju...e to bi bili stvarni vjernici..ali samo smo ljudi, a vjernici najmanje..
-
Great Cornholio
#141 Re: Sihirbazi
I bilo bi takođe lijepo da ljudi ne pokušavaju da sakriju probleme, da ne pokušavaju da okrive nešto nepostojeće za postojeće probleme ili oboljenja, a to čine ovi koji vjeruju da je uzrok npr. svađa u braku, lošeg uspjeha djece u školi, halucinacija ili neke tjelesne tegobe, nešto što im je nekakav sihirbaz "napravio" i "poturio".animals wrote:Ljepo bi bilo da ljudi stvarno vjeruju i da se drze toga..da nikoga ne mrze, da nikome ne cine zlo, da se ne ubijaju...e to bi bili stvarni vjernici..ali samo smo ljudi, a vjernici najmanje..
- animals
#142 Re: Sihirbazi
Mislim da je strah izvor svi covjekovi problema,,,strah od smrti je ustolicio religiju, strah od zivotni problema je stvorio razne shirbaze i razne dzinove..kad covjeka savladaju razni problemi onda se hvata za svaku slamku, i u svasta vjeruje..Great Cornholio wrote:I bilo bi takođe lijepo da ljudi ne pokušavaju da sakriju probleme, da ne pokušavaju da okrive nešto nepostojeće za postojeće probleme ili oboljenja, a to čine ovi koji vjeruju da je uzrok npr. svađa u braku, lošeg uspjeha djece u školi, halucinacija ili neke tjelesne tegobe, nešto što im je nekakav sihirbaz "napravio" i "poturio".animals wrote:Ljepo bi bilo da ljudi stvarno vjeruju i da se drze toga..da nikoga ne mrze, da nikome ne cine zlo, da se ne ubijaju...e to bi bili stvarni vjernici..ali samo smo ljudi, a vjernici najmanje..
-
Great Cornholio
#143 Re: Sihirbazi
Da su i religija i razna sujevjerja nastala isključivo na strahu od smrti, pa ne bih se s tim složio, ima tu zasluge i drugih emocija, inteligencije, mašte... a onaj ko vjeruje u Boga ne isključuje ni Boga iz kreiranja svega onoga što objektivno postoji.animals wrote:
Mislim da je strah izvor svi covjekovi problema,,,strah od smrti je ustolicio religiju, strah od zivotni problema je stvorio razne shirbaze i razne dzinove..kad covjeka savladaju razni problemi onda se hvata za svaku slamku, i u svasta vjeruje..
Da, neka muka ljude natjera da pomoć traže kod raznoraznih varalica koji se bogate na tuđoj muci, davajući im lažnu nadu u čudotvorna izlječenja, a takvi so ovi ško "postavljaju" i "skidaju" uzroke nekog psihičkog ili fizičkog oboljenja, ili time rješavaju neke druge životne probleme.
-
_Sarajka
#144 Re: Sihirbazi
Great Cornholio wrote:Pa ti prije par postova reče da je bolesna od djetinjstva, da joj se svako malo nešto desi .sustinca wrote: Osoba koju sam spomenula je sasvim normalna i nema psihickih problema,zavrsava uspjesno fax,ima decka,drustvo,.vesela.Jedino ima te fizicke probleme(hronicno nesto u stomaku,ali nije opasno).Osjecala sam potrebu da objasnim da ovdje niko nije lud ni bolestan,vec normalna osoba
Ne govorim ni ja nikome da je lud, ali postoje psihička i fizička oboljenja, a ti hronični problemi sa stomakom, koje ima tvoja rodica, moraju imati neko objašnjenje, za te probleme mora postojati uzrok, psihičke ili fizičke prirode, jer često neki fizički simptomi mogu biti pruzrokovani psihičkim konfliktima, psihičkim traumama i sl.
Uglavnom, ne postoji niti jedna bolest prouzrokovana negdje "poturenim" noktima, kosom, nekakvim zapisima i sl.
Jako dobro.
- fatamorgana
#145 Re: Sihirbazi
Mozda ima vjetrove?sustinca wrote:Mislila sam na fizicke probleme ne psihicke,i ne brini majka ju je vodila ljekarima za svaku sitnicu,za stomak su sve ispitali i nista ne mogu da nadju,kazu neka infekcija koja se povremeno aktivira,nista opasno ali da ne smije jesti svasta
-
theTruePath
#146 Re: Sihirbazi
Mozda ima chrons syndrom? djeluje kao to! googlaj hronov sindrom
http://bs.wikipedia.org/wiki/Crohnova_bolest
http://bs.wikipedia.org/wiki/Crohnova_bolest
Last edited by theTruePath on 14/06/2013 23:00, edited 1 time in total.
- animals
#147 Re: Sihirbazi
Taj sindrom je bolest debelog crijeva, stomak je nesto drugo--theTruePath wrote:Mozda ima chrowns syndrom? djeluje kao to! googlaj hronov sindrom
- fatamorgana
#148 Re: Sihirbazi
nece, oni ce u nistavilo,theTruePath wrote:a sta cemo ako je neko recimo budista? hocel on u dzehenem?
-
theTruePath
#149 Re: Sihirbazi
pa pise da boli stomak,da je to jedan od simptomaanimals wrote:Taj sindrom je bolest debelog crijeva, stomak je nesto drugo--theTruePath wrote:Mozda ima chrowns syndrom? djeluje kao to! googlaj hronov sindrom
-
_Sarajka
#150 Re: Sihirbazi
Pretvoriste ozbiljnu temu o sihirbazima u zezanciju.Ja očekujem nečije svjedočanstvo o istjerivanju zla, kao horor pred spavanje