Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post Reply
neretvanac

#126 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by neretvanac »

bljump wrote:
sinuhe wrote:Sud ne veli tako, barem danas. Sta je tvoj problem. Idi im se onda izvinjavati na neugodnostima.
Znam al zato i kažem da treba sačekati (novu) drugostepenu presudu.
Ne znam kako neko može i pomisliti da će nakon oslobađanja Srbije, Hrvatska biti proglašena agresorom na BiH.
Nece biti proglasena agresorom mozda, al ovima ostaju kazne.
Nikad slobode ne vidjeli.
Comrad

#127 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Comrad »

bljump wrote:
sinuhe wrote:Sud ne veli tako, barem danas. Sta je tvoj problem. Idi im se onda izvinjavati na neugodnostima.
Ne znam kako neko može i pomisliti da će nakon oslobađanja Srbije, Hrvatska biti proglašena agresorom na BiH.
Mi Hrvatsku koliko znam nismo ni tuzili, tako da ni ne moze biti proglasena agresorom. Ove presude mogu biti samo povod da se pokrene tuzba.

To sto smo prodali onu tuzbu protiv Srbije je druga prica, mada statistike sve govore. Pogledaj malo koliko je osudjeno srba-cetnika u Haagu i bit ce ti sve jasno. Naravno, zanemari pricu nebeskog naroda da su se svi urotili protiv njih, jer samo njih osudjuju, a nije im palo na pamet da ih osudjuju mozda zato sto su krivi.
Casteneda

#128 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Casteneda »

Sjetimo se da je u slučaju Gotovina/Markač bilo 3-0. A u ovom slučaju je 2-1.
kremali

#129 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by kremali »

niste shvatili.

drugostupanjska presuda ce biti takva da ce se Hrvatska osloboditi odgovornosti a sva krivica svaliti na rukovodstvo bosanskih hravta...
Ovo ovako ne moze ostati, ne moze jedna zemlja, koja uskoro ulazi u EU, biti osudjena za nesto ovakvo...Isto kao i sa Srbijom
Last edited by kremali on 29/05/2013 11:32, edited 1 time in total.
Danguba

#130 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Danguba »

bljump wrote:
kremali wrote:Cilj politike Haskog suda je da se Srbija i Hrvatska oslobode bilo kakve odgovornosti a da se osude srpsko i hrvatsko rukovodstvo u BiH.Time se skida teret asa ledja ove dvije zemlje, dok u Bosni nastaje jos veci kurslus.
Pa to i jeste bilo tako. HV što je vršljala po BiH, vršljala je na Alijin poziv. Ako je neko u medjuvremenu upao u BiH to nije mnogo uticalo na ishod rata, ne više od dobrovoljaca iz islamskih zemalja ili iz Srbije.Nije ni pošteno ni pravedno da neko drugi ispašta zbog naših djela, rat u BiH je domaći proizvod koji se vodi i dan danas na politickom terenu, opet od nas samih. Lako je tražiti krivca sa strane i tako skidati vlastitu odgovornost.
i sta kazes...ako ne znac citati probaj slusati presudu...
ako nista ostaje ti da kmecis dok ovi ne izdrze kazne
sinuhe

#131 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sinuhe »

kremali wrote:niste shvatili.

u drugostupanjskoj presudi ce se Hrvatska osloboditi odgovornosti a sva krivica svaliti na rukovodstvo bosanskih hravta...
Ovo ovako ne moze ostati, ne moze jedna zemlja, koja uskoro ulazi u EU, biti osudjena za nesto ovakvo...Isto kao i sa Srbijom
Rijec je o dva razlicita suda. I uopste se ne sudi Hrvatskoj vec ovoj sestorci.
Pasiflora

#132 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Pasiflora »

u drugostupanjskoj presudi ce se Hrvatska osloboditi odgovornosti a sva krivica svaliti na rukovodstvo bosanskih hravta...
Upravo tako.
bljump

#133 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by bljump »

Comrad wrote:
bljump wrote:
Mi Hrvatsku koliko znam nismo ni tuzili, tako da ni ne moze biti proglasena agresorom. Ove presude mogu biti samo povod da se pokrene tuzba.

To sto smo prodali onu tuzbu protiv Srbije je druga prica, mada statistike sve govore. Pogledaj malo koliko je osudjeno srba-cetnika u Haagu i bit ce ti sve jasno. Naravno, zanemari pricu nebeskog naroda da su se svi urotili protiv njih, jer samo njih osudjuju, a nije im palo na pamet da ih osudjuju mozda zato sto su krivi.
Ne govorim o eventualnoj tužbi nego o presudi. Ovo sad što je pročitano Hrvatsku tereti za agresiju.
Kad spominješ Srbe osudjene u Hagu, da li su to strani državljani ili državljani BiH?
Last edited by bljump on 29/05/2013 11:34, edited 1 time in total.
neretvanac

#134 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by neretvanac »

Prlic kriv, 25 godina zatvora.
Last edited by neretvanac on 29/05/2013 11:35, edited 1 time in total.
Mister Yes

#135 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Mister Yes »

Danguba wrote:Neka ostane ovako kako ih opuzuju a visina kazne i nije mnogo bitna.
Svi zlocini kao i zlocinacka ekipa su pobrojani i ostat ce u historiji.
Ključna stvar. Ovdje se piše istorija:
Vijeće smatra da je jedini mogući razuman zaključak da je Prlić omogućio i prihvatio vršenje zločina nad muslimanima i učestvovao u simultanom iseljavanju Hrvata sa područja srednje Bosne s ciljem da se nasele na područje "Herceg-Bosne".
Nema više "i vi ste nas protjerivali". Imamo crno na bijelo da su sami sebe protjerivali iz istog razloga iz kojeg su Srbi sebe protjerivali iz Sarajeva na primjer. Stvaranje etnički čistih teritorija = FAŠIZAM
Comrad

#136 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Comrad »

drugostupanjska presuda ce biti takva da ce se Hrvatska osloboditi odgovornosti a sva krivica svaliti na rukovodstvo bosanskih hravta...
Zasto ne bi mogla? Pa sta je sa Njemackom? Treba ih osuditi jer su krivi, a Hrvatska se treba prestati praviti luda i nevinasce jer su imali upetljane prste kao i Srbija. I umjesto da se bore protiv istog agresora koji je i njih htio pobiti i ukloniti, oni su se udruzili. Hrvati su uvijek bili hinje i namazani i to ce ostati.

Govorili su jucer da ce biti oslobodjeni pa vidi sad.

Tako da ne treba sve sacekati.
Danguba

#137 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Danguba »

Prlic 25 hajmo dalje
LeonardoAC

#139 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by LeonardoAC »

:fazlija: :fazlija: :fazlija: :fazlija: :fazlija: 25 godina za prlića FUJ FUJ FUJ FUJ
neretvanac

#140 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by neretvanac »

Stojic kriv, 20 godina zatvora.
Alfons Kauders

#142 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Alfons Kauders »

slabo slabo... samo ce odrobijati 2/3...a uracunato je vec nekoliko godina pritvora svima... za 10 godina izlaze, i manje neki
RahatHurmašica

#143 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by RahatHurmašica »

Alfons Kauders wrote:slabo slabo... samo ce odrobijati 2/3...a uracunato je vec nekoliko godina pritvora svima... za 10 godina izlaze, i manje neki
šega, u odnosu na ono za šta su osuđeni kazne su ponižavajuće
neretvanac

#144 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by neretvanac »

Praljak kriv, 20 godina.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#145 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by crysis »

koliko ima da su vec u murji, po mojoj nekoj racunic 13 godina
de balzac

#146 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by de balzac »

džaba živko molio :|
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#147 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by crysis »

nije mu se primilo
Mister Yes

#148 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote:slabo slabo... samo ce odrobijati 2/3...a uracunato je vec nekoliko godina pritvora svima... za 10 godina izlaze, i manje neki
To mi je najmanje bitno. Ionako su ti zatvori poput hotela. Puno je bitnije da se sada mogu fino pisati uđbenici istorije onako kako jeste :thumbup:
Last edited by Mister Yes on 29/05/2013 11:43, edited 1 time in total.
de balzac

#149 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by de balzac »

crysis wrote:nije mu se primilo
ma ja... sve je to kušnja :D
bljump

#150 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by bljump »

Mister Yes wrote:To mi je najmanje bitno. Ionaku su ti zatvori poput hotela. Puno je bitnije da se sada mogu fino pisati uđbenici istorije onako kako jeste :thumbup:
Napisani su oni davno. Svako svoju verziju ima i nema te presude ili suda koji ce ih promjeniti.
Petković - 20, Ćorić - 16, u prosjeku svi duplo manje od onog sto je tuzilastvo trazilo.
Post Reply