Sikandar wrote:Ma sve stoji to što kažete, ali mislim da se nismo razmijeli u suštini, a to je MOGUĆNOST IZBORA. Evo, navodite grijanje na struju, uredu, upališ kad je hladno, a ugasiš kad je toplo, platiš koliko potrošiš.
Da li znaš koliko stvarno potrošimo toplotne energije preko toplana, ne znamo, jer je to paušal, što znači može biti manje može biti i više, ali samo je jedna stvar u tome bitna, da ja kao vlasnik stana mogu upaliti grijanje kada ja hoću i isključiti kada hoću jer to isto rade i oni koji imaju privatne kuće. Mogućnosti za to ima jer imaju kalorimetri u zgradama koji stoje skoro 30 godina bez ikakve funkcije. To isto je i sa vodom. Neko se tušira svaki dan, a neko da bi uštedio tušira se recimo svaki treći dan, a kada dođe naplata svi plaćamo koliko je ulaz potrošio, a ne po stanu pojedinačno.
Ne znam da li si ikada zivio u stanu sa grijanjem na struju ili plin. Znas li da ljudima sa prosjecnom izolacijom zimi dolazi po 200-400 KM plina ili struje? I sto je najgore ne ugrijes se, jer znas ako odvrnes sta cete cekati u postanskom sanducetu. Ja ti kazem, sutra da postave kalorimetre, raja bi se zalila, joj sto su nam ovo stavili sad nam je skuplje, ovo, ono. Znaci narodu nikad ugodit.
Ne branim ni ove u toplanama, mogu misliti kakav je tamo javasluk i nerad. Nije to daleko od GRAS-a. I tamo treba cistke praviti. Ali moje objektivno misljenje nakon koristenja i plina i struje i toplana, jeste da su toplane najbolje rjesenje.