eluna wrote:
ne bih baš rekla ....... neki muškarci bi bili odlučniji da im se ne stavi do znanja da su signali "pročitani", ali da će biti odbijen ako krene dalje, pa se ipak odluče za prijateljstvo
MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#126 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
- eluna
#127 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
ne ganjam nikoga ..... ajme ljudi koji vam je klinac danas ...............Ramzess Veliki wrote:eluna wrote:
ne bih baš rekla ....... neki muškarci bi bili odlučniji da im se ne stavi do znanja da su signali "pročitani", ali da će biti odbijen ako krene dalje, pa se ipak odluče za prijateljstvoKod mene na časove ili nikada nećeš uhvatiti nikoga ...
- alijagoro
#128 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Odlican video,zanimljive reakcije kod zena,cini mi se da zene podjednako imaju simpatije prema svojim jaranima,samo nece da priznaju.Vise vole iluziju da je prijateljstvo moguce,nego da priznaju sebi da im se svidza neki ko fol prijatelj.Pitar s Kariba wrote:
-
Philax
#129 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
seks caruje, jaran klade valja
- dita von teese
#130 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Micaha wrote:Pa upravo to ti se najcesce i desi. Recimo posvadaju se muz i zena, on ti kaze hajmo sjes da ti se izjadam, drvo i kamen na nju. Ti se primis pa i ti okrenes, vaka, naka i gora. Kroz koji dan ona nece da te pozdravi. Pomirili se i on joj u trenutku slabosti sve isprico. Svakom treba vanjski neprijatelj, to je prirodno.fantom slobode wrote:greske se prave, ljudski je, ali se ne ponavljaju, kod razumnog covjeka. Ti si ocigledno shvatio sustinuMicaha wrote:Nisam ja inteligentan nego papak koji je ucio na vlastitim greskamaa o inteligenciji...to vezano za onog sto ode pa isprica
![]()
![]()
![]()
Blago budali...
A ta musko zenska prijateljstva. Suplja. Bila i ostala. Krasi vjecite setace i neodlucne muskarce. Nemaju nikad snage za zadnji korak, misli da joj je poslo sve potrebne signale shvatajuci je da je sadasnji decko ne zasluzuje.
Jojjjj, evo teme za mene.
Nadovezala bih se na prethodni post.
Kad-tad se obije o glavu ono sto zena isprica muskarcu i muskarac zeni, u tom nekom "musko-zenskom" prijateljstvu. Zato bolje ne traziti prijatelje na drugoj strani.
Ne vjerujem u ta prijateljstva, ali, s druge strane, ja generalno prijateljstva i ne definisem kao odnos izmedju dvije osobe koje na nekoj redovnoj bazi (dnevnoj, sedmicnoj, mjesecnoj) izmjenjuju detalje iz privatnog zivota.
Da pojednostavim. Nema "musko-zenskih" prijateljstava.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#131 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Da se slozim sa ovimdita von teese wrote:
Kad-tad se obije o glavu ono sto zena isprica muskarcu i muskarac zeni, u tom nekom "musko-zenskom" prijateljstvu.
Iako nije to pravilo, obice se i kad kazes nesto zeni, ali nekako je mene vise licno shebalo ovo prvo.
- eluna
#132 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
mene ovo drugoladyblue18 wrote:Da se slozim sa ovimdita von teese wrote:
Kad-tad se obije o glavu ono sto zena isprica muskarcu i muskarac zeni, u tom nekom "musko-zenskom" prijateljstvu.![]()
Iako nije to pravilo, obice se i kad kazes nesto zeni, ali nekako je mene vise licno shebalo ovo prvo.
- ladyblue18
#133 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
A tu me nema sta sjebati, sa zenama uvijek oprezno 
- eluna
#134 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
vjeruj mi lady - koliko god sam oprezna bila, žensko je žensko, uvijek su mi bolji frendovi bili muški ........ladyblue18 wrote:A tu me nema sta sjebati, sa zenama uvijek oprezno
- dita von teese
#135 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Da...da...zena treba biti bas bas pokvarena pa da upotrijebi visak informacija na stetu prijateljice....muskarac i ne bas - ako on i njegova "prijateljica" na kraju zavrse zajedno, niko ga nece kriviti da nije bio dobar jaran.
Nemam ja takvih iskustava.
Ali sama cinjenica da zena nikad nece pomisliti da je zavodim, a da ce muskarac za svaki moj malo lascivniji komentar ili gest pomisliti da ga zavodim, mi je dovoljna da se ne petljam u to. Ne smijem biti dvosmislena, sarkasticna, opustena....ebes to prijateljstvo.
Nemam ja takvih iskustava.
- ladyblue18
#136 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Slazem se ja s tobom i zato se vise i razocaram u muskarce.
A sto se tice zena, kad bih ti pricala ne bi mi vjerovala
Mogla bih napisati neko vikend izdanje romana

A sto se tice zena, kad bih ti pricala ne bi mi vjerovala
- eluna
#137 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
imam tonu muških prijatelja koji za moje lascivne komentare i zajebancije NIKADA neće pomisliti da ih zavodim i to čak i u životnoj situaciji kada soliramdita von teese wrote:Da...da...zena treba biti bas bas pokvarena pa da upotrijebi visak informacija na stetu prijateljice....muskarac i ne bas - ako on i njegova "prijateljica" na kraju zavrse zajedno, niko ga nece kriviti da nije bio dobar jaran.
Nemam ja takvih iskustava.Ali sama cinjenica da zena nikad nece pomisliti da je zavodim, a da ce muskarac za svaki moj malo lascivniji komentar ili gest pomisliti da ga zavodim, mi je dovoljna da se ne petljam u to. Ne smijem biti dvosmislena, sarkasticna, opustena....ebes to prijateljstvo.
nekako ipak smatram da je to do stava i muškarca i žene - ako su u potrazi za "partnerom" u bilo kojem smislu onda opasnost postoji, ako se osobe srtenu u momentu kada ne traže partnere onda je prijateljstvo moguće
- Ramzess Veliki
#138 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
eluna wrote: nekako ipak smatram da je to do stava i muškarca i žene - ako su u potrazi za "partnerom" u bilo kojem smislu onda opasnost postoji, ako se osobe srtenu u momentu kada ne traže partnere onda je prijateljstvo moguće
A šta je sa hopa-cupa prijateljstvom? Mislim da je ta vrsta muško-ženskog prijateljstva nepravedno zapostavljena ...
- eluna
#139 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
eeeeejjjjj - nemoj da nam lady ključa i ovu temu zbog takvih glupostiRamzess Veliki wrote:eluna wrote: nekako ipak smatram da je to do stava i muškarca i žene - ako su u potrazi za "partnerom" u bilo kojem smislu onda opasnost postoji, ako se osobe srtenu u momentu kada ne traže partnere onda je prijateljstvo mogućeŠto jest' - jest'.
A šta je sa hopa-cupa prijateljstvom? Mislim da je ta vrsta muško-ženskog prijateljstva nepravedno zapostavljena ...
- Ramzess Veliki
#140 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Meni je to vrh prijateljstva između žene i muškarca.eluna wrote:eeeeejjjjj - nemoj da nam lady ključa i ovu temu zbog takvih glupostiRamzess Veliki wrote:eluna wrote: nekako ipak smatram da je to do stava i muškarca i žene - ako su u potrazi za "partnerom" u bilo kojem smislu onda opasnost postoji, ako se osobe srtenu u momentu kada ne traže partnere onda je prijateljstvo mogućeŠto jest' - jest'.
- AmADin_gospo
#141 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
moguce je i nemora se zavrsiti romansomyildiz wrote:Dragi forumasi sta vi mislite da li su moguca ovakva prijateljstva ili se sve mora zavrsiti ljubavnom romasom ??
- lostwings
#142 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Hey hey,, ovako neznam kako to izgleda iz zenske perspektive, ali kao musko sa vremena na vrijeme padnu neke seksualne misli , ali to je zato sto smo ljudi, ali muskarci nisu ni izbirljivi kod seksualnih fantazija
tako da nista sto hoda nije sigurno. Ali to ne znaci da nebi trebali imati takva prijateljstva,, ja osobno imam najbolju prijateljicu ili dvije.. volim sa njima razmijeniti misljenja iako nisu ista.. i to nisu osobe sa kojima se zamisljam u braku jer imamo razlicit zivotni lifestyle
ali sam stvarno dosta naucio o zivotu od nijih,, ljepo je cuti i misljenje zenske strane .
Gesendet von meinem Nexus 7 mit Tapatalk 4 Beta
Gesendet von meinem Nexus 7 mit Tapatalk 4 Beta
- kockica_kockica
#143 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Musko zenska prijateljstva su moguca samo u situaciji kada ne postoji privlacnost ni sa jedne strane... Cim jedna strana naginje to nije dobro, i takvo prijateljstvo ce kad tad puknuti... A da ne govorim o tome kako je ta jedna strana uvijek nesretna ...
Ja znam jednu djevojku ( sad vec udatu ) ... Naime ona se druzila sa jednim deckom duuuggoooooo dugggooooo, jako dugo. Njih dvoje su znali satima i satima pricati na telefon, zajedno hodati po kafama, uciti za ispite na faksu, itd... Jednom prilikom nakon njihovog dvosatnog razgovora preko telefona ja sam njoj rekla da ce njih dvoje na kraju zavrsiti zajedno kao par, jer je ona bila zagrijana za njega a i on za nju da toga nisu bili svjesni... Tada mi je rekla da sam luda... Ali to njihovo drugovanje i prijateljevanje je bilo nesto sasvim drugo od onoga cemu su njih dvoje tezili...
Trenutno imaju dvoje djece i vole se kao i onog prvog dana kada su se upoznali...
Mogu reci da su musko zenska prijateljstva vrlo rijetka i tesko odrziva i da sva ta prijateljstva kad tad zavrse seksom, brakom, ili prekidom druzenja...
Ja znam jednu djevojku ( sad vec udatu ) ... Naime ona se druzila sa jednim deckom duuuggoooooo dugggooooo, jako dugo. Njih dvoje su znali satima i satima pricati na telefon, zajedno hodati po kafama, uciti za ispite na faksu, itd... Jednom prilikom nakon njihovog dvosatnog razgovora preko telefona ja sam njoj rekla da ce njih dvoje na kraju zavrsiti zajedno kao par, jer je ona bila zagrijana za njega a i on za nju da toga nisu bili svjesni... Tada mi je rekla da sam luda... Ali to njihovo drugovanje i prijateljevanje je bilo nesto sasvim drugo od onoga cemu su njih dvoje tezili...
Trenutno imaju dvoje djece i vole se kao i onog prvog dana kada su se upoznali...
Mogu reci da su musko zenska prijateljstva vrlo rijetka i tesko odrziva i da sva ta prijateljstva kad tad zavrse seksom, brakom, ili prekidom druzenja...
-
gilla
#144 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Long short story. 98% muškaraca nikad neće tražiti žensku prijateljicu, niti mu treba. SEm ako nije prisiljen na to, tipa nema nikoga dr.a ona ga neće, ima baš drugačije poglede, odrasli su skupa i sl. ILi je papučar, mlakonja, ima neku nadu....S ženske strane to je malo drugačije, dobro možda malo više.
Muškarac treba ostvariti exkluzivnu vezu sa ženom ne da raspravlja o cipelama.
Na vlastitom primjeru i primjeru xy poznanika muškarac se nikada neće nešto pretjerano družiti sa ženom koja mu nije napeta zapamtite. Ako me privlači koliko toliko održavat ću kontakt čak i ako je zauzeta, nikad ne znaš gdje ćeš umočiti, to je tako. Iako je ona trenutno nezainteresovana to se može brzo promjeniti. NAravno uvijek postoji svijest šta možeš trenutno, šta smiješ i kontrolišeš se.
"One" također često isto misle ali se kontrolišu ili ih je pomalo strah, spike da se ne pokvari poznanstvo, nesigurne su i sl. Naravno žene češće gledaju poojedince kao takve, prijatelje, no često je to jednostrano.
One zauzete koje imaju male frendova, uglavnom njima nadopunjuju svog frajera, muža i sl. KOnstantno se u to uvjeravam. Neki likovi ih privlače pa ih drže u rezervi(ili materijal za masturbaciju, povremeni sex), vole biti viđene sa njima, neki su osjećajni pa su protuteža nihovoj kabadahiji, sa nekima mogu satima pričati( protuteža njihovom šutljivcu), drugi služe kao poluga za ljubomoru, rame za plakanje, itd,itd.
Prava m-z su prerijetka, i budite sigurni da vi niste jedna/jedan od tih "sretnika"
Muškarac treba ostvariti exkluzivnu vezu sa ženom ne da raspravlja o cipelama.
Na vlastitom primjeru i primjeru xy poznanika muškarac se nikada neće nešto pretjerano družiti sa ženom koja mu nije napeta zapamtite. Ako me privlači koliko toliko održavat ću kontakt čak i ako je zauzeta, nikad ne znaš gdje ćeš umočiti, to je tako. Iako je ona trenutno nezainteresovana to se može brzo promjeniti. NAravno uvijek postoji svijest šta možeš trenutno, šta smiješ i kontrolišeš se.
"One" također često isto misle ali se kontrolišu ili ih je pomalo strah, spike da se ne pokvari poznanstvo, nesigurne su i sl. Naravno žene češće gledaju poojedince kao takve, prijatelje, no često je to jednostrano.
One zauzete koje imaju male frendova, uglavnom njima nadopunjuju svog frajera, muža i sl. KOnstantno se u to uvjeravam. Neki likovi ih privlače pa ih drže u rezervi(ili materijal za masturbaciju, povremeni sex), vole biti viđene sa njima, neki su osjećajni pa su protuteža nihovoj kabadahiji, sa nekima mogu satima pričati( protuteža njihovom šutljivcu), drugi služe kao poluga za ljubomoru, rame za plakanje, itd,itd.
Prava m-z su prerijetka, i budite sigurni da vi niste jedna/jedan od tih "sretnika"
- dita von teese
#145 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
kockica_kockica wrote:Musko zenska prijateljstva su moguca samo u situaciji kada ne postoji privlacnost ni sa jedne strane... Cim jedna strana naginje to nije dobro, i takvo prijateljstvo ce kad tad puknuti... A da ne govorim o tome kako je ta jedna strana uvijek nesretna ...
Taj koji me ne smatra privlacnom....nije mi nikakav prijatelj.
- City_Pimp
#146 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Kao sto kaze sveta knjiga , najsladja stvar na ovom svijetu " Zena pa Med "
"Drzava se brani od neprijatelja a zena od prijetelja" valjda znali stari prije. Ima li koja cura za prijateljstvo ?
- eluna
#147 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
PA NISMO U SREDNJEM VIJEKU - valjda žene i same znaju i umiju svakoga postaviti na svoje mjesto .........prijatelji su prijatelji, a onaj koji ima drugačije mjesto u njenom životu je NEKO POSEBANCity_Pimp wrote:Kao sto kaze sveta knjiga , najsladja stvar na ovom svijetu " Zena pa Med ""Drzava se brani od neprijatelja a zena od prijetelja" valjda znali stari prije. Ima li koja cura za prijateljstvo ?
- kockica_kockica
#148 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Prijatelji (musko-zenski) bi trebali imati uzajamno postovanje i jednu ljubav koja nije seksualne prirode. Prijatelj te gleda iz jednog drugog ugla.dita von teese wrote:kockica_kockica wrote:Musko zenska prijateljstva su moguca samo u situaciji kada ne postoji privlacnost ni sa jedne strane... Cim jedna strana naginje to nije dobro, i takvo prijateljstvo ce kad tad puknuti... A da ne govorim o tome kako je ta jedna strana uvijek nesretna ...
Taj koji me ne smatra privlacnom....nije mi nikakav prijatelj.![]()
-
GaRGa
#149 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
She got a lot of pretty, pretty boys she calls friends...
-
Švabo
#150 Re: MUŠKO ŽENSKA PRIJATELJSTVA
Kod mene je dosad svako takvo "Prijateljstvo" zavrsilo Vezom i kasnije drama...
I zapamtite jedno: Ne pocinjite nista sa curom cijeg Oca poznajete Godinama!
I zapamtite jedno: Ne pocinjite nista sa curom cijeg Oca poznajete Godinama!