Islamizacija Turske
- forest gump
#127 Re: Islamizacija Turske
True path, ako nisi trol onda si vanserijski glupa osoba. Toliko si glup da se to graniči sa retardiranošću.
-
theTruePath
#128 Re: Islamizacija Turske
sto?forest gump wrote:True path, ako nisi trol onda si vanserijski glupa osoba. Toliko si glup da se to graniči sa retardiranošću.
-
theTruePath
#129 Re: Islamizacija Turske
Şişli,Sarıyer ,Bahçeşehir, Beşiktaş,Kadıköykamen spoticanja wrote:A obrazovani dijelovi istanbula su?theTruePath wrote:ti pogledaj fino lijepo kako glasaju djelovi Istanbula koji su gradjanski,elitni,obrazovani
a onda pogledaj kako glasaju djelovi grada gdje zive vecinom doslje s sela
Ili obrazovani dijelovi ankare su?...
U koje se to dijelove ankare doseljava sa sela...znas li uopste kako izgleda selo u turskoj?
Al fakat sam ja gori...
"Ne raspravljaj se s neznalicom, ja nikad nisam pobijedio" imam Gazali
pogledaj kako su oni glasali
Last edited by theTruePath on 30/04/2013 15:09, edited 1 time in total.
-
zlata
#130 Re: Islamizacija Turske
Mislis na ono sto je i on vazda lok'o.Cherry-Cherry wrote:ako počnu gaziti ono šta je ataturk uradio, vraćaju se sto godina nazad. loše za njih. a i za nas.
Vele da je umro od alkoholizma.
Valjda bi im vise valjao da je dulje i trijeznije zivio....
"Pijana glava kolo ne vodi..."
Sumnjam, da bi Turci bili uspjeli preuradit drzavu onakvom brzinom,
u zadnjih 100-ak godina,
da im je Ataturk na amanet ostavio pijane i drogirane didove i oceve.
Kol'ko se sjecam, jedan od golemih uzroka kinezkih kriza koncem 19-og i pocetkom 20-og stoljeca,
je ogroman postotak nakromana u ondasnjoj Kini,
tj. uvoz opijuma kojim su Englezi bili preplovili (i porobili) Kinu.
A osvrnimo se samo na sve socijoloske tj. drustvene probleme,
i njihove politicke posljedice unutar drzava bivseg USSR-a,
sve uzrokovano jeftinim alkoholom, i tradicijom opijanja,
koje je sad evoluiralo i u drogiranje.
http://www.cbc.ca/news/world/story/2013 ... olism.html
http://www.environmentalgraffiti.com/hi ... opium-dens
http://www.time.com/time/world/article/ ... 55,00.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Opium_Wars
It was not until the 17th century that the practice of mixing opium with tobacco for smoking was introduced into China by Europeans.
The opium trafficked into China had come from East India Company's operations in Bengal, British India, produced at its two factories in Patna and Benares.[7] In the 1820s, opium from Malwa in the non-British controlled parts of India became available, and as prices fell due to competition, production was stepped up.[7]
These commodities were carried by British merchants to the coast of China, where they sold for a good profit.
- kamen spoticanja
#131 Re: Islamizacija Turske
theTruePath wrote:Şişli,Sarıyer ,Bahçeşehir, Beşiktaş,Kadıköykamen spoticanja wrote:A obrazovani dijelovi istanbula su?theTruePath wrote:ti pogledaj fino lijepo kako glasaju djelovi Istanbula koji su gradjanski,elitni,obrazovani
a onda pogledaj kako glasaju djelovi grada gdje zive vecinom doslje s sela
Ili obrazovani dijelovi ankare su?...
U koje se to dijelove ankare doseljava sa sela...znas li uopste kako izgleda selo u turskoj?
Al fakat sam ja gori...
"Ne raspravljaj se s neznalicom, ja nikad nisam pobijedio" imam Gazali
pogledaj kako su oni glasali
Kakve veze ima kadikoy s tzv pisenoschu...ili sariyer...jesi ti ikad bio u turskoj?
-
theTruePath
#132 Re: Islamizacija Turske
Nekulturno je na pitanje odgvoriti s pitanjem,prvo odgovori kako su glasali
-
Eöl Mornedhel
#133 Re: Islamizacija Turske
Paaa, ni ti ni TruePath niste ponudili relevantne statistikom potporene analize glede toga ko glasa za AKP a ko za CHP. A kada se već barata odokativnim procenama, deluje malo bizarno pitanje "A što si pomenuo Kadikoj i Šišlji". Kadikoj mi je omiljeni deo Stambola i potpuno mi je jasno zašto je TruePath pomenuo isti, i ako je njegova procena dakle potpuno paušalna.kamen spoticanja wrote:Kakve veze ima kadikoy s tzv pisenoschu...ili sariyer...jesi ti ikad bio u turskoj?
TruePath, možda nisam uspeo pročitati relevantni detalj, ali Erdoan ne pominje rakiju nego pivo. Bilo bi potpuno suludo da se tvrdi da rakija nije turski brend kada i samo etimološka analiza terminologije vezane za rakiju i proizvodnju iste ukazuje na neumitno tursko poreklo. Sa druge strane, i unekoliko komično u kontekstu prethodne rečenice, moj lično iskustvo vezano za Stambol (ostatak Turske slabo poznajem) je da Stambolci imaju jednog boga i da se on zove Efes, a da se rakija pije tek tu i tamo.
Uzgred, mislim da si pokupio CHP propagandu glede toga da je Erdoan neki ljuti islamista.
Evo ti nešto za čitanje, od osobe koja je vrlo upućena u problematiku (Bojan živi u Bodrumu 15ak godina, Fu koja se pominje u tekstovima je njegova supruga Turkinja) i koja očito nema ni jedan apriori razlog da bude naklonjen AKPu.
http://blog.b92.net/text/3875/Turska-za ... e-%5B1%5D/
http://blog.b92.net/text/3891/Turska-za ... e-%5B2%5D/
http://blog.b92.net/text/3978/Turska-za ... e-%5B3%5D/
http://blog.b92.net/text/16456/O-jednom-pamfletu/
http://blog.b92.net/text/14382/Kraj-nek ... astajanju/
http://blog.b92.net/text/17349/Politika-puceva/
http://blog.b92.net/text/18049/Turska-i ... jednacina/
http://blog.b92.net/text/18412/Druga-republika/
- kamen spoticanja
#134 Re: Islamizacija Turske
Ok ti si bar vidio(la) istanbul pa mi ti pokusaj objasnit zasto je kadikoy "pismeniji' od beyoglu-ja, bayrampase ili dalekog pendika?
Ili recimo opstina Yeni mahale od Etimesguta u Ankari ili pak Inegol od Tophane u Bursi i sl...
Mada je apsurdno i govoriti o tome jer otvarachu teme to dodje ko meni spansko selo...kao i cijela tema koju je isti otvorio...
Mada se zaista radi o rakiji i o denacionalizaciji pomenute u korist ayrana...efes s tim nema nista
Ili recimo opstina Yeni mahale od Etimesguta u Ankari ili pak Inegol od Tophane u Bursi i sl...
Mada je apsurdno i govoriti o tome jer otvarachu teme to dodje ko meni spansko selo...kao i cijela tema koju je isti otvorio...
Mada se zaista radi o rakiji i o denacionalizaciji pomenute u korist ayrana...efes s tim nema nista
-
semirizsvemira
#135 Re: Islamizacija Turske
Hvala Allahu koji je podario Turcima ovakvog covjeka koji se usudjuje reci ono sto zeli pa zlocine u palestini nazove terorizmom a zidovsku instant drzavu nastalu na genocidu i zlocinu naziva pravim imenom . Sto se tice rakije treba je zabraniti ne samo u Turskoj vec i u BiH i svuda u svijetu jer je to najopasnija droga od svih droga a prodaje se legalno . Naravno sve te licemjerne drzave nece to priznati ali bio sam clan jedne takve organizacije imam sve podatke o alkoholu tako da ce me neko tesko uvjeriti u suprotno . Zato svaka cast Erdoganu a ujedno ako smo muslimani zasto bi bili za alkohol ako je po Islamu alkohol zabranjen . Ne moze se na dvije stolice sjediti . Zato hvala Allahu , jos jednom , koji je podario ovakvog covjeka koji nam ukazuje na nepravilnosti ( muslimanima ) i koji nam zeli pomoci . Tiha voda brege valja je kod njega i tako treba . Bit ce , inshallah jos novih zakona koji ce narod voljeti . Eto sad je hidzab dozvoljen , vec postoje kupalista , plaze , za zene i muskarce odvojena
restorani u kojima se ne toci alkohol i u kojima nema zena konobarica , ide malo pomalo sve nabolje . Hahah nasmijo sam se na uvodne postove ove teme gdje politicki strucnjaci predvidjau propast Turske zbog rakije . Danas Turska stoji bolje nego ikad hahahahaha . Daje Allah za onoga ko je na pravom putu
-
gereb_stari
#136 Re: Islamizacija Turske
semirizsvemira wrote:Hvala Allahu koji je podario Turcima ovakvog covjeka koji se usudjuje reci ono sto zeli pa zlocine u palestini nazove terorizmom a zidovsku instant drzavu nastalu na genocidu i zlocinu naziva pravim imenom . Sto se tice rakije treba je zabraniti ne samo u Turskoj vec i u BiH i svuda u svijetu jer je to najopasnija droga od svih droga a prodaje se legalno . Naravno sve te licemjerne drzave nece to priznati ali bio sam clan jedne takve organizacije imam sve podatke o alkoholu tako da ce me neko tesko uvjeriti u suprotno . Zato svaka cast Erdoganu a ujedno ako smo muslimani zasto bi bili za alkohol ako je po Islamu alkohol zabranjen . Ne moze se na dvije stolice sjediti .
Ako smo muslimani zasto nebi uveli Sharijat?
-
theTruePath
#137 Re: Islamizacija Turske
Zato sto tu zivi ta elita,upper classkamen spoticanja wrote:Ok ti si bar vidio(la) istanbul pa mi ti pokusaj objasnit zasto je kadikoy "pismeniji' od beyoglu-ja, bayrampase ili dalekog pendika?
idi vidi kako glasaju
- kamen spoticanja
#138 Re: Islamizacija Turske
Eh konacno...elita...dakle oni koji su godinama krali od vlastitog naroda a sve pod maskom cuvara sekularizma...ti drze medije i ne zele djeliti bogatstva republiketheTruePath wrote:Zato sto tu zivi ta elita,upper classkamen spoticanja wrote:Ok ti si bar vidio(la) istanbul pa mi ti pokusaj objasnit zasto je kadikoy "pismeniji' od beyoglu-ja, bayrampase ili dalekog pendika?
idi vidi kako glasaju
Mada kadikoy nije vidio elite u smislu kojem pokretac teme govori
-
gereb_stari
#139 Re: Islamizacija Turske
kamen spoticanja wrote:Eh konacno...elita...dakle oni koji su godinama krali od vlastitog naroda a sve pod maskom cuvara sekularizma...ti drze medije i ne zele djeliti bogatstva republiketheTruePath wrote:Zato sto tu zivi ta elita,upper classkamen spoticanja wrote:Ok ti si bar vidio(la) istanbul pa mi ti pokusaj objasnit zasto je kadikoy "pismeniji' od beyoglu-ja, bayrampase ili dalekog pendika?
idi vidi kako glasaju![]()
Mada kadikoy nije vidio elite u smislu kojem pokretac teme govori
Pa znaci vremenom ako bi Turska postala vehabijsko-selefijska drzava onda bi mali Bosnjo bio sretan? A sta bi se onda desavalo sa malim Bosnjom vremenom? Ko bi vam iza zavjesa stitio interese? Kome bi govorili help baznian pile kad vas opet budu u masovne grobnice trpali?
-
BatoS
#140 Re: Islamizacija Turske
Isto ovako panika na Zapadu 2007. pred izbore u Turskoj... ako Erdogan pobjedi uvesce serijat... novi Iran... nova Saudijska Arabija bla bla bla...
I opet ponavljam, Erdogan nije trazio da se zakonom zabrani alkohol tako da ne znam sta panicite... ne brinite se bice rakije u Turskoj i dalje.
I opet ponavljam, Erdogan nije trazio da se zakonom zabrani alkohol tako da ne znam sta panicite... ne brinite se bice rakije u Turskoj i dalje.
- Cherry-Cherry
#141 Re: Islamizacija Turske
ne daj Bože da turska postane vehabijska država, jer bi takva postala i bosna. i tu bi mi prošli mnogo gore.gereb_stari wrote:Pa znaci vremenom ako bi Turska postala vehabijsko-selefijska drzava onda bi mali Bosnjo bio sretan? A sta bi se onda desavalo sa malim Bosnjom vremenom? Ko bi vam iza zavjesa stitio interese? Kome bi govorili help baznian pile kad vas opet budu u masovne grobnice trpali?
obzirom na geografski položaj i kršćansko okruženje, bilo bi veoma glupo da bosna postane vehabijska država.
-
theTruePath
#142 Re: Islamizacija Turske
Nismo mi toliko ni bitni Evropljanima,cak i da postanemo,ali to bi bilo lose po nas zivotni standardCherry-Cherry wrote:ne daj Bože da turska postane vehabijska država, jer bi takva postala i bosna. i tu bi mi prošli mnogo gore.gereb_stari wrote:Pa znaci vremenom ako bi Turska postala vehabijsko-selefijska drzava onda bi mali Bosnjo bio sretan? A sta bi se onda desavalo sa malim Bosnjom vremenom? Ko bi vam iza zavjesa stitio interese? Kome bi govorili help baznian pile kad vas opet budu u masovne grobnice trpali?
obzirom na geografski položaj i kršćansko okruženje, bilo bi veoma glupo da bosna postane vehabijska država.
Boli Evropljane sta 2 miliona ljudi zivi egzoticno,dodju turisticki da nas vide, i cao
- kamen spoticanja
#143 Re: Islamizacija Turske
Ta elita je vladala turskom u periodu agresije pa se nisu proslavili...
Vise je uradio rahmetli erbakan nego demirel i tansu ciler zajedno bez obzira sto sz bili vlast...
Vise je uradio rahmetli erbakan nego demirel i tansu ciler zajedno bez obzira sto sz bili vlast...
-
BatoS
#144 Re: Islamizacija Turske
Cherry-Cherry wrote:ne daj Bože da turska postane vehabijska država, jer bi takva postala i bosna. i tu bi mi prošli mnogo gore.gereb_stari wrote:Pa znaci vremenom ako bi Turska postala vehabijsko-selefijska drzava onda bi mali Bosnjo bio sretan? A sta bi se onda desavalo sa malim Bosnjom vremenom? Ko bi vam iza zavjesa stitio interese? Kome bi govorili help baznian pile kad vas opet budu u masovne grobnice trpali?

-
semirizsvemira
#145 Re: Islamizacija Turske
Musliman je onaj koji se drzi pet stubova Islama . Oni koji se nedrze stubova Islama ne mogu se smatrati muslimanima , dakle oni sto od Islama imaju ime i prezime .gereb_stari wrote:semirizsvemira wrote:Hvala Allahu koji je podario Turcima ovakvog covjeka koji se usudjuje reci ono sto zeli pa zlocine u palestini nazove terorizmom a zidovsku instant drzavu nastalu na genocidu i zlocinu naziva pravim imenom . Sto se tice rakije treba je zabraniti ne samo u Turskoj vec i u BiH i svuda u svijetu jer je to najopasnija droga od svih droga a prodaje se legalno . Naravno sve te licemjerne drzave nece to priznati ali bio sam clan jedne takve organizacije imam sve podatke o alkoholu tako da ce me neko tesko uvjeriti u suprotno . Zato svaka cast Erdoganu a ujedno ako smo muslimani zasto bi bili za alkohol ako je po Islamu alkohol zabranjen . Ne moze se na dvije stolice sjediti .
Ako smo muslimani zasto nebi uveli Sharijat?
Ne zaboravimo da su nas klali ko zeceve prije 20 godina a nismo ni klanjali ni postili ni klali kurbane pa ni takvi nismo valjali vec su nas klali nas i nasu djecu nase drage komsije Hrvati i Srbi . U Bih nema puno muslimana nesto oko 10 posto Bosnjaka se drzi Islama a ostali su se okrenuli dunjaluku . Ali ako Bog da doci ce dan , evo probuio se Egipat Tunis , Maroko , Sirija , Jordan , uskoro Alzir , sovjetske zemlje , Banglades . Tada ce taj novi talas zapljusnuti sve zemlje sa muslimanskom vecinom i ako Bog da bit ce Hilafeta i serijata , zakona koji je najduze trajao u ljudskoj povijesti . Pocetkom dvadesetog vijeka nakon sto je cionista Ataturk ukinuo hilafet , su se sastali sve mocnici sa Zapada i ustanovili sistem za sprijecavanje ponove uspostave hilafeta . Dakle naglaseno je da se to treba sprijeciti svim sredstvima - Zato proces uspostave Hilafeta a time i pravnog sistema serijata nije moguc u danasnjoj BiH jer nema dovoljno muslimana . Nekih 30-40 hiljada muslimana u BiH to ne moze iznijeti . Prije ce to biti u Francuskoj
Zaista ovi sto spominju rijeci tipa vehabijske i sta ja znam kakve pridjeve nemaju pojma o Islamu . Drzite se politike o kojoj ionako pojma nemate
-
theTruePath
#146 Re: Islamizacija Turske
Mozda tvoji nisu,Bogami ja one koje znam svi su klali kurbane,slavili bajram,postovali ramazanNe zaboravimo da su nas klali ko zeceve prije 20 godina a nismo ni klanjali ni postili ni klali kurbane pa ni takvi nismo valjali
isto kao i danas
-
semirizsvemira
#147 Re: Islamizacija Turske
Ovo je poruka i pismo koje je ruskom caru poslao glavni patrijarh grčke pravoslavne crkve u Istanbulu, Greggorius, 1820. god., u kojem mu objašnjava puteve i načine rušenja Osmanskog carstva iznutra i pored činjenice da je patrijarh Greggorius imenovan od strane Osmanske države i da je živio u Istanbulu pod zaštitom Osmanlija uživajući sve beneficije i privilegije u toj državi.
Međutim, on i pored toga šalje poruku ruskom caru da nam jasno pokaže odnos i stav nemuslimana prema islamskoj državi u kojoj žive i uživaju sva prava. “Nemoguće je smrviti i uništiti Turke Osmanlije vojnim putem, jer su oni izuzetno ratoboran narod, otporan i pun samopouzdanja. Osim toga oni su toliko ponosni da se taj ponos vidi golim okom. Sve ove vrline koje ih rase proizilaze iz njihove međusobne povezanosti jednih s drugima, čvrstog vjerovanja u sudbinu i zadovoljstva i ispunjenošću vjerom koju slijede, kao i snagom njihove povijesti i poslušnosti svojim vladarima. Turci su pametni, marljivi, energični, ozbiljni i odani svojim nadređenima, što ih čini velikom silom od koje svako strahuje. Međutim, ja naglašavam da su sve odlike i prednosti Turaka Osmanlija, pa čak i njihova hrabrost i neustrašivost, produkt njihove snažne povezanosti s njihovom vjerom, tradicijom, običajima i izvanrednim moralom.
Smatram da se Turci Osmanlije mogu srušiti samo na jedan od sljedećih načina:
Prvo: moramo po svaku cijenu razbiti njihov osjećaj poslušnosti i pokornosti vladarima i vođama, uništiti njihov moral i prekinuti vezu sa islamom, a najkraći put da se ovo ostvari je njihovo privikavanje ne podudaraju sa njihovim vjerskim nasljeđem i kulturom.
Drugo: Moramo privoliti Osmanlije da prihvate pomoć izvana koja će učiniti da odbace osjećaj ponosa i neovisnosti, čak i po cijenu da to osjetno poveća njihovu snagu na izvjesno vrijeme.
Treće: Moramo stalno naglašavati važnost i vrijednost materijalnog kako bi promijenili njihovu predodžbu o tome i kako bi ih preko materijalnih i fizičkih užitaka naveli da se moralno iskvare. Jer, nije istina da se države ruše samo ratom. Upravo je obrnuto. Ako mi budemo primjenjivali samo rat protiv Osmanlija, to može biti povod i uzrok za njihovo brzo otrežnjenje i buđenje i spoznaju suštine plana koji se priprema protiv njih u tajnosti. I ono što svakako moramo učiniti jeste da se sve nabrojane vrste subverzije izvrše u njihovim vlastitim domovima, u njihovom društvu i na teritoriji njihove države, a da to i ne osjete.’’
Izvor: www.islamstory.com
Ovo je pametnom dovoljno
Međutim, on i pored toga šalje poruku ruskom caru da nam jasno pokaže odnos i stav nemuslimana prema islamskoj državi u kojoj žive i uživaju sva prava. “Nemoguće je smrviti i uništiti Turke Osmanlije vojnim putem, jer su oni izuzetno ratoboran narod, otporan i pun samopouzdanja. Osim toga oni su toliko ponosni da se taj ponos vidi golim okom. Sve ove vrline koje ih rase proizilaze iz njihove međusobne povezanosti jednih s drugima, čvrstog vjerovanja u sudbinu i zadovoljstva i ispunjenošću vjerom koju slijede, kao i snagom njihove povijesti i poslušnosti svojim vladarima. Turci su pametni, marljivi, energični, ozbiljni i odani svojim nadređenima, što ih čini velikom silom od koje svako strahuje. Međutim, ja naglašavam da su sve odlike i prednosti Turaka Osmanlija, pa čak i njihova hrabrost i neustrašivost, produkt njihove snažne povezanosti s njihovom vjerom, tradicijom, običajima i izvanrednim moralom.
Smatram da se Turci Osmanlije mogu srušiti samo na jedan od sljedećih načina:
Prvo: moramo po svaku cijenu razbiti njihov osjećaj poslušnosti i pokornosti vladarima i vođama, uništiti njihov moral i prekinuti vezu sa islamom, a najkraći put da se ovo ostvari je njihovo privikavanje ne podudaraju sa njihovim vjerskim nasljeđem i kulturom.
Drugo: Moramo privoliti Osmanlije da prihvate pomoć izvana koja će učiniti da odbace osjećaj ponosa i neovisnosti, čak i po cijenu da to osjetno poveća njihovu snagu na izvjesno vrijeme.
Treće: Moramo stalno naglašavati važnost i vrijednost materijalnog kako bi promijenili njihovu predodžbu o tome i kako bi ih preko materijalnih i fizičkih užitaka naveli da se moralno iskvare. Jer, nije istina da se države ruše samo ratom. Upravo je obrnuto. Ako mi budemo primjenjivali samo rat protiv Osmanlija, to može biti povod i uzrok za njihovo brzo otrežnjenje i buđenje i spoznaju suštine plana koji se priprema protiv njih u tajnosti. I ono što svakako moramo učiniti jeste da se sve nabrojane vrste subverzije izvrše u njihovim vlastitim domovima, u njihovom društvu i na teritoriji njihove države, a da to i ne osjete.’’
Izvor: www.islamstory.com
Ovo je pametnom dovoljno
-
theTruePath
#148 Re: Islamizacija Turske
Jedno istraživanje koje je Pew Research sproveo među 38.000 muslimana u 39 zemalja pokazalo je da većina njih želi šerijatski zakon.
Međutim, oni ne mogu da se slaže šta bi taj zakon sadržavao.
Potpora šerijatu varira od 12 posto u Turskoj do 99 posto u Afganistanu.
U Tunisu 56 posto želi šerijatski zakon, te u Nigeriji 71 posto, u Indoneziji 72 posto te u Egiptu i 74 posto.
http://www.digitaljournal.com/article/349206
Samo 12% turaka zeli serijat
Međutim, oni ne mogu da se slaže šta bi taj zakon sadržavao.
Potpora šerijatu varira od 12 posto u Turskoj do 99 posto u Afganistanu.
U Tunisu 56 posto želi šerijatski zakon, te u Nigeriji 71 posto, u Indoneziji 72 posto te u Egiptu i 74 posto.
http://www.digitaljournal.com/article/349206
Samo 12% turaka zeli serijat
- Cherry-Cherry
#149 Re: Islamizacija Turske
u bosni bi vjerovatno bilo 0,1 %
-
theTruePath
#150 Re: Islamizacija Turske
Slicno kao i Turskoj,ima i kod nas do 20% vjernika koji praktikuju vjeru 100%,takvi vecinom kazu DACherry-Cherry wrote:u bosni bi vjerovatno bilo 0,1 %