Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post Reply
EverlasTT

#126 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by EverlasTT »

Dok su srpsko-hrvatske falange ubijale, silovale, rusile, i ravnjale sve pred sobom sto je imali muslimanski predznak, Alija nikada nije naredio osvetu, a mogao je. Dok su srbi i hrvati uredno i redovno rusili nase dzamije, Alija je branio njhove bogomolje pod nasom kontrolom.

U momentu kada smo bili napadnuti sa dvije strane i izdani iznutra, kada su nam ubijali zene i djecu, i kada nas je cijeli svijet ostavio na cjedilu sa embargom na oruzje za vratom, ali je mogao narediti uzvracanje istom mjerom odnosno osvetu. Ali to ipak nije uradio. I neka nije. Zato se ne stidim sto sam bosnjak, nego se ponosim. Alijin odnos prema neprijatelju i njihovim svetinjama je za svaku pohvalu. Ove cinjenice su kao armirani beton cvrste. I neka su. U inat dusmanima, domacim i onim anamo.
zateznistub

#127 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by zateznistub »

Nisam neki fan A.I. Ali mi na nerve idu svi oni koji o aliji pricaju ruzno a imali po 10 godina kad je rat stao.
luckylaka

#128 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by luckylaka »

zateznistub wrote:Nisam neki fan A.I. Ali mi na nerve idu svi oni koji o aliji pricaju ruzno a imali po 10 godina kad je rat stao.
Ma nije problem u godinama,problem je sto su ljudi u godinama a u glavi nemaju dva grama.Vidis imas ovdje jedan komentar gdje tip kaze,,steta sto vas vise nije pobilo,,koji prodje tako jednostavno kao da se radi o mravima a da niko ne reaguje.imas ih koji se dice rasi,mladicu ...a u isto vrijeme Alija,Izet,Atif ...su izdajnici.imas kojima je skoro sve Bosnjacko fasisticko i hrpa jos takvih stvari.Otisao je ovaj forum u qrac
zateznistub

#129 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by zateznistub »

luckylaka wrote:
zateznistub wrote:Nisam neki fan A.I. Ali mi na nerve idu svi oni koji o aliji pricaju ruzno a imali po 10 godina kad je rat stao.
Ma nije problem u godinama,problem je sto su ljudi u godinama a u glavi nemaju dva grama.Vidis imas ovdje jedan komentar gdje tip kaze,,steta sto vas vise nije pobilo,,koji prodje tako jednostavno kao da se radi o mravima a da niko ne reaguje.imas ih koji se dice rasi,mladicu ...a u isto vrijeme Alija,Izet,Atif ...su izdajnici.imas kojima je skoro sve Bosnjacko fasisticko i hrpa jos takvih stvari.Otisao je ovaj forum u qrac
Davnih dana!
Ipak smatram da su takve izjave iz usta onih koji u ratu nisu ni drkali kako treba a kamoli sta drugo. I oni se nasli pametovati o Aliji.
Juvelandia

#130 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by Juvelandia »

EverlasTT wrote:Dok su srpsko-hrvatske falange ubijale, silovale, rusile, i ravnjale sve pred sobom sto je imali muslimanski predznak, Alija nikada nije naredio osvetu, a mogao je. Dok su srbi i hrvati uredno i redovno rusili nase dzamije, Alija je branio njhove bogomolje pod nasom kontrolom.

U momentu kada smo bili napadnuti sa dvije strane i izdani iznutra, kada su nam ubijali zene i djecu, i kada nas je cijeli svijet ostavio na cjedilu sa embargom na oruzje za vratom, ali je mogao narediti uzvracanje istom mjerom odnosno osvetu. Ali to ipak nije uradio. I neka nije. Zato se ne stidim sto sam bosnjak, nego se ponosim. Alijin odnos prema neprijatelju i njihovim svetinjama je za svaku pohvalu. Ove cinjenice su kao armirani beton cvrste. I neka su. U inat dusmanima, domacim i onim anamo.
Samo zbog toga, sto nas narod a time i drzava nisu okaljani zlocinima treba mu odat pocast.Naravno treba tom covjeku uputit i kritiku jer niko nije savrsen, svi grijese pogotovo u takvim trenucima kakvi su bili pocetkom 90-ih, al da je zasluzio veliki respekt, oo to da :thumbup:
bivsi_bosanac

#131 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by bivsi_bosanac »

EverlasTT wrote:Ljudi koji su procesuirali Aliju '83 godine i montirali mu aferu kako bi se ulizali velikosrbima i tako mu oduzeli nekoliko godina slobode pod laznom optuzbom za fundamentalizam

evo radovan cita Rahmeli alijevu malu crvenu (il je zelena) knjizicu i srz njegove ideologije, koja je slicna onim koji zastupa alquida i talibaneri

[youtube]http://youtu.be/2JoJpIu7G2g[/youtube]
Last edited by bivsi_bosanac on 02/05/2013 17:12, edited 1 time in total.
luckylaka

#132 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by luckylaka »

bivsi_bosanac wrote:
EverlasTT wrote:Ljudi koji su procesuirali Aliju '83 godine i montirali mu aferu kako bi se ulizali velikosrbima i tako mu oduzeli nekoliko godina slobode pod laznom optuzbom za fundamentalizam

evo radovan cita Rahmeli alijevu malu crvenu (il je zelena) knjizicu i srz njegove ideologije, koja je slicna onim koji zastupa alquida i talibaneri

[youtube]http://youtu.be/2JoJpIu7G2g[/youtube]
Koliko god se ti trudio cinjenicu sa da rahmet.Alija I.nikada nije optuzen za zlocin,genocid i sl.dok je tvoj babo fikro i tvoj prijatelj radovan ipak obiljezeni kao ratni zlocinaci
bivsi_bosanac

#133 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by bivsi_bosanac »

Ja licno nebi ima nista protiv da je Babo bio prijecjednik Bosne, posebno sto je mogao da radi i sa hrvatima i sa srbima. Zamisli da je neko kao on bio u stanju da upravlja sa fondovima koje je Bosna i SFRJ tada raspolagala.
muha_sa

#134 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by muha_sa »

bivsi_bosanac wrote:Ja licno nebi ima nista protiv da je Babo bio prijecjednik Bosne, posebno sto je mogao da radi i sa hrvatima i sa srbima. Zamisli da je neko kao on bio u stanju da upravlja sa fondovima koje je Bosna i SFRJ tada raspolagala.
ni ja ništa ne bih imao protiv da su na celu Srbije umjesto balkanskog kasapina bili recimo Ivan Djuric il Ivan Stambolic.
Image

Image

Gdje bi nam bio kraj :-) sad bi Jugoslavija bila 21 godinu punopravna clanica Evropske Unije a ovi što su sanjali Kavlovac, Kavlobag, Vivotica bili bi odavno na mjestu na kojem i pripadaju--na smetljištu istorije.
chupacabra

#135 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by chupacabra »

bivsi_bosanac wrote:Ja licno nebi ima nista protiv da je Babo bio prijecjednik Bosne, posebno sto je mogao da radi i sa hrvatima i sa srbima. Zamisli da je neko kao on bio u stanju da upravlja sa fondovima koje je Bosna i SFRJ tada raspolagala.
Vidjeli smo mi u ratu kako on radi sa Hrvatima i Srbima. A sto se fondova tice, on trenutno upravlja fondovima koje mu ovce iz dijaspore salju za "obnovu Agrokomerca" na licni racun. Do groba ce vas pljackati, a vi cete samo blejati i ici mu na rodjendane. I naravno, birati mu nacelnika Kladuse, sto je i njegov politicki domet, jer je tor trenutno ogranicen na opstinu Velika Kladusa. Tugo moja.
Albert Heijn

#136 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by Albert Heijn »

luckylaka wrote:
Taj komentar se odnosio na četnike i ustaše, a ne na normalne ljude, jer je frajer spominjao Blajburg i ostale "genocide" nad jadnim ustašama ili četnicima. Problem Alije i jeste što mu je stranka odlično funkcionisala sa SDS-om i HDZ-om, i što su mu partizani i komunisti bili trn u oku, a sve zbog ličnih razloga. Da zaista jeste radio protiv Jugoslavije, dokazao je poslije, jer je proglasio nezavisnost, ne znam šta će ti veći dokaz od toga.
bivsi_bosanac

#137 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by bivsi_bosanac »

Albert Heijn wrote:
luckylaka wrote:
Taj komentar se odnosio na četnike i ustaše, a ne na normalne ljude, jer je frajer spominjao Blajburg i ostale "genocide" nad jadnim ustašama ili četnicima. Problem Alije i jeste što mu je stranka odlično funkcionisala sa SDS-om i HDZ-om, i što su mu partizani i komunisti bili trn u oku, a sve zbog ličnih razloga. Da zaista jeste radio protiv Jugoslavije, dokazao je poslije, jer je proglasio nezavisnost, ne znam šta će ti veći dokaz od toga.

moja pojenta je da je ubijao sve, ne samo muslimane, on je bio spraman svakog da makne- pogledaj sta se desavalo na golom otoku
BatoS

#138 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by BatoS »

Albert Heijn wrote:Da zaista jeste radio protiv Jugoslavije, dokazao je poslije, jer je proglasio nezavisnost, ne znam šta će ti veći dokaz od toga.
Sve si rekao...
luckylaka

#139 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by luckylaka »

BatoS wrote:
Albert Heijn wrote:Da zaista jeste radio protiv Jugoslavije, dokazao je poslije, jer je proglasio nezavisnost, ne znam šta će ti veći dokaz od toga.
Sve si rekao...
Tugo moja ko se sve docepao compa,Alija radio protiv Yu i proglasio nezavisnost necega :-)
Albert Heijn

#140 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by Albert Heijn »

luckylaka wrote:
BatoS wrote:
Sve si rekao...
Tugo moja ko se sve docepao compa,Alija radio protiv Yu i proglasio nezavisnost necega :-)
Jebiga, barem sam u Bosni svoj cijeli život, a ne kao neki koji kake izvana. Najlakše je tuđim kurcem gloginje mlatiti, vrati se ovamo, pa vidi šta nam je Alija ostavio.
detroit-mercy

#141 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by detroit-mercy »

Albert Heijn wrote:
luckylaka wrote:
Taj komentar se odnosio na četnike i ustaše, a ne na normalne ljude, jer je frajer spominjao Blajburg i ostale "genocide" nad jadnim ustašama ili četnicima. Problem Alije i jeste što mu je stranka odlično funkcionisala sa SDS-om i HDZ-om, i što su mu partizani i komunisti bili trn u oku, a sve zbog ličnih razloga. Da zaista jeste radio protiv Jugoslavije, dokazao je poslije, jer je proglasio nezavisnost, ne znam šta će ti veći dokaz od toga.[/quote]
Definisi nam Jugoslaviju u momentu progleasenja nezavisnosti BiH. Nesto mi je kratko pamcenje pa se ne sjecam koliko republika i pokrajina su tada cinili Jugoslaviju :skoljka: .
Albert Heijn

#142 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by Albert Heijn »

detroit-mercy wrote:Definisi nam Jugoslaviju u momentu progleasenja nezavisnosti BiH. Nesto mi je kratko pamcenje pa se ne sjecam koliko republika i pokrajina su tada cinili Jugoslaviju :skoljka: .
Hoćeš reći da to nije spremano mnogo ranije? Da nije bilo dogovora sa Tuđmanom i Sloboom?

Pa dobro, mnogi vjeruju i da Amerika donosi demokratiju.
luckylaka

#143 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by luckylaka »

Albert Heijn wrote:
detroit-mercy wrote:Definisi nam Jugoslaviju u momentu progleasenja nezavisnosti BiH. Nesto mi je kratko pamcenje pa se ne sjecam koliko republika i pokrajina su tada cinili Jugoslaviju :skoljka: .
Hoćeš reći da to nije spremano mnogo ranije? Da nije bilo dogovora sa Tuđmanom i Sloboom?

Pa dobro, mnogi vjeruju i da Amerika donosi demokratiju.
U pravu si 8.augusta 1925 rahmet.Alija I.je poceo praviti plan kako sjebati ex Yu i to dogovarao se sa slobom kako mu sjebati drzavu. :-) Ali tema nije Alija nego trg Alije I.u Cazinu(mislim da je sledeci u Buzimu pa Kladusi)
Albert Heijn

#144 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by Albert Heijn »

luckylaka wrote: U pravu si 8.augusta 1925 rahmet.Alija I.je poceo praviti plan kako sjebati ex Yu i to dogovarao se sa slobom kako mu sjebati drzavu. :-) Ali tema nije Alija nego trg Alije I.u Cazinu(mislim da je sledeci u Buzimu pa Kladusi)
Druže, nije u redu tako pričati bez argumenata. Alija je definitivno učestvovao u razvaljivanju Jugoslavije, a greška tih vlasti je bila što ga nisu duže zatvorili. Na njegovu sreću, spasio ga je Dobrica Ćosić, toliko valjda barem znaš. Ako ne znaš, rado ću ti naći dokumente koji to potvrđuju. Ćosić je tada utjecao da se oslobode "demokratske muslimanske snage", da bi kasnije iskoristio svu Alijinu nesposobnost da napravi to što je napravio.

Ako lažem ja, valjda ne lažu knjige, a one su dostupne i preko Bare, samo se malo treba zaroviti. Ljubav prema Aliji je i meni bila aksiom, dok se nisam malo odmaknuo od emocija i sagledao stvari realnije, prošnjuhao, prokopao, raspitao se, itd. Onda sam shvatio da je njegova dobrota samo u pogledu, a njegova sposobnost ustvari u mafiji koja ga je okružila. Oni su vrlo sposobno sjebali i ono malo države što su napravili.
zateznistub

#145 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by zateznistub »

luckylaka wrote:
BatoS wrote:
Sve si rekao...
Nekad mi zaista dođe da se ispisem sa ovog foruma zbog svakakvih hajvana koji su se nakotili...
Albert Heijn

#146 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by Albert Heijn »

Meni dođe da se ispišem iz države, stid me u istoj zemlji obitavati sa ovolikim nacionalistima.
nickelson

#147 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by nickelson »

Albert Heijn wrote:
luckylaka wrote: U pravu si 8.augusta 1925 rahmet.Alija I.je poceo praviti plan kako sjebati ex Yu i to dogovarao se sa slobom kako mu sjebati drzavu. :-) Ali tema nije Alija nego trg Alije I.u Cazinu(mislim da je sledeci u Buzimu pa Kladusi)
Druže, nije u redu tako pričati bez argumenata. Alija je definitivno učestvovao u razvaljivanju Jugoslavije, a greška tih vlasti je bila što ga nisu duže zatvorili. Na njegovu sreću, spasio ga je Dobrica Ćosić, toliko valjda barem znaš. Ako ne znaš, rado ću ti naći dokumente koji to potvrđuju. Ćosić je tada utjecao da se oslobode "demokratske muslimanske snage", da bi kasnije iskoristio svu Alijinu nesposobnost da napravi to što je napravio.

Ako lažem ja, valjda ne lažu knjige, a one su dostupne i preko Bare, samo se malo treba zaroviti. Ljubav prema Aliji je i meni bila aksiom, dok se nisam malo odmaknuo od emocija i sagledao stvari realnije, prošnjuhao, prokopao, raspitao se, itd. Onda sam shvatio da je njegova dobrota samo u pogledu, a njegova sposobnost ustvari u mafiji koja ga je okružila. Oni su vrlo sposobno sjebali i ono malo države što su napravili.
zna lacky laka iz usa bolje od tebe. cak i neke bitke zna bolje opisati od tebe. to je ta 6-ta iz st.luisa
theTruePath

#148 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by theTruePath »

Albert Heijn wrote:Meni dođe da se ispišem iz države, stid me u istoj zemlji obitavati sa ovolikim nacionalistima.
hajde cao
luckylaka

#149 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by luckylaka »

nickelson wrote:
Albert Heijn wrote:

zna lacky laka iz usa bolje od tebe. cak i neke bitke zna bolje opisati od tebe. to je ta 6-ta iz st.luisa
Kada je ,,Lucky,,branio tu drzavu ti vjerovatno ni u mudima nisi bio :-)
zateznistub

#150 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu

Post by zateznistub »

Albert Heijn wrote:Meni dođe da se ispišem iz države, stid me u istoj zemlji obitavati sa ovolikim nacionalistima.
Koliko je tebi godina?
Post Reply