Fahrudin Radoncic
-
sirah
bogami nakakiste vi o čovjeku........ čovjek bogat, boli ga racku, obogatio se na sebi svojstven način, nisam čuo da je nekog ubio, da je obijao stanove, auta, klao, mutilirao...... znači čovjek je ok....
samo ima problem, porijeklom je iz sandžaka - PA ŠTA..... BOSANAC JE ?? JEL REDOVNA PLATA RADNICIMA, JEST, NIJE ČOMOR I SARABON......
fino počeo avaz u ratu, sa 10 strana, i to kao informativne novine na a2 formatu..... odjednom bum.... rat stao, avaz nagradna igra (KIA TICO ILI NEŠTO SLIČNO), avaz 100 strana, svi kupuju avaz..... (ja mislim da se sjećate ko može), avaz rasprodan..... ??????
večernje zamalo bankrotirale sa grebalicom, jel tako , jeste.... ??????????
s dužnim poštovanjem, boli me briga na koji je način ko stekao imovinu, jer imovina je imovina (ovdje se misli jel šverco ili je plaćo carinu, a ne krao, otimao itd... kao što MNOGI KOJI SE JAVLJAJU I SADA RADE),
jest da i sad provlači neke finansijske malverzacijie, ali opet, ŠTA MI TU MOŽEMO, ni U DŽEP MOJ (OVO JE DISKUTABILNO), ni iz džepa mog...........
druga tačka dnevnog reda......
KO JE PRIČAO PROTIV SARAJLIJA, KAO ONI POLTRONI, DEEN, I ONDA SIMBOLIZIRAO SVE ĆEVAPIMA.....
majmune jesi ti normalan....
TREBAO SI MALO SIMBOLIZIRAT 93-u, MISS OPKOLJENO SARAJEVO, 20 GODINA MRAKA - pa onda oporavak od svega - BILMEZU OBIČNI, VIDI SE DA TE JA MAMICA STRPALA U PRVI AUTOBUS I POSLALA NA LOBOTOMIJU U KOMŠILUK ČIM JE POČELA PIZDARIJA......
A FAHRO ZA SVE TO NIJE KRIV, ČOVJEK SE SNAŠAO
A IZ POUZDANIH IZVORA ZNAM DA NIJE PROVLAČIO KROZ TUNEL tako mi smeđe zgrade pored pekare..... (btw. još jedna generalizacija),
I NA KRAJU ŠTA SU LJUDI PORIJEKLOM IZ NOVO PAZARSKOG SANDŽAKA KRIVI, TO ŠTO ČUVAJU JEDAN DRUGOM LEĐA, A NE KAO MI BOSANCI SAMO JEDAN DRUGOG DA ZGUZIMO PA DOBIJEMO PROIZVOD DEEN (ovo je činjenica).....
žao mi je što moram reći ali postovi tipa jebo FAHRU itd... su bezzze skroz..... jednostavno nisu na mjestu.....
OSIM AKO NEKO NEMA ŠTA ZA DODATI PA DA TERETIMO ČOVJEKA KO LJUDI, A NE OVAKO MRZIMO GA A I SAMI POJMA NEMAMO ZAŠTO????
što da ga mrzim,
profan sam čovjek, avaz, oslobođenje isti kurac za ubijanje vremena.... košta marku i jedno i drugo...... nešto kultura KUPUSOVIĆ JE BEZZE, IBRO JE BEZZE.....
KOJI VAM JE KLINAC
RAJA???????? JESTE POBJESNILI, ŠTA VAM JE??????
samo ima problem, porijeklom je iz sandžaka - PA ŠTA..... BOSANAC JE ?? JEL REDOVNA PLATA RADNICIMA, JEST, NIJE ČOMOR I SARABON......
fino počeo avaz u ratu, sa 10 strana, i to kao informativne novine na a2 formatu..... odjednom bum.... rat stao, avaz nagradna igra (KIA TICO ILI NEŠTO SLIČNO), avaz 100 strana, svi kupuju avaz..... (ja mislim da se sjećate ko može), avaz rasprodan..... ??????
večernje zamalo bankrotirale sa grebalicom, jel tako , jeste.... ??????????
s dužnim poštovanjem, boli me briga na koji je način ko stekao imovinu, jer imovina je imovina (ovdje se misli jel šverco ili je plaćo carinu, a ne krao, otimao itd... kao što MNOGI KOJI SE JAVLJAJU I SADA RADE),
jest da i sad provlači neke finansijske malverzacijie, ali opet, ŠTA MI TU MOŽEMO, ni U DŽEP MOJ (OVO JE DISKUTABILNO), ni iz džepa mog...........
druga tačka dnevnog reda......
KO JE PRIČAO PROTIV SARAJLIJA, KAO ONI POLTRONI, DEEN, I ONDA SIMBOLIZIRAO SVE ĆEVAPIMA.....
majmune jesi ti normalan....
TREBAO SI MALO SIMBOLIZIRAT 93-u, MISS OPKOLJENO SARAJEVO, 20 GODINA MRAKA - pa onda oporavak od svega - BILMEZU OBIČNI, VIDI SE DA TE JA MAMICA STRPALA U PRVI AUTOBUS I POSLALA NA LOBOTOMIJU U KOMŠILUK ČIM JE POČELA PIZDARIJA......
A FAHRO ZA SVE TO NIJE KRIV, ČOVJEK SE SNAŠAO
A IZ POUZDANIH IZVORA ZNAM DA NIJE PROVLAČIO KROZ TUNEL tako mi smeđe zgrade pored pekare..... (btw. još jedna generalizacija),
I NA KRAJU ŠTA SU LJUDI PORIJEKLOM IZ NOVO PAZARSKOG SANDŽAKA KRIVI, TO ŠTO ČUVAJU JEDAN DRUGOM LEĐA, A NE KAO MI BOSANCI SAMO JEDAN DRUGOG DA ZGUZIMO PA DOBIJEMO PROIZVOD DEEN (ovo je činjenica).....
žao mi je što moram reći ali postovi tipa jebo FAHRU itd... su bezzze skroz..... jednostavno nisu na mjestu.....
OSIM AKO NEKO NEMA ŠTA ZA DODATI PA DA TERETIMO ČOVJEKA KO LJUDI, A NE OVAKO MRZIMO GA A I SAMI POJMA NEMAMO ZAŠTO????
što da ga mrzim,
profan sam čovjek, avaz, oslobođenje isti kurac za ubijanje vremena.... košta marku i jedno i drugo...... nešto kultura KUPUSOVIĆ JE BEZZE, IBRO JE BEZZE.....
KOJI VAM JE KLINAC
RAJA???????? JESTE POBJESNILI, ŠTA VAM JE??????
-
jokeren
isto se moze reci i za Al Kaponea i niz drugih kriminalaca i faca bez skrupulasirah wrote: bogami nakakiste vi o čovjeku........ čovjek bogat, boli ga racku, obogatio se na sebi svojstven način...
cim ti nisi cuo, zasigurno nije...no na stranu sada to... sta ako ima svoje ljude koje placa da obavljaju prljave poslove za njega... znaci li to i dalje da je covjek je OK? i ako svojim novcem podrzava one koji raskucise i ono malo sto je ostalo u BiH? je li i dalje OK?sirah wrote: ...nisam čuo da je nekog ubio, da je obijao stanove, auta, klao, mutilirao...... znači čovjek je ok....
Ne da mi se vise... o moralu tog covjek zna se manje-vise sve... a i znamo se harise sa LOL-a gdje sam banovan forever, kao i sa djesi.ba intelektualnog foruma
-
kub lajkan
sirah wrote:bogami nakakiste vi o čovjeku........ čovjek bogat, boli ga racku, obogatio se na sebi svojstven način, nisam čuo da je nekog ubio, da je obijao stanove, auta, klao, mutilirao...... znači čovjek je ok....
Prije 2-3 mjeseca sjedio sam s jednim tipom koji je u oblasti novinskog izdavastva respektabilna faca. Nije truba, nije zadojen, ne prica s mrznjom... ono, klasicni biznismen... I pitam ga za "fenomen Avaz", kako je covjek zaradio toliku lovu i otkud da je za relativno kratko vrijeme postao strasno mocan. Uze covjek papir i olovku i objasnjava sve kroz racunicu. Kazem jos jednom, covjek prica bez imalo mrznje, za njega je sve to biznis i zna da nema nista od suplje price...
Elem, tip izvodi zakljucak da apsolutno nikakvih sansi nema da je ta lova zaradjena od prodaje novina. Pazi, covjek se razumije u sve moguce troskove vezane uz izdavastvo: papir, stampanje, poslovni prostor, struja, plate radnicima, amortizacija, ma sve, sve, sve...
Pa dobro, pitam ja dalje, onda je od tog milionskog poreza kojeg je zatajio!? Opet tip papir i olovku, i zakljucak: apsolutno nikakvih sansi nema da je tolika lova zaradjena ni od prodaje novina ni od utajenog poreza.
Pa dobro u cemu je fol?!... opet cu ja.
Eh, sad covjek iznosi neke podatke i teorije koje bih ja, bez obzira sta mislio o Avazu (a ne mislim nimalo lijepo), ipak uzeo s malom dozom rezerve... Kaze, otkud Amerikanci bas od njega da zakupe rezidenciju i to nekoliko godina unaprijed? Kad su to Amerikanci kritikovali Avaz? Njima treba covjek koji je mocan, i preko kojeg ce moci kontrolisati jedan pogolem dio drzave. Pricao mi je jos neke pikanterije, a zakljucak se svodi na to da su tu skoro sigurno upetljani CIA, spijunaza, visi drzavni interesi Amerike i tako te stvari.
Kazem, tesko mogu prihvatiti da je to bas tako, ali covjek mi je crno na bijelo prikazao da nikakvih sansi nema da je ta lova zaradjena ni od prodaje novina ni od utajenog poreza, i u taj dio potpuno vjerujem!
-
Stitch__
jest jest, a fahro je vanzemaljac i poslan je da pripremi invaziju malih zelenih bica na malu zelenu zemljukub lajkan wrote: Prije 2-3 mjeseca sjedio sam s jednim tipom koji je u oblasti novinskog izdavastva respektabilna faca. Nije truba, nije zadojen, ne prica s mrznjom... ono, klasicni biznismen... I pitam ga za "fenomen Avaz", kako je covjek zaradio toliku lovu i otkud da je za relativno kratko vrijeme postao strasno mocan. Uze covjek papir i olovku i objasnjava sve kroz racunicu. Kazem jos jednom, covjek prica bez imalo mrznje, za njega je sve to biznis i zna da nema nista od suplje price...
Elem, tip izvodi zakljucak da apsolutno nikakvih sansi nema da je ta lova zaradjena od prodaje novina. Pazi, covjek se razumije u sve moguce troskove vezane uz izdavastvo: papir, stampanje, poslovni prostor, struja, plate radnicima, amortizacija, ma sve, sve, sve...
Pa dobro, pitam ja dalje, onda je od tog milionskog poreza kojeg je zatajio!? Opet tip papir i olovku, i zakljucak: apsolutno nikakvih sansi nema da je tolika lova zaradjena ni od prodaje novina ni od utajenog poreza.
Pa dobro u cemu je fol?!... opet cu ja.
Eh, sad covjek iznosi neke podatke i teorije koje bih ja, bez obzira sta mislio o Avazu (a ne mislim nimalo lijepo), ipak uzeo s malom dozom rezerve... Kaze, otkud Amerikanci bas od njega da zakupe rezidenciju i to nekoliko godina unaprijed? Kad su to Amerikanci kritikovali Avaz? Njima treba covjek koji je mocan, i preko kojeg ce moci kontrolisati jedan pogolem dio drzave. Pricao mi je jos neke pikanterije, a zakljucak se svodi na to da su tu skoro sigurno upetljani CIA, spijunaza, visi drzavni interesi Amerike i tako te stvari.
Kazem, tesko mogu prihvatiti da je to bas tako, ali covjek mi je crno na bijelo prikazao da nikakvih sansi nema da je ta lova zaradjena ni od prodaje novina ni od utajenog poreza, i u taj dio potpuno vjerujem!
sva ova prica potice od ljubomore, covjek je uspjesan, a o finansijama... zaboravio si marketing
zavist je zlo, a zao mi je sto cu vas izvjestiti al porijeklo ne odredjuje covjeka. nisam sandzo, i uopste ne podrzavam stavove ovog sandzackog kretena na temi.
svaki od vas bi pricu promijenio za 180 stepeni da dobije stalni radni odnos u avazu
e shipak
-
BigusDickus
Ovdje je inace neprihvatljivo da neko bude uspjesan. Odmah biva proglasen za supka, kriminalca, stranog agenta... Nacija zavidnih ljudi... Nije vazno kako je meni, samo neka drugima nije bolje... Gadi mi se ova sredina, sve vise i vise, a imam sve manje razloga za ostajanje ovdje. 
-
RPM
svakako!!! ... nego posto na forumu ima onih iz svijeta novinarstva, bilo bi fino kada bi neko stavio konkretan broj i pomnozio sa 1 KM dnevno i to uporedio sa tirazom ostalih novina, komparativna analiza bi bila poprilicno zgodna...Stitch__ wrote: zavist je zlo, ...
-
pyrocool
Necu osporavati ni rad novina ni F. Radoncica.....ali samo da vas pitam
Hebemu, New York Times postoji mnooogo godina, na neuporedivo brojnijem trzistu, s neuporedivo vecim ugledom (ma kakav on bio!)u svijetu i ne znam da li je za bas tako kratko vrijeme sagradio objekat proporcionalno svojoj "moci", da tako kazem......kako ga vec zovu...biser....monumentalna gradjevina....ljepotica.....korak u 21. vijek(mada je vec poceo) i sl.
Mislim da je svojevremeno rekord tiraza bio negdje oko 90.000...
No narod voli clanke tipa, ne mogu citirati ali ovako nekako je islo:
NAPAO ZENU!
A u clanku, eto neki D.B. se posvadjao s zenom pa je osamario a ona njega necim tresnula(tavom preko ledja, sta li)...i to je to. Nije bilo rijeci o zlostavljanju zena ili muskaraca nego cisto vijest..onako.
To dize tiraz, shodno nasem mentalitetu da vazda vise virimo u tudji tanjir ali mi je opet nejasno da se od novina tako brzo "imperija" pravi...
Mnogi se ne najedose ni `ljeba od pisanja...ili stampanja
Licno, i ne citam ga bas cesto.....sama koncepcija mi se ne djasvi!
A ko voli...ne mogu mu reci da ne cita....stvar izbora i niceg vise.
Hebemu, New York Times postoji mnooogo godina, na neuporedivo brojnijem trzistu, s neuporedivo vecim ugledom (ma kakav on bio!)u svijetu i ne znam da li je za bas tako kratko vrijeme sagradio objekat proporcionalno svojoj "moci", da tako kazem......kako ga vec zovu...biser....monumentalna gradjevina....ljepotica.....korak u 21. vijek(mada je vec poceo) i sl.
Mislim da je svojevremeno rekord tiraza bio negdje oko 90.000...
No narod voli clanke tipa, ne mogu citirati ali ovako nekako je islo:
NAPAO ZENU!
A u clanku, eto neki D.B. se posvadjao s zenom pa je osamario a ona njega necim tresnula(tavom preko ledja, sta li)...i to je to. Nije bilo rijeci o zlostavljanju zena ili muskaraca nego cisto vijest..onako.
To dize tiraz, shodno nasem mentalitetu da vazda vise virimo u tudji tanjir ali mi je opet nejasno da se od novina tako brzo "imperija" pravi...
Mnogi se ne najedose ni `ljeba od pisanja...ili stampanja
Licno, i ne citam ga bas cesto.....sama koncepcija mi se ne djasvi!
A ko voli...ne mogu mu reci da ne cita....stvar izbora i niceg vise.
-
kub lajkan
Sve sto ti navodis da sam zaboravio je uracunato. "Prodaja novina" u ovom slucaju podrazumijeva i prodaju reklamnog prostora u njima. Dupli tiraz petkom, zbog sedmicnog programa, je takodjer uracunat. Sva njihova izdanja takodjer. BTW, nemoj misliti da sva Avazova izdanja posluju pozitivno. Dosta ih je pokrenuto da im stamparija ima sta raditi, a vrijeme ce pokazati koja izdanja su isplativa. Neka od njih nisu ni na nuli, i ona ce vremenom biti ugasena. Ali to je zanemarljivo, kad su ovako velike cifre u pitanju...Stitch__ wrote: sva ova prica potice od ljubomore, covjek je uspjesan, a o finansijama... zaboravio si marketingi gomilu izdanja
popunjenih reklamama
naravno, tu je i ogroman tiraz
petkom dupli
![]()
-
Stitch__
naravno da ne posluju sva pozitivno
al ko ne riskira, ne profitira, jel tako? pocinju, gase se, stvaraju se nova....tako ti je u biznisu.
jel ovo neko napisao da new york times ima tiraz od 90.000 ??? Hehe, mozda je jednu nulu zaboravio
ponekad petkom i pise na naslovnoj avaza "Tiraz 100.000 primjeraka". pa eto, s obzirom da je to dupla cifra od drugih dana, racunajte ..
troskovi.. naravno, kirije nema, sace bit i prihoda kad se pocnu izdavat prostori u zgradi
komunalije su tu, stamparija papir i plate su najveci troskovi
jel ovo neko napisao da new york times ima tiraz od 90.000 ??? Hehe, mozda je jednu nulu zaboravio
ponekad petkom i pise na naslovnoj avaza "Tiraz 100.000 primjeraka". pa eto, s obzirom da je to dupla cifra od drugih dana, racunajte ..
troskovi.. naravno, kirije nema, sace bit i prihoda kad se pocnu izdavat prostori u zgradi
-
nebi
pa zar nisi procitao post u kojem kaze da od fahre redovno dobija dobru paru?maraDONa wrote:samo daprimjetim da mi na zivac idu ovi fahrini dupelisci![]()
![]()
![]()
(ako je fahro napravio zdradu niste vi)
sva sreca da je nije dobijao od karadzica u ratu,najebalo bi sarajevo.
-
pyrocool
Slabo pratis text, Stitch_ rijec je o pokusaju poredjenja N.Y.T.-a i Avaza
(mada sam malo i sebi smijesan sto sam to pokusao al hajd`) bas zbog te nule koja fali kazes...
Tiraz Avaza je max svojevremeno bio oko 90.000(jedan broj)....izdanje petak...sami se hvalili....
Btw, jel` to golubovi pismonose( hebi ga, kukuruz jeftin) razvoze novine ....vidim pod troskovi nema transporta i sve sto ga ukljucuje
(mada sam malo i sebi smijesan sto sam to pokusao al hajd`) bas zbog te nule koja fali kazes...
Tiraz Avaza je max svojevremeno bio oko 90.000(jedan broj)....izdanje petak...sami se hvalili....
Btw, jel` to golubovi pismonose( hebi ga, kukuruz jeftin) razvoze novine ....vidim pod troskovi nema transporta i sve sto ga ukljucuje
-
kub lajkan
Pa osim sto si pokazao da ti samo broj cipela viri iz Fahrine zicegu, nista novo nisam saznao. A dobro si zapjenio kad su pocele sumnje da se iznose protiv tvog sefa....Stitch__ wrote:naravno da ne posluju sva pozitivnoal ko ne riskira, ne profitira, jel tako? pocinju, gase se, stvaraju se nova....tako ti je u biznisu.
troskovi.. naravno, kirije nema, sace bit i prihoda kad se pocnu izdavat prostori u zgradikomunalije su tu, stamparija papir i plate su najveci troskovi
Ali sta ces, tako je to. Ljudi koji rade za bosove se brzo poistovijete sa sefovima. Vrlo brzo nije "on napravio" nego smo "mi napravili", ne "zaradjuje on", nego "mi zaradjujemo", ne "izdaje on poslovni prostor" nego "mi izdajemo poslovni prostor". Ali treba onda biti dosljedan toj logici pa reci i ono sustinski: ne "misli Fahro", nego "mi mislimo (kako on kaze)"...
Uostalom, kao sto si i napisao:
Pa da zakljucim: i ti si nekad bio normalan?!Stitch__ wrote: svaki od vas bi pricu promijenio za 180 stepeni da dobije stalni radni odnos u avazu