Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
- Ajatolah_
#126 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
@MirtolaDas, izvini ali je l' vjeruješ da je moguće da ovu zavjeru čuva u tajnosti nekoliko stotina hiljada, pa možda i miliona ljudi a da se niko ne izlaje?
- Alfons Kauders
#127 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Zasto postavljas tako ocita pitanja?EdoI wrote:@MirtolaDas, izvini ali je l' vjeruješ da je moguće da ovu zavjeru čuva u tajnosti nekoliko stotina hiljada, pa možda i miliona ljudi a da se niko ne izlaje?
I ne radi se o stotinama hiljada ljudi, vec o nekoliko miliona. (Naravno svi sute, strah ih Jevreja. Ili gustera)
-
MirtolaDas
#128 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Izvini ali pitaje ti nije na mjestu jer ja uopste ne mislim da je ovo zavjera.EdoI wrote:@MirtolaDas, izvini ali je l' vjeruješ da je moguće da ovu zavjeru čuva u tajnosti nekoliko stotina hiljada, pa možda i miliona ljudi a da se niko ne izlaje?
- jeza u ledja
#129 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Pogledao sam kratki video na pocetku ove teme od neke "Sejle" i izgubio 5 minuta vremena. Nema nikakvih dokaza, a jos je ludje sto prikazuje oblake na nebu i kaze evo dokaza. Ja gledam i kontam jesam li ja corav ili sta?MirtolaDas wrote:Pa navedeni su u videu. Kad god te bude interesovalo samo klikni play.jeza u ledja wrote:Vidim da par ljudi navodi neke dokaze. Molim navedite te dokaze ovdje.
NE VIDEO.
Ne zelim gubiti sat i po vremena blenuci u neku glupavu emisiju. Meni ne treba neki kvazi-naucnik ili foto-montaza vec konktretna objasnjenja od relevantnih izvora u vidu naucnih radova koja dokazuju postojanje tzv. chemtrails.
Da li treba napomenuti da se sve vrste prasenja iz aviona odvijaju na vrlo malim visinama da bi imale neki uticaj na usjeve, a ne na 10 hiljada metara...
-
MirtolaDas
#130 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Pa ti vec osudi dokumentarac koji sam postavio kao "glupavu emisiju" a nisi ga ni pogledao. 
- snaga_znanja
#131 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
'ta ti znas. Darko nam je fino objasnio na udarnoj vijesti klix.a neki dan.jeza u ledja wrote: Pogledao sam kratki video na pocetku ove teme od neke "Sejle" i izgubio 5 minuta vremena. Nema nikakvih dokaza, a jos je ludje sto prikazuje oblake na nebu i kaze evo dokaza. Ja gledam i kontam jesam li ja corav ili sta?
Ne zelim gubiti sat i po vremena blenuci u neku glupavu emisiju. Meni ne treba neki kvazi-naucnik ili foto-montaza vec konktretna objasnjenja od relevantnih izvora u vidu naucnih radova koja dokazuju postojanje tzv. chemtrails.
Da li treba napomenuti da se sve vrste prasenja iz aviona odvijaju na vrlo malim visinama da bi imale neki uticaj na usjeve, a ne na 10 hiljada metara...
-
certified_fascist
#132 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Znači ima razlika u izgledu? Imaš li slike?MirtolaDas wrote: Contrail nastaje radom jet motora. Chemtrail nastaje zaprasivanjem.
A da pogledas sam u nebo i usporedis bilo bi ti jasno.
- jeza u ledja
#133 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Zato sto su video uraci postali omiljeno sredstvo sirenja i prihvatanja dezinformacija dijelu drustva koje dobija informacije o svijetu i donosi zakljucke o tome iskljucivo uz pomoc interneta. Nazalost sloboda u sirenju informacija je dovela do toga da svaki moron moze postaviti video na youtube. Na taj nacin, neko bez imalo strucnosti u vezi teme o kojoj se prica moze iznositi senzacionalne zakljucke i sklopiti dubioznu teoriju koja nema utemeljenja u stvarnosti.
Video na internetu moze biti samo sredstvo prenosenja informacija, a ne generator naucnih radova.
Ne zelim gledati video od sat i po niti citati knjigu ili bilo sta od nekog ko nije relevantan da mi prenese neko znanje, pogotovo kad je u pitanju neka informacija u koju je svakako tesko povjerovati prosjecno obrazovanom covjeku. Dodatno, bilo kakav dokumentarac po samoj svojoj prirodi nije dobar medij za prenosenje detaljnih naucnih dokaza o nekom prirodnom fenomenu. Dovoljno sam pogledao dokumentaraca u svom zivotu i o bilo kojim drugim nekontroverznim temama da bi znao koji su limiti takvog vida dobijanja informacija.
Uglavnom, ako vec insistiras na videu kao jedinom izvoru informacija, bilo bi lijepo da malo elaboriras o cemu se prica, ko o tome prica (ime, prezime, profesija, pozicija) i sta o tome govori (ime naucnog rada, clanka, itd). Ako to ne napises, dokazujes da je video ubleha ili da ga ni sam nisi pogledao.
Video na internetu moze biti samo sredstvo prenosenja informacija, a ne generator naucnih radova.
Ne zelim gledati video od sat i po niti citati knjigu ili bilo sta od nekog ko nije relevantan da mi prenese neko znanje, pogotovo kad je u pitanju neka informacija u koju je svakako tesko povjerovati prosjecno obrazovanom covjeku. Dodatno, bilo kakav dokumentarac po samoj svojoj prirodi nije dobar medij za prenosenje detaljnih naucnih dokaza o nekom prirodnom fenomenu. Dovoljno sam pogledao dokumentaraca u svom zivotu i o bilo kojim drugim nekontroverznim temama da bi znao koji su limiti takvog vida dobijanja informacija.
Uglavnom, ako vec insistiras na videu kao jedinom izvoru informacija, bilo bi lijepo da malo elaboriras o cemu se prica, ko o tome prica (ime, prezime, profesija, pozicija) i sta o tome govori (ime naucnog rada, clanka, itd). Ako to ne napises, dokazujes da je video ubleha ili da ga ni sam nisi pogledao.
- Alfons Kauders
#134 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ima naravno.certified_fascist wrote:Znači ima razlika u izgledu? Imaš li slike?MirtolaDas wrote: Contrail nastaje radom jet motora. Chemtrail nastaje zaprasivanjem.
A da pogledas sam u nebo i usporedis bilo bi ti jasno.
U nepotpisanom videu, na youtubeu...
- jeza u ledja
#135 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Mrsko mi trazit facepalm...Suzie Q wrote:nisam čitala prethodne postove.
nedavno u emisiji Na rubu znanosti gostovao lik koji je objašnjavao. iz aviona se ispušta barij jer je potreban u ionosferi za rad haarpa. može se emisija sigurno naći na netu i vrijedi je pogledati. ako je istina da su postavili haarp u Srbiji onda im treba barij u zraku iznad BiH.
nedavno sam letila avionom i vidjela sam Chemtrails odozgo, em što se razlikuju od oblaka em što zaista djeluju krajnje neprirodno, čovjek se mora zamisliti kad to vidi
- jasko_ba
#136 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ja jos uvijek nisam skontao o cemu se radi!
Moze li neko ukratko, ako nije problem?

Moze li neko ukratko, ako nije problem?
-
MirtolaDas
#137 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ako te ikada bude interesovala tema onda ces naci nacina da se informises mimo interneta.jeza u ledja wrote:Zato sto su video uraci postali omiljeno sredstvo sirenja i prihvatanja dezinformacija dijelu drustva koje dobija informacije o svijetu i donosi zakljucke o tome iskljucivo uz pomoc interneta. Nazalost sloboda u sirenju informacija je dovela do toga da svaki moron moze postaviti video na youtube. Na taj nacin, neko bez imalo strucnosti u vezi teme o kojoj se prica moze iznositi senzacionalne zakljucke i sklopiti dubioznu teoriju koja nema utemeljenja u stvarnosti.
Isto vazi i za video koji sam odgledao. Ako ce ti moje pisanje sadrzaja videa biti indikacija da li je ubleha ili ne, onda ti vise nemam sta reci.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#138 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Iz pouzdanih izvora sam čuo da se Mića namjerno voza po vas dan iznad Sarajeva i prdi po nama....bijele tragove ostavlja Tetovac.....provjereno
- jeza u ledja
#139 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Znaci nisi ni ti sam odgledao video.MirtolaDas wrote:Ako te ikada bude interesovala tema onda ces naci nacina da se informises mimo interneta.
Isto vazi i za video koji sam odgledao. Ako ce ti moje pisanje sadrzaja videa biti indikacija da li je ubleha ili ne, onda ti vise nemam sta reci.
-
jabidapitam
#140 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ispast ce na kraju da je pola covjecanstva ukljucenu u neku zavjeru protiv druge polovice, naravno zidovi su krivi za sveAlfons Kauders wrote:Pa fino su objasnili ljudi - svi meteorolozi, klimatolozi, piloti, proizvodjaci aviona, radnici na aerodromima, avio kompanije, tehnicko osoblje i dostavljaci goriva su zapravo dio zavjere.jabidapitam wrote:ali bolan kako da nijedna meteoroloska stanica il neko ko moze ili radi to nije do sad zabiljezila visok nivo barija? Kao i oni su u talu. Ova teorija je teorija sa najvise rupa.Suzie Q wrote:nisam čitala prethodne postove.
nedavno u emisiji Na rubu znanosti gostovao lik koji je objašnjavao. iz aviona se ispušta barij jer je potreban u ionosferi za rad haarpa. može se emisija sigurno naći na netu i vrijedi je pogledati. ako je istina da su postavili haarp u Srbiji onda im treba barij u zraku iznad BiH.
nedavno sam letila avionom i vidjela sam Chemtrails odozgo, em što se razlikuju od oblaka em što zaista djeluju krajnje neprirodno, čovjek se mora zamisliti kad to vidi
Dakle vjerovatno nekoliko desetina miliona ljudi. I kako onda u to ne povjerovati?
- Alfons Kauders
#141 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Jos bolje, ispast ce da je vecina covjecanstva dio zavjere... Sto onda povlaci drugo pitanje... Sto se zajebaju? Vise ih je, mogu se rijesiti ostalih i cao.jabidapitam wrote:
Ispast ce na kraju da je pola covjecanstva ukljucenu u neku zavjeru protiv druge polovice, naravno zidovi su krivi za sve
- Ajatolah_
#142 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Nazovi to kako hoćeš. Uglavnom, radi se u tajnosti, je l'? Ako jeste u tajnosti onda pitanje stoji.MirtolaDas wrote:Izvini ali pitaje ti nije na mjestu jer ja uopste ne mislim da je ovo zavjera.EdoI wrote:@MirtolaDas, izvini ali je l' vjeruješ da je moguće da ovu zavjeru čuva u tajnosti nekoliko stotina hiljada, pa možda i miliona ljudi a da se niko ne izlaje?
- Alfons Kauders
#143 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ponavljam, po ko zna koji put, bujrum - pomozi nam da se informisemo "mimo interneta"...MirtolaDas wrote:Ako te ikada bude interesovala tema onda ces naci nacina da se informises mimo interneta.jeza u ledja wrote:Zato sto su video uraci postali omiljeno sredstvo sirenja i prihvatanja dezinformacija dijelu drustva koje dobija informacije o svijetu i donosi zakljucke o tome iskljucivo uz pomoc interneta. Nazalost sloboda u sirenju informacija je dovela do toga da svaki moron moze postaviti video na youtube. Na taj nacin, neko bez imalo strucnosti u vezi teme o kojoj se prica moze iznositi senzacionalne zakljucke i sklopiti dubioznu teoriju koja nema utemeljenja u stvarnosti.
Navedi autore, naucne radove, knjige, navedi BILO STA.
Tipicno za Zeitgeistovce, sest stranica i niko nije ponudio nijednu jedinu cinjenicu da potkrijepi niti jednu svoju tvrdnju. Osim nekakvih clipova na youtubeu.
-
MirtolaDas
#144 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
A kako si ti potvrdio i jednu svoju tvrdnju osim sto samo lupetas jevreji, gusteri, zavjere, zeitgeistova omladina? Ti sam kazes da za tebe chemtrails ne postoje. Zar ja treba tebi dokaze da dajem. Ima nesto sto se zove slobodna volja. Rekao si da ne postoje. Cijenim tvoje misljenje ali ti ocito ne cijenis moje. I to je okej. Slobodna volja.
Jeza u ledja je rekao da vise nema povjerenja u internet. Zar treba sada da mu na forumu bilo kakvu informaciju dadnem. Ko je zavrsio nekoliko razreda osnovne valjda zna kako da potrazi informacije mimo interneta. To smo radili dosta dugo.
Hajd sad opet procitaj ono sto zelis procitati i kreni po starom: milioni sute, zavjera, gusteri, jevreji su krivi
Jeza u ledja je rekao da vise nema povjerenja u internet. Zar treba sada da mu na forumu bilo kakvu informaciju dadnem. Ko je zavrsio nekoliko razreda osnovne valjda zna kako da potrazi informacije mimo interneta. To smo radili dosta dugo.
Hajd sad opet procitaj ono sto zelis procitati i kreni po starom: milioni sute, zavjera, gusteri, jevreji su krivi
-
jabidapitam
#145 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Pa nema slobodne volje bas u svemu, mislim ono kao ti vjerujes da je zemlja, ne znam, ravna, jes da ti mozes vjerovati u sta hoces ali zemlja nije ravna, ako ces vjerovati da je zemlja ravna i ulaziti u diskusije o tom onda moras imati argumente i dokaze jel, a ako ih nemas onda vjeruj da je zemlja ravna al ne diskutuj o tom, eh eto.MirtolaDas wrote:A kako si ti potvrdio i jednu svoju tvrdnju osim sto samo lupetas jevreji, gusteri, zavjere, zeitgeistova omladina? Ti sam kazes da za tebe chemtrails ne postoje. Zar ja treba tebi dokaze da dajem. Ima nesto sto se zove slobodna volja. Rekao si da ne postoje. Cijenim tvoje misljenje ali ti ocito ne cijenis moje. I to je okej. Slobodna volja.
- drndalo
#146 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Da ponovim i ja:
Zna li iko od ovih fizicara izracunati koliko mega-triliona m3 zraka ima oko zemlje, i kolika koncentracija nekog otrova/stimulansa se moze postici pustanjem npr. 1 milion tona necega u tu atmosferu ? A ko se razumije u nosivosti aviona, znace koliki bi posao bio dici milion tona tereta na te visine da bi ga se "pustalo"? Sa tih visina, i na tim brzinama radi se o koncentracijama velicine statisticke greske, koje su kada bi se i pustile, podlozne hemijskim reakcijama sa svim hemijskim elementima koji se nalaze u atmosferi.
By the way, ima li neki razlog zasto ovi "pametni" trovaci nas sviju djuture to rade po danu, pa da mozemo to da slikamo i da se naprdjujemo, a ne npr. po noci, kada bi to proslo mnogo neprimjetnije...? Ili su glupi, pa se nisu sjetili te sitnice ?
Dakle mogli bi promijeniti naziv u: Sta ispustaju avioni koji lete iznad Sarajeva da bi trovali sami sebe nazad u jAmeriki? Ko ne vjeruje, neka procita malo po web-u o jet-stream-ovima (jako brzim vjetrovima) na velikim visinama, zbog kojih prekookeanski letovi u jednom pravcu mogu letiti i sat i po duze/krace nego da ih nema... Zahvaljuci njima, Japanci su u 2 sv. ratu uspjeli poslati nekoliko balona kao test nove mogucnosti bombardovanja preko Tihog okeana do Amerike...Što smo primjetili?
Da materijal sa tih visina sporo stiže nazad na zemlju. I da nakon puno godina nije predvidivo gdje će pasti. Dakle bilo koji vid ciljanog djelovanja je nemoguć. Također, primjetili smo da koncentracija opada jako brzo i u prostoru i u vremenu, jer, jebiga, zraka ima puno naspram bilo čega drugoga što bi se mi nadali unijeti. Pobornici ovdje ne razumiju nešto što se zove red veličine i to im je na više načina udaljen i nepoznat pojam. Naime, ako kemikalija nije u gorivu, čini pored svega ostalog što leti na avionu mali postotak mase. A avioni sa svime što izbace u atmosferu također čine mali postotak u priči .
Nadalje... što smo primjetili u onim slučajevima kad avion mora izbaciti pola goriva da bi prisilno sletio. Primjetili smo da to gorivo ne pada ko kiša dole na zemlju. Naprotiv, nikad ni ne dođe do zemlje u statistički bitnim količinama. A izbacivanje goriva predstavlja slucaj kada je značajna masa goriva izbačena vani i to se obično čak ni ne radi na velikim visinama, nego negdje u holding-u, na 2-3.000 metara.
Zna li iko od ovih fizicara izracunati koliko mega-triliona m3 zraka ima oko zemlje, i kolika koncentracija nekog otrova/stimulansa se moze postici pustanjem npr. 1 milion tona necega u tu atmosferu ? A ko se razumije u nosivosti aviona, znace koliki bi posao bio dici milion tona tereta na te visine da bi ga se "pustalo"? Sa tih visina, i na tim brzinama radi se o koncentracijama velicine statisticke greske, koje su kada bi se i pustile, podlozne hemijskim reakcijama sa svim hemijskim elementima koji se nalaze u atmosferi.
By the way, ima li neki razlog zasto ovi "pametni" trovaci nas sviju djuture to rade po danu, pa da mozemo to da slikamo i da se naprdjujemo, a ne npr. po noci, kada bi to proslo mnogo neprimjetnije...? Ili su glupi, pa se nisu sjetili te sitnice ?
- jeza u ledja
#147 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Poenta je u tome da ti @ Mitrolas trazis dokaze koji postoje SAMO u domenu interneta ili mas-medija, filmova i slicno. Druga je stvar ako na internet postavis nesto sto ti daje link za DOKUMENT koji ima naucno pokrice.
Zasto ocekujes od nas da se o tome informisemo kada to smatramo gluposcu? Evo da ja tebi kazem da je trag kojeg ostavlja automobil kada ide po blatu "neprirodan" jer se vide odredjeni geometrijski oblici u blatu bi li ti guglao po internetu da trazis o tome dokaze? Ako ne bi - zasto ne bi? Koje dokaze imas da ti tragovi nisu tajni kod kojeg Ameri satelitima slikaju i tako prate tvoje kretanje?
Zasto ocekujes od nas da se o tome informisemo kada to smatramo gluposcu? Evo da ja tebi kazem da je trag kojeg ostavlja automobil kada ide po blatu "neprirodan" jer se vide odredjeni geometrijski oblici u blatu bi li ti guglao po internetu da trazis o tome dokaze? Ako ne bi - zasto ne bi? Koje dokaze imas da ti tragovi nisu tajni kod kojeg Ameri satelitima slikaju i tako prate tvoje kretanje?
-
certified_fascist
#148 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ti tvrdiš da chemtrails postoje, na tebi je teret dokazivanja. Da neko drugi tvrdi da postoje nevidljive pjevajuće banane, isto bi ti tražio da to dokaže.MirtolaDas wrote:A kako si ti potvrdio i jednu svoju tvrdnju...
Jesus.
-
detroit-mercy
#149 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ja vazda mislio da ispustaju pickin dim
kad ono nije
.
- drndalo
#150 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Puno se ti s karananom i respom druzis...