Telemach & HS vs BH Telekom vs Logosoft vs ostali
Moderator: anex
- perfekcionista1
#126 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Zna li neko koja je satelitska tv najbolja, sa najvise sportskih kanala, obavezno svi sport klub kanali da ko insan gledam utakmice a ne preko interneta ko debil.??
-
dezurni_ucenik
#127 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Sa jacanjem konkurencije, prije svega jacanjem Telemacha, pomislio sam da ce ovi iz Telekoma doci pameti. Jok, oni i dalje istu pricu furaju.hrasno38 wrote:Jedino ispravno razmisljanje kada je rijec o ekonomiji mog novcanika. Ko mi da jeftinije a pogotovo ako je bolje tu nema razmisljanja. BH Telecom je po pitanju interneta i kablovske tj IPTV bezobrazno ali ono bas bezobrazno skupa. Eto koliko su bezobrazni da su parking u Novom Sarajevu ispred poste dali Radu da ga naplacuje i kad dodjem za neku uslugu u BH Telecfom moram da platim minimalno 2 KM. Da ne govorim o prodaji mobilnih telefona koji su recimo od Mtelea bezobrazno skuplji. E sta sad ja bi trebao da budem kao patrijota i umjestio 1 KM za mobilni dam 200 KM. E nabijem na kurac ja taj patriotizam kad od tog patriotizma samo uzivaju Izmetbegovici i bagra koja ih okruzuje. HS je bio najkorektniji kablovski provider u odnosu cijena/usluga i dovoljno je bilo reci da su im samo HBO kanali bili extra a sve ostalo otvoreno. Internet im je uvijek isao ispred svih ostalih i meni licno je zao sto su ih ovi suftovi iz Telemacha kupili koji bi da mogu i BHT posebno naplatili.dezurni_ucenik wrote:Vidis mene zaboli za drzavne lezihljebovicke firme. Telefon i mobitel uredno odjavljeni, ne zelim da ista imam sa njima. Kad se sjetim tel. racuna, ne podignes slusalicu 50 maraka dodje.
I na kraju krajeva, ja gledam ko mi daje najbolje usluge. Bio to Srbin, Kinez, Amerikanac, Cecen, Mongol, Tatar, marsovac - zaboli me.
I sto se tice Sportklubova to niej nikako neka greska ili zelja HS-a da zajebe svoje kupce nego nevidjeni bezobrazluk i nepostivanje sudskih odluka od Telemacha kojeg je trebalo toliko kazniti da im se zanesvjesti u glavi jer oni su ti koji nisu dali SK nikome
Ej, sad ces i ti uskoro na Telemach preci pa cete boliti briga za njihov bezobrazluk
- Maharadza
#128 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
TM daje BHT HD u osnovnom paketu dok patriJoti isti naplaćuju, nuff said!hrasno38 wrote:Jedino ispravno razmisljanje kada je rijec o ekonomiji mog novcanika. Ko mi da jeftinije a pogotovo ako je bolje tu nema razmisljanja. BH Telecom je po pitanju interneta i kablovske tj IPTV bezobrazno ali ono bas bezobrazno skupa. Eto koliko su bezobrazni da su parking u Novom Sarajevu ispred poste dali Radu da ga naplacuje i kad dodjem za neku uslugu u BH Telecfom moram da platim minimalno 2 KM. Da ne govorim o prodaji mobilnih telefona koji su recimo od Mtelea bezobrazno skuplji. E sta sad ja bi trebao da budem kao patrijota i umjestio 1 KM za mobilni dam 200 KM. E nabijem na kurac ja taj patriotizam kad od tog patriotizma samo uzivaju Izmetbegovici i bagra koja ih okruzuje. HS je bio najkorektniji kablovski provider u odnosu cijena/usluga i dovoljno je bilo reci da su im samo HBO kanali bili extra a sve ostalo otvoreno. Internet im je uvijek isao ispred svih ostalih i meni licno je zao sto su ih ovi suftovi iz Telemacha kupili koji bi da mogu i BHT posebno naplatili.dezurni_ucenik wrote:Vidis mene zaboli za drzavne lezihljebovicke firme. Telefon i mobitel uredno odjavljeni, ne zelim da ista imam sa njima. Kad se sjetim tel. racuna, ne podignes slusalicu 50 maraka dodje.
I na kraju krajeva, ja gledam ko mi daje najbolje usluge. Bio to Srbin, Kinez, Amerikanac, Cecen, Mongol, Tatar, marsovac - zaboli me.
I sto se tice Sportklubova to niej nikako neka greska ili zelja HS-a da zajebe svoje kupce nego nevidjeni bezobrazluk i nepostivanje sudskih odluka od Telemacha kojeg je trebalo toliko kazniti da im se zanesvjesti u glavi jer oni su ti koji nisu dali SK nikome
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#129 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Ma ja nisam nikad bio na telecomu i sad od njih imam samo jos broj mobilnog a i to ce se uskoro promjeniti. Al kad procitam ono na telecomu "na fer osnovi" upuco bih se najradije.....dezurni_ucenik wrote:Sa jacanjem konkurencije, prije svega jacanjem Telemacha, pomislio sam da ce ovi iz Telekoma doci pameti. Jok, oni i dalje istu pricu furaju.hrasno38 wrote:Jedino ispravno razmisljanje kada je rijec o ekonomiji mog novcanika. Ko mi da jeftinije a pogotovo ako je bolje tu nema razmisljanja. BH Telecom je po pitanju interneta i kablovske tj IPTV bezobrazno ali ono bas bezobrazno skupa. Eto koliko su bezobrazni da su parking u Novom Sarajevu ispred poste dali Radu da ga naplacuje i kad dodjem za neku uslugu u BH Telecfom moram da platim minimalno 2 KM. Da ne govorim o prodaji mobilnih telefona koji su recimo od Mtelea bezobrazno skuplji. E sta sad ja bi trebao da budem kao patrijota i umjestio 1 KM za mobilni dam 200 KM. E nabijem na kurac ja taj patriotizam kad od tog patriotizma samo uzivaju Izmetbegovici i bagra koja ih okruzuje. HS je bio najkorektniji kablovski provider u odnosu cijena/usluga i dovoljno je bilo reci da su im samo HBO kanali bili extra a sve ostalo otvoreno. Internet im je uvijek isao ispred svih ostalih i meni licno je zao sto su ih ovi suftovi iz Telemacha kupili koji bi da mogu i BHT posebno naplatili.dezurni_ucenik wrote:Vidis mene zaboli za drzavne lezihljebovicke firme. Telefon i mobitel uredno odjavljeni, ne zelim da ista imam sa njima. Kad se sjetim tel. racuna, ne podignes slusalicu 50 maraka dodje.
Ej, sad ces i ti uskoro na Telemach preci pa cete boliti briga za njihov bezobrazluk
-
calculator
#130 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Nisam čitao, je li neko spomenuo sarajevski SoftNet, kakva je njihova usluga za internet i IP telefoniju?
- hrasno38
#131 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Vjerovatno nikakve cim ti na web stranici ne daju nikakve cijene nego ti napisu "posalji upit"calculator wrote:Nisam čitao, je li neko spomenuo sarajevski SoftNet, kakva je njihova usluga za internet i IP telefoniju?
- Hemera
#132 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Krs od Telemaha.
Kako su to nesto kupovali HS pola su mi kanala izmjenjali uveli neke debilne poput Nickoledon ili kako vec crtacih kanala niti sta pitaju ni nista
Ko kad kradu kanale i marifete sprovode oko distrubucije istih.
Kako su to nesto kupovali HS pola su mi kanala izmjenjali uveli neke debilne poput Nickoledon ili kako vec crtacih kanala niti sta pitaju ni nista
Ko kad kradu kanale i marifete sprovode oko distrubucije istih.
-
Pirija
#133 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
svaki noc od 8 do 12 telemach spadne sa 50 megabita na 0.5 megabita.....
- Better Man
#134 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Kao što i ovi drugi nikom nedaju Arene. Sve je to ista banda.hrasno38 wrote:Jedino ispravno razmisljanje kada je rijec o ekonomiji mog novcanika. Ko mi da jeftinije a pogotovo ako je bolje tu nema razmisljanja. BH Telecom je po pitanju interneta i kablovske tj IPTV bezobrazno ali ono bas bezobrazno skupa. Eto koliko su bezobrazni da su parking u Novom Sarajevu ispred poste dali Radu da ga naplacuje i kad dodjem za neku uslugu u BH Telecfom moram da platim minimalno 2 KM. Da ne govorim o prodaji mobilnih telefona koji su recimo od Mtelea bezobrazno skuplji. E sta sad ja bi trebao da budem kao patrijota i umjestio 1 KM za mobilni dam 200 KM. E nabijem na kurac ja taj patriotizam kad od tog patriotizma samo uzivaju Izmetbegovici i bagra koja ih okruzuje. HS je bio najkorektniji kablovski provider u odnosu cijena/usluga i dovoljno je bilo reci da su im samo HBO kanali bili extra a sve ostalo otvoreno. Internet im je uvijek isao ispred svih ostalih i meni licno je zao sto su ih ovi suftovi iz Telemacha kupili koji bi da mogu i BHT posebno naplatili.dezurni_ucenik wrote:Vidis mene zaboli za drzavne lezihljebovicke firme. Telefon i mobitel uredno odjavljeni, ne zelim da ista imam sa njima. Kad se sjetim tel. racuna, ne podignes slusalicu 50 maraka dodje.
- hrasno38
#135 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Ne znam druze jel to bas tako jer Telemach je clan United Group koji su vlasnici Sportkluba a HS recimo nije vlasnik Arena.....i kako Logosoft ima i SK i AreneBetter Man wrote:Kao što i ovi drugi nikom nedaju Arene. Sve je to ista banda.hrasno38 wrote:Jedino ispravno razmisljanje kada je rijec o ekonomiji mog novcanika. Ko mi da jeftinije a pogotovo ako je bolje tu nema razmisljanja. BH Telecom je po pitanju interneta i kablovske tj IPTV bezobrazno ali ono bas bezobrazno skupa. Eto koliko su bezobrazni da su parking u Novom Sarajevu ispred poste dali Radu da ga naplacuje i kad dodjem za neku uslugu u BH Telecfom moram da platim minimalno 2 KM. Da ne govorim o prodaji mobilnih telefona koji su recimo od Mtelea bezobrazno skuplji. E sta sad ja bi trebao da budem kao patrijota i umjestio 1 KM za mobilni dam 200 KM. E nabijem na kurac ja taj patriotizam kad od tog patriotizma samo uzivaju Izmetbegovici i bagra koja ih okruzuje. HS je bio najkorektniji kablovski provider u odnosu cijena/usluga i dovoljno je bilo reci da su im samo HBO kanali bili extra a sve ostalo otvoreno. Internet im je uvijek isao ispred svih ostalih i meni licno je zao sto su ih ovi suftovi iz Telemacha kupili koji bi da mogu i BHT posebno naplatili.dezurni_ucenik wrote:Vidis mene zaboli za drzavne lezihljebovicke firme. Telefon i mobitel uredno odjavljeni, ne zelim da ista imam sa njima. Kad se sjetim tel. racuna, ne podignes slusalicu 50 maraka dodje.
- Better Man
#136 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Ja samo znam da je tom nekom presudom naloženo Telemachu da mora drugima koji nisu njegovi korisnici omogučiti Sport Klub, a ovi drugi da onima koji su na Telemachu omoguće Arene.
- hrasno38
#137 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Ne presuda je vazila samo za Sportklubove.....Better Man wrote:Ja samo znam da je tom nekom presudom naloženo Telemachu da mora drugima koji nisu njegovi korisnici omogučiti Sport Klub, a ovi drugi da onima koji su na Telemachu omoguće Arene.
http://teve.ba/article/16980/konkurenci ... sport-klub
smrdim/kablovski-operateri-na ... ort-kluba/
- hrasno38
#138 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
....ali ce zato mnogi sa HS-a na Logosoft! a ja cu mnogima to toplo preporuciti!Iza Horizonta wrote:tu je velika lova u igri, nas to ne treba da zanima, nit će arene na telemah nit će SK na bh telekom
-
recto-verso
-
recto-verso
-
StupskaBitanga
#141 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Sad ce biti jedino problem kada BN postane nacionalni kanal
- semirsar
#142 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
http://teve.ba/article/22285/novo-upozo ... ited-media
jeboludzbunjenog, sranje kroz gusto granje, uredjenija je neka banana drzava nego ova vjestacka ropotarnica
P.S. Neto vise o ovome u postu kolege forumasa
jeboludzbunjenog, sranje kroz gusto granje, uredjenija je neka banana drzava nego ova vjestacka ropotarnica
P.S. Neto vise o ovome u postu kolege forumasa
kakaljin wrote:http://srpskacafe.com/index.php/najnovi ... klub-svima
Mnoge građane BiH je obradovala vijest da je Konkurencijsko vijeće BiH naložilo vlasniku programa Sport Klub da mora u roku od 60 dana sa zainteresovanim operatorima u BiH, odnosno sa Telekom operaterima, IPTV i kablovskim operaterima, potpisati ugovore na osnovu kojih isti mogu emitovati sportske sadržaje kanala Sport Klub.
To u praksi znači, da će konačno svi građani BiH moći pratiti programe Sport Klub putem svog operatera i isto tako omiljene fudbalske utakmice koji taj kanal prenosi. Da budemo konkretniji i precizniji, po odluci odnosno rješenju Konkurencijskog vijeća ugovori moraju sadržavati iste uslove koje su do sada u BiH imali samo Total TV d.o.o. i Telemach d.o.o..
Neki bi rekli: "Ništa posebno!". Međutim, ovakvim rješenjem Konkurencijsko vijeće je građanima BiH omogućilo ono što im je bilo tri godine uskraćivano i to NEZAKONITO. Suština prethodno napisanog leži u tome da je ovo samo jedan primjer postojanja zloupotrebe dominantnog položaja u BiH koje je trajalo pune tri godine. Trebaju li državne strukture i Konkurencijsko vijeće biti zabrinuti ovakvom činjenicom?
Da podsjetimo, Vijeće je u svom rješenju konstatovalo da vlasnik Sport Klub-a (IKO MEDIA aka UNITED MEDIA) nije postupio po prethodnom rješenju Konkurencijskog vijeća od dana 16.12.2013 i nastavio sa zloupotrebom dominantnog položaja sve do dana donošenja novog rješenja, tačnije 23.12.2015.
Očitno je da IKO MEDIA, kao i mnogi drugi smatraju Bosnu i Hercegovinu banana državom u kojoj je moguće sve.
Svaki čovjek zdravog razuma i rezona bi se zapitao: Kako je moguće nekaženjeno pune dvije godine ignorisati rešenje najvišeg državnog organa za konkurenciju u BiH?
Tragajući za odgovorom, proučili smo rješenje Konkurencijskog vijeća (koje je izrađeno na 53 stranice)i došli do mogućeg odgovora. Možda je suština u sljedećem:
Četvrta tačka rješenja spomenutog Vijeća kaže:
"Izriče se novčana kazna privrednom subjektu UNITED MEDIA DISTRIBUTION, G-RAL David Prapogescu, br. 1-5, stan 12, Bukurešt, Rumunija u iznosu od 250.000,00KM."
"Ukoliko privredni subjekt UNITED MEDIA DISTRIBUTION, G-RAL David Prapogescu, br. 1-5, stan 12, Bukurešt, Rumunija ne uplati izrečenu novčanu kaznu u ostavljenom roku, ista će se naplatiti od privrednog subjekta UNITED MEDIA s.a.rl., Luxemburg, koji je djelatnost u pogledu distribucije kanala SportKlub u BiH u roku trajanja postupka preuzeo od privrednog subjekta UNITED MEDIA DISTRIBUTION".
Četvrta strana spomenutog rješenja kaže:
"Dana 03.07.2015 Konkurencijsko vijeće je primilo podnesak protivne strane da je došlo do promjene kontrole na d privrednim subjektom »UNITED MEDIA« te kao rezultat toga »UNITED MEDIA« više nije povezana sa protivnim stranama". Da prevedemo: UNITED MEDIA je postala vlasništvo rumunske kompanije ADAF A&A CONSULT SRL, Bukurešt.
Iz navedenog je evidentno da je prekršilac UNITED MEDIA vlasnik kanala Sport Klub, prenio djelatnost na drugu firmu koja je vlasništvo grupacije Telemach, dok je prekršilac prodat novoj firmi iz Rumunije i nije više član te grupacije. U prevodu, firma UNITED MEDIA (ranije IKO MEDIA) je nakon tri godine kršenja zakona i etike poslovanja u BiH, odradila postavljeni zadatak (kršenje zakona) i postala nepotrebna za grupaciju. Pitate se: Zašto? Možda vam bude jasnije ako se osvrnemo na Krivični zakon Federacije BiH u kojem stoji:
Član 253.
Stvaranje monopolističkog položaja na tržištu
"Ko u pravnoj osobi sklopi sporazum kojim se druga pravna ili fizička osoba ograničava u slobodnom prometu robe ili usluga na određenom području ili sa određenim pravnim ili fizičkim osobama, ili sklopi sporazum kojim se na drugi način stvara monopolistički položaj određenih pravnih ili fizičkih osoba na tržištu, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina."
Gotovo identičan član zakona se nalazi i u Krivičnom zakonu Republike Srpske.
Poštujuću rješenje Konkurencijskog vijeća sasvim je jasno da je UNITED MEDIA na teritoriji BiH izvršila krivično djelo koje bi odgovorna lica spomenute firme moglo koštati kazne teške do pet godina zatvora. Za počinjeno krivično dijelo od strane pravnog lica, u ovom slučaju UNITED MEDIA, je umjesto zatvora predviđeno:
Član 148.
Kazne za krivična dijela
"(2) Za krivična djela s propisanom kaznom zatvora preko tri godine, pravna će se osoba kazniti novčanom kaznom najmanje 2.500.000 KM ili do dvadeseterostrukog iznosa štete prouzrokovane ili imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom."
Sudeći po informacijama koje smo dobili od dobro obaviještenih izvora, prije više od godinu dana protiv UNITED MEDIA Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu uložena krivična prijava za počinjene radnje koje su kažnjive po članu 253. KZ F.BiH i koja još uvijek nije riješena. Sa dokazima izloženim u rješenju Vijeća je sasvim jasno da je krivična odgovornost IKO MEDIA i njenih ovlaštenih lica veoma stvarna, pa je jasno i zašto su počinioci prenijeli poslove na novo pravno lice (firmu) - izbjegavajući kazne.
Očitno je da je UNITED MEDIA dobila trogodišnji rok za izvršenje djela i prebacivanje vrijednosti na drugu firmu, što se može smatrati porazom pravnog sistema BiH. Ako sve ovo uzmemo u obzir, onda donijeto rješenje Konkurencijskog vijeća ne treba nikome uliti previše optimizma, nego prije realnu zabrinutost za sudbinu ove države i njenih insitucija koja se tri godine nije mogla odbraniti od zloupotrebe koja se je događala pred njenim očima.
Shodno svemu napisanom i obrazloženom možemo svi konstatovati da za BiH još uvek važi: "daleko je sunce". Ali, ako ništa drugo, bar će građani ovog puta moći gledati kompletan fudbal na malim ekranima. Jedna bitka je dobijena...
-
vrapcic
#143 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Mene zanima jedna stvar - kako to da Telemach u Sarajevu zatamnjuje SVE sportske dogadjaje koje prenose regionalne stanice a u Kiseljaku ih NE ZATAMNJUJU???
Sjecam se kako je ranije na ovom forumu u temi posvecenoj iskljucitvo Telemach-u, iz Telemacha, nekon bezbrojnih pitanja, stiglo uvijeno objasnjenje kako u pojedinim kantonima ne zatamnjuju utakmice hrvatske reprezentacije jer eto kao tamo zivi dosta Hrvata... i ok, potpuno moralno i eticki pogresno ali mi smo zemlja sa svakako puno nelogicnosti... progutah to objasnjenje, kako je tako je.
Ali molim vas za objasnjenje zasto u Kiseljaku konkretno ne zatamnjujete NITI JEDNU utakmicu koju prenose regionlane stanice - rukomentno prvenstvo se uredno gleda i to svaka utakmica, vaterpolo takodjer. Na moje oci, znaci nije mi rekao prijatelj od komsijinog malog susjede sa cetvrtog sprata.. Hajde sinoc Hrvati igrali sa Norvezanima prenos uzivo - pa eto progutah bolnu pilulu nejednakosti za isti novac... ali sta je sa svim ostalim utakmicama - kako to da njih ne zatamnjujete? Kako to da ne zatamnjujete ni srbijansku TV na kojoj gledamo vaterpolo? U Sarajevu to uredno radite?
Obizrom da sam uredni pretplatnik nadam se da cete mi odgovoriti ili da ce mi neko sa foruma dati iole inteligentno objasnjenje - jer ovo sto se radi je pravi bezobrazluk.
Sjecam se kako je ranije na ovom forumu u temi posvecenoj iskljucitvo Telemach-u, iz Telemacha, nekon bezbrojnih pitanja, stiglo uvijeno objasnjenje kako u pojedinim kantonima ne zatamnjuju utakmice hrvatske reprezentacije jer eto kao tamo zivi dosta Hrvata... i ok, potpuno moralno i eticki pogresno ali mi smo zemlja sa svakako puno nelogicnosti... progutah to objasnjenje, kako je tako je.
Ali molim vas za objasnjenje zasto u Kiseljaku konkretno ne zatamnjujete NITI JEDNU utakmicu koju prenose regionlane stanice - rukomentno prvenstvo se uredno gleda i to svaka utakmica, vaterpolo takodjer. Na moje oci, znaci nije mi rekao prijatelj od komsijinog malog susjede sa cetvrtog sprata.. Hajde sinoc Hrvati igrali sa Norvezanima prenos uzivo - pa eto progutah bolnu pilulu nejednakosti za isti novac... ali sta je sa svim ostalim utakmicama - kako to da njih ne zatamnjujete? Kako to da ne zatamnjujete ni srbijansku TV na kojoj gledamo vaterpolo? U Sarajevu to uredno radite?
Obizrom da sam uredni pretplatnik nadam se da cete mi odgovoriti ili da ce mi neko sa foruma dati iole inteligentno objasnjenje - jer ovo sto se radi je pravi bezobrazluk.
- crnivrag
#144 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Ovo pitanje možeš postaviti na Telemach temi, ili direktno korisniku Telemach na PP.vrapcic wrote:Mene zanima jedna stvar - kako to da Telemach u Sarajevu zatamnjuje SVE sportske dogadjaje koje prenose regionalne stanice a u Kiseljaku ih NE ZATAMNJUJU???
Pošto oni ne zalaze na ovu temu, a inače povremeno odgovaraju na Telemach temi, i na upite poslane na PP.
- opticum
#145 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Koliko sada kanala ima slobodnih na digitalnov telemah?
- semirsar
#146 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Koliko platis toliko se i klatisopticum wrote:Koliko sada kanala ima slobodnih na digitalnov telemah?
Nejma u T-macha djabaleske digitale, a cjenovnik ti tuj pa bujrum http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0
-
recto-verso
#147 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
"Kako bi bila osigurana finansijska stabilnost javnog RTV emitiranja u BiH, odnosno sva tri javna RTV servisa, Vlada Federacije BiH predlaže da mjesečnu naknadu za RTV taksu naplaćuju korisnici dozvola za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija, odnosno kablovski operateri.
Korisnici dozvola za distribuciju bili bi Zakonom obavezani da plaćaju naknadu za RTV taksu prema broju svojih pretplatnika.
Vlada je danas odaslala ovakvu inicijativu za izmjenu Zakona o javnom RTV sistemu u Bosni i Hercegovini, u dijelu koji se odnosi na naplatu RTV takse."
Korisnici dozvola za distribuciju bili bi Zakonom obavezani da plaćaju naknadu za RTV taksu prema broju svojih pretplatnika.
Vlada je danas odaslala ovakvu inicijativu za izmjenu Zakona o javnom RTV sistemu u Bosni i Hercegovini, u dijelu koji se odnosi na naplatu RTV takse."
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
kakavdanakneiskustvu
#149 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
tesko da ce ih moci natjerati da to naplacuju
- afannedim
#150 Re: Telemach vs HS vs BH Telekom vs ostali
Jednom su već pokušali pa su kabl operateri odbili taj vid naplate