evo izjava očevidca, ovde nešto dobro smrdi.
Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
-
stokton
#126 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Samo mi nije jasno ako su to ova dvojica uradila, zar ne bi bilo normalno da su se negdje pritajili i pokušali sakriti a ne ići na univerzitet i pucat po policajcima, nigdje veze
-
seldzuk
#127 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Uhvaćen. Hvala Bogu pa živ, da se nešto može rasvijetliti.
http://www.guardian.co.uk/world/2013/ap ... -watertown
-
stokton
#128 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
nakon nekoliko dana demokratskih metoda ispitivanja mali će priznat da je kriv za sve od Madrida, preko Londona pa do Oklahoma Cityaseldzuk wrote:Uhvaćen. Hvala Bogu pa živ, da se nešto može rasvijetliti.
- Co0l
#129 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Na stranu americke metode-debila mi nije nimalo zao sta god da mu urade.stokton wrote:nakon nekoliko dana demokratskih metoda ispitivanja mali će priznat da je kriv za sve od Madrida, preko Londona pa do Oklahoma Cityaseldzuk wrote:Uhvaćen. Hvala Bogu pa živ, da se nešto može rasvijetliti.
- cyprus
#130 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Dobro je poznato da su Amerikanci krivi za sve i jedno zlo koje se desi u svemiru... Zašto uopšte diskutujemo o tome?
Last edited by cyprus on 20/04/2013 10:35, edited 1 time in total.
-
miki.ba
#131 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Ma mali je vec mrtav samo mu još nisu javili.seldzuk wrote:Uhvaćen. Hvala Bogu pa živ, da se nešto može rasvijetliti.
-
udrch
#132 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
nabio te kačavenda na svoj neobrezeni..vidim da ti nešta fali i u glavi i u guzici..rafaell wrote:Ono "pravo" sam mislio ala Kacavenda.... A cinjenica je da je mutaveliji iz Podrinja "RAT postao brat"jeza u ledja
Prvo mu napise da je kloc i ratni profiter , onda kaze imas pravo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#133 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
cyprus wrote:Dobro je poznato da su Amerikanci krivi za sve i jedno zlo koje se desi u svemiru... Zašto uopšte diskutujemo o tome?
znaš kako to ide kad je cilj diskusije dokazati po svaku cijenu, čak i razuma, samo da nije "naš" kriv
- hevi metalac
#134 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
a ko ce drugi to dokazivati nego podrinjski hodza.JoseMujica wrote:cyprus wrote:Dobro je poznato da su Amerikanci krivi za sve i jedno zlo koje se desi u svemiru... Zašto uopšte diskutujemo o tome?![]()
znaš kako to ide kad je cilj diskusije dokazati po svaku cijenu, čak i razuma, samo da nije "naš" kriv![]()
- Danguba
#135 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Kaja se fama stvorila kao da se i gore stvari svako malo ne desavaju u Americi.
Malom zelim sve najgore jer je to i zasluzio ali ovoliku prasinu dizati kao da je ponovo septembar.
@Mujice, nema nas i vas, ubice su ubice ali i ti dobro znas da se ovo politizuje i dize na najvise nivoe iz x,y razloga kojega cemo mi smrtici na zalost naknadno saznati.
Malom zelim sve najgore jer je to i zasluzio ali ovoliku prasinu dizati kao da je ponovo septembar.
@Mujice, nema nas i vas, ubice su ubice ali i ti dobro znas da se ovo politizuje i dize na najvise nivoe iz x,y razloga kojega cemo mi smrtici na zalost naknadno saznati.
- ravno
#136 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
hevi metalac wrote:a ko ce drugi to dokazivati nego podrinjski hodza.JoseMujica wrote:cyprus wrote:Dobro je poznato da su Amerikanci krivi za sve i jedno zlo koje se desi u svemiru... Zašto uopšte diskutujemo o tome?![]()
znaš kako to ide kad je cilj diskusije dokazati po svaku cijenu, čak i razuma, samo da nije "naš" kriv![]()
Kao i medju svim drugim ljudima, ima i medju hodzama svakakvih ljudi......al' kud bas poveza dogadjaje u Bostonu sa podrinjskim hodzama, zaboga...........................................Gluha Bukovica????
-
This_is
#137 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Frka se digla jer Obama hoce da prodje kontrola oruzja, to je spomenuo na prvom razgovoru poslije tragedije u Bostonu. Obama je izjavio da se90% Amera izjasnilo ali republikanci su uspjeli sa 10% da blokiraju. Isto tako. Tražiće se provjera back ground amera. Da bi se nasilje i terorizam smanjili .
- hevi metalac
#138 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Trebao sam mozda velikim slovom - Podrinjski Hodza, misli se na konkretnog hodzu, to je ovaj @udrch koji skace u odbranu na svako negativno pominnjanje, ili bilo sta sto ima daleke veze sa, muslimanima i Turskom, SDA.... Sta, ti nisi primjetio?ravno wrote: Kao i medju svim drugim ljudima, ima i medju hodzama svakakvih ljudi......al' kud bas poveza dogadjaje u Bostonu sa podrinjskim hodzama, zaboga...........................................Gluha Bukovica????
-
udrch
#139 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
da nisi glup koliko jesi, i ograničen znao bi da je moj post interna zajebancija sa proassadovcima..imaš tamo moj post ispod kojeg su Klavikula i Insomnia stavili smajlije..hevi metalac wrote:Trebao sam mozda velikim slovom - Podrinjski Hodza, misli se na konkretnog hodzu, to je ovaj @udrch koji skace u odbranu na svako negativno pominnjanje, ili bilo sta sto ima daleke veze sa, muslimanima i Turskom, SDA.... Sta, ti nisi primjetio?ravno wrote: Kao i medju svim drugim ljudima, ima i medju hodzama svakakvih ljudi......al' kud bas poveza dogadjaje u Bostonu sa podrinjskim hodzama, zaboga...........................................Gluha Bukovica????
ovaj me događaj u Bostonu uopće ne zanima..nemam nikakvo miščjenje o uzrocima i posljedicama..čekam rezultate..
ili reci čiji si klon ili ne trolaj u mojoj blizini..zanimaš me ko lanjski snijeg..
- hevi metalac
#140 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Sto ba koristis taj govor mrznje, sto ce ti to? haj d razumijem da ne znas sta ces od sebe sada ali stvarno si.... Klon nisam, ocigledno ti se prvidjaju klonovi cim te raja stalno prozivaju za svasta nesta (nisam cuo da si nesto demantovaO)udrch wrote: da nisi glup koliko jesi, i ograničen znao bi da je moj post interna zajebancija sa proassadovcima..imaš tamo moj post ispod kojeg su Klavikula i Insomnia stavili smajlije..
ovaj me događaj u Bostonu uopće ne zanima..nemam nikakvo miščjenje o uzrocima i posljedicama..čekam rezultate..
ili reci čiji si klon ili ne trolaj u mojoj blizini..zanimaš me ko lanjski snijeg..
Sta ti ti imas petljat u rat u Siriji ikako? Ako kazes da se ne petljas u ovo u Bostonu i nemas misljenje sta imas sa Sirijom? Gledaj kako cete rijesit ovo sto ste u Bosni zakuhali, a i to niste u stanju.
-
udrch
#141 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
da se ne bi ovo govno što se hiljaditi put registrovao naslaživalo, iako ne zaslužuješ odgovoriću ti, s obzirom da kažeš da nisi klon..hevi metalac wrote:Sto ba koristis taj govor mrznje, sto ce ti to? haj d razumijem da ne znas sta ces od sebe sada ali stvarno si.... Klon nisam, ocigledno ti se prvidjaju klonovi cim te raja stalno prozivaju za svasta nesta (nisam cuo da si nesto demantovaO)udrch wrote: da nisi glup koliko jesi, i ograničen znao bi da je moj post interna zajebancija sa proassadovcima..imaš tamo moj post ispod kojeg su Klavikula i Insomnia stavili smajlije..
Sta ti ti imas petljat u rat u Siriji ikako? Ako kazes da se ne petljas u ovo u Bostonu i nemas misljenje sta imas sa Sirijom? Gledaj kako cete rijesit ovo sto ste u Bosni zakuhali, a i to niste u stanju.
što se tiče Sirije, još prije rata sam ovdje molio Boga da se tamo ne zakuha..prilično poznajem situaciju i znao sam koliko krvi će biti proliveno..meni je krivac trenutna vlast, jer je u osnovi diktatorski režim naslijeđen od oca..ne bih da ulazim o tome u raspravu, jer činjenica da je zbog ovog danas promijenjen Ustav da bi mogao zajahati umjesto oca meni je dovoljno..sudbina naroda u Siriji koji je propatio i koji će propatiti u budućnosti mi je dovoljno da Assada smatram glavnim krivcem..one koji ga podržavaju nikako ne shvaćam..
što se tiče Bostona, izbjegavam teme o nečemu o čemu nisam siguran..obadvije ovdje sam izbjegavao, jer poginulo je dijete od 8 godina, a ja imam svoje približne uzrasti..dok njegovi roditelji oplakuju njegov mladi djetinji život veliki broj vas ovdje priča o nekakvim teorijama zavjere, CIA, vehabije, KSA i USA i sl..
moj post je bio samo čisti sarkazam, da onim koji unaprijed nekog optužuju otvori malo oči i da iz poštovanja sačekaju..
oni koji znaju šta pišem tako su to i shvatili, a direkto je njima bilo upućeno..ali ti si se nakačio na nešto što mene uopće ne pogađa, osim što me pogađa tvoja loša namjera prema Podrinjcima..
nisam ovdje da bih nekoga vrijeđao i nikad to ne radim, ali si se uhvatio u isto kolo u isto vrijeme..na ovom forumu sam samo jendom bio banovan, ali zbog oftopičarenja, zezancije, kad su pravila bila deset puta strožija, nikad zbog uvrede nekog forumaša..
ako nisi ko zna koji kamenjarski ili šumski klon kojem sam omiljena meta, izvinjavam se što sam i tebe ubacio i ovu družinu koja se od sinoć bavi mojim pisanjem..
-
udrch
#142 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
majmune, ako ti zatreba broj telefona nekog od Naserovih heroja slobodno mi se javi..Postao/la ksjtgw486
lol nasera orića kriminalce ću mu na kosti navuć neće znat šta mu se desilo rahmet mu duši![]()
![]()
![]()
sad znam da si kamenko, jer ovi iz Šumske ne vole spomenuti njegovo ime nikako..
- fatamorgana
#143 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Na žalost, izgleda da molitve bar za sada nisu uslišene,udrch wrote:
....što se tiče Sirije, još prije rata sam ovdje molio Boga da se tamo ne zakuha....
-
udrch
#144 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
bilo je očigledno da će doći do krvoprolića, iako nikad neću shvatiti stvarni razlog zbog kojeg je Bašar odlučio da ne napravi bar djelimične reforme..fatamorgana wrote:Na žalost, izgleda da molitve bar za sada nisu uslišene,udrch wrote:
....što se tiče Sirije, još prije rata sam ovdje molio Boga da se tamo ne zakuha....,
vjerujem da bi i u demokratskim uslovima uspio dobiti bar još dva mandata na priču o globalizaciji, vehabizmu, pretenzijama Zapada i sličnim spinovima..posebno što prije pobune nisi mogao naći ime bar jednog Sirijca koji je kod naroda išta značio..
zar to nije bilo dovoljno?
- fatamorgana
#145 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Ma znalo se da je Sirija tvrd orah k'o i bivša Juga, nek im se bog smiluje k'o i nama ....
-
udrch
#146 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
nisu oni nama ni blizu..mi smo se bar zaustavili kad su nam rekli fertik, oni to ne znaju..pogledaj Irak..fatamorgana wrote:Ma znalo se da je Sirija tvrd orah k'o i bivša Juga, nek im se bog smiluje k'o i nama ....
sad alawiti uglavnom podržavaju Assada, a ovi će kasnije da im se svete bar 20 godina..
-
theTruePath
#147 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Alewiti su narod koji cini 7% i koji kontrolise sve,neka valaudrch wrote:nisu oni nama ni blizu..mi smo se bar zaustavili kad su nam rekli fertik, oni to ne znaju..pogledaj Irak..fatamorgana wrote:Ma znalo se da je Sirija tvrd orah k'o i bivša Juga, nek im se bog smiluje k'o i nama ....
sad alawiti uglavnom podržavaju Assada, a ovi će kasnije da im se svete bar 20 godina..
-
udrch
#148 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
tema je Boston, pa se treba vratiti temi..
izgleda da ovdje nekima ne odgovara što je ovaj luđak uhvaćen..kad propjeva i rekne razloge zbog kojeg je ubio osmogodišnje dijete, neće moći u nedogled da se piše o velikim svjetskim teorijama zavjere..Uhvaćen bombaš iz Bostona, krio se pod ceradom u čamcu
Ovime je okončan lov u glavnom gradu Massachusettsa, javio je CNN.
Šef policije Ed Davis izjavio je na pres-konferenciji da je uhapšen Dzhokhar Tsarnaev, koji je pobjegao tokom oružanog sukoba s policijom, kada je ubijen njegov brat Tamerlan (26), prvi osumnjičeni za bombaški napad.
Davis je također rekao da je mlađi Tsarnaev "u ozbiljnom stanju primljen u obližnju bolnicu".
Bostonska policija je postavila poruku o hapšenju i na Twitteru: "Uhvaćen!!! Lov je gotov. Potraga je okončana. Teror je završen. Pravda je pobijedila. Osumnjičeni je u pritvoru".
Dzhokhar Tsarnaev uhapšen je manje od nedjelju dana nakon što su dvije bombe eksplodirale blizu tokom Bostonskom maratona. Napad, u kome je među troje poginulih bio i osmogodišnji dječak, šokirao je svjetsku javnost.
Mlađi Tsarnaev se krio u čamcu u jednom dvorištu u Watertownu, predgrađu Bostona, gdje je i opkoljen i uhvaćen. Novinari CNN-a, koji su bili blizu te lokacije, navode da su čuli više od 20 pucnjeva, ali im nije poznato da li je pucala policija ili osumnjičeni. Također su se čule i manje eksplozije, naveo je CNN.
"Policiju je pozvao stanar koji je primijetio krv u dvorištu u kome se krio", rekao je šef bostonske policije. "Čovjek je podigao ceradu i ugledao čovjeka prekrivenog krvlju", naveo je Davis.
Taj stanar je potom pozvao policiju i došlo je do sukoba.
"Bilo je razmjene vatre, ne znam da li je osumnjičeni tada pogođen", rekao je Davis.
Policija je potom pozvala mladića na predaju, što je Dzhokhar prvo odbio.
Bostonska policija je navela da je iskoristila robota da skine ceradu sa čitavog čamca, te da su osumnjičenog posmatrali termalnom kamerom iz helikoptera.
"Izgubio je mnogo krvi, vjerovatno je bio pogođen prethodne noći", rekao je David Prokopio iz masačusetske državne policije.
Mlađi Tsarnaev je uhvaćen nakon što je policija prišla bliže čamcu.
Masovna potjera je počela kasno navečer u četvrtak, nekoliko sati nakon što je Federalni istražni biro objavio fotografije dvojice osumnjičenih. Policija je navela da je zaplijenjena "značajna količina improvizovanih eksplozivnih naprava" s mjesta pucnjave.
Ovome je prethodila burna noć tokom koje su braća, kako navode vlasti, ubila jednog policajca, ukrala automobil i potom bacala eksploziv na progonioce. Nakon što su ubili policajca, braća su se odvezla i uz prijetnju oružjem kidnapovali jednog vozača u dijelu Bostona, Cambridgeu. Vozaču su rekli da su oni bombaši s maratona.
Dok su bili na benzinskoj pumpi vozač je uspio da pobjegne i pozove policiju, koja je pratila vozilo uz pomoć GPS-a. Tako su stigli do Watertowna, goneći osumnjičene koji su na njih bacali eksplozivne naprave. Na kraju je Tamerlan izašao iz automobila, policija je pucala i ubila ga, dok ga je Dzhokhar "pregazio i pobjegao", naveo je izvor CNN-a.
Tamerlan je na sebi imao eksploziv kada je umro, rekao je za CNN izvor blizak istrazi. Tokom pucnjave povrijeđeno je 16 policajaca.
-
theTruePath
#149 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
ako umre,a prvi ubijen onda tek postaje sumnjivo
- MyTao
#150 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?
Sta ti je sumnjivo?theTruePath wrote:ako umre,a prvi ubijen onda tek postaje sumnjivo
Ja bi najvise volio da ni prvi nije ubijen... pa da ga muce do kraja zivota.
Bolesnici glupi.