denis graz

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#126 Re: denis graz

Post by JoseMujica »

ako sam te dobro razumio Muhamed je promjenom imena u Dennis prestao biti Bošnjakom, Bosancem ili sta je već bio? :bih:

dok je kod Igora u Hamza covjek promijenio vjeru i ime a ostao Srbin ili sta je već bio?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#127 Re: denis graz

Post by japin_mutapi »

JoseMujica wrote:Omarska iKeraterm nisu demagosko preseravanje a tamo su trpani ljudi jer su imali pogrešno ime u pogrešnim gradovima
znamo ko trpa ljude u logore zbog imena a ovdje u najgorem slučaju češ biti predmet šprdnje
i to u slučaju sa promijeniš ime a ne zbog samog imena koji su ti roditelji dali po rođenju
Doktor29

#128 Re: denis graz

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:ako sam te dobro razumio Muhamed je promjenom imena u Dennis prestao biti Bošnjakom, Bosancem ili sta je već bio? :bih:

Ja jednostavno ne vidim nikakav karakter u covjeku koji nije u stanju izaci na kraj sa vlastitim imenom, ne mogu ja takvog shvatiti ozbiljno nikada a na celu je stranke koja prestavlja izmedju ostalog i ono cega se odrekao..
I nisi u pravu, on najbolje zna sta je bio i sta je postao.

Ako nemas nista protiv promjena daj da to zeni promjenimo par organa, neka se ona i dalje izjasnjava kao zena :D :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#129 Re: denis graz

Post by japin_mutapi »

Doktor29 wrote: ... on najbolje zna sta je bio i sta je postao.
bio racku postao rinaka
Ricken

#130 Re: denis graz

Post by Ricken »

Ova tema baš lijepo pokazuje zašto nacionalističke stranke jako dobro kotiraju, i zašto nikad neizaberemo promjene. Da budemo pošteni ni lijevičari nisu ništa drugo nego konzervativci koji se farbaju u crveno.

U svakom slučaju podrška svima onima koji sami donose odluke o životu koji žive, neosvrčući se šta mahala ima da kaže.

Očigledno da se i Denis rukovodio onom starom "ko igra za raju i zanemaruje taktiku...."
smijesni_ste

#131 Re: denis graz

Post by smijesni_ste »

A zašto je Nijemac bosanskih korijena promijenio ime u Felix Sturm?
klavirdžija

#132 Re: denis graz

Post by klavirdžija »

Naravno, jerbo bolje je igrati za austrijsku raju i njima se uvlačiti u pakaš nego ovu domaću, iako ćeš od nje onda imati obraza prositi glasove za fotelju. Uostalom, Austrijanci nisu nacionalisti kao mi, što Pennis činom promjene imena i pokaza.

Količina debilizama na ovoj temi je fakat za ibrećenje.
JoseMujica

#133 Re: denis graz

Post by JoseMujica »

japin_mutapi wrote:
JoseMujica wrote:Omarska iKeraterm nisu demagosko preseravanje a tamo su trpani ljudi jer su imali pogrešno ime u pogrešnim gradovima
znamo ko trpa ljude u logore zbog imena a ovdje u najgorem slučaju češ biti predmet šprdnje
i to u slučaju sa promijeniš ime a ne zbog samog imena koji su ti roditelji dali po rođenju

u svakom slučaju stvaras atmosferu netrpeljivosti prema bilo kakvoj razlici, pa i ovoj kvaziumjetnickoj kod Dennisa, a to sigurno nije pravi put za normalan Život i normalnu državu.

ni u jednom logoraskom društvu nije počelo s logorima, već sa simboličkom eskomunikacijom, obiljezavanjem razlicitih, grafiti, parole, prozivanja, malo senlučenja oko kuće itd. Prvo razlicite moras obiljeziti, depersonalizirati i uvjeriti ostale da to nisu ljudi vec opasnost i onda je sve spremno za transporz jer su logori uvijek bili zadnja instanca, kad ove sofisticirane metode fašizma nisu polucivale rezultate
Doktor29

#134 Re: denis graz

Post by Doktor29 »

smijesni_ste wrote:A zašto je Nijemac bosanskih korijena promijenio ime u Felix Sturm?
Ni jedan stranac ne moze nastupati za Tursku reprezentaciju prije nego promjeni ime ali opet kakve to veze ima sa Dennisom???
JoseMujica

#135 Re: denis graz

Post by JoseMujica »

smijesni_ste wrote:A zašto je Nijemac bosanskih korijena promijenio ime u Felix Sturm?

:thumbup: ovog se nisam sjetio...a bas je zanimljivo i volio BiH ćuti zašto je Dennis megapakas a Felix heroj?
klavirdžija

#136 Re: denis graz

Post by klavirdžija »

Ko reče da je heroj, ja to ne vidjeh?

Sem toga taj Sturm je sportista, rođen tamo, a ne živi ni od glasova ni na budžetu raje koje se stidi.
Doktor29

#137 Re: denis graz

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:
japin_mutapi wrote:

u svakom slučaju stvaras atmosferu netrpeljivosti prema bilo kakvoj razlici, pa i ovoj kvaziumjetnickoj kod Dennisa, a to sigurno nije pravi put za normalan Život i normalnu državu.

ni u jednom logoraskom društvu nije počelo s logorima, već sa simboličkom eskomunikacijom, obiljezavanjem razlicitih, grafiti, parole, prozivanja, malo senlučenja oko kuće itd. Prvo razlicite moras obiljeziti, depersonalizirati i uvjeriti ostale da to nisu ljudi vec opasnost i onda je sve spremno za transporz jer su logori uvijek bili zadnja instanca, kad ove sofisticirane metode fašizma nisu polucivale rezultate
Mujice, zbog ovog boldanog (izmedju ostalog) je on i promjenio ime
JoseMujica

#138 Re: denis graz

Post by JoseMujica »

otkud to da se Dennis stidi raje? Čitao sam par njegovih intervjua i nisam stekao takav utisak

ps

sigurno doture? zar nije promjeni nakon povratka iz bivše nam domovine?
Ricken

#139 Re: denis graz

Post by Ricken »

klavirdžija wrote:Ko reče da je heroj, ja to ne vidjeh?

Sem toga taj Sturm je sportista, rođen tamo, a ne živi ni od glasova ni na budžetu raje koje se stidi.
Zar je Denis na budžetu?

Znači oni koji su na budžetu nisu ljudi i treba im ukinuti sva ljudska prava, naravno sem džume petkom.
klavirdžija

#140 Re: denis graz

Post by klavirdžija »

Jok eto ime je promjenio u Austriji s nožem pod grlom.

Ne stidi se on samo te raje kojoj sada kaki za donatorske euriće, nego samog sebe. Vjerovatno s razlogom, zašto ga onda uzimati zaozbiljno?
klavirdžija

#141 Re: denis graz

Post by klavirdžija »

Ricken wrote:

Zar je Denis na budžetu?

Znači oni koji su na budžetu nisu ljudi i treba im ukinuti sva ljudska prava, naravno sem džume petkom.
Kao samozvani političar, rado bi na budžet, u neku fotelju. U tome je poenta.
Ricken

#142 Re: denis graz

Post by Ricken »

klavirdžija wrote:
Ricken wrote:

Zar je Denis na budžetu?

Kao samozvani političar, rado bi na budžet, u neku fotelju. U tome je poenta.
To je njegovo pravo, a tvoje da mu onemogučiš na izborima. Svaka priča dalje je mahalanje i izljev primitivizma.
Doktor29

#143 Re: denis graz

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:

:thumbup: ovog se nisam sjetio...a bas je zanimljivo i volio BiH ćuti zašto je Dennis megapakas a Felix heroj?
Vrlo jednostavno, da bi se mogao boriti pod Njemackom zastavom (nije uslov) i da bi ti mogao danas znati za njega i vrijedjati ga izjednacavanjem sa bezkorisnom nakupinom proteina Mujice.
Sem toga on nije promjenio ime, samo se bori pod tim imenom, tj nastupa i cisto je marketinske prirode, nisu plod inata
Adnan Ćatić alias Felix Sturm
JoseMujica

#144 Re: denis graz

Post by JoseMujica »

Doktor29 wrote:
JoseMujica wrote:ako sam te dobro razumio Muhamed je promjenom imena u Dennis prestao biti Bošnjakom, Bosancem ili sta je već bio? :bih:

Ja jednostavno ne vidim nikakav karakter u covjeku koji nije u stanju izaci na kraj sa vlastitim imenom, ne mogu ja takvog shvatiti ozbiljno nikada a na celu je stranke koja prestavlja izmedju ostalog i ono cega se odrekao..
I nisi u pravu, on najbolje zna sta je bio i sta je postao.

Ako nemas nista protiv promjena daj da to zeni promjenimo par organa, neka se ona i dalje izjasnjava kao zena :D :D

uh ne vidjoh ovo prije...analogija ti je :roll: za psihijatrije ili barem društveno korisnog rada, a terminologija karakter i ko koga predstavlja(narod), uz promjene organa...Jel vama na mededecini nakon anatomije borba malog brke bavezna literatura? :run:
klavirdžija

#145 Re: denis graz

Post by klavirdžija »

Ricken wrote:
To je njegovo pravo, a tvoje da mu onemogučiš na izborima. Svaka priča dalje je mahalanje i izljev primitivizma.
Morebit da je tako, kada ne znaš čitati. Ja govorim o njegovom liku i djelu (tačnije, nedostatku i jednog i drugog). To što je kod tebe u selu svaka diskusija primitivizam je tvoj problem, ne moj.
JoseMujica

#146 Re: denis graz

Post by JoseMujica »

Doktor29 wrote:
JoseMujica wrote:

Vrlo jednostavno, da bi se mogao boriti pod Njemackom zastavom (nije uslov) i da bi ti mogao danas znati za njega i vrijedjati ga izjednacavanjem sa bezkorisnom nakupinom proteina Mujice.
Sem toga on nije promjenio ime, samo se bori pod tim imenom, tj nastupa i cisto je marketinske prirode, nisu plod inata
Adnan Ćatić alias Felix Sturm
znaci u redu je biti kurva za pare?
Ricken

#147 Re: denis graz

Post by Ricken »

klavirdžija wrote:
Ricken wrote:
Morebit da je tako, kada ne znaš čitati. Ja govorim o njegovom liku i djelu (tačnije, nedostatku i jednog i drugog). To što je kod tebe u selu svaka diskusija primitivizam je tvoj problem, ne moj.
Diskreditiranje čovjeka zbog privatnih odluka je čisti primitivizam sviđalo se to tebi ili ne. A to je ipak samo tvoj problem.

Negovoriš ti ni o njegovom liku ni o djelu jer jedino što znaš o njemu je promjena imena i prezimena.
klavirdžija

#148 Re: denis graz

Post by klavirdžija »

Ako izuzmemo pecanje glasova naivnih na relaciji Kozja Ćuprija - Marin Dvor, ništa značajno ni ne radi, pa o tome ne možemo ni raspravljati.

A ako se politika i svako učestvovavnje u jnoj treba svesti na glasanje ili neglasanje, onda hajde lijepo da ukinemo ovaj podforum, pa onda zaredamo po drugim medijima koji se drznu da na tu temu šta i kažu. Bilo bi ekstra demokratski, nema šta.
pemanapemani

#149 Re: denis graz

Post by pemanapemani »

Zato su Diana (Sanela) Jenkins, Felix Sturm (Adnan Ćatić), Marco Huck (Muamer Hukić)..., vrhunske patriote, nema dalje. :-)

Čitajući temu stekao sam dojam da Dennis drma političkom baruštinom u BiH i nameće kao neki svoj identitet građanima protiv njihove volje.

U modi je biti šovinist, razloga je puno.
hAZNADAR

#150 Re: denis graz

Post by hAZNADAR »

Koja orgija mahalskog nacionalizma na ovoj temi,... :roll:

Sto neke briga kako se neko zove i ako mijenja ime,.. odmah sve neki psihoanliticari, uvrijedjeni principijelci,... isto kao da se onaj kreten Fatmir klonira u vise imena.

A da ne spominjem gluposti o turskim imenima, ili srpskim prije turaka,.. sto nevjerovatno da prodje nezapazeno. :shock:

Pustite ljude da zive svoj zivot kako hoce, vjeruju sta hoce, identificiraju sve sa cime hoce,.. sve dok druge ne diraju. Ovaj Denis nije isto kao onaj Nemanja - Denis sve sto je uradio je uradio samo sebi - nikom drugom.
Locked