dok je kod Igora u Hamza covjek promijenio vjeru i ime a ostao Srbin ili sta je već bio?
denis graz
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#126 Re: denis graz
ako sam te dobro razumio Muhamed je promjenom imena u Dennis prestao biti Bošnjakom, Bosancem ili sta je već bio? 
dok je kod Igora u Hamza covjek promijenio vjeru i ime a ostao Srbin ili sta je već bio?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#127 Re: denis graz
znamo ko trpa ljude u logore zbog imena a ovdje u najgorem slučaju češ biti predmet šprdnjeJoseMujica wrote:Omarska iKeraterm nisu demagosko preseravanje a tamo su trpani ljudi jer su imali pogrešno ime u pogrešnim gradovima
i to u slučaju sa promijeniš ime a ne zbog samog imena koji su ti roditelji dali po rođenju
-
Doktor29
#128 Re: denis graz
JoseMujica wrote:ako sam te dobro razumio Muhamed je promjenom imena u Dennis prestao biti Bošnjakom, Bosancem ili sta je već bio?
Ja jednostavno ne vidim nikakav karakter u covjeku koji nije u stanju izaci na kraj sa vlastitim imenom, ne mogu ja takvog shvatiti ozbiljno nikada a na celu je stranke koja prestavlja izmedju ostalog i ono cega se odrekao..
I nisi u pravu, on najbolje zna sta je bio i sta je postao.
Ako nemas nista protiv promjena daj da to zeni promjenimo par organa, neka se ona i dalje izjasnjava kao zena
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#129 Re: denis graz
bio racku postao rinakaDoktor29 wrote: ... on najbolje zna sta je bio i sta je postao.
- Ricken
#130 Re: denis graz
Ova tema baš lijepo pokazuje zašto nacionalističke stranke jako dobro kotiraju, i zašto nikad neizaberemo promjene. Da budemo pošteni ni lijevičari nisu ništa drugo nego konzervativci koji se farbaju u crveno.
U svakom slučaju podrška svima onima koji sami donose odluke o životu koji žive, neosvrčući se šta mahala ima da kaže.
Očigledno da se i Denis rukovodio onom starom "ko igra za raju i zanemaruje taktiku...."
U svakom slučaju podrška svima onima koji sami donose odluke o životu koji žive, neosvrčući se šta mahala ima da kaže.
Očigledno da se i Denis rukovodio onom starom "ko igra za raju i zanemaruje taktiku...."
-
smijesni_ste
#131 Re: denis graz
A zašto je Nijemac bosanskih korijena promijenio ime u Felix Sturm?
- klavirdžija
#132 Re: denis graz
Naravno, jerbo bolje je igrati za austrijsku raju i njima se uvlačiti u pakaš nego ovu domaću, iako ćeš od nje onda imati obraza prositi glasove za fotelju. Uostalom, Austrijanci nisu nacionalisti kao mi, što Pennis činom promjene imena i pokaza.
Količina debilizama na ovoj temi je fakat za ibrećenje.
Količina debilizama na ovoj temi je fakat za ibrećenje.
- JoseMujica
#133 Re: denis graz
japin_mutapi wrote:znamo ko trpa ljude u logore zbog imena a ovdje u najgorem slučaju češ biti predmet šprdnjeJoseMujica wrote:Omarska iKeraterm nisu demagosko preseravanje a tamo su trpani ljudi jer su imali pogrešno ime u pogrešnim gradovima
i to u slučaju sa promijeniš ime a ne zbog samog imena koji su ti roditelji dali po rođenju
u svakom slučaju stvaras atmosferu netrpeljivosti prema bilo kakvoj razlici, pa i ovoj kvaziumjetnickoj kod Dennisa, a to sigurno nije pravi put za normalan Život i normalnu državu.
ni u jednom logoraskom društvu nije počelo s logorima, već sa simboličkom eskomunikacijom, obiljezavanjem razlicitih, grafiti, parole, prozivanja, malo senlučenja oko kuće itd. Prvo razlicite moras obiljeziti, depersonalizirati i uvjeriti ostale da to nisu ljudi vec opasnost i onda je sve spremno za transporz jer su logori uvijek bili zadnja instanca, kad ove sofisticirane metode fašizma nisu polucivale rezultate
-
Doktor29
#134 Re: denis graz
Ni jedan stranac ne moze nastupati za Tursku reprezentaciju prije nego promjeni ime ali opet kakve to veze ima sa Dennisom???smijesni_ste wrote:A zašto je Nijemac bosanskih korijena promijenio ime u Felix Sturm?
- JoseMujica
#135 Re: denis graz
smijesni_ste wrote:A zašto je Nijemac bosanskih korijena promijenio ime u Felix Sturm?
- klavirdžija
#136 Re: denis graz
Ko reče da je heroj, ja to ne vidjeh?
Sem toga taj Sturm je sportista, rođen tamo, a ne živi ni od glasova ni na budžetu raje koje se stidi.
Sem toga taj Sturm je sportista, rođen tamo, a ne živi ni od glasova ni na budžetu raje koje se stidi.
-
Doktor29
#137 Re: denis graz
Mujice, zbog ovog boldanog (izmedju ostalog) je on i promjenio imeJoseMujica wrote:japin_mutapi wrote:znamo ko trpa ljude u logore zbog imena a ovdje u najgorem slučaju češ biti predmet šprdnjeJoseMujica wrote:Omarska iKeraterm nisu demagosko preseravanje a tamo su trpani ljudi jer su imali pogrešno ime u pogrešnim gradovima
u svakom slučaju stvaras atmosferu netrpeljivosti prema bilo kakvoj razlici, pa i ovoj kvaziumjetnickoj kod Dennisa, a to sigurno nije pravi put za normalan Život i normalnu državu.
ni u jednom logoraskom društvu nije počelo s logorima, već sa simboličkom eskomunikacijom, obiljezavanjem razlicitih, grafiti, parole, prozivanja, malo senlučenja oko kuće itd. Prvo razlicite moras obiljeziti, depersonalizirati i uvjeriti ostale da to nisu ljudi vec opasnost i onda je sve spremno za transporz jer su logori uvijek bili zadnja instanca, kad ove sofisticirane metode fašizma nisu polucivale rezultate
- JoseMujica
#138 Re: denis graz
otkud to da se Dennis stidi raje? Čitao sam par njegovih intervjua i nisam stekao takav utisak
ps
sigurno doture? zar nije promjeni nakon povratka iz bivše nam domovine?
ps
sigurno doture? zar nije promjeni nakon povratka iz bivše nam domovine?
- Ricken
#139 Re: denis graz
Zar je Denis na budžetu?klavirdžija wrote:Ko reče da je heroj, ja to ne vidjeh?
Znači oni koji su na budžetu nisu ljudi i treba im ukinuti sva ljudska prava, naravno sem džume petkom.
- klavirdžija
#140 Re: denis graz
Jok eto ime je promjenio u Austriji s nožem pod grlom.
Ne stidi se on samo te raje kojoj sada kaki za donatorske euriće, nego samog sebe. Vjerovatno s razlogom, zašto ga onda uzimati zaozbiljno?
Ne stidi se on samo te raje kojoj sada kaki za donatorske euriće, nego samog sebe. Vjerovatno s razlogom, zašto ga onda uzimati zaozbiljno?
- klavirdžija
#141 Re: denis graz
Kao samozvani političar, rado bi na budžet, u neku fotelju. U tome je poenta.Ricken wrote:Zar je Denis na budžetu?klavirdžija wrote:Ko reče da je heroj, ja to ne vidjeh?
Znači oni koji su na budžetu nisu ljudi i treba im ukinuti sva ljudska prava, naravno sem džume petkom.
- Ricken
#142 Re: denis graz
To je njegovo pravo, a tvoje da mu onemogučiš na izborima. Svaka priča dalje je mahalanje i izljev primitivizma.klavirdžija wrote:Kao samozvani političar, rado bi na budžet, u neku fotelju. U tome je poenta.Ricken wrote:Zar je Denis na budžetu?klavirdžija wrote:Ko reče da je heroj, ja to ne vidjeh?
-
Doktor29
#143 Re: denis graz
Vrlo jednostavno, da bi se mogao boriti pod Njemackom zastavom (nije uslov) i da bi ti mogao danas znati za njega i vrijedjati ga izjednacavanjem sa bezkorisnom nakupinom proteina Mujice.JoseMujica wrote:smijesni_ste wrote:A zašto je Nijemac bosanskih korijena promijenio ime u Felix Sturm?
ovog se nisam sjetio...a bas je zanimljivo i volio BiH ćuti zašto je Dennis megapakas a Felix heroj?
Sem toga on nije promjenio ime, samo se bori pod tim imenom, tj nastupa i cisto je marketinske prirode, nisu plod inata
Adnan Ćatić alias Felix Sturm
- JoseMujica
#144 Re: denis graz
Doktor29 wrote:JoseMujica wrote:ako sam te dobro razumio Muhamed je promjenom imena u Dennis prestao biti Bošnjakom, Bosancem ili sta je već bio?
Ja jednostavno ne vidim nikakav karakter u covjeku koji nije u stanju izaci na kraj sa vlastitim imenom, ne mogu ja takvog shvatiti ozbiljno nikada a na celu je stranke koja prestavlja izmedju ostalog i ono cega se odrekao..
I nisi u pravu, on najbolje zna sta je bio i sta je postao.
Ako nemas nista protiv promjena daj da to zeni promjenimo par organa, neka se ona i dalje izjasnjava kao zena![]()
uh ne vidjoh ovo prije...analogija ti je
- klavirdžija
#145 Re: denis graz
Morebit da je tako, kada ne znaš čitati. Ja govorim o njegovom liku i djelu (tačnije, nedostatku i jednog i drugog). To što je kod tebe u selu svaka diskusija primitivizam je tvoj problem, ne moj.Ricken wrote:
To je njegovo pravo, a tvoje da mu onemogučiš na izborima. Svaka priča dalje je mahalanje i izljev primitivizma.
- JoseMujica
#146 Re: denis graz
znaci u redu je biti kurva za pare?Doktor29 wrote:Vrlo jednostavno, da bi se mogao boriti pod Njemackom zastavom (nije uslov) i da bi ti mogao danas znati za njega i vrijedjati ga izjednacavanjem sa bezkorisnom nakupinom proteina Mujice.JoseMujica wrote:smijesni_ste wrote:A zašto je Nijemac bosanskih korijena promijenio ime u Felix Sturm?
ovog se nisam sjetio...a bas je zanimljivo i volio BiH ćuti zašto je Dennis megapakas a Felix heroj?
Sem toga on nije promjenio ime, samo se bori pod tim imenom, tj nastupa i cisto je marketinske prirode, nisu plod inata
Adnan Ćatić alias Felix Sturm
- Ricken
#147 Re: denis graz
Diskreditiranje čovjeka zbog privatnih odluka je čisti primitivizam sviđalo se to tebi ili ne. A to je ipak samo tvoj problem.klavirdžija wrote:Morebit da je tako, kada ne znaš čitati. Ja govorim o njegovom liku i djelu (tačnije, nedostatku i jednog i drugog). To što je kod tebe u selu svaka diskusija primitivizam je tvoj problem, ne moj.Ricken wrote:
To je njegovo pravo, a tvoje da mu onemogučiš na izborima. Svaka priča dalje je mahalanje i izljev primitivizma.
Negovoriš ti ni o njegovom liku ni o djelu jer jedino što znaš o njemu je promjena imena i prezimena.
- klavirdžija
#148 Re: denis graz
Ako izuzmemo pecanje glasova naivnih na relaciji Kozja Ćuprija - Marin Dvor, ništa značajno ni ne radi, pa o tome ne možemo ni raspravljati.
A ako se politika i svako učestvovavnje u jnoj treba svesti na glasanje ili neglasanje, onda hajde lijepo da ukinemo ovaj podforum, pa onda zaredamo po drugim medijima koji se drznu da na tu temu šta i kažu. Bilo bi ekstra demokratski, nema šta.
A ako se politika i svako učestvovavnje u jnoj treba svesti na glasanje ili neglasanje, onda hajde lijepo da ukinemo ovaj podforum, pa onda zaredamo po drugim medijima koji se drznu da na tu temu šta i kažu. Bilo bi ekstra demokratski, nema šta.
-
pemanapemani
#149 Re: denis graz
Zato su Diana (Sanela) Jenkins, Felix Sturm (Adnan Ćatić), Marco Huck (Muamer Hukić)..., vrhunske patriote, nema dalje. 
Čitajući temu stekao sam dojam da Dennis drma političkom baruštinom u BiH i nameće kao neki svoj identitet građanima protiv njihove volje.
U modi je biti šovinist, razloga je puno.
Čitajući temu stekao sam dojam da Dennis drma političkom baruštinom u BiH i nameće kao neki svoj identitet građanima protiv njihove volje.
U modi je biti šovinist, razloga je puno.
-
hAZNADAR
#150 Re: denis graz
Koja orgija mahalskog nacionalizma na ovoj temi,...
Sto neke briga kako se neko zove i ako mijenja ime,.. odmah sve neki psihoanliticari, uvrijedjeni principijelci,... isto kao da se onaj kreten Fatmir klonira u vise imena.
A da ne spominjem gluposti o turskim imenima, ili srpskim prije turaka,.. sto nevjerovatno da prodje nezapazeno.
Pustite ljude da zive svoj zivot kako hoce, vjeruju sta hoce, identificiraju sve sa cime hoce,.. sve dok druge ne diraju. Ovaj Denis nije isto kao onaj Nemanja - Denis sve sto je uradio je uradio samo sebi - nikom drugom.
Sto neke briga kako se neko zove i ako mijenja ime,.. odmah sve neki psihoanliticari, uvrijedjeni principijelci,... isto kao da se onaj kreten Fatmir klonira u vise imena.
A da ne spominjem gluposti o turskim imenima, ili srpskim prije turaka,.. sto nevjerovatno da prodje nezapazeno.
Pustite ljude da zive svoj zivot kako hoce, vjeruju sta hoce, identificiraju sve sa cime hoce,.. sve dok druge ne diraju. Ovaj Denis nije isto kao onaj Nemanja - Denis sve sto je uradio je uradio samo sebi - nikom drugom.