Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
channel10

#126 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by channel10 »

I Jopet na nuli :) . Kod odrzavanja sam mislio na mjesecnu naknadu jer je na godisnjem nivou kod MC i AE cini mi se 50KM, dok je kod obicne Visa kartice 24KM. Znaci duplo manje i jos kazes da ne zelis da ti daju limit na ovoj za net i ti miran. Na kartici imas onoliko koliko uplatis i ne mogu ti nista na netu ako slucajno provale racun jer ti mogu ukrasti samo ono sitno sto si uplatio :D .
Co0l

#127 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Co0l »

Po meni vam je najpametnije za trgovinu po internetu otvoriti stedni racun cije otvaranje kosta 5KM i na koji nema mjesecnih naknada,traziti da vam izdaju VISA Electron karticu za taj stedni racun koju cete placati 5KM godisnje koju cete koristiti kod kupovine na netu i moci cete potrosit samo onoliko koliko uplatite na taj racun a na koji ne mozete imati limit.To je najjeftinija varijanta koja ce vas kostati samo 5 KM godisnje (plus 5 KM koje jednokratno placate prilikom otvaranja stednog racuna).A i sigurna je ako se bojite da ce vam neko prohakat racun i skinut pare sa njega (mada ne znam kako bi se to moglo desit) jer mozete neposredno prije kupovine uplatiti onoliko koliko vam treba za istu i izvrsit transakciju.

BTW clanarina za AE je 50 KM godisnje ili nekih 4 KM mjesecno dok je za MC 24KM godisnje a karticu za tekuci racun placate 12 KM godisnje plus naknade za vodjenje tekuceg racuna koja je minimalno 1,50 KM mjesecno.

Neko je napisao da je neku potvrdu o tekucem racunu placao 10 KM a ako misli samo na broj svog racuna koji i stoji na ugovoru radi npr stipendije,kredita,neke uplate na svoj racun i slicno,to se ne placa,samo se ode u banku i zatrazi se da vam isprintaju broj vaseg transakcijskog racuna posto on ne pise na kartici za bankomat.
I da,uz kredit niste duzni da uzmete kreditnu karticu,to je samo stvar toga da li je kreditni sluzbenik dovoljno vjest da vas nagovori da vam je proda uz kredit.
seoBIH

#128 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by seoBIH »

2KM je printanje izvoda :)
Co0l

#129 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Co0l »

Izvod je nesto drugo,to nije potvrda o tekucem racunu i da,izvod za jedan mjesec kosta 2KM ali samo ako ti izvodi dolaze na mail ili kucnu adresu.Ako dolaze na banku besplatno je.A i u tom slucaju mozes zamolit da ti umjesto izvoda za jedan mjesec izvuku za cijelu godinu ako ti to prihvataju oni koji ti traze izvod.I to je besplatno.
seoBIH

#130 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by seoBIH »

Pa ok, ja pricam o glupom izvodu koji kosta 2KM :) Recimo imam mjesecno 100 uplata i treba mi skoro svake sedmice izvod, ja bih platio 2KM za obicni list papira, koji kod drugih, da se razumijemo ne bude naplacen.
Co0l

#131 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Co0l »

seoBIH wrote:Pa ok, ja pricam o glupom izvodu koji kosta 2KM :) Recimo imam mjesecno 100 uplata i treba mi skoro svake sedmice izvod, ja bih platio 2KM za obicni list papira, koji kod drugih, da se razumijemo ne bude naplacen.
Pretpostavljam onda da ti mjesecni izvodi stizu na mail ili na kucnu adresu.U tom slucaju sam mozes sa maila printat izvode ili sacekat da ti dodje na kucnu adresu.Doduse,jednom mjesecno dolaze pa ako ti je to puno cekati onda kad ti treba da vidis koje si imao uplate trazi da ti to provjere u analitici u kojoj se vidi sve sto ti se desavalo po tekucem racunu,sto je besplatno,ili trazi da ti prebace izvode sa kucne adrese/maila na salter banke pa ce ti vadjenje izvoda biti besplatno.

Mada,ako imas toliko uplata koje zelis da kontrolises,vjerovatno bi ti se isplatilo da aktiviras mobilno (za smartphone i tablete ) ili internet bankarstvo (za PC ili laptop) pomocu kojeg ces imati punu kontrolu i uvid u svoj tekuci racun a moci ces i sam vrsiti uplate na druge racune,vrsiti konverziju i placati rezije uz manju proviziju nego da placas u banci.Prva usluga kosta 3KM a druga 4KM mjesecno,s tim sto,kako sam vidio,imaju sad neku akciju u kojoj su obje usluge prva tri mjeseca besplatne.
A i ako imas SMS uslugu,koja kosta 2,50 KM mjesecno,svaki put kad ti nesto legne na racun dobices SMS na mobitel sa obavjescu koliko ti je leglo i kad.Ako te samo zanima kad ti sta legne,bez izvoda.
seoBIH

#132 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by seoBIH »

Sve sto ti kazes tacno je, no ja ne zelim dodatni trosak, a zelim izvod svake sedmice :) Kod drugih banaka, listing moes besplatno dobiti na onom aparatu, ubacis karticu, isprintaju i to je to. Pored toga, to isto mozes uraditi i na bankomatu.

Sve su banke lose i uzimaju, ali za obicni list a4 papira uzimati 2KM nije uredu.
Co0l

#133 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Co0l »

seoBIH wrote:Sve sto ti kazes tacno je, no ja ne zelim dodatni trosak, a zelim izvod svake sedmice :) Kod drugih banaka, listing moes besplatno dobiti na onom aparatu, ubacis karticu, isprintaju i to je to. Pored toga, to isto mozes uraditi i na bankomatu.

Sve su banke lose i uzimaju, ali za obicni list a4 papira uzimati 2KM nije uredu.
Pa eto,napisao sam ti da ne moras to placati i sta trebas traziti da ti to bude besplatno.
ElRe

#134 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by ElRe »

Da li Intesa ima partersku banku u Turskoj gdje je moguce dizati novac sa bankomata bez provizije?
Unicredit to omogucava preko Yapi Kredi banke.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#135 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

ne znam za tursku ali skoro čitava istočna europa je pokrivena intesinim bankomatima
jalijas74

#136 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by jalijas74 »

leigh wrote:Jesu li ovi ikada ikome smanjili ratu kredita zbog nižeg euribora?
Izgleda da meni jesu ali tek od maja. Treba samo doci i potpisati neki aneks. Inace svake godine im saljem mejl sa zahtjevom da mi vrate kamatu koju su podigli zbog eurbora i ove godine mi je uspjelo :)
Truba

#137 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

to samo kad je promjenjiva kamatna stopa?
ili kad je fiksna za stan?

ja imam neku siću u kreditu :D jel meni mogu podići ratu
ioako je bio fiksni nenamjenski
:?
snižavanje me ne zanima :D
sportman1

#138 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by sportman1 »

4km internet bankarstvo?????
preskupo.
plus vodjenje tekuceg 1,5km= 5,5km mjesecno
Truba

#139 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

neka hvala
prosetat cu i platiti racune
redovi???
super u redovima se najvise sazna o stanju nacije 8)
Truba

#140 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

odem na blankomat smaraju za kredit
sad vidim šalju poruke SMS

dakle pojavio se višak para koji nije plasiran pa da uvale novac koji su kupili po 2% za 13.99%đ
Ci-Nick

#141 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Ci-Nick »

I meni je stigla poruka, nenamjenski krediti sa kamatnom stopom već od 4% !
Nije loše kome treba lova.
drug_profi

#142 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by drug_profi »

Ali EKS do 9.77%. Ima tu skrivenih troskova osim kamate.
Truba

#143 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

mene ti brojevi nesto plaho ne zanimaju
samo me interesuje da mi je rata fiksna npr
266 mjesecno i broj mjeseci otplate npr 54

ostalo zdrao
ta dva broja me zanimaju i onda ja to svojom matematikom racunam

ja to zovem jednostavni zivot jednoatavna matematika
mnogo je vaznije od tih postotaka ne gledati u komsije
ne zeljeti vise nego sto mozes
ne gledati reklame na tv
itd
kupuj samo sto ti treba :mrgreen:
drug_profi

#144 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by drug_profi »

Nije sve tu. Imas troskove obrade ( tezak posao jbt pa ga naplate ko generalku na motoru). Onda ako je to iz marketinskih raxloga svedeno na neku fiksnu prihvatljivu sumu da bi EKS bio sto manji obavezan si kupiti npr. Zivotno osiguranje dok traje otplata. Naravno taj novac je cisti rashod. Na kraju da bi dobio kredit od npr. 15000 na pet godina sa kamatom od 5,99% imas da se istreses 6-7 stoja samo da ga dobijes.
uglavnom krediti su nuzno zlo i uzimati ih samo ako nema boljeg tjesenja. Procitati sve prije potpisa i uvijek pitati koji su ukupni troskovi .
vazi za svaku banku ne samo ovu.
Truba

#145 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

poštovani vaš kredit je ODOBREN

ali

morate naći solidarnog dužnika koji će potpisati u banci i ovdjeriti potpis u opcini :D
nj0be

#146 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by nj0be »

Predao sam za student karticu prije 2 sedmice, jos me nisu zvali, rekli su mi 7-10 dana, niti su mi poslali pin. Ima li neko iskustva sa ovim i za koliko to otprilike bude?
AmirBaa

#147 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by AmirBaa »

Sad vidjoh na izvodu da su mi skinuli 18 km zbog: Dnevne transakcije po tek.rn. Ima li iko pojma sta bi to trebalo znaciti ? Niti sam u minusu, niti sam dizao pare na ,,tudjem" bankomatu.
drug_profi

#148 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by drug_profi »

AmirBaa wrote:Sad vidjoh na izvodu da su mi skinuli 18 km zbog: Dnevne transakcije po tek.rn. Ima li iko pojma sta bi to trebalo znaciti ? Niti sam u minusu, niti sam dizao pare na ,,tudjem" bankomatu.
Nazovi njihov broj, onaj 0800 i nesto i upitaj da ti objasne transakciju ako je se ti ne sjecas. Moze se desiti i greska narocito ako je placanje vrseno preko POS-ova drugih banaka.
ladacoko

#149 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by ladacoko »

kako da znam da mi je dodat shadow limit,da se ne izblamiram sad u trgovini
pocetkom mjeseca sam postao korisnik intese i inspire kartice,dao im dokaz o zaposlenju.Rekli su odmah poslije prve uplate sredstava na racun da cu dobiti dozvoljeno prekoracenje,uplaceno mi je 17og i sad kako da budem siguran da je dodan shadow limit jer zelim sad da uzmem sto mi treba
Truba

#150 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

odeš u banku i pitaš
možda možeš i nazvati
kad dobiješ prvo izvješće znat ćeš 100%

meni su bili smanjili baš kad sam krenuo kupiti TV za 1199 maraka
smanjili na 900
ja sve u trgovini spuštao za 100 da vidim dokle prolazi :D
došao do 700 i nije prolazilo jer sam imao drugih rata...
ništa ba nije stid samo ljudski... kasnije sam došao i kupio isti TV kad su mi vratili limit
Post Reply