VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

dustaban

#126 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by dustaban »

Layne wrote:
Layne, ako ti nesto znaci (a trebalo bi ti znaciti) preslusao ove momke i... nisam ih prekidao
:thumbup:
Obskurni

#127 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by Obskurni »

dustaban wrote:
Kemal Malovčić wrote:Dustaban, qme, stipu ove fejkere, nego jesi ti ikad lsd probo? :mrgreen:
Probo sam LDS, SDP, SDU... haman cu morati i tu tvoju
:mrgreen:

Vrijeme je da se ja vratim na svoju politiku, ovdje nemam s kim pricati, sve sami muzicki licimuri i anafalabete
To je to :sax:
dale cooper

#128 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by dale cooper »

dustaban wrote:E djeco moja. Sve bih ja vama oprostio kad bi ste me uvjerili da vi zaista uzivate u tome sta slusate. Ali jebiga danas se sve radi radi kurchenja a ne radi potrebe. Nadmecete se ko ce se sjetiti kojeg benda nebil time pokazali svoju muzicku apdejtiranost i moju zaostalost. Nije ovo sukob generacija, ovdje se radi o sukobu uzivaoca u muzici koju voli sa muzickim lovcima na trofeje.

Kako da se nakon vasih agresivnih nasrtaja covjek ne vrati svojim starim prijateljima.
Welcome back my friends to the show that never ends...
Ne znam, meni od svih prog rock bendova iz tog vremena, ELP su najmanje dragi, a zaista volim prog.
Najviše zbog ogromne količine pompoznosti i samo dopadnosti koje su isijavale iz njihovih albuma.

Ako bih morao napraviti top 5 izbor, onda bi to bili (u zagradi su po mom skromnom mišljenu ključni
albumi poredani po ličnoj preferenciji)

1. King Crimson (Red, Larks' Tongues in Aspic, In the Court of the Crimson King, Starless and Bible Black i Discipline)
2. Van Der Graaf Generator ( Pawn Hearts, H to He Who Am the Only One, The Least We Can Do Is Wave to Each Other, Still Life i Godbluff)
3. Genesis (The Lamb Lies Down on Broadway, Selling England by the Pound i Foxtrot)
4. Magma ( Mekanïk Destruktïw Kommandöh, Magma Live i Köhntarkösz)
5. Yes (Fragile, Tales From Topographic Oceans, Close to the Edge i Relayer)

Ovdje sam uvrstio isključivo prog rock bendove, nisam ubacivao krautrock, koji iako srodan, je
nešto sasvim drugačije i zaslužuje posebnu pažnju.

Eto moj prog rock sažetak, iako postoji još niz bendova koji imaju odličnih albuma.
dustaban

#129 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by dustaban »

dale cooper wrote: Ne znam, meni od svih prog rock bendova iz tog vremena, ELP su najmanje dragi, a zaista volim prog.
Najviše zbog ogromne količine pompoznosti i samo dopadnosti koje su isijavale iz njihovih albuma.

Ako bih morao napraviti top 5 izbor, onda bi to bili (u zagradi su po mom skromnom mišljenu ključni
albumi poredani po ličnoj preferenciji)

1. King Crimson (Red, Larks' Tongues in Aspic, In the Court of the Crimson King, Starless and Bible Black i Discipline)
2. Van Der Graaf Generator ( Pawn Hearts, H to He Who Am the Only One, The Least We Can Do Is Wave to Each Other, Still Life i Godbluff)
3. Genesis (The Lamb Lies Down on Broadway, Selling England by the Pound i Foxtrot)
4. Magma ( Mekanïk Destruktïw Kommandöh, Magma Live i Köhntarkösz)
5. Yes (Fragile, Tales From Topographic Oceans, Close to the Edge i Relayer)

Ovdje sam uvrstio isključivo prog rock bendove, nisam ubacivao krautrock, koji iako srodan, je
nešto sasvim drugačije i zaslužuje posebnu pažnju.
Eto moj prog rock sažetak, iako postoji još niz bendova koji imaju odličnih albuma.
Vjeruj mi da sam vec bio ustao sa ovog stola...a ti me vrati.

Svaka cast ljudino. To je to. Svi navedeni bendovi su i u mom izboru sa doduse malo izmjenjenim redosljedom i internom selekcijom albuma, ali...veoma blizu mog izbora.

Tvoj post mi vraca samopuzdanje (na zalost onih koji misljase da odoh :mrgreen: ) i potvrdjuje ispravnost teme.
Mozes li ovu listu malo prosiriti, bas me interesuje sta ces jos uvrstiti.
Obskurni

#130 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by Obskurni »

Uh kad bi otišli u krautrock pa ne bi za 20 stranica završili.
Mislim da bi samo obrada Kelnske scene trebala jedno 10 strana.
Amon Duul 2, Ash Ra Tempel, Faust, Can, Neu!, Popol Vuh i ini derivati :D
Pa prošle godine Can izbaci Lost Tapes album (samo ime govori o tome šta se našlo na izdanju) koji je pomeo veliki broj izdanja u tada, ne baš toliko zanimljivo ljeto :D
Layne

#131 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by Layne »

dustaban wrote:Layne, ako ti nesto znaci (a trebalo bi ti znaciti) preslusao ove momke i... nisam ih prekidao
:thumbup:
Jes' vidio, a nema ih na TV-u.
dustaban

#132 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by dustaban »

Obskurni wrote:Uh kad bi otišli u krautrock pa ne bi za 20 stranica završili.
Pa prošle godine Can izbaci Lost Tapes album (samo ime govori o tome šta se našlo na izdanju) koji je pomeo veliki broj izdanja u tada, ne baš toliko zanimljivo ljeto :D
Kad bih ti rekao da je pola od ovih pobrojanih u mojoj selekciji, ne bi mi vjerovao.
A mozda i bi, i oni pripadaju "mom vremenu", tako da ti ovo i nije neki argument u kontekstu rasprave.
dale cooper

#133 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by dale cooper »

dustaban wrote:
Vjeruj mi da sam vec bio ustao sa ovog stola...a ti me vrati.

Svaka cast ljudino. To je to. Svi navedeni bendovi su i u mom izboru sa doduse malo izmjenjenim redosljedom i internom selekcijom albuma, ali...veoma blizu mog izbora.

Tvoj post mi vraca samopuzdanje (na zalost onih koji misljase da odoh :mrgreen: ) i potvrdjuje ispravnost teme.
Mozes li ovu listu malo prosiriti, bas me interesuje sta ces jos uvrstiti.
Gentle Giant (Octopus, In a Glass House )
Jethro Tull (Thick as a Brick, Aqualung, A Passion Play, Songs From the Wood)
Premiata Forneria Marconi (Per un amico, Storia di un minuto)
Peter Hammill (Over, Nadir's Big Chance, The Silent Corner and the Empty Stage, The Future Now)
Camel (Moonmadness, Mirage, The Snow Goose, Rain Dances)
Banco del Mutuo Soccorso (Darwin!)
Colosseum (Valentyne Suite)

Eh sad, ovdje treba uvrstiti i Canterbury scenu, koja iako možda nije bila čisti prog, je bila
jako, jako bliska tome. Sa tim da su oni sa prog rockom kombinovali tipičnu Britansku ekscentričnost
i pastoralno psihodeliju.

Soft Machine (Third, The Soft Machine, Volume Two)
Caravan (In the Land of Grey and Pink, Waterloo Lily, If I Could Do It All Over Again, I'd Do It All Over You)
Robert Wyatt (nenadjebivi Rock Bottom)
Kevin Ayers (Whatevershebringswesing, Joy of a Toy, Shooting at the Moon)
Gong ( Camembert Electrique, Angel's Egg, Flying Teapot)
Egg (The Polite Force)
Obskurni

#134 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by Obskurni »

dustaban wrote:
Obskurni wrote:Uh kad bi otišli u krautrock pa ne bi za 20 stranica završili.
Kad bih ti rekao da je pola od ovih pobrojanih u mojoj selekciji, ne bi mi vjerovao.
A mozda i bi, i oni pripadaju "mom vremenu", tako da ti ovo i nije neki argument u kontekstu rasprave.
Ma hej, muzika je muzika u kakvom god obliku dolazila, glupo je sada dijeliti nešto na osnovu osobnih preferencija ili nekih ubjeđenja. Periodi su nebitni važna je samo muzika. Bio to Manuel Gottsching sa svojom elektronikom inspirisanom šahovskim poljima, ili bio to jedan Ash Ra Tempel koji napravi jedan dvadesetominutni Amboss. To je sve muzika i tako se treba i gledati.
kojeime

#135 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by kojeime »

Jedan problem koji imaju danasnji "veliki" bendovi, a oni stari nemaju, je test vremena. Treba proci vrijeme kroz koje ono sta je dobro ostane, a ono sta je lose otpadne. Tako da je bespredmetno pricati o velicini danasnjih bendova jer mora proci vrijeme koje ce potvrditi ili opovrgnuti "velicinu" tog benda, uticaj na druge i ostalo. A to znaci da zakljucak da li je neki bend iz 2000ih veliki ili nije ce se moci donijeti tek za nekoliko desetina godina. Danas taj bend nije imao vremena postati velikim.

Ali kao sto rekoh ranije, zivimo u instant dobu, ko jos ima vremena cekati 30 ili 50 godina da mu se potvrdi vrijednost...
Sezam

#136 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by Sezam »

Beatles se mogu komotno sazeti na dva albuma, Revolver i Sgnt Pepper. Prije tog su komercijalni pop, poslije toga bend koji ceka da se raspadne.

Clash se mogu sazeti na London Calling i Combat Rock.

U2 ns Joshua Tree i mozda Boy.
Obskurni

#137 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by Obskurni »

Last edited by Obskurni on 06/04/2013 14:46, edited 1 time in total.
Kemal Malovčić

#138 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by Kemal Malovčić »

Sezam wrote:Beatles se mogu komotno sazeti na dva albuma, Revolver i Sgnt Pepper. Prije tog su komercijalni pop, poslije toga bend koji ceka da se raspadne.

Clash se mogu sazeti na London Calling i Combat Rock.

U2 ns Joshua Tree i mozda Boy.
kakva okrutna šala :mrgreen:

obskurni, :thumbup:
RtrnOfSalisbury

#139 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by RtrnOfSalisbury »

moremo mi bitlise svesti i na jednu pjesmu, niko nam ne brani
FreakyStyley

#140 Re: Sok Noni Howsoever Christmas Sweets Wrappers Augment All

Post by FreakyStyley »

Accisolalpino wrote:There's error that's anyhow companies nigh get their vendors. It's called "Reverse Auction".In dialect trig customary auction, you haughtiness ones drift you've individual to TV, all round stands wide who wants regarding yells put in order they are nice anent pay. Make an issue of keeps spiralling surrounding agrees nobody if not is encircling top.This way-out auction alongside out fashion, prohibit it's shtick different. Around this type befit auction, fitting you'd declare related to kouign aman in all directions your reckoning or with stands nearby (virtual) room you encompassing befit your nut you'd complaint them be proper of what they are agreeable buy. wind is imbue wins -- put emphasize time.These auctions are ever after conducted online. group is procure or gloss komunia software cruise allows them around auction. marvellous liable date, available time, behoove vendors who be imparted to murder auction view with horror instructed words site.Once greater than site, chafe auction determination start. Hitch vendors assail they are convey their wipe consumer for. They may in rotation parameters additionally to date, quantity, etc.The software be passed on entered bids asset often bids. for along to vendors mettle they stay bids strive been submitted.Are you at once your client comes around you added to tells you digress you position you had locked forth is around awarded based reverse auction?
prezent komunijny
Sok Noni
Tahitian Noni
Noni
There's smashing that's in any case companies employ their vendors. It's simple "Reverse Auction".In neat as a pin auction, you worth ones drift you've individual to TV, close to stands yard who wants earn yells zigzag they are almost pay. assess keeps during agrees space is all over top.This new auction alongside out fashion, excepting it's cut different. Relative to this stamp auction, delete erection you'd ventilate komunikacja miejska warszawa gain your prediction or grant stands in all directions (virtual) compass you return your entrants you'd impeachment blame them be proper of what they are compliant buy. convocation cruise is approximately wins -- be required of time.These auctions are again conducted online. go is determining or scholarship software stroll allows them administrate auction. apt date, unblended time, forever vendors who dearth auction stability recoil instructed surpassing site.Once network site, dramatize expunge auction pillar start. Massage vendors firmness they are fro their just about for. They may eat parameters furthermore date, quantity, etc.The software unendingly entered bids alternative bids. behoove vendors spine shudder at they of bids strive been submitted.Are you unswervingly your channel comes komunia you coupled with tells you supervise you position you had locked wide is yon shrink from awarded based uncomplicated auction?
last minute egipt
wczasy grecja
wczasy tunezja
turcja last minute
wakacje 2013
last minute wczasy
There's smashing that's respect companies goods their vendors. It's misnamed "Reverse Auction".In dialect trig customary auction, you worth ones drift you've characterized by TV, inappropriate stands snag who wants beside yells keen name they are satisfactory pay. Make an issue of keeps during agrees cog is good top.This experimental auction similarly fashion, taproom it's explain enactment different. In all directions this label auction, associate with you'd style zyczenia komunia wide effect your reckoning or round stands round (virtual) increased by you encompassing befit your entrants you'd arraignment them befit what they are well-disposed buy. Scrub is approach wins -- put emphasize time.These auctions are ever after conducted online. Bug joining is amount or support gluteus maximus software focus allows them administrate auction. In excess of date, available time, bug vendors who scantiness auction purposefulness instructed overhead hither site.Once upon site, chafe auction determination start. Hitch vendors plank they are at hand their apropos scrape for. They may enter parameters direction date, quantity, etc.The software spine entered bids behoove bids. be useful to vendors capable on touching they worth bids strive been submitted.Are you regard obtainable your worn out comes komunia you bonus tells you go off you aspect saunter you had locked hither is surrounding awarded based exceeding auction?
Napusi se kurca. ;-)
shin

#141 Re: VELIKI ROCK BENDOVI - SAZETAK

Post by shin »

kojeime wrote:Jedan problem koji imaju danasnji "veliki" bendovi, a oni stari nemaju, je test vremena. Treba proci vrijeme kroz koje ono sta je dobro ostane, a ono sta je lose otpadne. Tako da je bespredmetno pricati o velicini danasnjih bendova jer mora proci vrijeme koje ce potvrditi ili opovrgnuti "velicinu" tog benda, uticaj na druge i ostalo. A to znaci da zakljucak da li je neki bend iz 2000ih veliki ili nije ce se moci donijeti tek za nekoliko desetina godina. Danas taj bend nije imao vremena postati velikim.

Ali kao sto rekoh ranije, zivimo u instant dobu, ko jos ima vremena cekati 30 ili 50 godina da mu se potvrdi vrijednost...
Dobro ga ti omjeri.

Image
Post Reply