Zid bosnjackog srama

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
BatoS

#126 Re: Zid bosnjackog srama

Post by BatoS »

breuer wrote:...zasigurno ne zaslužuje biti na zidu bošnjačkog srama, a pogotovo sestra joj Silvana, jedna od najboljih pjevačica Balkana ikad!
To je na Bosnjacima da odluce, ne na tebi.
breuer

#127 Re: Zid bosnjackog srama

Post by breuer »

BatoS wrote:
breuer wrote:A Silvana je pravo srpsko ime jel? :-)

druge javne ličnosti ne mijenjaju imena zarad bolje prepoznatljivosti i prodaje jel? :-)
Koji je to Milos ili Josip morao u vecinski bosnjackim gradovima da postane Emir ili Ahmed da bi uspjeo? Navedi ih?
ne zanima me ba! nikakav Miloš ni Josip nisu ni dolazili u većinski muslimanske sredine da bi uspjeli, et! :oops:

ovdje je priča o izdajicama i ostalom ološu, ne o obicnim ljudskim sudbinama...
breuer

#128 Re: Zid bosnjackog srama

Post by breuer »

BatoS wrote:
breuer wrote:...zasigurno ne zaslužuje biti na zidu bošnjačkog srama, a pogotovo sestra joj Silvana, jedna od najboljih pjevačica Balkana ikad!
To je na Bosnjacima da odluce, ne na tebi.
:lol: :lol:

đes Bošnjo, nisam te uspjel' prepozat :D

p.s. zadjes li kad po kafanama? da vidiš kako sudi bošnjački pjevački sud :D
Last edited by breuer on 25/03/2013 20:20, edited 1 time in total.
theTruePath

#129 Re: Zid bosnjackog srama

Post by theTruePath »

breuer wrote:
theTruePath wrote:

druge javne ličnosti ne mijenjaju imena zarad bolje prepoznatljivosti i prodaje jel? :-)
Kako to da je njena sestra Merima postala Mirjana? i ona je zivjela u Beogradu
Nit' znam, nit' me zanima...njenoj sestri njeno, ne pričamo o njoj, uostalom, ima potpuno pravo mijenjati ime i prezime kako je volja, od nje me nikad nije ništa zaboljelo...

...zasigurno ne zaslužuje biti na zidu bošnjačkog srama, a pogotovo sestra joj Silvana, jedna od najboljih pjevačica Balkana ikad!
Itekako ima veze,ocito je ko izda svoje porijeklo taj je sramota tog naroda kojim je pripadao!!!!!
theTruePath

#130 Re: Zid bosnjackog srama

Post by theTruePath »

breuer wrote:
BatoS wrote:

Koji je to Milos ili Josip morao u vecinski bosnjackim gradovima da postane Emir ili Ahmed da bi uspjeo? Navedi ih?
ne zanima me ba! nikakav Miloš ni Josip nisu ni dolazili u većinski muslimanske sredine da bi uspjeli, et! :oops:

ovdje je priča o izdajicama i ostalom ološu, ne o obicnim ljudskim sudbinama...
Jesi mangup :lol: ne zanima ni nas BA sto ti smatras da njoj nije mjesto na listi,eto nama jeste
breuer

#131 Re: Zid bosnjackog srama

Post by breuer »

theTruePath wrote:Itekako ima veze,ocito je ko izda svoje porijeklo taj je sramota tog naroda kojim je pripadao!!!!!
pa šta su onda uradile hiljade ljudi koji su primili Islam sa dolaskom Osmanlija :lol: :D

imate li vi ljudi u životu išta drugo osim porijekla :oops:
BatoS

#132 Re: Zid bosnjackog srama

Post by BatoS »

breuer wrote:
theTruePath wrote:Itekako ima veze,ocito je ko izda svoje porijeklo taj je sramota tog naroda kojim je pripadao!!!!!
pa šta su onda uradile hiljade ljudi koji su primili Islam sa dolaskom Osmanlija :lol: :D

imate li vi ljudi u životu išta drugo osim porijekla :oops:
Ti ljudi su ostali Bosnjaci, za razliku od onih koji su presli na Pravoslavlje i Katolicizam i postali Srbi i Hrvati.

Za razliku od onih koji su opet za vrijeme Jugoslavije presli na Katolicizam i Pravoslavlje i opet izdali Bosnu i postali Srbi i Hrvati... kao sto je uradila Lepa Brena, Emir Kusturica, Silvana i ostali otpad.
Juvelandia

#133 Re: Zid bosnjackog srama

Post by Juvelandia »

BatoS wrote:
Gojeni H wrote:Fahreta Jahic aka Lepa Brena

:-) Smajli koji povraca vlastitu utrobu.
Ovu kurvu bi na kolac nabio... i to bukvalno.

http://www.telegraf.rs/jetset/428096-sl ... im-sarmama

Poserem vam se na to bivse "bratstvo i jedinstvo" licemjerno... ciji je glavni cilj bio asimilacija i ponizavanje Bosnjaka.
kad god sam prisustvovao "aktu" bratstva i jedinstva sa strane Bosnjaka ili nekad Muslimana vidio sam cisto podilazenje i inferioran stav prema druga dva naroda.Dok sa druge strane to nikad nije dolazilo.Zato mi je to "bratstvo i jedinstvo" uvijek bila neka ubleha koju su pripadnici mog naroda najcesce nako "pognute" kicme provodili a nisu ni sami bili svjesni sem da se pogledaju na nekom snimku kasnije.Tuzno, a na kraju ti inferiorni likovi dakle mi kao narod smo najvise i "platili" to bratstvo i jedinstvo a najvise smo se trudili oko njeg pa eto i u mnogim slucajevima podilazeci drugima i saginjuci se na nivo ispod, ono ... nemoj ovo nemoj ono, sta ce komsija taj i taj rec.Idi trci ovo uradi, ponasaj se ovako i onako kako bi komsija taj i taj vidio kako smo mi fini i u tom duhu a komsija taj i taj ne jbe brigu oko mnogo toga.Bilo je i iskrenog bratstva sa sve tri strane al veoma malo, sto je i na kraju rat i pokazao jer da ga je bilo mnogo vise iskrenog sa sve tri strane a ne samo ovog podilazenja s jedne rata ne bi ni bilo, pa zar bi brat na brata a do juce u bajnom bratstvu i jedinstvu. :-) Otiso sam s teme totalno :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#134 Re: Zid bosnjackog srama

Post by KatarinaKosaca »

Na temi ima fašisoidnih komentara u stilu ako niste Bošnjaci mrš napolje itd, ali ima stvari koje se mogu elaborirati i sa kojim se slažem. To se prevashodno odnosi na to da zaista jeste bratstvo jedinsto bila ubleha, naročito z aneke, jer baš slučanosti da samo tadašnji Muslimani mijenjaju imena pri odlasku u Beograd. Lepa Lukić nije imala takvu potrebu. Dakle, ipak, važili su dvojni aršini.
Dalje, kad sam spomenula estradu baš sam mislila na Bernu,ali ne zato za koga je udata, niti šta slavi, a šta ne u svojoj kući, nego što kao Bosanka nikad ništa nije rekla za rat u BIH, što je veselo (nema pištolja uperenog u nju) davala intervju i slavila "politiku mira" kada su hiljade njenih sunarodnjaka bivani ubijani samo zato što se malo drugačije zovu. Pa, i ako je to njen izbor, neka je, ali je onda nemoralno doći u Sarajevo za koju kintu, a još gore otići na njen koncert. Ipak, mislim da tema nije dovoljno objašnjena, jer se poistovjećuje Bošnjak i musiman (dušebrižnicima poruka da Bošnjaci mogu i imaju pravo biti ateisti ili agnostici), kao i problem izmješanih, ali koji jako vole BIH i ona im je jedina domovina. Tjerati te i takve, sa teme, sa foruma, iz BIH i slično je najveća medvjeđa usluga koja se može napraviti Bošnjacima, a najveća satisfakcija neprijateljima.
breuer

#135 Re: Zid bosnjackog srama

Post by breuer »

BatoS wrote:Ti ljudi su ostali Bosnjaci, za razliku od onih koji su presli na Pravoslavlje i Katolicizam i postali Srbi i Hrvati.

Za razliku od onih koji su opet za vrijeme Jugoslavije presli na Katolicizam i Pravoslavlje i opet izdali Bosnu i postali Srbi i Hrvati... kao sto je uradila Lepa Brena, Emir Kusturica, Silvana i ostali otpad.
:lol:

Ne bojim se ja četničke zlobe, već domace gluposti :oops:
theTruePath

#136 Re: Zid bosnjackog srama

Post by theTruePath »

breuer wrote:
BatoS wrote:Ti ljudi su ostali Bosnjaci, za razliku od onih koji su presli na Pravoslavlje i Katolicizam i postali Srbi i Hrvati.

Da i ti nisi dio onih koji su onako skruseno,kao neko stene,podilazili srbima i hrvatima? mjenjajuci ime,i stare tradicije :?

jel ti krivo sto su ta vremena prosla,i sto su danas bosnjaci ponosni na svoje JA? sto danas srpski pjevaci prelaze na islam(dunja,raznatovic itd)`? :D
Last edited by theTruePath on 25/03/2013 20:36, edited 1 time in total.
BatoS

#137 Re: Zid bosnjackog srama

Post by BatoS »

breuer wrote:

Da ti nije nesto nejasno u mom komentaru?
theTruePath

#138 Re: Zid bosnjackog srama

Post by theTruePath »

Evo sad je obrnuto ,Dunja Ilic presla na islam i postala Nejla 8-)

http://www.ekskluziva.ba/Dunja-Ili-u-iv ... /9842.html
breuer

#139 Re: Zid bosnjackog srama

Post by breuer »

fino ste vi skrenuli temu sa mnoštva broja domačih izdajnika i palikuća na pjevače, zabavljače :D

i ja sudjelovanjem podržavam :-)

tema je bošnjački zid srama :oops:
radostan dan

#140 Re: Zid bosnjackog srama

Post by radostan dan »

što nina aboliraste?

Image
theTruePath

#141 Re: Zid bosnjackog srama

Post by theTruePath »

radostan dan wrote:što nina aboliraste?

Image
On se pokajao i prije smrti vratio ponovo islamu,dzenazu je imao

njegova sestra je dala intervju kako je plakao i sl kad je presao na islam opet
BatoS

#142 Re: Zid bosnjackog srama

Post by BatoS »

breuer wrote:fino ste vi skrenuli temu sa mnoštva broja domačih izdajnika i palikuća na pjevače, zabavljače :D

i ja sudjelovanjem podržavam :-)

tema je bošnjački zid srama :oops:
Zato i kazem, ostavite nas Bosnjake da odredimo ko ce biti na nasem zidu srama... nemojte gubiti vrijeme i zivce bez potrebe...

Mogu da zamislim samo sebe na nekom srbijanskom forumu kako Srbima govorim ko treba da znaci nesto u njihovoj historiji a ko ne...
breuer

#143 Re: Zid bosnjackog srama

Post by breuer »

theTruePath wrote:Evo sad je obrnuto ,Dunja Ilic presla na islam i postala Nejla 8-)

http://www.ekskluziva.ba/Dunja-Ili-u-iv ... /9842.html
pa super :) i na tome sva priča prestaje...nit je ja smatram izdajnikom srpskog naroda, niti bi je pripadnici istog naroda trebali smatrati takvom...

...njem život, njeno opredjeljenje

pa na kraju krajeva, prvi nam je predsjednik donio slobodu izbora jel? :D
zambaklija

#144 Re: Zid bosnjackog srama

Post by zambaklija »

kada ovo čitam ali i na drugim temama sve mi je jasnije i jasnije da fašizam buja na našem prostoru i da ova jedna skupina podupire sve ove što hoće da dijele BiH ...ja se sa ove teme odjavljujem,FUJ :x :x :x :x :x :x
radostan dan

#145 Re: Zid bosnjackog srama

Post by radostan dan »

theTruePath wrote:
On se pokajao i prije smrti vratio ponovo islamu,dzenazu je imao

njegova sestra je dala intervju kako je plakao i sl kad je presao na islam opet
:-)
theTruePath

#146 Re: Zid bosnjackog srama

Post by theTruePath »

zambaklija wrote:kada ovo čitam ali i na drugim temama sve mi je jasnije i jasnije da fašizam buja na našem prostoru i da ova jedna skupina podupire sve ove što hoće da dijele BiH ...ja se sa ove teme odjavljujem,FUJ :x :x :x :x :x :x
Kad jedan narod iznosi nepravdu koja je postojala u bivsoj nam drzavi,to nije fasizam

hajde cao
BatoS

#147 Re: Zid bosnjackog srama

Post by BatoS »

radostan dan wrote:što nina aboliraste?

Image
Postovanje radosni... jos jedan dokaz o nasem "bratstvu i jedinstvu"...

"Nino je rođen kao Amir Rešić 22.1.1964. u Bosanskoj Dubici, a poslije studija preselio se u Kruševac. Početkom rata odlazi u Srbiju, gdje je i počeo vlastitu karijeru. Promjenio je ime u Nikola, u trenutku kada je iz islama prešao u hrišćanstvo i postao pravoslavac.

Pričalo se da se Rešić u Nemačkoj lečio od alkoholizma i da mu supruga ne dozvoljava da viđa najmlađu ćerku. Poslednje mesece života provodio je sam, odbačen od svih, bez novca, ali i volje za životom, pa je u jednom intervjuu priznao da čak pomišlja da digne ruku na sebe. I, mada su mnogi očekivali da se Nino bar za koji stepenik uzdigne, on za to nije imao ni želje, ni volje, ni snage"
Last edited by BatoS on 25/03/2013 20:56, edited 1 time in total.
sinuhe

#148 Re: Zid bosnjackog srama

Post by sinuhe »

Nikad cuo za lika, ali hajde valjalo je zivjeti nekako i u Krusevcu :?
radostan dan

#149 Re: Zid bosnjackog srama

Post by radostan dan »

što, misliš da je imao problema tamo?
sinuhe

#150 Re: Zid bosnjackog srama

Post by sinuhe »

Ma ne mislim da je imao kakvih problema ali kako se neko uopste preseli u Krusevac? Da nije bio kakvo napretkovo pojacanje :lol:
Post Reply