Neslaganje sa ženinim roditeljima
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ho oponopono
#126 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
...šta nas briga mi smo svoje rekli!

- madner
#127 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
No ja imam pravi problem:
Sta ako punica pravi pitu na drugi nacin nego mama?
Sta ako punica pravi pitu na drugi nacin nego mama?
- petunija
#128 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
+1ladyblue18 wrote:Ja samo vidim da se pokretac ne oglasi od sinoc.
Sve čekam da dođem do kraja teme, pa da isto napišem
Čovjek naložio forum i
- duh_sa_sjekirom
#129 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
To je zet trebao prije da sazna, mlada je trebala biti toliko korektna pa mu to reći (ako je tako i bilo).ho oponopono wrote:
...nas neka shvati kao razonodu ili pak destrukciju do njega je!![]()
...ne mogu zeta organski izgleda jer nije njihov izbor bio...garant su imali u planu nekoga drugoga, ali eto izjalovilo se...pa sad krkavela rokanje do dna !
Ovako, ona se sada nalazi između dvije vatre: Babo-punac, koji je gazda u svojoj kući i ne drži do laprdanja i filozofiranja zeta-ljevičara i muž, "kontraš" koji bi da u tuđoj kući bude kako on kaže.
U pitanju je, po meni, temeljna netrpeljivost još u startu, jer da ima imalo volje i spremnosti na kompromis, zajednički jezik se uvijek može naći...
Visoka je cijena slobode. Do tad, jebiga, šuti i trpi...
-
Lounge Act
#130 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Op3r4t0r wrote:Kao sto tebi punac i punica nisu sjeli na prvu tako ni ti meni nisi sjeo na prvu jer si ocigledno bezobrazan!!!ZenChii wrote:Friško oženjen, 27 godina.
Ženine roditelje, sticajem okolnosti upoznao neposredno prije nego što ćemo se uzeti. Na prvu mi nikako nisu sjeli.
Danas živimo zajedno sa njenim roditeljima, uskoro se selimo. Narednih godinu ipo, najviše 2 godine sam sigurno sa njima. Određeni dio dana, sticajem okolnosti moram provesti u njihovom društvu.
Ja sam u potpunosti lijevo u svemu, član par organizacija bukvalno od 18te, pobornik klasne jednakosti, komunizma i što manjeg uticaja religije. Njeni roditelji čista suprotnost od toga.
Moja profesija je usko vezana za gore navedene stvari, takođe i profesija njenih roditelja, pa nemamo mnogo drugih zajedničkih tema, a kad dođe do bilo kakve rasprave, nijedna strana ne staje dok ne istjera svoju pravdu.
Njeni su obrazovani, tata apsolutna suprotnost od mene, iz mog ugla poprilično iskompleksirana osoba. Žena je manje radikalna, ali ga podržava u svemu. Par puta je govorio kako je on glava kuće i kako je on glavni za sve, urlao, vikao kakvog je to muža njegova kćerka našla.
I ona i ja smo spremni da te ljude istog momenta zauvijek od*ebemo ali za to ćemo imati priliku tek za 2 godine. Do tada moram trpiti tog mamlaza.
Da li je neko bio u sličnoj situaciji, kako riješiti ovo. Svjestan sam da nekog konkretnog riješenja nema, jer ja neću odustati od svoga, a ni on od svoga, međutim, kako razgovor svesti na minimum (dobar dan za dobar dan) sa osobom s kojom sam prinuđen biti određeni dio dana.
hvala.
Ti ne samo da imas jedan nego imas 2 velika razloga da postujes te ljude i da prestanes biti djubre, prvi razlog je onaj standardni zato sto su oni stariji od tebe, a drugi jos mnogo vazniji zato sto su ti dali krov nad glavom i to ne na kratko nego minimalno na dvije godine kako i sam rece sto je prilicno dug period da te neko trpi da zivis djabe.
Ako zelis da ne provodis vrijeme s njima budi musko pa odseli i dolazi im u goste kad ti volja a ne budi pizda koja bi pod tudjim krovom da zivi a da svoja pravila kroji, e to ne moze.
Kazes da je religiozan, ne zaboravi da on u svojoj kuci ima pravo da velica Boga, Allaha, Muhameda, Isusa (ili kojoj vec vjeri pripada) po cijeli dan ako zeli i tvoje je da sutis, opet ako ti se ne svidja odseli.
Kazes da ti namece svoje stavove i svoja razmisljanja, idemo opet u krug, u svojoj kuci ima pravo da ti namece sta god mu volja, ako ti se ne svidja odseli.
Dosli smo do zakljucka da posto nisi sposoban da sam sebi obezbjedis krov nad glavom tvoje je da sutis i trpis i ako budes imao imalo ljudskosti i kad budes selio trebas da im se od srca zahvalis sto su te durali 2 godine jer da je situacija obrunta ti bi njih istjerao treci dan
Op3r4t0r, svaka ti cast na komentaru
a pokretacu teme- nisi frisko ozenjen nego frisko udan
ali vise od tvojih rijeci i stava me iznenadjuje to sto kazes za svoju mladu da i ona jedva ceka da odjebe te ljude iz svog zivota
...jos uvijek ne mogu da vjerujem, pa ja bih voljela da mi je otac ziv pa da mi ne znam kako izvlaci zivce svaki dan
niste ni svjesni koliko ste sretni sto uopce imate gdje da zivite i te dvije godine i sto se razilazite samo u stavovima, mogao bi da bude alkoholicar, kockar pa da vas maltretira i psihicki i fizicki svaki dan
ako je to tako kako pricas nadam se da ce vam se u zivotu vratiti i da cete isto docekati od svoje djece
- dječak sa šibicama
#131 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Ali gadno je to, kad te punac i/li punica ne vole, a zivis sa njima.
Cijela ta situacija, gdje ne dises punim plucima, to frustrira i stvara tjeskobu, depresiju.
Lijepi moj stan, moja kucica moja slobodica
Cijela ta situacija, gdje ne dises punim plucima, to frustrira i stvara tjeskobu, depresiju.
- duh_sa_sjekirom
#132 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Niko nije ni rekao da nije gadno. Ali, jebiga, on nije u situaciji da sad postavlja neke uvjete niti da nešto tersa...Neke stvari će morati progutati, a sam će odlučiti šta mu je bitnije: ponos ili pare.dječak sa šibicama wrote:Ali gadno je to, kad te punac i/li punica ne vole, a zivis sa njima.
Ko ne zna šta je sloboda, on je i ne cijeni. Nek' je i 30 kvadrata, ali nek' su moji 1/1...
- bosan
#133 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Jebo takvog punca . SKOJ-evac mu doso u kucu a on tako. Treba te drzat ko malo vode na dlanu

Bude li i dalje trusio o vjeri odmah ga prijavi Zlaji ,nema se tu sta vise cekati
Bude li i dalje trusio o vjeri odmah ga prijavi Zlaji ,nema se tu sta vise cekati
Last edited by bosan on 19/03/2013 17:53, edited 1 time in total.
-
sha_ba
#134 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
bosan wrote:Jebo takvog punca . SKOJ-evac mu doso u kucu a on tako. Treba te drzat ko malo vode na dlanu![]()
- JThomas
#135 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
moglo bi i gore, ja znam jednog koji uz to što živi pod krovom ženinih roditelja još radi za ženinog starog...
šta ti je reć' sam sebi stavio omču i izmakao stolicu, bez posljednje cigare...
-
krater
#136 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Zar ima i to ?!JThomas wrote:moglo bi i gore, ja znam jednog koji uz to što živi pod krovom ženinih roditelja još radi za ženinog starog...
- JThomas
#137 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
o da. jebo ti sve konc logore i kazamate ovog svijeta...
- Op3r4t0r
#138 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Ma ovdje je sve jasno, samo specificni karakteri (blago receno) mogu sebi dozvoliti da se ozene a onda utrpaju puncu, punac stariji covjek pun zivotne skole skontao o kakvom se (ne)karakteru radi i jednostavno se tako i ponasa prema njemu, zasluzeno 
- WildRedRose
#139 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
ja ne znam gdje ovaj svijet ide... on se UDAO , zivi na ledjima punca i punice, i jos mu smeta smo mu se punac ne podvorava. zemljo, otvori se...
i neka mi neko kaze da godine imaju veze sa zreloscu !

i neka mi neko kaze da godine imaju veze sa zreloscu !
- burek_in_space
#140 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Ovaaajvalter033 wrote:Jedno je postovati necije stavove, drugo je nametati ih. Iako si pod njegovim krovom, iako si mladi, imas svoje dostojanstvo koje punac treba nauciti postovati. Ako doticni ne smatra da si dovoljno dobar za njegovu kcerku, to je njegov problem, ako je ona sretna s tobom i ako njoj odgovaras, to je jedino sto je bitno. U svakom slucaju, nisam pristalica tih primitivnih pogleda tipa "pod njegovim si krovom, igraj kako on svira" pa taman po cijenu da odselim u roku od 2 sata..
Koliko znam svakom roditelju je najbitnije da mu je dijete sretno i zadovoljno, tvom puncu je izgleda jedino bitno da je njegova zadnja, tipicni egoisticni primtivac.
- duh_sa_sjekirom
#141 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
U podstanare.burek_in_space wrote:Ovaaajvalter033 wrote:Jedno je postovati necije stavove, drugo je nametati ih. Iako si pod njegovim krovom, iako si mladi, imas svoje dostojanstvo koje punac treba nauciti postovati. Ako doticni ne smatra da si dovoljno dobar za njegovu kcerku, to je njegov problem, ako je ona sretna s tobom i ako njoj odgovaras, to je jedino sto je bitno. U svakom slucaju, nisam pristalica tih primitivnih pogleda tipa "pod njegovim si krovom, igraj kako on svira" pa taman po cijenu da odselim u roku od 2 sata..
Koliko znam svakom roditelju je najbitnije da mu je dijete sretno i zadovoljno, tvom puncu je izgleda jedino bitno da je njegova zadnja, tipicni egoisticni primtivac., a dje da ide, kad je go ko crkveni mish?
Sačuvat će dostojanstvo, ali će ostati bez "šuški"...
- burek_in_space
#142 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Da ima imalo dostojanstva, ne bi otvarao temu na ovaj nachin.duh_sa_sjekirom wrote: U podstanare.
-
krater
#143 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
burek_in_space wrote:Da ima imalo dostojanstva, ne bi otvarao temu na ovaj nachin.duh_sa_sjekirom wrote: U podstanare.
- duh_sa_sjekirom
#144 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Pa on i traži savjet kako da sačuva dostojanstvo a da pri tome ne izgubi pare i da je "u punčevoj kući njegova zadnja"...burek_in_space wrote:Da ima imalo dostojanstva, ne bi otvarao temu na ovaj nachin.duh_sa_sjekirom wrote: U podstanare.
- bosan
#145 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Ne znate vi kako je danas tesko naci zenu sa stanom a bez roditelja .
-
krater
#146 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
bosan wrote:Ne znate vi kako je danas tesko naci zenu sa stanom a bez roditelja .
- dječak sa šibicama
#147 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
Znam i ja za jednog takvogJThomas wrote:moglo bi i gore, ja znam jednog koji uz to što živi pod krovom ženinih roditelja još radi za ženinog starog...
Cesto ga vidim kako vozi punanu do pijace, frizera i tako to.
- bosan
#148 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
E ovo je bila ziva istina.
Dosao punac kod zeta da mu nesto zida i malterise na kuci.Kad ono zet spava mrtav pijan.Sta ce nema ko da mu pravi malter ,ode punac traziti kakvog radnika da mu pomogne. I nadje nekog cigu ( Roma) .I tako poceli raditi i pita njeg
cigo kolika je njegova majstorska dnevnica a ovaj mu odgovara da ne radi za pare vec da mu je to zet i da mu on to radi dzaba. A cigo njemu veli :" Joooj da si ti meni punac ja bi tebi svaki dan q..c pushio
Ovo je stvarno istinit0
Dosao punac kod zeta da mu nesto zida i malterise na kuci.Kad ono zet spava mrtav pijan.Sta ce nema ko da mu pravi malter ,ode punac traziti kakvog radnika da mu pomogne. I nadje nekog cigu ( Roma) .I tako poceli raditi i pita njeg
cigo kolika je njegova majstorska dnevnica a ovaj mu odgovara da ne radi za pare vec da mu je to zet i da mu on to radi dzaba. A cigo njemu veli :" Joooj da si ti meni punac ja bi tebi svaki dan q..c pushio
Ovo je stvarno istinit0
-
howdy
#149 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
anonimus0007 wrote:još si samo propustio da napišeš da ga u svojoj kući ima pravo i jebat.Op3r4t0r wrote:
Kazes da ti namece svoje stavove i svoja razmisljanja, idemo opet u krug, u svojoj kuci ima pravo da ti namece sta god mu volja, ako ti se ne svidja odseli.
lijepi zapad. 18 i imaš svoju kuću, makar i na kredit,a ako ne onda barem ima para da plaća kiriju i živi ko čovjek. ne mora trpiti iskompleksirane starce u njihovim kućama.
-
iamia
#150 Re: Neslaganje sa ženinim roditeljima
ma ja sam se vec ismijao ovome.howdy wrote:anonimus0007 wrote:još si samo propustio da napišeš da ga u svojoj kući ima pravo i jebat.Op3r4t0r wrote:
lijepi zapad. 18 i imaš svoju kuću, makar i na kredit,a ako ne onda barem ima para da plaća kiriju i živi ko čovjek. ne mora trpiti iskompleksirane starce u njihovim kućama.
ps.
pazi..
ujeda.