Policijske kamere u BIH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kakaljin

#126 Re: Policijske kamere u BIH?

Post by kakaljin »

drndalo wrote:
kakaljin wrote:
drndalo wrote:60 je ogranicenje glavnom dzadom...

Kamera postoji u Binjezevu, to ti je izmedju Coca-Cole i ulaska u Hadzice...
Hvala za brzinu jer me je slikala na 72, znaci samo 50 KM kazne.

Mislio sam na auto put, ne na M17 magistralu, za tu kameru znam jer me je ufatila na 63, a ogranicenje 60 sa znakom fino postavljenim.
Jesil' siguran u ovo ? Obicno tolerisu 10 km/h, a na >11 km/h okidaju... Da nije bilo ogranicenje na 50 ?
Siguran 100% jer je to bilo kada su promjenili zakon sa 60 na 50 u naseljenim mjestima, a nisu skinuli znak 60 sa table u Binjezevu i sa jedne i sa druge strane, jer sam se zalio i platio sam taksi za zalbe 50 KM i opet mi nisu uvazili zalbu jer ima vidno istaknut znak, oni su isli da je tu 50 ogranicenje na ne 60 jer tako pise u zakonu i da nije do njih vec do onih koji postavljaju i skidaju znakove. Htjeo sam ici do kraja sa zalbom ali oni su samo trazili da se na svaku zalbu plati minimalno 10 KM takse, i platio sam vise taksi nego sto je kazna bila.
Maraschino

#127 Re: Policijske kamere u BIH?

Post by Maraschino »

MUP je u pravu. Tuzi firmu koja se bavi znakovima ili probaj vansudski rijesiti da ti snesu troskove.
haris0032

#128 Re: Policijske kamere u BIH?

Post by haris0032 »

Zna li iko da li je u funkciji kamera u Bos. Petrovcu? Prekoracio sam minimalno za 30km/h, medjutim nisam vidio da je slikala.
tap3ah75

#129 Re: Policijske kamere u BIH?

Post by tap3ah75 »

Je li neko upoznat ima li kamera na autoputu kod tunela prema Zenici.
Ne znam s koje strane tunela (vjerovatno od Kaknja jer tu ima ograničenje 100 km) ali čuo sam da neko kuka kako je dobio kaznu jer je tu vozio 20 iznad ograničenja.
kakavdanakneiskustvu

#130 Re: Policijske kamere u BIH?

Post by kakavdanakneiskustvu »

tap3ah75 wrote:Je li neko upoznat ima li kamera na autoputu kod tunela prema Zenici.
Ne znam s koje strane tunela (vjerovatno od Kaknja jer tu ima ograničenje 100 km) ali čuo sam da neko kuka kako je dobio kaznu jer je tu vozio 20 iznad ograničenja.

bude ponekad postavljen mobilni radar
BJB

#131 Re: Policijske kamere u BIH?

Post by BJB »

Sta je ono na M17 prema Mostaru, svako malo se pređe preko nekih zica postavljenih preko ceste? Je li ono neki brojac ili nesto drugo?
studiorum_tuzlaensis

#132 Re: Policijske kamere u BIH?

Post by studiorum_tuzlaensis »

BJB wrote:Sta je ono na M17 prema Mostaru, svako malo se pređe preko nekih zica postavljenih preko ceste? Je li ono neki brojac ili nesto drugo?
I mene to zanima, neki kablovi/sajle po cesti stoje...
BJB

#133 Re: Policijske kamere u BIH?

Post by BJB »

I to na desetak mjesta..Sto je najgore primjetis ih tek na pet metara pa ako vozis imalo brze od dozvoljene brzine nemas kad smanjit brzinu na dozvoljenu..Ja sam ih primjetila u junu, jos mi nisu dosle nikakve kazne..Vjerovatno su neki brojaci vozila, jer nisam primjetila kamere, niti ista nalik na kamere..Svejedno, nije mi jasno ni zasto ih ima onoliko..
Ima li iko iz policije da rijesi misteriju? :D
hugollino

#134 Re: Policijske kamere u BIH?

Post by hugollino »

Evo jedna situacija od malo prije. Nisam o toj mogucnosti ranije ni razmisljao. Sada se vozio prema gradu i na raskrsnici na pofalicima crveno svjetlo. Ja sam bio s motorom i to prvi u koloni i stao regularno na crvenom. U medjuvremenu se auto do mene htjelo prestrojiti i ja sam se samo malo pomakao naprijed i u tom pomicanju sam. presao zaustavnu bijelu liniju i nagazio na jedan od dva radarska senzora i to mislim cak samo prednjim tockom. Dok na drugi senzor nisam nagazio. I primijetio sam da me radar uslikao. Dva puta sam vidio crveni bljesak. Nije mi jasno sada ta situacija. Ja jesam nagazio na jedan od senzora, (imaju 2 jedan registrira prolazak kroz, crveno a drugi mjeri brzinu). Ako cu dobiti kaznu i kako cu je dobiti jer nisam prosao kroz crveno a jesam nagazio radar. I njima ce se i pokazati da nema zabiljezene brzine jer nisam prosao kroz drugi senzor. Cisto me zanimaju iskustva :)
SSemir

#135 Re: Policijske kamere u BIH?

Post by SSemir »

Nece ti ni doci nista.
Post Reply