zato što je podijeljena i u ratu i imala specijalni status i nakon rata i po Dejtonu koji nije riješen NI DAN DANASJohnnyS wrote:Zašto je na svim tim kartama podijeljena mostarska općina
a eto ti i karta dole
zato što je podijeljena i u ratu i imala specijalni status i nakon rata i po Dejtonu koji nije riješen NI DAN DANASJohnnyS wrote:Zašto je na svim tim kartama podijeljena mostarska općina
I ZIPA potvrde prethodnih karata !The BEN10 wrote:Hajde postavi.medobrundoo wrote:ako nemaš ili ne znaš, reci da ti ja postavim

On je to u konačnici i radio. Njega Bosna i Hercegovina nije zanimala, i sam je rekao da Bosna i Hercegovina nije cilj nego sredstvo što je potvrđeno na Bošnjačkom kongresu 93. godine.vidi_vidi_vidi wrote:Naravno da BiH nije nicija babovina, zato i kazem, Izetbegovic nije imao mandat da pregovara sa bilo kim i dijeli BiH. To nema niko pravo.Opanak u tranziciji wrote:Ono sto Izetbegovic ni po koju cijenu nije smio, to je da pregovara sa Karadzicem i Bobanom i time im da legitimitet. To bi bilo kao da je Hrvatska pregovarala sa Marticem, i da je sada Marticeva struja (stranka) dio vlasti R Hrvatske. Takav slucaj nije zabiljezen nigdje u svijetu, osim kod nas "ludih Bosanaca".
M a nije bosna izetbegoviceva babovina da ne pregovara
vec sa kime da pregovara , upravo je trebao da pregovara sa
predstavnicima naroda s a kojim zivi a ne tamo sa nekim americkim pederima¨!
A kao predsjednik jedne suverene drzave, nije smio da pregovara sa fasistima, a jadan je onaj narod kojeg predstavljaju fasisti (a ti kazes da su oni bili predstavnici Srba i Hrvata)
nemaDrinski wrote:Kerime, a imali to kakve veze sa tenkovima i topovima ili samo sa urbanizacijom?

Ima više sa demografijom nego sa bilo čim drugim. I činjenicom da su Turci naseljavali muslimane po gradovima a nemuslimani su živjeli na selima. Ako ja imam 1 hektar zemlje i 10-ero djece a moj susjed ima 10 hektara zemlje i 1 dijete, to znači da će mojih desetero živjeti na tom jednom hektaru a njegovo jedno na tih 10 hektara.Drinski wrote:Kerime, a imali to kakve veze sa tenkovima i topovima ili samo sa urbanizacijom?
ooo gde si "Kerime", nismo te odma prepoznaliKareem Abdul wrote: Jedini način po kojem bi muslimani dobili više je da dobiju i zemlju gdje su Srbi i Hrvati imali vlast.
Drinski wrote:OK.
I kako ti mislis da bi zeleni Zvornik/Vlasenica/Srebrenica mogli biti u tom srpskom kantonu/entitetu, bez rata?
DRugim riječima, da li RS iz februara 92 funkcionisala isto kao i danas u februarau 2015 da nije bilo rata?
Pričamo o vremenu kada nacionalna odrednica Bošnjak nije niti postojala. To je ime uvedeno tek 93., ali evo koristit ću veliko "M" za Muslimane jer se tada tako i koristilo.medobrundoo wrote:ooo gde si "Kerime", nismo te odma prepoznaliKareem Abdul wrote: Jedini način po kojem bi muslimani dobili više je da dobiju i zemlju gdje su Srbi i Hrvati imali vlast.
lažni Kerime, NEMOJ da upotrebljavaš religijske odrednice za jedan narod, a nacionalne za druga dva
ili upotrebljavaj nacionalne: Bošnjak, Srbin, Hrvat
ili religijske: musliman, katolik, pravoslavac
jasno ???
Koliko vidim zeleni Zvornik i Višegrad su po Kutiljerovom planu i trebali potpasti pod Muslimanski kanton.Drinski wrote:OK.
I kako ti mislis da bi zeleni Zvornik/Vlasenica/Srebrenica mogli biti u tom srpskom kantonu/entitetu, bez rata?
DRugim riječima, da li RS iz februara 92 funkcionisala isto kao i danas u februarau 2015 da nije bilo rata?
djelomicno tacno.Kareem Abdul wrote:
Ima više sa demografijom nego sa bilo čim drugim. I činjenicom da su Turci naseljavali muslimane po gradovima a nemuslimani su živjeli na selima. Ako ja imam 1 hektar zemlje i 10-ero djece a moj susjed ima 10 hektara zemlje i 1 dijete, to znači da će mojih desetero živjeti na tom jednom hektaru a njegovo jedno na tih 10 hektara.
To gore je klasična ratnohuškačka propaganda.Haman wrote:Ostala je BiH podijeljena tako ali voljom medjunarodne zajednice da je:
-44% Bosnjaka muslimana dobilo. 22-23% teritiorije BiH.
-18% Hrvatsa......................... 28% teritirije BiH
-32% Srba............................. 49% teritirije BiH.
Bošnjak nacionalna odrednica je UVJEK postojala, starija i od termina srba i od hrvataKareem Abdul wrote:Pričamo o vremenu kada nacionalna odrednica Bošnjak nije niti postojala. To je ime uvedeno tek 93., ali evo koristit ću veliko "M" za Muslimane jer se tada tako i koristilo.medobrundoo wrote:ooo gde si "Kerime", nismo te odma prepoznaliKareem Abdul wrote: Jedini način po kojem bi muslimani dobili više je da dobiju i zemlju gdje su Srbi i Hrvati imali vlast.
lažni Kerime, NEMOJ da upotrebljavaš religijske odrednice za jedan narod, a nacionalne za druga dva
ili upotrebljavaj nacionalne: Bošnjak, Srbin, Hrvat
ili religijske: musliman, katolik, pravoslavac
jasno ???

Bošnjak nacionalna odrednica je UVJEK postojala, starija i od termina srba i od hrvatamedobrundoo wrote:
Pričamo o vremenu kada nacionalna odrednica Bošnjak nije niti postojala. To je ime uvedeno tek 93., ali evo koristit ću veliko "M" za Muslimane jer se tada tako i koristilo.
To sto ti piseš nema veze sa tim sto pojedini hoce kazati.Kareem Abdul wrote:Koliko vidim zeleni Zvornik i Višegrad su po Kutiljerovom planu i trebali potpasti pod Muslimanski kanton.Drinski wrote:OK.
Nisam se ja na to referirao već na činjenicu da pojedini misle da je Muslimanima trebalo pripasti onoliko zemlje koliko ih je bilo po postotku, a što je totalna glupost jer su Muslimani živjeli u gušće naseljenim područjima i samim time na površinom manjem teritoriju.
ajmo otpozadaKareem Abdul wrote:
Onda po Ljudevitu Gaju možemo reći i da je postojala nacionalna odrednica Dalmatinac i Slavonac![]()
Ako si pročitao ovo što piše, stoji da Bošnjaci žive do Vrbasa i Hercegovine(Huma) a od Vrbasa do Bihaća ima jako puno, isto tako piše i za Hrvate da žive i u Bosni i u Sandžaku.
Što je Gaj time mislio se ne zna točno.
Što se tiče samog naziva "Bošnjak" njega je forsirala Austrougarska kada joj je Tursko Carstvo prodalo BiH.
Samo tada su se ispriječili Muslimanski prvaci i odlučili su da ne žele biti nikakvi "Bošnjaci", niti "Bosanci" već da žele ostati "muslimani" da bi na takav način ostali povezani sa Turskim carstvom.
Eto, tako ljudi htjeli![]()
Ni Alija nikada nebi na to pomislio da ga Muhamed Filipović nije u to nekako uvjerio. Tako kaže sam Filipović.
A što se tiče komunjara, muslimanski prvaci također nisu tražili naziv "Bošnjak" već Bosanac.

junačka zemlja Hercegova, implicitno nema veze sa dodatkom Hercegovina koji su upravo austorugari dodaliJohnnyS wrote:Tu pjesmu treba citirati i onim nepatriotima koji negirraju ime države navodeći da bi se trebala zvati samo "Bosna"
medobrundoo wrote:junačka zemlja Hercegova, implicitno nema veze sa dodatkom Hercegovina koji su upravo austorugari dodaliJohnnyS wrote:Tu pjesmu treba citirati i onim nepatriotima koji negirraju ime države navodeći da bi se trebala zvati samo "Bosna"
baš onda kada se na primjer ukida naziv Hrvatska, Dalmacija i Slavonija, koje je cijelo vrijeme bilo
dakle, apsurd nad apsurdima, kroz cijelu dotadašnju istoriju jedino i isključivo je bio termin Bosna
a na drugoj strani uvjek Hrvatska, Dalmacija i Slavonija
što kaže da je "opravdaniji" naziv Hrvatska i Dalmacija
nego Bosna i Hercegovina
Kareem Abdul wrote:Bošnjak nacionalna odrednica je UVJEK postojala, starija i od termina srba i od hrvatamedobrundoo wrote:
Pričamo o vremenu kada nacionalna odrednica Bošnjak nije niti postojala. To je ime uvedeno tek 93., ali evo koristit ću veliko "M" za Muslimane jer se tada tako i koristilo.
druga je stvar što ju je četnička SHS ukinula, a komunjare pod uticjaem velikosrpskih članova nisu obnovile odnosno kasnije dale nakaradno vjersko određenje
ajmo jedan čas istorije
haloo, jel piše Hercegovina, ili zemlja HercegovaJohnnyS wrote:medobrundoo wrote:junačka zemlja Hercegova, implicitno nema veze sa dodatkom Hercegovina koji su upravo austorugari dodaliJohnnyS wrote:Tu pjesmu treba citirati i onim nepatriotima koji negirraju ime države navodeći da bi se trebala zvati samo "Bosna"
baš onda kada se na primjer ukida naziv Hrvatska, Dalmacija i Slavonija, koje je cijelo vrijeme bilo
dakle, apsurd nad apsurdima, kroz cijelu dotadašnju istoriju jedino i isključivo je bio termin Bosna
a na drugoj strani uvjek Hrvatska, Dalmacija i Slavonija
što kaže da je "opravdaniji" naziv Hrvatska i Dalmacija
nego Bosna i Hercegovina
Srećom, nisi ti pjesmu pisao već uvaženi beg koji jasno pravi distinkciju između Bosne i junačke zemlje Hercegove...