Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Maharadza wrote:
Ma stipu ga, spominje onu badu koja je ionako bila na par low-end uređaja a mene naziva apple hejterom. Talk about sarcasm.
Ali najjača mu 'android im je sve', pa jašta je, i više nego dovoljno da zasjene i 'prekucaju' čitavu mobilnu industriju, uključujući nokiu koja ima brruku više iskustva, ali đabe, došlo je do toga da je softver alfa i omega, i to da ima uređaja baziranih na istome za svačiji džep a ne ko iphone za koji čovjek mora kredit dići da ga priušti.
Tapatalked
jesi ti vidio kad je prvi bada uredjaj izasao i sa kakvim specsima?
joj nemojte me tjerati da udjem u dublju raspravu to ne volim
Ma vidio sam ja to brate sve i pratio, samo su ljudi na vrijeme skontali potencijal androida pa i nauštrb sopstvenog OS-a, za što im realno treba odati priznanje.
A ne mora značiti da oni neće uspjeti izraditi i izbaciti i svoj OS, mes'čini da su najavili aktivniji razvoj tizen OS-a koji je također baziran na linux-u a uzimajući u obzir da surađuju sa intelom, ne bi me čudilo da i taj OS bude još jedan u nizu konkurenata androidu (pored nedavno izašlog Ubuntua za nexus).
^ Očekivano, kao i na većini samsung stock romova, primjetan je lag! Očito nisu ništa naučili od s3 pa (opet) nisu obratili pažnju i na softver, već ga samo "nabildali" hardverom!
Lično sam se uvjerio da je sve ovdje do softvera, tj. uzeo jedne prilike od havera s3 sa stock samsung rom-om i burazov s3 sa nekim cm10 rom-om (mes'cini ParanoidAndroid je bio) i poredio, razlika u radu je DRASTIČNA tj. dok na ovome prvom primjetan lag u osnovnim operacijama, na drugom leti sve i na "težim" zadacima i operacijama!
Samo što taj debil sa klipa ima prste ko' balvane pa ne može potrefiti ni meni tipku na ekranu od 5'!
Maharadza wrote:^ Očekivano, kao i na većini samsung stock romova, primjetan je lag! Očito nisu ništa naučili od s3 pa (opet) nisu obratili pažnju i na softver, već ga samo "nabildali" hardverom!
Lično sam se uvjerio da je sve ovdje do softvera, tj. uzeo jedne prilike od havera s3 sa stock samsung rom-om i burazov s3 sa nekim cm10 rom-om (mes'cini ParanoidAndroid je bio) i poredio, razlika u radu je DRASTIČNA tj. dok na ovome prvom primjetan lag u osnovnim operacijama, na drugom leti sve i na "težim" zadacima i operacijama!
Samo što taj debil sa klipa ima prste ko' balvane pa ne može potrefiti ni meni tipku na ekranu od 5'!
slažem se, uz napomenu da je software još uvijek beta verzija. vidjećemo kako će biti sa finalnim firmwareom. biću razočaran ako se imenik ponovo bude otvarao 10 sekundi
Već dugo koristim Samsung proizvode, šta god je moguće (monitor, mobiteli itd.) ali kada bih birao i ako budem u mogućnosti moj slijedeći mobitel će biti HTC One. Strahota od uređaja, dizajn vrh, pogotovo ova crna verzija:
Jazzy.ba wrote:Mnogo bolji izbor u svakom pogledu od S4.
A što "stručnjak" ne napiše u kojem pogledu je bolji???
Valjda zato što samo znaš otvoriti novčanik i preplatiti nešto što ne vrijedi ni pola tog novca...
Je li istina da se ukruti kad maziš ono kvalitetno kućište?
Meni lično je bolji dizajn, iz razloga što su unijeli malo novosti u odnosu na svoje prethodne modele. Podsjeća na iPhone 5 ili Blackberry Z10 koji po meni imaju odličan dizajn.
Što se ostalih stvari tiče uvijek sam preferirao Samsung, ovaj put mislim da će cijena HTC One i S4 biti tu negdje tako da mi je favorit One.
Naravno da ne bih odmah kupovao dok im cijena poprilično ne opadne, trenutno imam Galaxy Note pa kontam dat njega i doplatiti, ako bude i malo razumna cijena
Znači ne mogu tvrditi da je neki bolji u svemu od drugog, svak ima razloge zašto odabire mobitel, osim onih guzonja koji dođu da kupe i pitaju koji ti je najskuplji, taj mi daj
awaken wrote:A što "stručnjak" ne napiše u kojem pogledu je bolji???
Valjda zato što samo znaš otvoriti novčanik i preplatiti nešto što ne vrijedi ni pola tog novca...
Dovoljno je pogledati
pametnom dosta. Odmah splahne kad ovo pogledam, koja kamara plastike i kičeraja, koja uz to i šteka na 8core cepeuu i 16 giga rama. Malo majku mu, malo.
awaken wrote:A što "stručnjak" ne napiše u kojem pogledu je bolji???
Dovoljno je pogledati
pametnom dosta. Odmah splahne kad ovo pogledam, koja kamara plastike i kičeraja, koja uz to i šteka na 8core cepeuu i 16 giga rama. Malo majku mu, malo.
1. Napomenuto je da se radi o BETA verziji touchwiz-a!
2. Touchwiz je generalno njesra
3. Vidjet' ćeš prvog ne-touchwiz roma kad' poleti na tom' uređaju, ali polako, najavili su da će sve šljakati i na stock-u pa ćemo vidjeti, valja saburiti!
Jazzy.ba wrote:Mnogo bolji izbor u svakom pogledu od S4.
A što "stručnjak" ne napiše u kojem pogledu je bolji???
Je li istina da se ukruti kad maziš ono kvalitetno kućište?
Kakav crni stručnjak, priča kako S4 ima 16 GIGA RAMA
Da da, pomice granice gigahercima i octa coreima, gigama rama, ali dzaba, stekanje i usrani touchwiz ostaje. Sreca pa na HTC One-u mom sljedecem fonu nije tako, koji je spejs satl za ovu plasticnu kreaturu. Ja sam fan samo kvaliteta, da sam fanboj kako kazes, nebi prethodnik te jabuke bio SGS2, a nasljednik vjerovatno One. Vidim ja da je tebi samo jabuka trn u oku, pa svaki post srocis kroz prizmu hejta jabuke, al sta ces.
Ti si se zajeb'o samo jednom...kad si kupio jabolko
A ta priča, kičast, plastika, lagganje....nema od tog ništa, Samsung svakim telefonom pomjeri granice u specifikacijama a ako samo malo razmisliš shvatit ćeš da to KOŠTA...i to košta mnogo više od fensi aluminijskog kućišta pa ga opet ne nude ni blizu cijene koju traži Apple.
Samo realno govorim, jer imam previše godina da budem fanboj i nesanicu gratis pa u pola 2 ujutro pišem na forumu
pusti levata, trola nam temu bespotrebno. nemoj nasjedati na njegove provokacije.
interesantno je da se samo pojavljuje ova verzija sa qualcomm procesorom. one sa exynosom još nema ni na mapi (i tegra 4 je zaglavila, izgleda da ne ide baš lako sa tim A15).
ovo je odgovor samo za korisnika awaken-a.
Awaken, tvoje prozivke oko prodaje mobitela i povjerenja u neke ljude na piku su ništa drugo nego tvoja slabost da uspiješ u nečemu.
Čuj sambaxxx prevarant. Otiđi na PIK i vidi ima li sambaxxx i jedan loš dojam od ljudi širom BiH koji su kupopvali nešto od njega.
Naprotiv, čovjek je sposoban što može da nove telefone nabavi prije svih, a ti......... ostalo ti je samo da komentarišeš........
Žalosno....
Zato za 2 milje (koliko je iPhone novi) možeš i golfa tricu uzeti.
Tapatalked
Iphone 5 1140km
Švercere ja ne pikam a pogotovu ne onu uber-mafiju u univerzalno. Govorim o cijenama kod oficijelnih distributera. Na taj tvoj fazon, mogu ti naći s3 nov za 700KM.