servis za hondu u bih

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
preludezalude

#126 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

Prestani, molim te.
Molim te, zavrsi sa ovom pricom.
goran16v

#127 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

Ne pada mi napamet. Covjek je postavio pitanje o isplativnosti uvoza Honde iz US, bez obzira sto su svi komentari bilo k'o jedan da je to rijedak i egzotican auto koji ovdje nije trazen i koji nije na cijeni, te da ce dobiti puno manje $$ nego da ga proda tamo, ti si se nasao strucan da covjeka savjetujes da taj auto vrijedi vise nego standardan model, da je auto skuplji sto je egtozicniji. Pa to je glupst godine na ovom PDF-u. Jedini argument koji imas je to da si nekad kupio slican auto debelo ispod cijene i da nisi puno izgubio na njemu (uz primjedbu da nije bitno to sto si ga kupio ispod cijene?!), a cinjenica da je taj auto i po realnoj cijeni bio jako jeftin u odnosu na konkurenciju bas zato sto je egzotika je ostala misterija i tvom objasnjenju. Umjesto da izracunas koliko Honda, a pogotovo za US trziste, gubi na vrijednosti u % i KM u BiH i da vidis sta znaci egzotika i neisplativost u ovoj zemlji ti si zbog svojih kompleksa i na racun auta kojeg ja vozim poceo sa jos vecom gluposti da Skoda od 40k KM poslije 4 god vrijed 16k KM. Pa ti si napisao toliko glupsti na ovoj temi da si zasluzio tekst u Expressu.
2001

#128 Re: servis za hondu u bih

Post by 2001 »

preludezalude wrote:...znao bi da je 4. generacija popularnija i rijedja od 5. generacije sto se direktno odrazava na cijenu...
Gdje to...u Kalesiji? Sreća, pa je u ostatku svijeta to malo drukčije! :lol:

Honda Prelude, total production:
Generation Model Years Units
1st 1979–1982 171,829
2nd 1983–1987 336,599
3rd 1988–1991 160,909
4th 1992–1996 98,627
5th 1997–2001 58,118
Total 826,082
preludezalude

#129 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

2001 wrote:
preludezalude wrote:...znao bi da je 4. generacija popularnija i rijedja od 5. generacije sto se direktno odrazava na cijenu...
Gdje to...u Kalesiji? Sreća, pa je u ostatku svijeta to malo drukčije! :lol:

Honda Prelude, total production:
Generation Model Years Units
1st 1979–1982 171,829
2nd 1983–1987 336,599
3rd 1988–1991 160,909
4th 1992–1996 98,627
5th 1997–2001 58,118
Total 826,082
Daj se malo saberi, rjedja i popularnija na nasem sirem podrucju (citaj bivsa Jugoslavija) i koliko je vozila proizvedeno, su dvije razlicite stvari.
preludezalude

#130 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

goran16v wrote:Ne pada mi napamet. Covjek je postavio pitanje o isplativnosti uvoza Honde iz US, bez obzira sto su svi komentari bilo k'o jedan da je to rijedak i egzotican auto koji ovdje nije trazen i koji nije na cijeni, te da ce dobiti puno manje $$ nego da ga proda tamo, ti si se nasao strucan da covjeka savjetujes da taj auto vrijedi vise nego standardan model, da je auto skuplji sto je egtozicniji. Pa to je glupst godine na ovom PDF-u. Jedini argument koji imas je to da si nekad kupio slican auto debelo ispod cijene i da nisi puno izgubio na njemu (uz primjedbu da nije bitno to sto si ga kupio ispod cijene?!), a cinjenica da je taj auto i po realnoj cijeni bio jako jeftin u odnosu na konkurenciju bas zato sto je egzotika je ostala misterija i tvom objasnjenju. Umjesto da izracunas koliko Honda, a pogotovo za US trziste, gubi na vrijednosti u % i KM u BiH i da vidis sta znaci egzotika i neisplativost u ovoj zemlji ti si zbog svojih kompleksa i na racun auta kojeg ja vozim poceo sa jos vecom gluposti da Skoda od 40k KM poslije 4 god vrijed 16k KM. Pa ti si napisao toliko glupsti na ovoj temi da si zasluzio tekst u Expressu.
Prestani lupetati. Pricaj ako imas iskustva, a tvoje misljenje ne vrijedi nista. Pogledaj na piku koliko vrijedi egzotika, ako ti nemas pojma.

Covjek ne zeli dovesti auto ovamo da ga proda, vec zeli dovesti auto za sebe. To igra ulogu veliku. Zasto onda lupetas o prodaji ovdje i da je bolje prodati tamo. To jeste istina, ali covjek ne prodaje auto. Procitaj njegovo pitanje u prvom postu. A ti poceo odmah lupetati o isplativosti. Nije isplativo imati nikakvo auto, gubi na vrijednosti ma koje bilo. Rijetka, a kvalitetna vozila ce uvijek drzati bolje cijenu. Daj se saberi malo i pricaj o cemu je tema.
goran16v

#131 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
Prestani lupetati. Pricaj ako imas iskustva, a tvoje misljenje ne vrijedi nista. Pogledaj na piku koliko vrijedi egzotika, ako ti nemas pojma.

Covjek ne zeli dovesti auto ovamo da ga proda, vec zeli dovesti auto za sebe. To igra ulogu veliku. Zasto onda lupetas o prodaji ovdje i da je bolje prodati tamo. To jeste istina, ali covjek ne prodaje auto. Procitaj njegovo pitanje u prvom postu. A ti poceo odmah lupetati o isplativosti. Nije isplativo imati nikakvo auto, gubi na vrijednosti ma koje bilo. Rijetka, a kvalitetna vozila ce uvijek drzati bolje cijenu. Daj se saberi malo i pricaj o cemu je tema.
Smijesan si nevidjeno, a sto se iskustva tice, za razliku od tebe u zadnjih 10 god sam promjenio bar 2 x, ako ne i vise ozbiljnih auta ukljucujuci i 2 japanca, tako da ti si za mene jedan apsolutni laik koji se bavi smjesnim autima, a veliko je pitanje da li si ti ikad vidio uzivo kvalitetan i rijedak automobil. Moje misljenje ne vrijedi nista, covjek ce ga voziti do smrti pa cijena prodaje nije bitna, a na piku vidim da je ta strasna egzotika jeftinija od golfa kaslje istog godista - to je egtozika. Uzivaj...
2001

#132 Re: servis za hondu u bih

Post by 2001 »

preludezalude wrote:Daj se malo saberi, rjedja i popularnija na nasem sirem podrucju (citaj bivsa Jugoslavija) i koliko je vozila proizvedeno, su dvije razlicite stvari.
Neću reći da se sabereš, nego da se ne provaljuješ ovako javno... :lol:
Jesi li ti...kao, "samoprozvani stručnjak i poznavalac HONDA vozila", eventualno vodio statistiku svih "HONDA" foruma na području "od Vardara pa do Triglava", pa tako sigurno iznosiš dezinformacije??? :-)
preludezalude

#133 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

Nisam ja nikakav samoprozvani stručnjak. Ja samo iznosim misljenje koje sam stekao iz iskustva. A ti?
Bas sa ja tebi mislio da predlozim da malo projases Honda hr forumom pa da upitas za ono sto si tvrdio.
preludezalude

#134 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:

Smijesan si nevidjeno, a sto se iskustva tice, za razliku od tebe u zadnjih 10 god sam promjenio bar 2 x, ako ne i vise ozbiljnih auta ukljucujuci i 2 japanca, tako da ti si za mene jedan apsolutni laik koji se bavi smjesnim autima, a veliko je pitanje da li si ti ikad vidio uzivo kvalitetan i rijedak automobil. Moje misljenje ne vrijedi nista, covjek ce ga voziti do smrti pa cijena prodaje nije bitna, a na piku vidim da je ta strasna egzotika jeftinija od golfa kaslje istog godista - to je egtozika. Uzivaj...
Laik ili ne :? . Ti poznavaoc, a lupas gluposti u svakoj temi. Daj se spusti na zemlju i pogledaj naslov teme. Isto tako i naslov teme one u kojoj se govori o zamjeni ulja. Nemoj svaku temu da useres sa svojim lupetanje i naturanjem svog misljenja. Niko te ne pita za misljenje vec ako nesto znas iz iskustva, to reci.

Sto se tice toga sta si TI promjenio u zadnjih 10 godina, okaci macku o rep.
goran16v

#135 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Laik ili ne :? . Ti poznavaoc, a lupas gluposti u svakoj temi. Daj se spusti na zemlju i pogledaj naslov teme. Isto tako i naslov teme one u kojoj se govori o zamjeni ulja. Nemoj svaku temu da useres sa svojim lupetanje i naturanjem svog misljenja. Niko te ne pita za misljenje vec ako nesto znas iz iskustva, to reci.

Da apsolutni si laik, i tvoje iskustvo je minimalno, gotovo da ga nemas sa 3 auta u 10 god i pogubljen si ko burek u svemiru, a bez obzira na moje misljenje, komentari drugih to najbolje potvrdjuju, zato odustani od davanja savjeta.
To sto tvoja inteligencija, primitivizam, koji si jos jednim svojim biranim rjecnikom dokazao, i kompleksi ne mogu da shvate da postoje ljudi koji su se izdigli iznad pranja tapecirunga, kineskih dzidza i jeftinih egzoticnih automobila, pa mogu imati vise automobila, pri tom ih naizmjenicno mjenjati svakih 3-4 god, sa svojim imenom u Potvrdi o vlasnistvu, a ne cirilicnim podacima do isteka registracije, fakat nije moj problem.
2001

#136 Re: servis za hondu u bih

Post by 2001 »

preludezalude wrote:Nisam ja nikakav samoprozvani stručnjak. Ja samo iznosim misljenje koje sam stekao iz iskustva. A ti?
Bas sa ja tebi mislio da predlozim da malo projases Honda hr forumom pa da upitas za ono sto si tvrdio.
Ne bi se to reklo na osnovu nekih kontradiktornih izjava ali nebitno...nek' svak' misli što hoće...
Što se tiče svih regionalnih HONDA foruma, tu sam odavno, na nekim od samih početaka a nema potrebe da još spominjem HONDA forume koji su internacionalnog karaktera... ;-)

P.S.
Ako te još nešto više zanima u vezi malobrojne HONDA "zajednice" u BiH, slobodno se obrati preko PM poruka!
sema911s

#137 Re: servis za hondu u bih

Post by sema911s »

evo da se nadovezem na temu,.,
kvalitetan servis(ovlasten) za honud imas najblize u budimpesti al centrala je u austrija,.ovo hrvatska srbija su samo isprdci ko u bih,. stave znak honda i ko eto servisiraju,.,( samo programi, kablovi, konektori i ta cuda kostaju preko 50keuro,. pa skontaj koji servis ima para za tako nesto) a hondina politika sirenja biznisa i u njenom planu nema bivse juge jer je trziste malo siromasno,. i zavladale su neke trece jeftine marke,.
ovi sto pricaju da poznaju hondu u dusu(crx, balonka su davno izasli,. i stari su preko 20god) su obicna djecurlija koja vidi hondu na slici,. negdje culi da jedan decko erol vozi hondu i sada oni bi da su razliciti e nemore,.,

neko pita hoce da uveze hondu amerikanca i to vise nemoze zabranila drzava, uvoz jer dok dolar bi jeftin svasta dodje,.
honda usa i honda europ su dve razlicite firme i malo dodira imaju tako ko ima hodu za usa trziste spas za dijelove je narucivanje iz vana sto onda carina dere. i ne isplati se eksplatisat svaki dan jedino ako je neko ljudjak ko ja(ponosni vlasnik subarlu legacy bp) pa za svoj ceif moras se uvjek istovarit i razmisljat unaprijed sta ti treba,.,
preludezalude

#138 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

Potpuno se slazem s tobom. Cejf nije skup.
preludezalude

#139 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Laik ili ne :? . Ti poznavaoc, a lupas gluposti u svakoj temi. Daj se spusti na zemlju i pogledaj naslov teme. Isto tako i naslov teme one u kojoj se govori o zamjeni ulja. Nemoj svaku temu da useres sa svojim lupetanje i naturanjem svog misljenja. Niko te ne pita za misljenje vec ako nesto znas iz iskustva, to reci.

Da apsolutni si laik, i tvoje iskustvo je minimalno, gotovo da ga nemas sa 3 auta u 10 god i pogubljen si ko burek u svemiru, a bez obzira na moje misljenje, komentari drugih to najbolje potvrdjuju, zato odustani od davanja savjeta.
To sto tvoja inteligencija, primitivizam, koji si jos jednim svojim biranim rjecnikom dokazao, i kompleksi ne mogu da shvate da postoje ljudi koji su se izdigli iznad pranja tapecirunga, kineskih dzidza i jeftinih egzoticnih automobila, pa mogu imati vise automobila, pri tom ih naizmjenicno mjenjati svakih 3-4 god, sa svojim imenom u Potvrdi o vlasnistvu, a ne cirilicnim podacima do isteka registracije, fakat nije moj problem.
Gubis se. Ovoliki tekst napises a nista ne kazes.
Postavi javno pitanje sta drugi forumasi misle o tebi pa ces da vidis.
goran16v

#140 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Potpuno se slazem s tobom. Cejf nije skup.
Pa sto ne kupis skup auto ako jef nije skup?
goran16v

#141 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Gubis se. Ovoliki tekst napises a nista ne kazes.
Naravno da se ne gubim nego se zabavljam glupostima koje pises, od toga da konfekcijska egzotika (mislim na aute koji se za druga trzista i kontinente proizvode u stotinama hiljada i milionima kom ali ih na nasim cestama i trzistu nema) znaci visa cijena, preko toga da je na racun neke imaginarne popularnosti i manje zastupljenosti (to sto ih duplo vise proizvedenih nema nikakve veze) stariji model i stariji auto skuplji od novijeg modela i novijeg auta i iluzije sta je skup i rijedak auto i da si ikad imao jedan pa do idiotizma o cijeni skode od 40k KM nakon 4 god sto je odavno jasno k'o dan pa nema potrebe da se vracam na to.
Zato je zadnji komentar je bio samo rezime koliko zapravo MALO iskustva imas, a pogotovo sa cijenama auta. Cak i to tvoje iskustvo i poznavanje Honde, busas se da si ekspert, poznavalac Honda zajednice i da pratis forume u regiji, a istina je da si imao jednu Hondu iz davnog proslog vremena (to kao i auti poslije toga najbolje pokazatelj koliko si Honda entuzijast i fan i koliko si vjeran brendu), uz veliko je pitanje da li si poslije toga prisao jednoj Hondi a kamo li imao, o novijem modelu da ne govorimo, tako da je tvrdnja da si Honda ekspert, a pogotovo za nove modele smijesna da smijesnija bit' ne moze, sve i da si moderator Honda foruma, a ne samo pasivni citalac. Na isti nacin si ekspert i za Alfa Romeo i naravano za Grand Cherokeea.
Melami

#142 Re: servis za hondu u bih

Post by Melami »

Uvoziti to auto u BiH i nije bas najbolja ideja.
Ode ti senzor i cekas 3 sedmice pa kad dobijes dio, trazis majstora da ti to popravi.
Prodas to u USA i u BiH uzmes za te pare nesto sto je vise zastupljeno u BiH.
preludezalude

#143 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

Melami wrote:Uvoziti to auto u BiH i nije bas najbolja ideja.
Ode ti senzor i cekas 3 sedmice pa kad dobijes dio, trazis majstora da ti to popravi.
Prodas to u USA i u BiH uzmes za te pare nesto sto je vise zastupljeno u BiH.
Najbolje da uzme Skodu.
preludezalude

#144 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
Tvoj ograniceni mozak ne moze da shvati da skup auto ne znaci automatski da je to cejf.
preludezalude

#145 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Gubis se. Ovoliki tekst napises a nista ne kazes.
Naravno da se ne gubim nego se zabavljam glupostima koje pises, od toga da konfekcijska egzotika (mislim na aute koji se za druga trzista i kontinente proizvode u stotinama hiljada i milionima kom ali ih na nasim cestama i trzistu nema) znaci visa cijena, preko toga da je na racun neke imaginarne popularnosti i manje zastupljenosti (to sto ih duplo vise proizvedenih nema nikakve veze) stariji model i stariji auto skuplji od novijeg modela i novijeg auta i iluzije sta je skup i rijedak auto i da si ikad imao jedan pa do idiotizma o cijeni skode od 40k KM nakon 4 god sto je odavno jasno k'o dan pa nema potrebe da se vracam na to.
Zato je zadnji komentar je bio samo rezime koliko zapravo MALO iskustva imas, a pogotovo sa cijenama auta. Cak i to tvoje iskustvo i poznavanje Honde, busas se da si ekspert, poznavalac Honda zajednice i da pratis forume u regiji, a istina je da si imao jednu Hondu iz davnog proslog vremena (to kao i auti poslije toga najbolje pokazatelj koliko si Honda entuzijast i fan i koliko si vjeran brendu), uz veliko je pitanje da li si poslije toga prisao jednoj Hondi a kamo li imao, o novijem modelu da ne govorimo, tako da je tvrdnja da si Honda ekspert, a pogotovo za nove modele smijesna da smijesnija bit' ne moze, sve i da si moderator Honda foruma, a ne samo pasivni citalac. Na isti nacin si ekspert i za Alfa Romeo i naravano za Grand Cherokeea.
Mogu samo prokomentarisati da si najveci idiotizam provalio ti, rekavsi da tvoja skoda koja je 7 godina stara vrijedi najmanje 20 000KM. Mozes ti cijeniti koliko hoces, ali ces dobiti... Lijepo si rekako kako ces dobiti negdje u prijasnjim spotovima. Ti nasao jednu na piku od preko 20 000, a ja nasao tri ispod 20 000, tacnije po 17 000. Razlog zasto neces dobiti 20 000 je taj sto tih auta ima na svakom koraku. A neko auto kojeg nema na svakom koraku, covjek moze cijeniti i vise od realne cijene, pa ko voli neka izvoli. Drugoga nema. Da li ti je malo jasnije. Uostalom zasto dati 20 000 za Oktaviju kad je izbor Pasata iz iste godine odlican za iste pare.
goran16v

#146 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Mogu samo prokomentarisati da si najveci idiotizam provalio ti, rekavsi da tvoja skoda koja je 7 godina stara vrijedi najmanje 20 000KM. Mozes ti cijeniti koliko hoces, ali ces dobiti...
Samo da ti pokazem koliko si neinteligentan i jadan u svojoj gluposti i nemoci:

Re: servis za hondu u bih
Postao/la goran16v dana 20/03/2013 10:11
Drugo, drago mi je sto si to napisao, jer ta glupost je samo jos jedan dokaz kako si u prici o cijenama auta izgubljen k'o burek u svemiru. Kad nova Skoda kosta 40k KM, stara 4 god ces kostati 20k KM, a moj auto iako je stvar vec 7. godina jos uvijek kosta toliko ili cak vise od 14k KM.

Eto to sam ja napisao.
Kakav si ti ti lik, tebi je Kreka jedini lijek... :lol:
Last edited by goran16v on 24/03/2013 14:54, edited 2 times in total.
goran16v

#147 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:
Tvoj ograniceni mozak ne moze da shvati da skup auto ne znaci automatski da je to cejf.
Pa sto onda lupetas da cejf nije skup, jer ti kao cejfis u jeftinom autu! :lol:
preludezalude

#148 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Mogu samo prokomentarisati da si najveci idiotizam provalio ti, rekavsi da tvoja skoda koja je 7 godina stara vrijedi najmanje 20 000KM. Mozes ti cijeniti koliko hoces, ali ces dobiti...
Samo da ti pokazem koliko si neinteligentan i jadan u svojoj gluposti i nemoci:

Re: servis za hondu u bih
Postao/la goran16v dana 20/03/2013 10:11
Drugo, drago mi je sto si to napisao, jer ta glupost je samo jos jedan dokaz kako si u prici o cijenama auta izgubljen k'o burek u svemiru. Kad nova Skoda kosta 40k KM, stara 4 god ces kostati 20k KM, a moj auto iako je stvar vec 7. godina jos uvijek kosta toliko ili cak vise od 14k KM.

Eto to sam ja napisao.
Kakav si ti ti lik, tebi je Kreka jedini lijek... :lol:
Uostalom bio sam u pravu kad sam rekao da se 2009. godiste nalazi za 16 000. I bio sam u pravu kad sam jednom prilikom rekao da za par godina ce vrijednost tvoje Skode biti ista kao i vrijednost mog auta koje je daleko starije. Pogrijesio sam jedino sto ce to vrijeme doci mozda ranije.
preludezalude

#149 Re: servis za hondu u bih

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Tvoj ograniceni mozak ne moze da shvati da skup auto ne znaci automatski da je to cejf.
Onaj ko vozi Oktaviju, nema pojma sta je cejf.
Toliko si nebulozan kad su u pitanju cijene auta i licemjeran, da to nije normalno.
goran16v

#150 Re: servis za hondu u bih

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:
preludezalude wrote: Tvoj ograniceni mozak ne moze da shvati da skup auto ne znaci automatski da je to cejf.
Onaj ko vozi Oktaviju, nema pojma sta je cejf.
Toliko si nebulozan kad su u pitanju cijene auta i licemjeran, da to nije normalno.
Onaj ko vozi Octaviu vjerovatno ne zna sta je ceif, ali onaj ko mimo Octavie vozi npr. jedog oldtimera zna sta je ceif i to puno veci i to puno skuplji ceif od voznje iz*ebanog jeftinog americkog terenca sa bojlerom u gepeku .
Post Reply