to ono darwin majmuni jeldale cooper wrote:Čita se malo o evoluciji, a?sour cherry wrote:Selfish GeneIstina. Mislim meni više egocentrično zvuči kad neko kaže da ima obavezu da produži očevu ili djedovu
lozu.
Brak bez djece
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- respo
#126 Re: Brak bez djece
-
sour cherry
#127 Re: Brak bez djece
Volim svašta da znam
Helem,svi smo sebični

- respo
#129 Re: Brak bez djece
ne brini mi cemo se egoisati dovoljnoKastanienallee wrote:vas dvojica ste se toliko citirali da ste postali neupotrebljivi za moje egoisticne potrebe
- fantom slobode
#130 Re: Brak bez djece
naravno, ali ih svakako napomeni da bi se tu radilo o nekoj rati, da ne pomisle da ti to djaba za njih radis...tako i treba, prvo vrati dug mami i tati, pa onda siroj drustvenoj zajednici, a kad sve to lijepo poplacas i svima udovoljis, onda mozes i ti poceti da zivis...naravno svojoj buducoj djeci objasni sistem, nisi ih djaba rodila...Kastanienallee wrote:pitacu ih prvom prilikom kad ih vidim. da ih sad zovem, pomislili bi da sam odlucila da im vratim dugfantom slobode wrote: ja osjecam duznost prema svojoj majci, da ti citiram ovaj tvoj komentar, jer meni je mama rekla da me je rodila da pokusam da komuniciram sa prijatnim, interesantim zenama. Molim te upitaj svoje svakako da li se i oni slazu sa tim, pa cu ja da vidim sta cemo dalje, nakon sto naravno konsultujem siru drustvenu zajednicu.
- alchak.ba
#131 Re: Brak bez djece
djeca su blagodat
- malsal
#132 Re: Brak bez djece
------blugirl wrote:![]()
![]()
Samo mi jos molim te reci koliko djece treba da imam da bih se oduzila drustvu i zajednici?
Dakle, ako imam para za 5ero, a rodim 2 ili ne daj boze 1 samo, sebicni sam licemjer??
Zavisi je li mislis kredit dizat, onda makar troje i jos imas povoljniju ratu za bliznace.
A ako ti je jedno djete uspjesan politicar ili mediska licnost onda ne trebas vise, odradila si dug prema drustvu...
Last edited by malsal on 12/03/2013 08:47, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#133 Re: Brak bez djece
plain vanilla wrote:Ne poznajem nikoga ko ne zeli djecu da ne bi kvario svoju komociju (sto naravo ne znaci da takvi ljudi ne postoje)
ALi poznajem ljude koji su dobili djecu, a nisu ugrozili nimalo svoju komociju..Nene i djedovi odgajaju tu djecu, a djeci se nabija na nos kako su zahtjevna, kako su roditelji zrtve i sl... Takodjer, nazalost, poznajem nemali broj roditelja koji zanemaruju svoju djecu, koji su se zabavili "svojim" zivotima, dok djeca nekako usput odrastaju, neprimijetno...Slusaju svadje roditelja, zive u paklu "braka koji se ne razvodi zbog djece", pa ce im se sutra jos i prigovoriti kako su jadni roditelji ostali u tom braku zbog djece.
Elem, ima i parova koji ne mogu imati djecu, a htjeli bi, pa ih nase mahaluse redovno pitaju sta ima novo, je li to ne mogu imati djecu ili nece, kad ce biti sta novo...kao da im je malo njihove muke.
Kao i u svakom segmentu zivota, najteze je insan biti, ne biti egoista i ne misliti samo na svoje osjecaje, potrebe i zelje.
Ali mnogo je hajvana, a malo insana....
- alchak.ba
#134 Re: Brak bez djece
za menebabyline wrote:za tebe ili za roditeljealchak.ba wrote:djeca su blagodat
pazi sta ces odgovoriti![]()
roditelja
e sad kontajte sta sam htio reci
- alchak.ba
#135 Re: Brak bez djece
ne znam o cemu je rijec, pa ne mogu komentarisati....
- alchak.ba
#136 Re: Brak bez djece
blagodati za mene, kao roditelja.....
a velika sreca i roditeljima roditelja.....
- zedo_m
#137 Re: Brak bez djece
Na ovaj drugi samo da dodam, kada malac zasluzi edukativni jedan nena tj stara veli sta ti je bolan ja tebe nisam tako educirala, jah sto ti je nenina ljuubav (vjeruj meni nevjeruj svojoj sjedalicialchak.ba wrote:blagodati za mene, kao roditelja.....
-
Landa
#138 Re: Brak bez djece
egoista si ako ne radjas
egoista si ako radjas
zakljucak: ljudi se vode licnim interesom?? wow, koje otkrice!
jedino, i samo jedino, dijete moze dobiti neuslovljenu ljubav svojih roditelja.
Ostalo sve moze macku o rep. kad dodje stani pani, da se razumijemo.
i jedino je ovo razlog zbog kojih bi mi bilo zao ljudi koji nece djecu...onako sa ljudskog aspekta...mislim da se postaje bolji covjek kad se dobije dijete.
egoista si ako radjas
zakljucak: ljudi se vode licnim interesom?? wow, koje otkrice!
jedino, i samo jedino, dijete moze dobiti neuslovljenu ljubav svojih roditelja.
Ostalo sve moze macku o rep. kad dodje stani pani, da se razumijemo.
i jedino je ovo razlog zbog kojih bi mi bilo zao ljudi koji nece djecu...onako sa ljudskog aspekta...mislim da se postaje bolji covjek kad se dobije dijete.
-
sour cherry
#139 Re: Brak bez djece
Pa jeste.Slažem se.Samo smo spremni dati život za svoje dijete.Ni za koga više.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#140 Re: Brak bez djece
I vice versa.sour cherry wrote:Pa jeste.Slažem se.Samo smo spremni dati život za svoje dijete.Ni za koga više.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#141 Re: Brak bez djece
smiEšno, dao bi' život i za brata i zar par jarana bez imalo razmišljanjasour cherry wrote:Pa jeste.Slažem se.Samo smo spremni dati život za svoje dijete.Ni za koga više.
-
sour cherry
#142 Re: Brak bez djece
Za brata možda,za jarane ne bi.Biologija
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#143 Re: Brak bez djece
Kakva crna biologija, postoje važnije stvari. 
-
sour cherry
#144 Re: Brak bez djece
Dobro je ba.Eto dao bi svoj život da ti jaran živi.Stvari su drugačije.Lijepo je misliti da smo takvi.
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#145 Re: Brak bez djece
Neka svako' zivi kako hoce,sa ili bez djece.Njegov zivot-njegova stvar.Ja licno ne zelim imati djecu,pa zato trazim osobu s slicnim misljenjem.Mislim,mogu roditi i sve to,al' zasto da rađam kad ja ne zelim to dijete?Bolje je da ima roditelje koji ga vole i koji zele da mu pruze najbolji dom koji oni mogu ponuditi umjesto mene koja nebi znala djetetu pruziti takav dom.Dom pun ljubavi.Mozete me popljuvati,reci da sam glupa ovakva onakva,al' takvo je moje misljenje.Ja jednostavno nisam sposobna da odgajam dijete i da mu pruzim sto treba.Ko zna mozda cu se pokajati nekad u budućnosti,al' sad mislim ovako.I jednostavno nezelim odgajati djete u ovaj vakat.
-
sour cherry
#146 Re: Brak bez djece
A Nina,svako za se
Što bi te popljuvali?Tvoj izbor. 
-
sha_ba
#147 Re: Brak bez djece
potpuno se slazemsour cherry wrote:A Nina,svako za seŠto bi te popljuvali?Tvoj izbor.
iskreni i realni ljudi nisu za pljuvanja...
-
Lounge Act
- ho oponopono
#149 Re: Brak bez djece
...plus postoje osobe koje imaju dijete ali ih to nimalo ne dotiče, vjeruj, može da odapne što bi on/a znali tako da sam čin rođenja djeteta nije predispozicija za nečije žrtvovanje, bezuslovnu ljubav...nismo svi isti, hvala nebesima! 
- la_roux
#150 Re: Brak bez djece
Ja želim imati djecu, ali nemam ništa protiv ljudi koji se odluče da ih nemaju. Ako se oba bračna partnera slažu s tom odlukom i niko nije uskraćen za nešto što želi, ne vidim čemu pljuvanje. Neko misli da nije sposoban da bude roditelj i ne želi to, svaka čast pa je iskren prema sebi i drugima i ne rađa ih samo zato što "to tako treba" i u startu ošteti to dijete.NinaSara wrote:Neka svako' zivi kako hoce,sa ili bez djece.Njegov zivot-njegova stvar.Ja licno ne zelim imati djecu,pa zato trazim osobu s slicnim misljenjem.Mislim,mogu roditi i sve to,al' zasto da rađam kad ja ne zelim to dijete?Bolje je da ima roditelje koji ga vole i koji zele da mu pruze najbolji dom koji oni mogu ponuditi umjesto mene koja nebi znala djetetu pruziti takav dom.Dom pun ljubavi.Mozete me popljuvati,reci da sam glupa ovakva onakva,al' takvo je moje misljenje.Ja jednostavno nisam sposobna da odgajam dijete i da mu pruzim sto treba.Ko zna mozda cu se pokajati nekad u budućnosti,al' sad mislim ovako.I jednostavno nezelim odgajati djete u ovaj vakat.
Kao što si rekla, tvoj život pripada tebi, a ne tvojoj okolini. Uopće ne mogu shvatiti kako ljudi sebi daju za pravo da se petljaju drugima u planiranje porodice, da tvrde da je brak bez djece besmislen, baš kao i život tih bračnih partnera i da nameću ono što oni osjećaju i misle drugima.