vidi se da ne citas sta pise PMalibegoa wrote:E ova prva recenica mozda i najbolje govori zasto zbilja postoje neki ljudi koji ne zasluzuju da zive u BiH. Ovako nesto moze napisati samo srpski provokator.PM72 wrote:Opet si fulio,mene je Radovan natjerao da uzmem pušku a njega Alija.Ja volim ljude na selu jer su oni primjer rada i poštenja,ja ne volim hojrate poput tebe.Ako ti treba definicija hojrata,samo reci,prepoznaćeš se u svakom pasusu.
Napad na Ilidzu aprila 92-e
-
Bodkin
#126 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
-
anonimus0007
#127 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
kako ovo drugačije nazvati osim štokholmskim sindromom. alija natjerao četnike na genocid, od tvoje izjave mi se povraća. idi se liječiti.PM72 wrote:Opet si fulio,mene je Radovan natjerao da uzmem pušku a njega Alija.Ja volim ljude na selu jer su oni primjer rada i poštenja,ja ne volim hojrate poput tebe.Ako ti treba definicija hojrata,samo reci,prepoznaćeš se u svakom pasusu.
-
palamuda
#128 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
@PM 72 je prekaljeni borac i veliki patriota ove zemlje, to što ga pojedinci iz Berlinskih i Franfurtskih divizija ne razumiju nije on kriv.
Nikad vi nećete razumjeti šta hoće da vam kaže PM 72 ili ja lično koji sam 70% sarajevskih ratišta obišao uzduž i poprijeko, nikad vi nećete znati šta znači led ledeni rov pun vode, poželio sam sto puta u grob da legnem nego da idem u tu mješavinu zemlje, vode, blata, leda, a glad stisla jer si već drugu godinu zaredom na keksu i konzervama, voće si zadnji put jeo u martu 92. I mjesečina i mraz i minus 10, ti blejiš u granje ispred sebe i braniš nešto od nekog, jednostavno se zapitaš čemu sve ovo, kad neko u isto vrijeme hladi muda u Švedskoj, a neko pljačka po Sarajevu, a ti konj ostavio dijete od dvije godine sa ženom sa kanisterom vode i keskom iz Viejatnama, naravno bez ijednog jedinog drveta, o struji da ne pričam.
Ovoj zemlji sam dao najbolje godine života i odbranio je od četničke horde, ali mome djetetu nikad ne bi dozvolio da prođe kroz šta sam ja, Bosna je divna zemlja, al je život divniji sto puta i vrlo je teško iz njega neke stvari nadoknaditi, znam iz iskustva.
Nikad vi nećete razumjeti šta hoće da vam kaže PM 72 ili ja lično koji sam 70% sarajevskih ratišta obišao uzduž i poprijeko, nikad vi nećete znati šta znači led ledeni rov pun vode, poželio sam sto puta u grob da legnem nego da idem u tu mješavinu zemlje, vode, blata, leda, a glad stisla jer si već drugu godinu zaredom na keksu i konzervama, voće si zadnji put jeo u martu 92. I mjesečina i mraz i minus 10, ti blejiš u granje ispred sebe i braniš nešto od nekog, jednostavno se zapitaš čemu sve ovo, kad neko u isto vrijeme hladi muda u Švedskoj, a neko pljačka po Sarajevu, a ti konj ostavio dijete od dvije godine sa ženom sa kanisterom vode i keskom iz Viejatnama, naravno bez ijednog jedinog drveta, o struji da ne pričam.
Ovoj zemlji sam dao najbolje godine života i odbranio je od četničke horde, ali mome djetetu nikad ne bi dozvolio da prođe kroz šta sam ja, Bosna je divna zemlja, al je život divniji sto puta i vrlo je teško iz njega neke stvari nadoknaditi, znam iz iskustva.
- Nekako s proljeća
#129 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Mislim , temu ste odavno razvalili po svim šavovima ...
A to što vam se kao veteranima rata dešava, da vam nove generacije prebacuju je do vas. Pišete o prošlom vremenu sa današnjom pameću. A da pišete isključivo o vremenu i događaju na koji se tema i odnosi, bilo bi svima korisnije .
@PM, ja te dobro kontam ...al' ostavi te stvari, logiku i pristup za fukaš ili vupi sa kim ti hoćeš , to je tvoje pravo. Ali ovdje i na ratnim temama je to sasvim nepotrebno. Jesi drot , ali skontat' ćeš ti šta ti išaretim.
@palamuda
, sve je to ok...a ako je neminovno da se odigra ''drugo poluvrijeme'', mišljenja sam da ću ga ja odigrati tj završiti, nego moje potomstvo.
A to što vam se kao veteranima rata dešava, da vam nove generacije prebacuju je do vas. Pišete o prošlom vremenu sa današnjom pameću. A da pišete isključivo o vremenu i događaju na koji se tema i odnosi, bilo bi svima korisnije .
@PM, ja te dobro kontam ...al' ostavi te stvari, logiku i pristup za fukaš ili vupi sa kim ti hoćeš , to je tvoje pravo. Ali ovdje i na ratnim temama je to sasvim nepotrebno. Jesi drot , ali skontat' ćeš ti šta ti išaretim.
@palamuda
-
anonimus0007
#130 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
pa problem je što dotični danas nalazi opravdanje za te četničke horde. Niko osim Srba nije želio rat. svi koji su sa njima imali posla uvučeni su u isti.palamuda wrote:@PM 72 je prekaljeni borac i veliki patriota ove zemlje, to što ga pojedinci iz Berlinskih i Franfurtskih divizija ne razumiju nije on kriv.
-
riko-ga
#131 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Samo da se zna.Ja sa Mojmila cu pratiti akciju "oslobadjanja" I.Sarajeva.I durbin sam kupio
PM72 ima mjesta jarane u Vip loze bujrum da osejrimo to drugo poluvrijeme rahat
.Naravno pozvani su i ostali sto su izgurali prvo a u drugo im se neda ici 
-
sijedi
#132 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
@palamuda,PM72 i da dalje ne nabrajampalamuda wrote:@PM 72 je prekaljeni borac i veliki patriota ove zemlje, to što ga pojedinci iz Berlinskih i Franfurtskih divizija ne razumiju nije on kriv.
i ja sam tad imao jednu ženu, jedno dijete i iste misli i...i volio bih da, drugo poluvrijeme igram ja umjesto moje djece, ali izgleda da će biti produžena pauza između poluvremena...
-
anonimus0007
#133 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Konačno malo razuma na temi.sijedi wrote:@palamuda,PM72 i da dalje ne nabrajampalamuda wrote:@PM 72 je prekaljeni borac i veliki patriota ove zemlje, to što ga pojedinci iz Berlinskih i Franfurtskih divizija ne razumiju nije on kriv.
i ja sam tad imao jednu ženu, jedno dijete i iste misli i...i volio bih da, drugo poluvrijeme igram ja umjesto moje djece, ali izgleda da će biti produžena pauza između poluvremena...
-
anonimus0007
#134 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
pratit ćeš ti ako budeš mogao od dabićevih sljedbenika. Znam ih ja koji su tako govorili pa su prvi zaplovili drinom.riko-ga wrote:Samo da se zna.Ja sa Mojmila cu pratiti akciju "oslobadjanja" I.Sarajeva.I durbin sam kupioPM72 ima mjesta jarane u Vip loze bujrum da osejrimo to drugo poluvrijeme rahat
- muha_sa
#135 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Nekako s proljeća wrote:Mislim , temu ste odavno razvalili po svim šavovima ...
@palamuda, sve je to ok...a ako je neminovno da se odigra ''drugo poluvrijeme'', mišljenja sam da ću ga ja odigrati tj završiti, nego moje potomstvo.
posebna težina ovoga je što se prešlo na modernije uništavanje ove zemlje--sofisticiranijim metodama a medju tim metodama je i izjednacavanje krivice
-da Alija ne napisa deklaraciju ne bi oni pola Bosne pobili, protjerali, popljackali i popalili što se popalit može.
-da ne bi referenduma još bi živjeli sretno i veselo u Jugoslaviji
-naš narod je sklon zaboravu--šta se sve dešavalo od dolaska balkanskog kasapina i razvaljivaca Jugoslavije na vlast.
-razumijem oprost i ljudski je opraštat al zaboravit je ravno zlocinu--zaboravit se ne smije upravo radi ove djecurlije koja rastu u ovoj zemlji a još nisu-kako mi tako i oni-docekali prekodrinsku katarzu nit katarzu naših komšija. cak šta više--sve se radi na uništenju ove države a s ove strane imaju partnere koje boli kita za državu--bitno je praunucad obezbjedit.
- fantom slobode
#136 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
muha_sa wrote:![]()
posebna težina ovoga je što se prešlo na modernije uništavanje ove zemlje--sofisticiranijim metodama a medju tim metodama je i izjednacavanje krivicesvi smo krivi--da ne ubiše svata na čaršiji ne bi oni u SA ubili 10.000 civila od toga 1600 djece niti bi držali grad 1500 dana u okruženju.
-da Alija ne napisa deklaraciju ne bi oni pola Bosne pobili, protjerali, popljackali i popalili što se popalit može.
-da ne bi referenduma još bi živjeli sretno i veselo u Jugoslaviji![]()
-naš narod je sklon zaboravu--šta se sve dešavalo od dolaska balkanskog kasapina i razvaljivaca Jugoslavije na vlast.
-razumijem oprost i ljudski je opraštat al zaboravit je ravno zlocinu--zaboravit se ne smije upravo radi ove djecurlije koja rastu u ovoj zemlji a još nisu-kako mi tako i oni-docekali prekodrinsku katarzu nit katarzu naših komšija. cak šta više--sve se radi na uništenju ove države a s ove strane imaju partnere koje boli kita za državu--bitno je praunucad obezbjedit.
- Gojeni H
#137 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Plaho lijepo ... plaho.muha_sa wrote:Nekako s proljeća wrote:Mislim , temu ste odavno razvalili po svim šavovima ...
@palamuda, sve je to ok...a ako je neminovno da se odigra ''drugo poluvrijeme'', mišljenja sam da ću ga ja odigrati tj završiti, nego moje potomstvo.
![]()
posebna težina ovoga je što se prešlo na modernije uništavanje ove zemlje--sofisticiranijim metodama a medju tim metodama je i izjednacavanje krivicesvi smo krivi--da ne ubiše svata na čaršiji ne bi oni u SA ubili 10.000 civila od toga 1600 djece niti bi držali grad 1500 dana u okruženju.
-da ne bi referenduma još bi živjeli sretno i veselo u Jugoslaviji![]()
Nadam se da nam administratori nece zamjeriti. Jednostavno su se dotakle tacke koje se ne mogu odsutjeti.
-
riko-ga
#138 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
E moje dijete da znas sto ne znas.No ja ostajem kod svoje rijeci.anonimus0007 wrote:pratit ćeš ti ako budeš mogao od dabićevih sljedbenika. Znam ih ja koji su tako govorili pa su prvi zaplovili drinom.riko-ga wrote:Samo da se zna.Ja sa Mojmila cu pratiti akciju "oslobadjanja" I.Sarajeva.I durbin sam kupioPM72 ima mjesta jarane u Vip loze bujrum da osejrimo to drugo poluvrijeme rahat
-
skuterista
#139 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
ja cu se zanogetati pa cu vam iz SveCke slat pakete po Adri LOL ,a ovi sto su promasili prvo poluvrijeme ce kako kazu za 3 dana sve do Drine osloboditi, jednom je rođak vojni strateg u Tarčinuriko-ga wrote:Samo da se zna.Ja sa Mojmila cu pratiti akciju "oslobadjanja" I.Sarajeva.I durbin sam kupioPM72 ima mjesta jarane u Vip loze bujrum da osejrimo to drugo poluvrijeme rahat
ps stvarno treba zabranu za IP adrese iz dijaspore staviti bar za ovaj podforum
- Repetitor
#140 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Ja sam evo u dijaspori a kad je trebalo da budem,nisam bio.Jel treba i meni staviti zabranu IP adrese?skuterista wrote:ja cu se zanogetati pa cu vam iz SveCke slat pakete po Adri LOL ,a ovi sto su promasili prvo poluvrijeme ce kako kazu za 3 dana sve do Drine osloboditi, jednom je rođak vojni strateg u Tarčinuriko-ga wrote:Samo da se zna.Ja sa Mojmila cu pratiti akciju "oslobadjanja" I.Sarajeva.I durbin sam kupioPM72 ima mjesta jarane u Vip loze bujrum da osejrimo to drugo poluvrijeme rahat
, pa njima necu nista slati haha
ps stvarno treba zabranu za IP adrese iz dijaspore staviti bar za ovaj podforum
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#141 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Ja, moj @muha_sa:

I da znaš, nisu ni oni zaboravili (šteta što u ovoj galeriji nema još i Alije I.) Ništa - vjeruj mi. I oni se nadaju da smo mi opet spremni da krenemo u juriš, a da oni opet ostanu ovdje, jer "Bosna je zemlja POŠTENIH ljudi..." i oni čine to zbog svoje djece, i svoje djece djece. I boli ih kurac za katarzu i onih preko drine i onih preko une. A moj brat će ostati invalid, kakav je i bio od 1993-e, i još će prositi za sadaku od istih ovih likova gore koji mu obećavaju da će dobiti posao od 1995-e, jer zaboga, on je dao dio svog tijela za ono što oni sad imaju (a imaju, Bogu fala...
) I opet će se oni okupljati u nekoj novoj Srebrenici, i plakati sa jadnim majkama, i opet će razguliti za pola sata u svoj rahatluk, a sve jer @muha_sa nije zaboravio...
Jednom su me zajebali, drugi put neće zbog mog djeteta. Znači: drugo polovrijeme - bez mene (i bez @PM72, živ ti meni bio
)
Da ne bi svega ovoga gore što ti navede, ne bi bilo ni ovih:da ne ubiše svata na čaršiji ne bi oni u SA ubili 10.000 civila od toga 1600 djece niti bi držali grad 1500 dana u okruženju.
-da ne bi referenduma još bi živjeli sretno i veselo u Jugoslaviji
-razumijem oprost i ljudski je opraštat al zaboravit je ravno zlocinu--zaboravit se ne smije upravo radi ove djecurlije koja rastu u ovoj zemlji a još nisu-kako mi tako i oni-docekali prekodrinsku katarzu nit katarzu naših komšija

I da znaš, nisu ni oni zaboravili (šteta što u ovoj galeriji nema još i Alije I.) Ništa - vjeruj mi. I oni se nadaju da smo mi opet spremni da krenemo u juriš, a da oni opet ostanu ovdje, jer "Bosna je zemlja POŠTENIH ljudi..." i oni čine to zbog svoje djece, i svoje djece djece. I boli ih kurac za katarzu i onih preko drine i onih preko une. A moj brat će ostati invalid, kakav je i bio od 1993-e, i još će prositi za sadaku od istih ovih likova gore koji mu obećavaju da će dobiti posao od 1995-e, jer zaboga, on je dao dio svog tijela za ono što oni sad imaju (a imaju, Bogu fala...
Jednom su me zajebali, drugi put neće zbog mog djeteta. Znači: drugo polovrijeme - bez mene (i bez @PM72, živ ti meni bio
- muha_sa
#142 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Woody
i bez mene bogme
prvo što od toga nema ništa jer nema više JNA i postavljanja teškog oružja oko SA radi "odbrane od spoljnog neprijatelja"
-nema drugog poluvremena
ko ga želio i prizivo u kuci mu bio. To mu od srca želim al isto tako znam kako je sve pocelo i znam da nisam pušku zbog nekog Alije uzeo vec zato što mi je porodica bila ugrožena i što su mi šumnjaci grad razvaljivali. Sad što su neljudi to iskoristili za svoje bogacenje i obezbjedjivanje praunucadi to je drugi par cipela i o tome se možemo složit u dvije recenice.
-kod mene se vazda govorilo--Krivo sjedi a pravo govori.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XcGc2n8lKs4 [/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sbfMIbfQVFA [/youtube]
i bez mene bogme
-nema drugog poluvremena
-kod mene se vazda govorilo--Krivo sjedi a pravo govori.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XcGc2n8lKs4 [/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sbfMIbfQVFA [/youtube]
-
PM72
#143 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Ti i ovaj "amerikenjac" nikad nećete shvatiti neke stvari.Da se vama pravdam i objašnjavam neke stvari,niti hoću niti imam vremena.Stojim iza svega napisanog.anonimus0007 wrote:kako ovo drugačije nazvati osim štokholmskim sindromom. alija natjerao četnike na genocid, od tvoje izjave mi se povraća. idi se liječiti.PM72 wrote:Opet si fulio,mene je Radovan natjerao da uzmem pušku a njega Alija.Ja volim ljude na selu jer su oni primjer rada i poštenja,ja ne volim hojrate poput tebe.Ako ti treba definicija hojrata,samo reci,prepoznaćeš se u svakom pasusu.
-
DRINJAK
#144 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Moji momci,moji dobri momci,borci,i ovi i oni,Vi ste od teme napad na Ilidžu dogurali ni manje ni više već,
do tog da je najjednostavnije da se međusobno napadate,pa i vrijeđate.
Naravno to me i ne čudi,jer to smo mi,takvi smo.
U odsustvu ne imanja nečeg iz ličnog iskustva za napisati,što bi nam svima forumašima ma kakav doprinos u prošlsti dali, bilo drago pročitati ,gdje je ko ,kako ,s kim,na kom mjestu,proveo i preživio nesumnjivo možda nenadoknadive dane života svog,vi ste našli megdan za poravnjati baš ovdje.
Samo da znate,neko ovo sve čita jer je naravno javno i naše tadašnje muke,naše noći pod krošnjom drveta,u snij
egu,kad oko tebe do jutra okopni sve u krugu od metar,će zapisati i posložiti u jednu cjelinu,da neko ima čitati.
I neka, neko treba.
Ne znam za ostale ali mene pod pritiskom današnjice sjećanje sve manje i manje služi u što sam se uvjerio da je sa ostalim slučaj.
Čitajući sve stranice na temi ovoj da nisam slučajno prijatelj sa ljudima koji su bili akteri napada na Ilidžu povjerovao bih da je bilo kao na klipu prve stanice.Naravno niko nije prodao pošto je zacijenio.
Zato opet,moji momci,moji dobri momci,sabur.
Ne pali te se na razvijanje strategije vođenja rata sa IKM-a Minhena,Stokholma i ko zna više čega.
Preživio sam Foču,Cvilin,Ustikolinu,Osanicu,Sadbu,Preljuću,Grebak,Bjelašnicu,Treskavicu,Bosansku krajinu kao i mnogi,i šta sad,da pokušam da to objasnim svom amiđžiću koji je sjedio u trosjedu u Minhenu sa nogama na uzglavlju.
Ni govora.Neće,možda bi i htio , al ne može razumijeti.
Svi mi kažemo iz perspektive sadašnjosti,da opet zagrmi ne bi....lažete svi..da je tako ove vas teme ne bi zanimale.
I daj da neko napiše od početka do kraja, kako je to sve teklo što se tiče Ilidže u aprilu,jer je tema postala tema svega drugog a nije onog što bi i trebala.
do tog da je najjednostavnije da se međusobno napadate,pa i vrijeđate.
Naravno to me i ne čudi,jer to smo mi,takvi smo.
U odsustvu ne imanja nečeg iz ličnog iskustva za napisati,što bi nam svima forumašima ma kakav doprinos u prošlsti dali, bilo drago pročitati ,gdje je ko ,kako ,s kim,na kom mjestu,proveo i preživio nesumnjivo možda nenadoknadive dane života svog,vi ste našli megdan za poravnjati baš ovdje.
Samo da znate,neko ovo sve čita jer je naravno javno i naše tadašnje muke,naše noći pod krošnjom drveta,u snij
egu,kad oko tebe do jutra okopni sve u krugu od metar,će zapisati i posložiti u jednu cjelinu,da neko ima čitati.
I neka, neko treba.
Ne znam za ostale ali mene pod pritiskom današnjice sjećanje sve manje i manje služi u što sam se uvjerio da je sa ostalim slučaj.
Čitajući sve stranice na temi ovoj da nisam slučajno prijatelj sa ljudima koji su bili akteri napada na Ilidžu povjerovao bih da je bilo kao na klipu prve stanice.Naravno niko nije prodao pošto je zacijenio.
Zato opet,moji momci,moji dobri momci,sabur.
Ne pali te se na razvijanje strategije vođenja rata sa IKM-a Minhena,Stokholma i ko zna više čega.
Preživio sam Foču,Cvilin,Ustikolinu,Osanicu,Sadbu,Preljuću,Grebak,Bjelašnicu,Treskavicu,Bosansku krajinu kao i mnogi,i šta sad,da pokušam da to objasnim svom amiđžiću koji je sjedio u trosjedu u Minhenu sa nogama na uzglavlju.
Ni govora.Neće,možda bi i htio , al ne može razumijeti.
Svi mi kažemo iz perspektive sadašnjosti,da opet zagrmi ne bi....lažete svi..da je tako ove vas teme ne bi zanimale.
I daj da neko napiše od početka do kraja, kako je to sve teklo što se tiče Ilidže u aprilu,jer je tema postala tema svega drugog a nije onog što bi i trebala.
-
PM72
#145 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Drinjak,
Dobro si nas naružio ali ti ne zamjeram jer si u pravu.Tema je otišla skroz u drugom pravcu ali nisam samo ja za to kriv (doduše,snosim dio krivice).Ispao sam četnički provokator,čovjek koji nije zaslužio da živi u BiH
i šta sve ne.Tješi me ona stara kako "ne gledaj šta ti se kaže nego ko ti kaže".Trocadero jeste bio moj neprijatelj i da smo se sreli na bojnom polju ,od početka 1992 pa do kraja 1995,ne bih ga poštedio kao ni on mene.Bilo pa prošlo i ja ne mogu više biti zarobljenik prošlosti.Hoću da živim dalje,da izvedem svoju djecu na selamet i da se ne pate kao što smo se mi patili.Na državu ne računam kao ni ona na mene,hoće li ona biti unitarna ili decentralizovana,razjebana ili pripojena nekom drugom,niti hoću niti mogu da razmišljam.Ne mogu uticati na to tako da se neću ni nervirati samo znam da nema te države,političara ili ideje za koju ću ja obući uniformu,uzeti pušku i krenuti na nekoga.Neću ni u lov da idem.Ne bih vala ni u onom "paintbolu" učestvovao.Kad vidim maskirnu uniformu na nekome - zgadi mi se.Prije par godina prijatelj mi davao nov novcatu alfinu jaknu a ja je nisam htio uzeti.Što će mi? Da se razumijemo,ja nisam bio neki ekstra borac tipa Dozer a nisam vala bio ni miš iz minhenske brigade.
Nisam učinio nikakvo herojstvo da bi se pisalo o tome ali sam bio tu.Ali,nikada neću dozvoliti da mi drži predavanje neko koji je bio gori od mene niti da mi kaže kako nisam patriota ove zemlje.U privatnom razgovoru bi se takva priča završila nokautom ili mene ili sagovornika.Sa svojim dobrim prijateljem sam završio svu priču kad mi je počeo prebacivati kako ja imam dobar posao a on je u frci,nema posla pa prodaje novo auto.A bio čitav rat u Njemačkoj i Češkoj.Onda se ja "upalim" pa mu nadrobim kako je on jebavao čehinje i jeo kavijar dok sam ja bio u rovu sa frtalj ribe i da me boli ona stvar što on sad nema posla pa jebe državu i vlast.I daj Bože da se on zadnji zaposli i to kad svi odavde (i njihova djeca) pronađu posao.Gleda me i ne trepće...zamuckuje i kaže mi da "nije znao da sam ja takav".E nisam takav nego sam još gori i bježi mi sa očiju,yebo li te Alija što ti dade amnestiju pa se dovukao ko kuja,sa porculanerima i kezom od uha do uha pa mi glumio gazdu kad se vratio 1996 a mi nismo imali ni za leviski.
E takvi su "veće" patriote od mene i oni bi određivali ko će i gdje živjeti,hoće li protjerati one iz Vojkovića i mene iz Sarajeva.Malo sutra.
Pozdrav domovini!
Dobro si nas naružio ali ti ne zamjeram jer si u pravu.Tema je otišla skroz u drugom pravcu ali nisam samo ja za to kriv (doduše,snosim dio krivice).Ispao sam četnički provokator,čovjek koji nije zaslužio da živi u BiH
Nisam učinio nikakvo herojstvo da bi se pisalo o tome ali sam bio tu.Ali,nikada neću dozvoliti da mi drži predavanje neko koji je bio gori od mene niti da mi kaže kako nisam patriota ove zemlje.U privatnom razgovoru bi se takva priča završila nokautom ili mene ili sagovornika.Sa svojim dobrim prijateljem sam završio svu priču kad mi je počeo prebacivati kako ja imam dobar posao a on je u frci,nema posla pa prodaje novo auto.A bio čitav rat u Njemačkoj i Češkoj.Onda se ja "upalim" pa mu nadrobim kako je on jebavao čehinje i jeo kavijar dok sam ja bio u rovu sa frtalj ribe i da me boli ona stvar što on sad nema posla pa jebe državu i vlast.I daj Bože da se on zadnji zaposli i to kad svi odavde (i njihova djeca) pronađu posao.Gleda me i ne trepće...zamuckuje i kaže mi da "nije znao da sam ja takav".E nisam takav nego sam još gori i bježi mi sa očiju,yebo li te Alija što ti dade amnestiju pa se dovukao ko kuja,sa porculanerima i kezom od uha do uha pa mi glumio gazdu kad se vratio 1996 a mi nismo imali ni za leviski.
E takvi su "veće" patriote od mene i oni bi određivali ko će i gdje živjeti,hoće li protjerati one iz Vojkovića i mene iz Sarajeva.Malo sutra.
Pozdrav domovini!
- Nekako s proljeća
#146 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
http://www.youtube.com/watch?v=Pleg2Ury6hQ
Na 2:12 drugi kamerman dobija metak u ruku.
Nađoh u šteku sliku mladog četnika Bore sa Ilidže

I još jednu u stilu ''cvetak zanovetak ''

Svi koji ne uvažavaju ovu činjenicu:

imaju problem sa sobom .A onda i sa drugim.
Pozdrav domovini!
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#147 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
@Nekako s proljeća:
Jebo te, ovom Bori samo skini beretku i stavi ćulah, pokrati pantole i dobiješ Vehabiju
Iliti nešto otprilike ovako:

Jebo te, ovom Bori samo skini beretku i stavi ćulah, pokrati pantole i dobiješ Vehabiju
Iliti nešto otprilike ovako:

-
anonimus0007
#148 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Pitam se, da ovaj donji nije pm-ov vrli prijatelj trokadero? a kako je počeo nebi me čudilo ni da se sprijatelji i sa onim prvim, šta će jadan, alija ga natjerao.Nekako s proljeća wrote:![]()
http://www.youtube.com/watch?v=Pleg2Ury6hQ
Na 2:12 drugi kamerman dobija metak u ruku.
Nađoh u šteku sliku mladog četnika Bore sa Ilidže![]()
I još jednu u stilu ''cvetak zanovetak '', iz Nedzarića 1994...
Svi koji ne uvažavaju ovu činjenicu:
imaju problem sa sobom .A onda i sa drugim.
Pozdrav domovini!![]()
- Nekako s proljeća
#149 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Nije sigurno, a ne pretjeruj ni ti preko mjere. Ne trudi se da shvatiš u potpunosti određenu logiku bivših ratnika. Profuraj malo film ''Gori vatra''...ne samo tu i tamo Halidovu pjesmu 
- fantom slobode
#150 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Pozdrav domovini i borcima koji su uvijek kad treba na prvoj liniji fronta!