Ženski Dr.Med wrote:hebo perisica ,samo da ona dva zlocinca ne oslobode to je vazno
taman da primjene princip perišića na njih dovjicu manje bi lupetala
Ženski Dr.Med wrote:hebo perisica ,samo da ona dva zlocinca ne oslobode to je vazno
haha zanimljivo pitanje, zamisli te monty-phyton scene da Srbija trazi od Republike Srpske, tj. BiH jer ona jedina ima medjunarodno-pravni subjektivitet oruzije i neku kompenzaciju za pomoc VRS u ratu.RtrnOfSalisbury wrote:ma hajde ba, dobro smo prosli. sta da je sud naredio da mu bih vrati sve to oruzje i jos plati odstetu zbog zatvora.
I nakon toga , Srbija osudi perišića na 27 godina zatvora zbog veleizdaje i saradnje sa CIABASS wrote:haha zanimljivo pitanje, zamisli te monty-phyton scene da Srbija trazi od Republike Srpske, tj. BiH jer ona jedina ima medjunarodno-pravni subjektivitet oruzije i neku kompenzaciju za pomoc VRS u ratu.RtrnOfSalisbury wrote:ma hajde ba, dobro smo prosli. sta da je sud naredio da mu bih vrati sve to oruzje i jos plati odstetu zbog zatvora.
Nass wrote:Pa eto, prvo Gotovina, sad Perisic, a sljedeci su? Haag je opasno izgubio i onu mrvicu kredibiliteta koju je imao. Uvedena je potpuna pravna nesigurnost, gdje jedna grupa sudija donosi dvodecenijske kazne, a druga potpuno oslobadjajuce presude. Sve pocinje da lici na golemi cirkus. Ovo ce ostaviti posljedice ne samo na Balkan, vec i na cijeli medjunarodni sistem pravde. Nigdje vise nema principa i istine, vladaju iskljucivo politika, novac i korupcija. Vise me uopce nece iznenaditi ni kada HB sestorka bude oslobodjenja (makar u zalbenom postupku ako ne odmah), to apsolutno ocekujem, a i Karadjic i Mladic vise nisu sigurni sto se tice presuda.
To je to. Politika.madner wrote:Karadjic i Mladic ce dobiti najvece moguce kazne. Poenta je Srbiji odrzati put ka EU.
I ne samo to, vec se pripremati i biti spreman kao da ce sutra rat..veljaca wrote:- Jadan je onaj koji ceka da ga neko drugi brani i stiti ...
- Sve ovo pamtiti i ne zaboraviti ....
- Izgleda da se zlocin isplati ... pogotovo ako ne ostavis svjedoke ...
Nece ni to, vec hoce Hanku zbog, navodno, nekih polupanih jaja. ( ne znam koji (ne)smajlic postaviti)cindrlimindrli wrote:Ma jok, kakvi kriv, pa ne bi to mrava zgazilo. Hajde sad sprangijajte kakvog Mujagu sto je opalio samar nekom samozvanom vojvodi nakon sto je ga sakama iscupao iz tenka...mater ljigavu usta!
Problem je što je i Karadžić pred rat boravio u USA. Rekao u bolnici da ide vidjeti nešto u vezi sa izdavanjem nove knjige, a ovim književnicima objasnio da ide u vezi sa poslom psihijatra. Znam da je tamo velikosrbovao, a da li je još nešto ''odradio'', bog dragi zna.MuaDib wrote:Oslobađajuća presuda za Perišića, za kog se naknadno utvrdilo da je bio špijun MI6, a sumnja se i CIA, nije nikakvo čudo.![]()
Amerikanci su jedina supersila na svijetu, ne priznaju sudove kao što su ICJ, MSP,..a njihov, američki sudija sudi....na ovom ad-hoc, privremenom UN sudu.čovjek tikva wrote:zašto bi se balkanskim zločincima uopšte sudilo kada američki zločinci, odgovorni za puno više ubijanja širom svijeta ne priznaju hag, niti u.s.a. dozvoljava da se protiv njih uopšte podnose prijave za dokazane i snimljene zločine!?
mislim fakat, na kojim to normama i principima jedan sud može da počiva i ima kredibilitet a da pravdu primjenjuje selektivno?
i odakle uopšte obraz nekome u bosni da traži pravdu za perišića ne traži za clintona, busha, obamu, blera, i ine ubice iračana, afganistanaca, pakistanaca, somalijaca, sirijaca, libijaca, palestinaca i miliona drugih koji su im se našli na putu kao "kolateralna" šteta? ko da ti ljudi nisu ljudi i nemaju djecu.
Kakvo plitko razmisljanje. Zasto? Zato da sutra novi zlocinac ne bi kao u proslosti oni srpski zlocinci koje ti simpatiziras ocigledno, cim ih branis, iz cista mira ti poklao porodicu ni krive ni duzne, pa ti razvali grad, pa ti razvali zivot, pa ti razvali regiju, eto zato. Zato sud sluzi da preduhitri da sutra neki novi potencijalni zlocinac ne uradi isto i vise nego srbijanski zlocinci sto su radili u proslosti. Zato je to vazno. Nazalost sud u Hagu nije ispunio svoj zadatak, tako da ce prije ili kasnije neko drugi to odraditi, naravno na nacin na koji on to izabere, ato je cesto bilo ne bas uz pravdu. Historija nas uci kad god su zlocinci se izvukli od pravde, nastao je belaj.čovjek tikva wrote:zašto bi se balkanskim zločincima uopšte sudilo kada američki zločinci, odgovorni za puno više ubijanja širom svijeta ne priznaju hag, niti u.s.a. dozvoljava da se protiv njih uopšte podnose prijave za dokazane i snimljene zločine!?
mislim fakat, na kojim to normama i principima jedan sud može da počiva i ima kredibilitet a da pravdu primjenjuje selektivno?
i odakle uopšte obraz nekome u bosni da traži pravdu za perišića ne traži za clintona, busha, obamu, blera, i ine ubice iračana, afganistanaca, pakistanaca, somalijaca, sirijaca, libijaca, palestinaca i miliona drugih koji su im se našli na putu kao "kolateralna" šteta? ko da ti ljudi nisu ljudi i nemaju djecu.
najvaznije u ovome trenutku da su oni dobrog zdravlja i da se sto prije kazna izrekne !!!! da ih noc ne pojede ko i slobu ,kojeg navodno niko nije vidio mrtvamadner wrote:Karadjic i Mladic ce dobiti najvece moguce kazne. Poenta je Srbiji odrzati put ka EU.
Neka posjete Miru u Moskvi, možda se tamo skriva.Ženski Dr.Med wrote: najvaznije u ovome trenutku da su oni dobrog zdravlja i da se sto prije kazna izrekne !!!! da ih noc ne pojede ko i slobu ,kojeg navodno niko nije vidio mrtva
da da na to sam takodje mislio ...muzicar_iz_parka wrote:Neka posjete Miru u Moskvi, možda se tamo skriva.Ženski Dr.Med wrote: najvaznije u ovome trenutku da su oni dobrog zdravlja i da se sto prije kazna izrekne !!!! da ih noc ne pojede ko i slobu ,kojeg navodno niko nije vidio mrtva![]()
![]()
Sve što ti je @Damir_5 rekao i objasnio, ja se slažem sa njim.čovjek tikva wrote:i ti mislis da je takav sud i sistem odrziv.PipiDugaDevetka wrote:Amerikanci su jedina supersila na svijetu, ne priznaju sudove kao što su ICJ, MSP,..a njihov, američki sudija sudi....na ovom ad-hoc, privremenom UN sudu.čovjek tikva wrote:zašto bi se balkanskim zločincima uopšte sudilo kada američki zločinci, odgovorni za puno više ubijanja širom svijeta ne priznaju hag, niti u.s.a. dozvoljava da se protiv njih uopšte podnose prijave za dokazane i snimljene zločine!?
I meni je to šuhveli, mislim, to što ga niko mrtvog nije vidio,...Trebao bi neko iz tajnih službi otići do Moskve i prošnjuhati malo,...Ženski Dr.Med wrote:da da na to sam takodje mislio ...muzicar_iz_parka wrote:Neka posjete Miru u Moskvi, možda se tamo skriva.Ženski Dr.Med wrote: najvaznije u ovome trenutku da su oni dobrog zdravlja i da se sto prije kazna izrekne !!!! da ih noc ne pojede ko i slobu ,kojeg navodno niko nije vidio mrtva![]()
![]()
![]()
Pa, samo da ga pogleda, eventualno prepozna, uzme jednu ili dvije dlake i napiše izvještaj.Ženski Dr.Med wrote:daj pipi kojih sluzbi ?? ti mislis da ga te sluzbe ne cuvaju ??
Jarane kada je kurfa Evropa onda dopustila da nam se desi ,sta ce biti u buducnosti
Dajte ba ljudi to su globalne igranke.čovjek tikva wrote:nisam vidio ništa što liči na objašnjenje. uostalom, nema tu šta da se objašnjava. supersila sudi kako joj se ćefne, danas za ove a sutra možda i za one. loše joj je biti neprijatelj a pogubnije saveznik.PipiDugaDevetka wrote:
Sve što ti je @Damir_5 rekao i objasnio, ja se slažem sa njim.
@LaBomba,LaBomba wrote:Zasto bi se onda tamo neki stranci borili da nama donesu pravdu?