Perisic Momcilo oslobodjen

Post Reply
Hemera

#126 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by Hemera »

Ženski Dr.Med wrote:hebo perisica ,samo da ona dva zlocinca ne oslobode to je vazno

taman da primjene princip perišića na njih dovjicu manje bi lupetala
RtrnOfSalisbury

#127 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by RtrnOfSalisbury »

ma hajde ba, dobro smo prosli. sta da je sud naredio da mu bih vrati sve to oruzje i jos plati odstetu zbog zatvora.
BASS

#128 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by BASS »

RtrnOfSalisbury wrote:ma hajde ba, dobro smo prosli. sta da je sud naredio da mu bih vrati sve to oruzje i jos plati odstetu zbog zatvora.
haha zanimljivo pitanje, zamisli te monty-phyton scene da Srbija trazi od Republike Srpske, tj. BiH jer ona jedina ima medjunarodno-pravni subjektivitet oruzije i neku kompenzaciju za pomoc VRS u ratu. :-D
Prodigy of eXtasy

#129 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by Prodigy of eXtasy »

BASS wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:ma hajde ba, dobro smo prosli. sta da je sud naredio da mu bih vrati sve to oruzje i jos plati odstetu zbog zatvora.
haha zanimljivo pitanje, zamisli te monty-phyton scene da Srbija trazi od Republike Srpske, tj. BiH jer ona jedina ima medjunarodno-pravni subjektivitet oruzije i neku kompenzaciju za pomoc VRS u ratu. :-D
I nakon toga , Srbija osudi perišića na 27 godina zatvora zbog veleizdaje i saradnje sa CIA :)
%tacno*

#130 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by %tacno* »

Nass wrote:Pa eto, prvo Gotovina, sad Perisic, a sljedeci su? Haag je opasno izgubio i onu mrvicu kredibiliteta koju je imao. Uvedena je potpuna pravna nesigurnost, gdje jedna grupa sudija donosi dvodecenijske kazne, a druga potpuno oslobadjajuce presude. Sve pocinje da lici na golemi cirkus. Ovo ce ostaviti posljedice ne samo na Balkan, vec i na cijeli medjunarodni sistem pravde. Nigdje vise nema principa i istine, vladaju iskljucivo politika, novac i korupcija. Vise me uopce nece iznenaditi ni kada HB sestorka bude oslobodjenja (makar u zalbenom postupku ako ne odmah), to apsolutno ocekujem, a i Karadjic i Mladic vise nisu sigurni sto se tice presuda.
:thumbup:
...upravo ovo ja isto pricam.
madner

#131 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by madner »

Karadjic i Mladic ce dobiti najvece moguce kazne. Poenta je Srbiji odrzati put ka EU.
Sezam

#132 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by Sezam »

madner wrote:Karadjic i Mladic ce dobiti najvece moguce kazne. Poenta je Srbiji odrzati put ka EU.
To je to. Politika.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#133 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

veljaca wrote:- Jadan je onaj koji ceka da ga neko drugi brani i stiti ...
- Sve ovo pamtiti i ne zaboraviti ....
- Izgleda da se zlocin isplati ... pogotovo ako ne ostavis svjedoke ...
I ne samo to, vec se pripremati i biti spreman kao da ce sutra rat..

Mnogo cega se moze nauciti od Jevreja.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#134 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

cindrlimindrli wrote:Ma jok, kakvi kriv, pa ne bi to mrava zgazilo. Hajde sad sprangijajte kakvog Mujagu sto je opalio samar nekom samozvanom vojvodi nakon sto je ga sakama iscupao iz tenka...mater ljigavu usta! :x
Nece ni to, vec hoce Hanku zbog, navodno, nekih polupanih jaja. ( ne znam koji (ne)smajlic postaviti)
MuaDib

#135 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by MuaDib »

Oslobađajuća presuda za Perišića, za kog se naknadno utvrdilo da je bio špijun MI6, a sumnja se i CIA, nije nikakvo čudo. 8)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#136 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by PipiDugaDevetka »

MuaDib wrote:Oslobađajuća presuda za Perišića, za kog se naknadno utvrdilo da je bio špijun MI6, a sumnja se i CIA, nije nikakvo čudo. 8)
Problem je što je i Karadžić pred rat boravio u USA. Rekao u bolnici da ide vidjeti nešto u vezi sa izdavanjem nove knjige, a ovim književnicima objasnio da ide u vezi sa poslom psihijatra. Znam da je tamo velikosrbovao, a da li je još nešto ''odradio'', bog dragi zna.
Sezam

#137 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by Sezam »

To ti je nas rat, dvadeset godina poslije, Perisic nevin, Paldum kriva.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#138 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

čovjek tikva wrote:zašto bi se balkanskim zločincima uopšte sudilo kada američki zločinci, odgovorni za puno više ubijanja širom svijeta ne priznaju hag, niti u.s.a. dozvoljava da se protiv njih uopšte podnose prijave za dokazane i snimljene zločine!?

mislim fakat, na kojim to normama i principima jedan sud može da počiva i ima kredibilitet a da pravdu primjenjuje selektivno?

i odakle uopšte obraz nekome u bosni da traži pravdu za perišića ne traži za clintona, busha, obamu, blera, i ine ubice iračana, afganistanaca, pakistanaca, somalijaca, sirijaca, libijaca, palestinaca i miliona drugih koji su im se našli na putu kao "kolateralna" šteta? ko da ti ljudi nisu ljudi i nemaju djecu.
Amerikanci su jedina supersila na svijetu, ne priznaju sudove kao što su ICJ, MSP,..a njihov, američki sudija sudi....na ovom ad-hoc, privremenom UN sudu.
Damir_5

#139 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by Damir_5 »

čovjek tikva wrote:zašto bi se balkanskim zločincima uopšte sudilo kada američki zločinci, odgovorni za puno više ubijanja širom svijeta ne priznaju hag, niti u.s.a. dozvoljava da se protiv njih uopšte podnose prijave za dokazane i snimljene zločine!?

mislim fakat, na kojim to normama i principima jedan sud može da počiva i ima kredibilitet a da pravdu primjenjuje selektivno?

i odakle uopšte obraz nekome u bosni da traži pravdu za perišića ne traži za clintona, busha, obamu, blera, i ine ubice iračana, afganistanaca, pakistanaca, somalijaca, sirijaca, libijaca, palestinaca i miliona drugih koji su im se našli na putu kao "kolateralna" šteta? ko da ti ljudi nisu ljudi i nemaju djecu.
Kakvo plitko razmisljanje. Zasto? Zato da sutra novi zlocinac ne bi kao u proslosti oni srpski zlocinci koje ti simpatiziras ocigledno, cim ih branis, iz cista mira ti poklao porodicu ni krive ni duzne, pa ti razvali grad, pa ti razvali zivot, pa ti razvali regiju, eto zato. Zato sud sluzi da preduhitri da sutra neki novi potencijalni zlocinac ne uradi isto i vise nego srbijanski zlocinci sto su radili u proslosti. Zato je to vazno. Nazalost sud u Hagu nije ispunio svoj zadatak, tako da ce prije ili kasnije neko drugi to odraditi, naravno na nacin na koji on to izabere, ato je cesto bilo ne bas uz pravdu. Historija nas uci kad god su zlocinci se izvukli od pravde, nastao je belaj.

A mi trebamo na ovim prostorima brinuti svoju brigu, Amerikanci imaju vojnu silu iza sebe, veliki su narod, velika sila, oni mogu sta zele, mogu vratiti koju god zele zemlju u kameno doba.
branimir stulic

#140 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by branimir stulic »

Mislim da je on cinkrario Milosevica.. i odao je neke tajne NATO-u. Da da... moj narode. Ispasce na kraju da rata nije ni bilo i da smo svi ove strasne stvari sanjali. KOlektivni san.
mO k3

#141 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by mO k3 »

madner wrote:Karadjic i Mladic ce dobiti najvece moguce kazne. Poenta je Srbiji odrzati put ka EU.
najvaznije u ovome trenutku da su oni dobrog zdravlja i da se sto prije kazna izrekne !!!! da ih noc ne pojede ko i slobu ,kojeg navodno niko nije vidio mrtva
muzicar_iz_parka

#142 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by muzicar_iz_parka »

Ženski Dr.Med wrote: najvaznije u ovome trenutku da su oni dobrog zdravlja i da se sto prije kazna izrekne !!!! da ih noc ne pojede ko i slobu ,kojeg navodno niko nije vidio mrtva
Neka posjete Miru u Moskvi, možda se tamo skriva. :? :shock: :roll:
mO k3

#143 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by mO k3 »

muzicar_iz_parka wrote:
Ženski Dr.Med wrote: najvaznije u ovome trenutku da su oni dobrog zdravlja i da se sto prije kazna izrekne !!!! da ih noc ne pojede ko i slobu ,kojeg navodno niko nije vidio mrtva
da da na to sam takodje mislio ...
PipiDugaDevetka

#144 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

čovjek tikva wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Amerikanci su jedina supersila na svijetu, ne priznaju sudove kao što su ICJ, MSP,..a njihov, američki sudija sudi....na ovom ad-hoc, privremenom UN sudu.
i ti mislis da je takav sud i sistem odrziv.
Sve što ti je @Damir_5 rekao i objasnio, ja se slažem sa njim.
PipiDugaDevetka

#145 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Ženski Dr.Med wrote:
muzicar_iz_parka wrote:
da da na to sam takodje mislio ...
I meni je to šuhveli, mislim, to što ga niko mrtvog nije vidio,...Trebao bi neko iz tajnih službi otići do Moskve i prošnjuhati malo,...
mO k3

#146 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by mO k3 »

daj pipi kojih sluzbi ?? ti mislis da ga te sluzbe ne cuvaju ??
Jarane kada je kurfa Evropa onda dopustila da nam se desi ,sta ce biti u buducnosti
PipiDugaDevetka

#147 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Ženski Dr.Med wrote:daj pipi kojih sluzbi ?? ti mislis da ga te sluzbe ne cuvaju ??

Jarane kada je kurfa Evropa onda dopustila da nam se desi ,sta ce biti u buducnosti
Pa, samo da ga pogleda, eventualno prepozna, uzme jednu ili dvije dlake i napiše izvještaj.

Imamo jednu i jedinu domovinu. Rezerve nema, pa u granicu* - u granicu!
Boriti se dok neko ne pobijedi.
*Granica = rijeka Neretva.
%tacno*

#148 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by %tacno* »

čovjek tikva wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Sve što ti je @Damir_5 rekao i objasnio, ja se slažem sa njim.
nisam vidio ništa što liči na objašnjenje. uostalom, nema tu šta da se objašnjava. supersila sudi kako joj se ćefne, danas za ove a sutra možda i za one. loše joj je biti neprijatelj a pogubnije saveznik.
Dajte ba ljudi to su globalne igranke.
Ko smo mi? Ko sam ja? Niko i nista u svemu tome. Kao da posmatras mrave koji se koprcaju e tako oni nas vide.
Gledaj da svoj zivot uskladis sa svojim mogucnostima, probaj zivot da pojednostavis, zaobidji probleme i ''nepravde''...i to je to. Nije zivot hiljadu godina da ja sklanjam brdo koje stoji ispred mene. Lakse mi ga zaobici.
LaBomba

#149 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

Post by LaBomba »

Sve ovo je posljedica nase aljkavosti. Mi od samog zavrsetka rata (tj zamrzavanja rata), a terrmin "rat" u BiH je poprimio pravo znacenje tek nekih godinu i po prije dejtona, a dotad je bilo nista drugo nego najbrutalnija agresija uz nevidjene zlocine proticv covjecnosti, i pokusaj unistenja bosnjackog naroda i same drzave. Mozda mogu i shvatiti da je izbezeumljeni narod jedva docekao bilo kakav mir, ali ne mogu da shvatim da smo u miru dopustili sve sto smo dopustili, i sad neki ogorceni na Hag. Kada bi se nekim slucajem angazovali neki nezavisni svjetski strucnjaci, psiholozi, doktori,itd da sa distance posmtraju i analiziraju bosnjacki narod, dosli bi do zakljucka da mi nismo normalan narod. Neko sa strane bi nam rekao, pa vi skoro dvije decenije uopste ne drzite do sebe, moral, pravda i pravo vas uopste ne interesuju, i onda ocekujete od nekih drugih da vam donose pravdu, dok vi mislite na nesto trece. Zapravo mi uopste ne mislimo svojom glavom, i lakse nam prihvatiti taj nekakav gubitnicki mentalitet, nego suociti se sa nepravdom, i nedaj Boze poduzeti nesto. To je meni potpuno neshvatljivo, pogotovo nakon svega sto smo prosli, nakon mogu slobodno reci velicansvene odbrane koju smo vodili u onakvim uslovima.
Jasno je mnogima da su mediji u dejtonskoj BiH odigrali ulogu u navikavanju zrtve na prihvatanju rezultata zlocina, i na stanje potpune bespomocnosti, a to sve vodi u stvaranju komplexa nize vrijedenosti, sto je bio i ostao cilj nasih neprijatelja. Ali ipak bilo je i postoji mnogo nacina izdici se iz svega toga, i jednostavno poceti misliti svojom glavom, skupiti hrabrosti i napokon poceti voditi jednu ozbiljnu politicku borbu. Danas postoji i mocno oruzje najveceg globalnoh medija, interneta zahvaljujuci kojem su narodi u najvecim dokltaturama pokrenuli revolucije.
Znaci krenimo samo od haskog tribunala, mada bi se trebalo krenuti od samog dejtonskog sporazuma i odnos Bosnjaka spram istog. Znaci da taj haski tribunal nije bio osnovan, i dan danas bi vam se Ratko Mladic sepurio negdje oko okoline glavnog grada BiH, i ostale "velike ribe" koje je Hag ipak doveo na optuzenicu klupu, jer mi nismo bili u stanju osnovati sud za ratne zlocine, radi nas samih, i specjalne jedinice koje bi ganjale te zlocince kud god mogu, a ko i sta nas je sprijecilo u tome. Onda ne zaboravimo je NAS sud za ratne zlocine davao smjesne kazne, bukvalno pljunuo u lice sopstvene zrtve , mislim svega sam se nacitao, i vi ste sigurno.
Najvaznija stvar koju smo mi propustili je da nismo i ne trazimo ponistenje stanja nastalo zlocinima. Samo lud narod moze gledati Karadzica kako mu se sudi, a njegovo djelo (tzv republika srpska) nastavalja sa svojim postojanjem, i to ta tvorevina iz dana u dan poprima oblik drzavnosti, i mi i dalje ne poduzimamo nista. Mi smo trebali najmanje 10 godina biti ispred zgrade haskog tribunala na demonstracijama, podsjecajuci da se sudi zlocincu, a zlocinacko djelo i dalje zivi, podsjecati da su nam suspendovali normalan gradjanski ustav. I ne samo ispred tribunala u Hagu, nego i ispred zgrade UN u New York-u, a tamo je itekako to imao ko da uradi. Da smo samo izlazili na demonstracije pred te dvije svjetske ustanove, i redovno podsjecali svijet na nepravdu, mozda bi dosada bila rasprava u samoj UN o nama i stavovi zemalja clanica o nepravednoj administrativnoj podjeli zemlje, mimo njenih institucija i samog ustava.
Ovo pisem jer kako je moguce da smo dopustili da se sve ono sto je ucinjeno drzavi BiH, svali na nekoliko pojedinaca, da rezultati zlocina ostaju koda su sveto slovo. Evo sad bosnjama je najlakse posustati, samo zato sto se jedan zlocinac uspio nekako iscupat. Bosnjo nece da sagleda sustinu i "veliku sliku", nema veze sto su neki koji znaju pravo vec rekli da tuzba protiv Perisica nije dobro sastavljena. bosnjo vec davno odustao od obnjavljanja postupka tuzbe protiv Srbije za agresiju i genocid, mada je izaslo na vidjelo kako je i to islo (ljudi imamo intenrnet). Kako je moguce da ovde neki slegnu ramenima i kazu "to je cijena za Antu Gotovinu", a to dvoje su dva sasvim razlicita slucaja. Nema nas ni juce ni danas na protestu protiv oslobadjajuce presude ovog zlocinca iako mi dobro znamo da zlocinac ima veze i sa SArajevom i Srebrenicom i Mostarom . Mi smo i sada po ko zna koji put poslali poruku svijetu da nam je svejedno za svim i svacim. Mi zivimo za kladionice i zabave. Povodim ove presude NIKO od tkz bosnjackih politicara nije dao nikakavu izjavu niti stav, a ti isti politicari pregovaraju u nase ime i sa strancima i sa okruzenjem. MI, koji nismo u stanju poslati ove dosadasnje "bosnjacke" predstavnike na smetljiste istorije, evo vec 2 decenije smo im dozvolili da nas u svijetu, u politici najvecim svjetskim mocnicima predstavlaju upravo onako kako mi hocemo, kao ljude bez stava kojima moral. pravo i pravda ne znace nista, i zasto bi se onda tamo neki stranci borili da nama donesu pravdu? Ostalo je jos malo vremena da se pokrenemo i pocnemo igrati kao ozbiljni politicki igraci. Manite se pametovanja o Siriji i zemljama koje su svakako u fokusu svjetske javnosti. Takodje prestanite sa luzerskim mentalitetom, tipa "mi placamo ceh za KOsovo" itd. Kosovari su isli po demonstracijaam jos 80-ih. Vode borbu decenijama, a Bosnji je nezamislivo izac na demonstracije, osim kad su neka smanjena primanja u pitanju.
PipiDugaDevetka

#150 Re: Perisic Momcilo oslobodjen

LaBomba wrote:Zasto bi se onda tamo neki stranci borili da nama donesu pravdu?
@LaBomba,
Svaka čast na komentaru :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
Post Reply