Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Agataa wrote:Super, sve si nam to divno ispisala, mislim kopirala! Al' malo citaj tu religiju, zeleno si busenje jos uvijek u vezi ovih stvari, al svidja mi se sto na tome radis, to je jako pohvalno ! Ja bih sad ovdje pisala neke druge stvari, al skrenut cu s teme... Tako da grijesnica zeli svako dobro !
Kopirala sam, ali sam ovo znala i prije nego sam kopirala, vjerovatno zato sto od malih nogu AKTIVNO izucavam svoju religiju, i ne mozes nikako znati vise od mene, ni po kojoj logici!
Ti se ne opterecuj mojim citanjem, i vrijeme je mozda da procitas i ti nesto vise od "Jezeve kucice", ili je ipak stvar u tvom mentalnom sklopu pa neke stvari jednostavno ne mozes/neces da prihvatis...
Uzivaj i prorici kome hoces i sta hoces, ali ne siri dezinformacije o ljudima koji su puno vise nego sto ti mozes i zamisliti!
sour cherry wrote: Allahov Vjerovjesnik (sallallahu `alejhi ve sellem) nikad ne bi dopustio da njegova omiljena kćerka čini nešto pokudno a kamoli nešto što izvodi iz Islama. On je rekao da kad bi njegova kćer Fatima, koju je najviše volio, bilo šta ukrala on bi joj ruku odsjekao
Znači sječa ruku je zapravo sunnet?
U serijatu se kradja tako i kaznjava i ja ne znam sta je u tome lose, IAKO postoje situacije kad se ljudima ipak oprosti!
Kamo srece da svim lopovima oko nas sijeku ruke za kradje...
I procitaj do kraja ovo sto se tice Poslanika, pa onda neces morati izvlaciti iz konteksta!
U serijatu se kradja tako i kaznjava i ja ne znam sta je u tome lose, IAKO postoje situacije kad se ljudima ipak oprosti!
I procitaj do kraja ovo sto se tice Poslanika, pa onda neces morati izvlaciti iz konteksta!
Ma ja mislim da je on to rekao nepromišljeno, u afektu ...
Ma ja mislim da je on to rekao nepromišljeno, u afektu ...
Sva sreca da ste ti i tvoje misljenje totalno NEBITNI!
sour cherry wrote: Allahov Vjerovjesnik (sallallahu `alejhi ve sellem) nikad ne bi dopustio da njegova omiljena kćerka čini nešto pokudno a kamoli nešto što izvodi iz Islama. On je rekao da kad bi njegova kćer Fatima, koju je najviše volio, bilo šta ukrala on bi joj ruku odsjekao
treba skloniti onu temu sta smo nekad ukrali inace se moze desiti da nosevima tipkamo
A sreca nasa lopovska, pa ti nisi vlast Koja si ti odvala od zene ili covjeka..vjera te uci da odsjecas ljudima dijelove tijela..bolesno razmisljanje , bolesnog sklopa..
Agataa wrote:Super, sve si nam to divno ispisala, mislim kopirala! Al' malo citaj tu religiju, zeleno si busenje jos uvijek u vezi ovih stvari, al svidja mi se sto na tome radis, to je jako pohvalno ! Ja bih sad ovdje pisala neke druge stvari, al skrenut cu s teme... Tako da grijesnica zeli svako dobro !
Kopirala sam, ali sam ovo znala i prije nego sam kopirala, vjerovatno zato sto od malih nogu AKTIVNO izucavam svoju religiju, i ne mozes nikako znati vise od mene, ni po kojoj logici!
Ti se ne opterecuj mojim citanjem, i vrijeme je mozda da procitas i ti nesto vise od "Jezeve kucice", ili je ipak stvar u tvom mentalnom sklopu pa neke stvari jednostavno ne mozes/neces da prihvatis...
Uzivaj i prorici kome hoces i sta hoces, ali ne siri dezinformacije o ljudima koji su puno vise nego sto ti mozes i zamisliti!
Oho, pocelo je opasno vrijedjanje, to mi se svidja! To su ti primitivci! Bravoooo ! Ljudi procitaju par knjigica i zamisljaju se, e majko mila...Ne sudi mi molim te, ima Onaj gore nek vidi i nek sudi... Jaka ti logika
Ne da mi se sad objašnjavati detaljno,jer ima posebna tema o tome.Riječ je o jednakom tretmanu svih kad su u pitanju prijestupi.Ni ona kao kćerka Poslanika a.s ne bi bila pošteđena kazne za djelo za koje drugi ne bi bili pošteđeni.U tome je poenta.A da,kradljivcima se odsijecala ruka.Zakon je poznat bio svima.Ko ga prekrši svjesno,svjesno snosi i posljedice.Pronađi temu.Postojali su izuzeci i to kad je preovladala glad pa im je bilo i oprošteno.
plain vanilla wrote:koji vam je, jel svaku temu morate zacini religijom?
eno vam cijeli podforum za ispiranje mozgova, de nas pustite da se malo zabavljamo
a vi hajte na svoj pdf pa sijecite sta god vam padne na pamet
plain vanilla wrote:koji vam je, jel svaku temu morate zacini religijom?
eno vam cijeli podforum za ispiranje mozgova, de nas pustite da se malo zabavljamo
a vi hajte na svoj pdf pa sijecite sta god vam padne na pamet
Tako nam grah pao,
suti, kako je pocelo tebe ce i kamenovati
i jos ce obrazloziti kako to bas tako i treba