sta to znaci, svi koji su otisli su lagali? otisao je forum podoboro u desno, a otisli su i ponajbolji forumasiBASS wrote:Nije forum otisao u desno vec ono kako kazu- ne mozes lagati sve ljude svo vrijeme
Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
-
Bodkin
#126 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
-
theTruePath
#127 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Jesul Bosnjaci gradjani,ako nisu,sta su?
-
OpusDei
#128 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Koji je vama, ali stvarno? Dakle ako je neko Bosnjak onda je po defoltu desnicar?Bodkin wrote: sta to znaci, svi koji su otisli su lagali? otisao je forum podoboro u desno, a otisli su i ponajbolji forumasi
-
BASS
#129 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
da fuq? nisam mislio da su lagali forumasi nego sam mislio na pokusaje podvale ala "bosanci"Bodkin wrote:sta to znaci, svi koji su otisli su lagali? otisao je forum podoboro u desno, a otisli su i ponajbolji forumasiBASS wrote:Nije forum otisao u desno vec ono kako kazu- ne mozes lagati sve ljude svo vrijeme
- agnostic_front
#130 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
+1OpusDei wrote:Koji je vama, ali stvarno? Dakle ako je neko Bosnjak onda je po defoltu desnicar?Bodkin wrote: sta to znaci, svi koji su otisli su lagali? otisao je forum podoboro u desno, a otisli su i ponajbolji forumasi
- Challenger__
#131 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Ma kakav Beograd. Sve te nevladine organizacije u osnovi dolaze iz Brisela, odnosno sa zapada. "Regionalno" sjedište je nebitno.Opetja033 wrote:Do sada se 74% anketiranih protivi ovoj incijativi. Jos na forumu kakav je ovaj (kakav god da je volim ga). Nisu Bosnjaci naivni i lude da i dan danas padaju na price servirane iz Beograde (sada cak i sasvim otvoreno, bez prikrivanja - bukvalno dolaze iz Beograda).
- Damir_5
#132 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
A to je kao desno lose, a lijevo dobro?Bodkin wrote:
ovaj forum je odavno otisao u desno
Pa nije ovo Face TV, ovdje se vodi prava debata i moze se dobiti za sad dosta realno misljenje u naroda. Osim toga, bez obzira kakvi bili, ipak ovdje "otporaski" metodi ne prolaze. Znamo mi te fore.
Nego nista nama Rale ne rece, odakle im lova za sve te silne organizacije i kampanje, naravno od Bascarsije do Ilidze?
- jeza u ledja
#133 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
I sta ako je vecina? Stradali su i mnogi Hrvati i Srbi i ostali boreci se za Bosnu i Hercegovinu, ili su stradali SAMO zato sto su to sto jesu, boreci se za goli opstanak.OpusDei wrote:Kako ko, vecina se borila za goli opstanak. A opstanak im je u vecini slucajeva bio ugrozen zato sto su bili Bosnjaci.jeza u ledja wrote: Nismo se borili ni za kakve Bosnjake, vec za Bosnu i Hercegovinu. Shvati to!
-
HM 2011
#134 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
i popljuva sam sebe - jel tako - jest....Paranoid wrote:Pitaju oca tek rodjene bebe:
- Šta ste dobili, ćerku ili sina?
- Pa kad poraste nek se samo opredjeli!
Kako je meni žao ovih likova što kradu Bogu dane praveći kojekakve kampanje i klešu nebuloze po serveru. Jbt..da mi je samo na minut da zraknem u njihove face i da vidim na šta liče ti mravojedi koji ne prekidaju priču oko izjašnjavanja...i to koga drugog, nego Bošnjaka..lol...pa ovde fakat neko misli da smo mi k'o Jehovini svjedoci i da sve prihvatamo bez pogovora i sa osmijehom...
Hare krišna...Hare, Hare...gradjanin...pljucc
-----------------------------------------------------------------------------
Interesantna tema i ideja - neko je već spomenuo - trebala bi najveći uspjeh polučiti u nebošnjačkim sredinama - i tamo bi trebala biti koncetrirana kampanja - skidanje sa sebe odgovornosti za genocid - otvaranje, ma sve kao iz snova.......
zato aktivnosti usmjeriti prema sredinama gdje nisu bošnjaci......
-
udrcponos
#135 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Bravo kraljuIt_is_a_Leclerc wrote:I kad kampanja ide u Bijeljinu, Vukosavlje, Široki, Posušje, Doboj, da poziva da se umjesto kao Srbi i Hrvati izjasne kao građani, Bosanci i ostalo ?!
-
theTruePath
#136 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Svaka cast svakom poginulom borcu/sehidu.njih prestanimo uzimati u usta ovdjejeza u ledja wrote:I sta ako je vecina? Stradali su i mnogi Hrvati i Srbi i ostali boreci se za Bosnu i Hercegovinu, ili su stradali SAMO zato sto su to sto jesu, boreci se za goli opstanak.OpusDei wrote:Kako ko, vecina se borila za goli opstanak. A opstanak im je u vecini slucajeva bio ugrozen zato sto su bili Bosnjaci.jeza u ledja wrote: Nismo se borili ni za kakve Bosnjake, vec za Bosnu i Hercegovinu. Shvati to!
- jeza u ledja
#137 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Bodkin wrote:ovaj forum je odavno otisao u desno
- jeza u ledja
#138 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Ti si taj koji ih je uzeo u usta.theTruePath wrote:Svaka cast svakom poginulom borcu/sehidu.njih prestanimo uzimati u usta ovdje
-
BASS
#139 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Evo hajdemo jedan deal.
Hajdemo se naći kod Centralne Banke i krenuti na Pale, evo ja vozim.
Kada stignemo na Pale ući u random birtiju.
Ako u random Birtiji od cca. 50 gostiju nađemo 5 ljudi (eto 10%) koji će se izjasniti kao Bosanci, ja sam Bosanac.
Odmah.
Hoćel ko?
Ako u random Birtiji od cca. 50 gostiju nađemo 5 ljudi (eto 10%) koji će se izjasniti kao Bosanci, ja sam Bosanac.
Odmah.
Hoćel ko?
-
OpusDei
#140 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Problem vas Sarajlija je sto gledate na citav rat iz vaseg (kvazi)gradjanskog ugla. Jedno je Sarajevo, drugo je Prijedor, Srebrenik, Gradacac, Foca, Srebrenica, Teocak, Gorazde, Bugojno, Bihac, Buzim, Cazin...da se razumijemo, ja uopste nisam vjernik, religije cak i ne volim (sto sam rekao dosta puta na ovom forumu), ali kad te neko napada zato sto si Bosnjak (ili musliman), onda je to logicno ono sto osjecas da branis...jeza u ledja wrote: I sta ako je vecina? Stradali su i mnogi Hrvati i Srbi i ostali boreci se za Bosnu i Hercegovinu, ili su stradali SAMO zato sto su to sto jesu, boreci se za goli opstanak.
- Paranoid
#141 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Tamo gdje nema Bošnjaka nema ni kampanja...nisu ludi da organizuju.HM 2011 wrote:i popljuva sam sebe - jel tako - jest....Paranoid wrote:Pitaju oca tek rodjene bebe:
- Šta ste dobili, ćerku ili sina?
- Pa kad poraste nek se samo opredjeli!
Kako je meni žao ovih likova što kradu Bogu dane praveći kojekakve kampanje i klešu nebuloze po serveru. Jbt..da mi je samo na minut da zraknem u njihove face i da vidim na šta liče ti mravojedi koji ne prekidaju priču oko izjašnjavanja...i to koga drugog, nego Bošnjaka..lol...pa ovde fakat neko misli da smo mi k'o Jehovini svjedoci i da sve prihvatamo bez pogovora i sa osmijehom...
Hare krišna...Hare, Hare...gradjanin...pljucc
-----------------------------------------------------------------------------
Interesantna tema i ideja - neko je već spomenuo - trebala bi najveći uspjeh polučiti u nebošnjačkim sredinama - i tamo bi trebala biti koncetrirana kampanja - skidanje sa sebe odgovornosti za genocid - otvaranje, ma sve kao iz snova.......
zato aktivnosti usmjeriti prema sredinama gdje nisu bošnjaci......
Na jednoj strani imaš parolu: samo sloga srbendu spašava..
Na drugoj je: Sinn Fein
Zato udri tamo gdje ima gradjana i gradjanki, koji svojim ukrštanjem dobiju...Bošnjaka (po defaultu)..
-
theTruePath
#142 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
BASS wrote:Evo hajdemo jedan deal.
Odmah.
Hoćel ko?
-
blue033
#143 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Od kako su počele ove polemike u vezi popisa stalno se vrši zamjena teza. Pročitao sam dosta tekstova i tema na forumu i nigdje nisam pročitao da neko nagovara Bošnjake da se drugačije izjasne ili da se odreknu Bošnjaštva. Jedino što se može pročitati da Bošnjaci svojataju svakoga ko se zove "Mujo" da bude Bošnjak, ne pitajući ga šta on misli o tome. "Mujo" nek bude Bosanac, Musliman ili kako se već osjeća to je njegovo pravo. Jedini koji vrše presiju nad drugima su Bošnjaci, jedini oni imaju agresivnu kampanju da svakog "Muju" strpaju u svoj tor. Nevjerovatno ali podjećaju me na Srbe devedesetih sa pričama o pokatoličenim i poturčenim Srbima. Gospodo Bošnjaci okanite se malo "Muja" idite vi u Široki, Bijeljinu, Višegrad pa malo vršite kampanju nad "Antama", "Jovanima" i sl. oni su isto Bošnjaci kao i "Mujo", ništa "Mujo" sa Bjelašnice nije prije Bošnjak od "Jovana" iz sela par stotina metara dalje, oni stećci su od predaka i jednog i drugog.
Sa ovolikom količinom agresivnosti više bi "Jovana" postalo Bošnjak, nego što će "Muja" biti Bosanaca.
Takođe Bošnjaci neprestano Bosanca identifikuju kao Jugoslovena, što je van svake pameti. Jedini koji su se vezali za Jugoslaviju su Bošnjaci. Bošnjacima su proglašene sve "Muje" u bivšoj Jugoslaviji, ne u Bosni već u Jugoslaviji. Stvarajući tako apsurdnu situaciju da "Mujo" rođen u Beogradu može biti član predsjedništa ako se izjasni kao Bošnjak. A neko ko je rođen u Sarajevu, a izjasni se kao Bosanac ne može.
Sa ovolikom količinom agresivnosti više bi "Jovana" postalo Bošnjak, nego što će "Muja" biti Bosanaca.
Takođe Bošnjaci neprestano Bosanca identifikuju kao Jugoslovena, što je van svake pameti. Jedini koji su se vezali za Jugoslaviju su Bošnjaci. Bošnjacima su proglašene sve "Muje" u bivšoj Jugoslaviji, ne u Bosni već u Jugoslaviji. Stvarajući tako apsurdnu situaciju da "Mujo" rođen u Beogradu može biti član predsjedništa ako se izjasni kao Bošnjak. A neko ko je rođen u Sarajevu, a izjasni se kao Bosanac ne može.
- jeza u ledja
#144 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Znas li koliko je Hrvata u Prijedoru i okolini zavrsilo u logorima ili u jamama?OpusDei wrote:Problem vas Sarajlija je sto gledate na citav rat iz vaseg (kvazi)gradjanskog ugla. Jedno je Sarajevo, drugo je Prijedor, Srebrenik, Gradacac, Foca, Srebrenica, Teocak, Gorazde, Bugojno, Bihac, Buzim, Cazin...da se razumijemo, ja uopste nisam vjernik, religije cak i ne volim (sto sam rekao dosta puta na ovom forumu), ali kad te neko napada zato sto si Bosnjak (ili musliman), onda je to logicno ono sto osjecas da branis...jeza u ledja wrote: I sta ako je vecina? Stradali su i mnogi Hrvati i Srbi i ostali boreci se za Bosnu i Hercegovinu, ili su stradali SAMO zato sto su to sto jesu, boreci se za goli opstanak.
Znas li koliko je Hrvata iz Gradacca i okoline ucestvovalo u odbrani BiH, cijeli rat?
Znas li koliko je Srba u SA poginulo od cetnicke granate ili snajpera?
Nemoj mi molim te suplje.
- Halcyon
#145 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
@blue033: Da su Bošnjaci i blizu Srbima tebe danas ne bi bilo da na Klixu piskaraš gluposti. Čuj Bošnjaci ga na Srbe podsjećaju... 
Last edited by Halcyon on 14/02/2013 22:26, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#146 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
pa kakve veze imaju takvi sa mojom konstatacijom o forumu.BASS wrote:da fuq? nisam mislio da su lagali forumasi nego sam mislio na pokusaje podvale ala "bosanci"Bodkin wrote:sta to znaci, svi koji su otisli su lagali? otisao je forum podoboro u desno, a otisli su i ponajbolji forumasiBASS wrote:Nije forum otisao u desno vec ono kako kazu- ne mozes lagati sve ljude svo vrijeme
a sto se tice tih "podvala" ja sam vec rekao. isti su mi qu*** ti sto kao goore ljudima da su bosanci, i oni sto pozivaju na to da se ljudi izjasnjavaju kao bosnjaci, srbi i sada kada izadje kampanja, hrvati. i jos nesto, ako smo mi "bosanci" onda ste i vi "bosnjaci"
- Prpa.ba
#147 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Ja sam ljevicar i agnostik, pa cu se izjasniti kao Bosnjak. Doduse, mozda je to posljedica cinjenice da moja "crvena" linija nikad nije bila dzabojedske prirode poput raznih NVO nehljeba i standardno antiprotivnih, koji svaku priliku koriste da se istaknu kao "mladi lijepi i pametni, antiprotivno misli i zivi".
Sinonim za Bosnjastvo nece biti mladomuslimanski hahari, posrnuli akademici i kriminalna elita. To im ne dam. Privid konflikta izmedju identiteta Bosnjaka i Bosanaca samo koristi trecim stranama. Svi Bosnjaci su i Bosanci, ali nisu svi Bosanci Bosnjaci.
Pozdrav domovini.
Sinonim za Bosnjastvo nece biti mladomuslimanski hahari, posrnuli akademici i kriminalna elita. To im ne dam. Privid konflikta izmedju identiteta Bosnjaka i Bosanaca samo koristi trecim stranama. Svi Bosnjaci su i Bosanci, ali nisu svi Bosanci Bosnjaci.
Pozdrav domovini.
-
OpusDei
#148 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Pa i Hrvati Prijedora su ubijeni zato sto su bili Hrvati.jeza u ledja wrote: Znas li koliko je Hrvata u Prijedoru i okolini zavrsilo u logorima ili u jamama?
Znas li koliko je Hrvata iz Gradacca i okoline ucestvovalo u odbrani BiH, cijeli rat?
Znas li koliko je Srba u SA poginulo od cetnicke granate ili snajpera?
Nemoj mi molim te suplje.
A Srbi i Hrvati u ArBiH ubijeni su zato sto su bili na bosnjackoj strani. Tako to vide njihove ubice. To je realnost, nije suplja.
-
OpusDei
#149 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Prpa.ba wrote:Ja sam ljevicar i agnostik, pa cu se izjasniti kao Bosnjak. Doduse, mozda je to posljedica cinjenice da moja "crvena" linija nikad nije bila dzabojedske prirode poput raznih NVO nehljeba i standardno antiprotivnih, koji svaku priliku koriste da se istaknu kao "mladi lijepi i pametni, antiprotivno misli i zivi".![]()
Pozdrav domovini.
-
BASS
#150 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Pa jedino se na Bosnjake i cilja sa ovim kampanjama o bosanstvu ili kako god, jer zna se da podrska medju Srbima i Hrvatima nije ni 2%blue033 wrote:Od kako su počele ove polemike u vezi popisa stalno se vrši zamjena teza. Pročitao sam dosta tekstova i tema na forumu i nigdje nisam pročitao da neko nagovara Bošnjake da se drugačije izjasne ili da se odreknu Bošnjaštva. Jedino što se može pročitati da Bošnjaci svojataju svakoga ko se zove "Mujo" da bude Bošnjak, ne pitajući ga šta on misli o tome. "Mujo" nek bude Bosanac, Musliman ili kako se već osjeća to je njegovo pravo. Jedini koji vrše presiju nad drugima su Bošnjaci, jedini oni imaju agresivnu kampanju da svakog "Muju" strpaju u svoj tor. Nevjerovatno ali podjećaju me na Srbe devedesetih sa pričama o pokatoličenim i poturčenim Srbima. Gospodo Bošnjaci okanite se malo "Muja" idite vi u Široki, Bijeljinu, Višegrad pa malo vršite kampanju nad "Antama", "Jovanima" i sl. oni su isto Bošnjaci kao i "Mujo", ništa "Mujo" sa Bjelašnice nije prije Bošnjak od "Jovana" iz sela par stotina metara dalje, oni stećci su od predaka i jednog i drugog.
I ne Anto nije Bošnjak, Anto je Hrvat ili šta god hoće da bude. Bosanci su ti koji Anti govore da nije Hrvat, ne Bošnjaci. Antin pra-pradjed je bio Bošnjak katolik, sada je to davno prošlo vrijeme, nema smisla ni pričati.