Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ikota

#126 Re: Istočno Sarajevo

Post by ikota »

radostan dan wrote:a čekaj, kafana orač, strava klopa, koja je to ulica i dio?
draže mihajlovića
falcon_iv

#127 Re: Istočno Sarajevo

Post by falcon_iv »

Makenzijeva? :)
varijabilni

#128 Re: Istočno Sarajevo

Post by varijabilni »

radostan dan wrote:
varijabilni wrote:evo radosni slike onih zgrada što si tražio.

http://www.gradjenjead.com/ponudaObjeka ... ra=%&grad=%
dobra je investicija uzeti stan u i. sarajevu.
pogotovu sada.
ehhh, mister keš je čudo...
ima ljudi koji prodaju stanove, kad bi im pokazao keš dali bi i za par hiljada manje. dugoročno bi trebalo da se isplati ako ne bude kakvog belaja.
Jedinstvo_Manchester

#129 Re: Istočno Sarajevo

Post by Jedinstvo_Manchester »

krtelji prema butmiru, kad ides prema vojkovićima kod m3 pumpe skrenes desno
varijabilni

#130 Re: Istočno Sarajevo

Post by varijabilni »

i obavezno na ribu u toplik.

http://www.ribnjaktoplik.ba/#/HOME-01-00/
ikota

#131 Re: Istočno Sarajevo

Post by ikota »

oooj četnika majku vam vašu ccc,puu jebo vas otac
Jedinstvo_Manchester

#132 Re: Istočno Sarajevo

varijabilni wrote:i obavezno na ribu u toplik.

odlična klopa doduse malo poskupo, kad god odem jedem file punjeni, rjetko kad sam ribu jeo :lol:
cyprus

#133 Re: Istočno Sarajevo

Post by cyprus »

Ovaj ikota izašo sa one teme nebanovan? :shock: :shock: :shock:
radostan dan

#134 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

Jedinstvo_Manchester wrote:
krtelji prema butmiru, kad ides prema vojkovićima kod m3 pumpe skrenes desno
ma bio sam, iskusio, usluga vrh, sad sam proguglao - aerodromska 19. :thumbup:
nisam se zavlačio po kafićima, kad naletim srknem fuka u tomu i pičim dalje.
ako se ruča ili večera - orač ili kula.
neko mi je hvalio -mlado jagnje-. šuplja ili...
ikota

#135 Re: Istočno Sarajevo

Post by ikota »

cyprus wrote:Ovaj ikota izašo sa one teme nebanovan? :shock: :shock: :shock:
ma doće mi tužba pošto sam vrijeđao srbe,pedere i paščadiju:D
nisam_ni_ja

#136 Re: Istočno Sarajevo

Post by nisam_ni_ja »

duh_sa_sjekirom wrote:
Vitezanin wrote: Kanton Sarajevo ima sigurno više od 400.000 stanovnika. 400.000 je unutar 4 općine plus Ilidža, Lukavica, dakle urbano područje.
Prema procjenama iz 2008.g. oko 412000.
A ko procjenjuje?
cyprus wrote:Ma ja nisam nešto naročito impresioniram izgledom današnje Lukavice... Fali tu još mnogo šta da bi se to moglo zvati gradom... Ali valjda će i to doć sa vremenom...
+1

Mada, s obzirom na način na koji se gradilo, tj. ko je gradio i zbog čega, ćuti, dobro je da je dvorana jedini objekat koji se urušio. :roll:
Sad je kao malo bolje, ovaj korzo u Dobrinji bi trebao ispasti dobro.
Jedinstvo_Manchester

#137 Re: Istočno Sarajevo

cyprus wrote:Ovaj ikota izašo sa one teme nebanovan? :shock: :shock: :shock:
izgleda
respo

#138 Re: Istočno Sarajevo

Post by respo »

OpusDei wrote:
karanana wrote: pa onda je karadzic postigao ratni cilj. oznaciti teritoriju i razgraniciti se za sva vremena.
Pa to je postigao davno, toga su svi svjesni osim Bosnjaka izgleda.

Inace meni ove price kako je I.S "dio Sarajeva" "prirodan nastavak Sarajeva", "bice to jedan grad" itd, podsjecaju na onu temu "Kresevo kao dio Sarajeva"...cini mi se da se vi Sarajlije previse opterecujete drugima, ili u smislu da im psujete majku ustasku/cetnicku ili u smislu da hocete da ovi "cetnici" i "ustase" postanu dio vas.

Moj je savjet da popravite ono sto vec imate prije nego sto pozivate Kresevo i I.S na ujedinjenje.
nesto si se ti zajebo
kresevo je bogu iza nogu i kakav dio sarajeva
moze eventualno gravitirati sarajevu sto i gravitira jer mu je takav polozaj
dok "dva" sarajeva dijeli jebena ulica doduse u 2 smjera siroka ajd nek bude 30 metara i normalno da je to "nastavak" sarajeva

pa bliza mi je lukavica nego ilijas hadzici vogosca jer mi lukavica dodje kao ilidza
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#139 Re: Istočno Sarajevo

Post by -LIBERO- »

odlična klopa doduse malo poskupo, kad god odem jedem file punjeni, rjetko kad sam ribu jeo :lol:
Ovaj ribnjak djeluje betonirano :D . Gdje je ovo tacno? I sta ti znaci to "malo poskupo", koliko? :D
OpusDei

#140 Re: Istočno Sarajevo

Post by OpusDei »

respo wrote: nesto si se ti zajebo
dok "dva" sarajeva dijeli jebena ulica doduse u 2 smjera siroka ajd nek bude 30 metara i normalno da je to "nastavak" sarajeva

pa bliza mi je lukavica nego ilijas hadzici vogosca jer mi lukavica dodje kao ilidza
I entitetska linija i volja ogromne vecine srpskog naroda. Vecina Srba nece ni da cuju za ujedinjenje sa Sarajevom, masovno su napustili Sarajevo da ne bi zivjeli sa Bosnjacima a vi nesto pricate o ujedinjenju? Budite realni za promjenu: gledajte svoja posla. Sudeci po ovom podforumu imate dosta problema u vasem gradu, trudite se da rijesite njih pa onda pitate ljude da li hoce ili nece sa vama.
vendetta87

#141 Re: Istočno Sarajevo

Post by vendetta87 »

OpusDei wrote:

I entitetska linija i volja ogromne vecine srpskog naroda. Vecina Srba nece ni da cuju za ujedinjenje sa Sarajevom, masovno su napustili Sarajevo da ne bi zivjeli sa Bosnjacima a vi nesto pricate o ujedinjenju? Budite realni za promjenu: gledajte svoja posla. Sudeci po ovom podforumu imate dosta problema u vasem gradu, trudite se da rijesite njih pa onda pitate ljude da li hoce ili nece sa vama.
e ja ne mogu da vjerujem s kakvim vi ljudima pricate, i jos udarili pozitivu o lukavici. Pa gori ste vi sto se ofirate i dobro vam ovaj govori, fuj kako ljudi zaboravljaju grozote :run:
P308

#142 Re: Istočno Sarajevo

Post by P308 »

..
Last edited by P308 on 13/02/2013 23:54, edited 1 time in total.
Sa_u_srcu

#143 Re: Istočno Sarajevo

Post by Sa_u_srcu »

Nazivati Lukavicu ili je posmatrati kao drugi dio Sarajeva je van svake pameti. To sto su sebi sami uzeli naziv grada Sarajeva, je slicno kao da bi Hadzici sebe nazvali, Istocni Zagreb.
Iskreno nemam nista protiv tog dijela grada i naravno da on ne bi postojao da nema Sarajeva u blizini, ali smatrati Lukavicu gradom je van svake pameti... :shock: To nije nikakav grad nego samo jedan dio izgradjenog naselja koji je naslonjen na Sarajevo igrom slucaja i cudne historije...
Sarajevo ce se sasvim sigurno spojiti i sa Hadzicima, ali Hadzici nikada nece biti Sarajevo, nego samo opstina u njemu, kao vjerovatno sto ce to postati i Lukavica...
ikota

#144 Re: Istočno Sarajevo

Post by ikota »

vendetta87 wrote:
OpusDei wrote:

e ja ne mogu da vjerujem s kakvim vi ljudima pricate, i jos udarili pozitivu o lukavici. Pa gori ste vi sto se ofirate i dobro vam ovaj govori, fuj kako ljudi zaboravljaju grozote :run:
ma balijice moj jaro,gori su mi od četnika
nema istočno,zapadno
JEDNO JE SARAJEVO
vendetta87

#145 Re: Istočno Sarajevo

Post by vendetta87 »

ikota wrote:
vendetta87 wrote:
OpusDei wrote: I entitetska linija i volja ogromne vecine srpskog naroda. Vecina Srba nece ni da cuju za ujedinjenje sa Sarajevom, masovno su napustili Sarajevo da ne bi zivjeli sa Bosnjacima a vi nesto pricate o ujedinjenju? Budite realni za promjenu: gledajte svoja posla. Sudeci po ovom podforumu imate dosta problema u vasem gradu, trudite se da rijesite njih pa onda pitate ljude da li hoce ili nece sa vama.
ma balijice moj jaro,gori su mi od četnika
nema istočno,zapadno
JEDNO JE SARAJEVO
:thumbup: svaka ti cast, znam ja mozda bude banova sad ovdje al sramota i tuga gledati ih kako se lizu s cetaljima :bih:
cyprus

#146 Re: Istočno Sarajevo

Post by cyprus »

Ipak, ja sam vrlo prijatno iznenađen da je normalna diskusija o ovoj temi trajala par stranica... Iako se naravno na kraju moralo usrat (za šta su dovoljna 2-3 lika), te se ona bliži svom ključanju, ovo je ipak pozitivno iznenađenje...

:thumbup:
CungaLunga

#147 Re: Istočno Sarajevo

Post by CungaLunga »

-LIBERO- wrote:

Ovaj ribnjak djeluje betonirano :D . Gdje je ovo tacno? I sta ti znaci to "malo poskupo", koliko? :D

Adresa:
Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Lukavica Vuka Karadžica 250

http://www.ribnjaktoplik.ba/#/KONTAKT-06-00/

Gledaj im adrese, zaboravili da stave RS i Istocni :x
Nema cak ni entitetske linije na njihovoj karti? :twisted:
nisam_ni_ja

#148 Re: Istočno Sarajevo

Post by nisam_ni_ja »

Meni je samo žao što vazda ovako, čim se pokrene neka pozitivna priča, odmah ulete levati i sa pričom koja priliči 1995., a ne 2013. ućute raju koja hoće da uspostavi kontakt.
Ja ne znam gdje vi živite i mislite li živjeti ovdje. Sudeći po postovima, ne mislite, jer da mislite, a i da imalo mislite, spustili bi loptu, progutali tu i tamo ponešto, i pokazali makar zeru poštovanja prema ovim drugim s kojim vam valja živjeti.
Umijeće suživota vam je nula i baš me briga što je to tako, sijevalo je i iznad mene pa mi to ne daje opravdanje se u višenacionalnoj sredini ponašam ignorantno prema drugim.
ikota

#149 Re: Istočno Sarajevo

Post by ikota »

paša nema istočno Sarajevo,mogu ga zvat istocni beograd,zrenjanin,kragujevac...automatski kad vidim naslov ISTOCNO SARAJEVO diže mi se kosa na glavi
JEDAN GRAD SARAJEVO!
Last edited by ikota on 14/02/2013 00:05, edited 2 times in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#150 Re: Istočno Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ja bih preporucio pojedincima da odu na temu o istoriji, ratu, politici i tamo nastave vaziti o ovome o cemu pricaju. Ovo je trebala biti tema opsutenije komunikacije, o normalnim stvarima. Ako smo vec svi svjesni da postoje teme oko kojih se 90% raje iz Sarajeva i I Sarajeva nece sloziti, hajde da pricamo o onim temama u kojima se ne razlikujemo.

Geografija, izgradnja, novosti, izlasci...normalna prica.

Nego fakat, sada mi naumpade..je l' ima bendova u I Sarajevo? Sada kontam i ne znam ni jedan sem "Atentat"...koji je i svirao za ovu Novu godinu ispred BBI u sred Sarajeva (ovo namjerno za ove pooliticare i istoricare :D )
Post Reply