draže mihajlovićaradostan dan wrote:a čekaj, kafana orač, strava klopa, koja je to ulica i dio?
Istočno Sarajevo
-
ikota
#126 Re: Istočno Sarajevo
-
falcon_iv
#127 Re: Istočno Sarajevo
Makenzijeva?radostan dan wrote:a čekaj, kafana orač, strava klopa, koja je to ulica i dio?
-
varijabilni
#128 Re: Istočno Sarajevo
ima ljudi koji prodaju stanove, kad bi im pokazao keš dali bi i za par hiljada manje. dugoročno bi trebalo da se isplati ako ne bude kakvog belaja.radostan dan wrote:dobra je investicija uzeti stan u i. sarajevu.varijabilni wrote:evo radosni slike onih zgrada što si tražio.
http://www.gradjenjead.com/ponudaObjeka ... ra=%&grad=%
pogotovu sada.
ehhh, mister keš je čudo...
- Jedinstvo_Manchester
#129 Re: Istočno Sarajevo
krtelji prema butmiru, kad ides prema vojkovićima kod m3 pumpe skrenes desnoradostan dan wrote:a čekaj, kafana orač, strava klopa, koja je to ulica i dio?
-
varijabilni
-
ikota
#131 Re: Istočno Sarajevo
oooj četnika majku vam vašu ccc,puu jebo vas otac
- Jedinstvo_Manchester
#132 Re: Istočno Sarajevo
odlična klopa doduse malo poskupo, kad god odem jedem file punjeni, rjetko kad sam ribu jeo
- cyprus
#133 Re: Istočno Sarajevo
Ovaj ikota izašo sa one teme nebanovan?

-
radostan dan
#134 Re: Istočno Sarajevo
ma bio sam, iskusio, usluga vrh, sad sam proguglao - aerodromska 19.Jedinstvo_Manchester wrote:krtelji prema butmiru, kad ides prema vojkovićima kod m3 pumpe skrenes desnoradostan dan wrote:a čekaj, kafana orač, strava klopa, koja je to ulica i dio?
nisam se zavlačio po kafićima, kad naletim srknem fuka u tomu i pičim dalje.
ako se ruča ili večera - orač ili kula.
neko mi je hvalio -mlado jagnje-. šuplja ili...
-
ikota
#135 Re: Istočno Sarajevo
ma doće mi tužba pošto sam vrijeđao srbe,pedere i paščadiju:Dcyprus wrote:Ovaj ikota izašo sa one teme nebanovan?![]()
![]()
-
nisam_ni_ja
#136 Re: Istočno Sarajevo
A ko procjenjuje?duh_sa_sjekirom wrote:Prema procjenama iz 2008.g. oko 412000.Vitezanin wrote: Kanton Sarajevo ima sigurno više od 400.000 stanovnika. 400.000 je unutar 4 općine plus Ilidža, Lukavica, dakle urbano područje.
+1cyprus wrote:Ma ja nisam nešto naročito impresioniram izgledom današnje Lukavice... Fali tu još mnogo šta da bi se to moglo zvati gradom... Ali valjda će i to doć sa vremenom...
Mada, s obzirom na način na koji se gradilo, tj. ko je gradio i zbog čega, ćuti, dobro je da je dvorana jedini objekat koji se urušio.
Sad je kao malo bolje, ovaj korzo u Dobrinji bi trebao ispasti dobro.
- Jedinstvo_Manchester
#137 Re: Istočno Sarajevo
izgledacyprus wrote:Ovaj ikota izašo sa one teme nebanovan?![]()
![]()
- respo
#138 Re: Istočno Sarajevo
nesto si se ti zajeboOpusDei wrote:Pa to je postigao davno, toga su svi svjesni osim Bosnjaka izgleda.karanana wrote: pa onda je karadzic postigao ratni cilj. oznaciti teritoriju i razgraniciti se za sva vremena.
Inace meni ove price kako je I.S "dio Sarajeva" "prirodan nastavak Sarajeva", "bice to jedan grad" itd, podsjecaju na onu temu "Kresevo kao dio Sarajeva"...cini mi se da se vi Sarajlije previse opterecujete drugima, ili u smislu da im psujete majku ustasku/cetnicku ili u smislu da hocete da ovi "cetnici" i "ustase" postanu dio vas.
Moj je savjet da popravite ono sto vec imate prije nego sto pozivate Kresevo i I.S na ujedinjenje.
kresevo je bogu iza nogu i kakav dio sarajeva
moze eventualno gravitirati sarajevu sto i gravitira jer mu je takav polozaj
dok "dva" sarajeva dijeli jebena ulica doduse u 2 smjera siroka ajd nek bude 30 metara i normalno da je to "nastavak" sarajeva
pa bliza mi je lukavica nego ilijas hadzici vogosca jer mi lukavica dodje kao ilidza
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#139 Re: Istočno Sarajevo
Ovaj ribnjak djeluje betoniranoJedinstvo_Manchester wrote:odlična klopa doduse malo poskupo, kad god odem jedem file punjeni, rjetko kad sam ribu jeo
-
OpusDei
#140 Re: Istočno Sarajevo
I entitetska linija i volja ogromne vecine srpskog naroda. Vecina Srba nece ni da cuju za ujedinjenje sa Sarajevom, masovno su napustili Sarajevo da ne bi zivjeli sa Bosnjacima a vi nesto pricate o ujedinjenju? Budite realni za promjenu: gledajte svoja posla. Sudeci po ovom podforumu imate dosta problema u vasem gradu, trudite se da rijesite njih pa onda pitate ljude da li hoce ili nece sa vama.respo wrote: nesto si se ti zajebo
dok "dva" sarajeva dijeli jebena ulica doduse u 2 smjera siroka ajd nek bude 30 metara i normalno da je to "nastavak" sarajeva
pa bliza mi je lukavica nego ilijas hadzici vogosca jer mi lukavica dodje kao ilidza
-
vendetta87
#141 Re: Istočno Sarajevo
e ja ne mogu da vjerujem s kakvim vi ljudima pricate, i jos udarili pozitivu o lukavici. Pa gori ste vi sto se ofirate i dobro vam ovaj govori, fuj kako ljudi zaboravljaju grozoteOpusDei wrote:I entitetska linija i volja ogromne vecine srpskog naroda. Vecina Srba nece ni da cuju za ujedinjenje sa Sarajevom, masovno su napustili Sarajevo da ne bi zivjeli sa Bosnjacima a vi nesto pricate o ujedinjenju? Budite realni za promjenu: gledajte svoja posla. Sudeci po ovom podforumu imate dosta problema u vasem gradu, trudite se da rijesite njih pa onda pitate ljude da li hoce ili nece sa vama.respo wrote: nesto si se ti zajebo
- P308
-
Sa_u_srcu
#143 Re: Istočno Sarajevo
Nazivati Lukavicu ili je posmatrati kao drugi dio Sarajeva je van svake pameti. To sto su sebi sami uzeli naziv grada Sarajeva, je slicno kao da bi Hadzici sebe nazvali, Istocni Zagreb.
Iskreno nemam nista protiv tog dijela grada i naravno da on ne bi postojao da nema Sarajeva u blizini, ali smatrati Lukavicu gradom je van svake pameti...
To nije nikakav grad nego samo jedan dio izgradjenog naselja koji je naslonjen na Sarajevo igrom slucaja i cudne historije...
Sarajevo ce se sasvim sigurno spojiti i sa Hadzicima, ali Hadzici nikada nece biti Sarajevo, nego samo opstina u njemu, kao vjerovatno sto ce to postati i Lukavica...
Iskreno nemam nista protiv tog dijela grada i naravno da on ne bi postojao da nema Sarajeva u blizini, ali smatrati Lukavicu gradom je van svake pameti...
Sarajevo ce se sasvim sigurno spojiti i sa Hadzicima, ali Hadzici nikada nece biti Sarajevo, nego samo opstina u njemu, kao vjerovatno sto ce to postati i Lukavica...
-
ikota
#144 Re: Istočno Sarajevo
ma balijice moj jaro,gori su mi od četnikavendetta87 wrote:e ja ne mogu da vjerujem s kakvim vi ljudima pricate, i jos udarili pozitivu o lukavici. Pa gori ste vi sto se ofirate i dobro vam ovaj govori, fuj kako ljudi zaboravljaju grozoteOpusDei wrote:I entitetska linija i volja ogromne vecine srpskog naroda. Vecina Srba nece ni da cuju za ujedinjenje sa Sarajevom, masovno su napustili Sarajevo da ne bi zivjeli sa Bosnjacima a vi nesto pricate o ujedinjenju? Budite realni za promjenu: gledajte svoja posla. Sudeci po ovom podforumu imate dosta problema u vasem gradu, trudite se da rijesite njih pa onda pitate ljude da li hoce ili nece sa vama.respo wrote: nesto si se ti zajebo
nema istočno,zapadno
JEDNO JE SARAJEVO
-
vendetta87
#145 Re: Istočno Sarajevo
ikota wrote:ma balijice moj jaro,gori su mi od četnikavendetta87 wrote:e ja ne mogu da vjerujem s kakvim vi ljudima pricate, i jos udarili pozitivu o lukavici. Pa gori ste vi sto se ofirate i dobro vam ovaj govori, fuj kako ljudi zaboravljaju grozoteOpusDei wrote: I entitetska linija i volja ogromne vecine srpskog naroda. Vecina Srba nece ni da cuju za ujedinjenje sa Sarajevom, masovno su napustili Sarajevo da ne bi zivjeli sa Bosnjacima a vi nesto pricate o ujedinjenju? Budite realni za promjenu: gledajte svoja posla. Sudeci po ovom podforumu imate dosta problema u vasem gradu, trudite se da rijesite njih pa onda pitate ljude da li hoce ili nece sa vama.
nema istočno,zapadno
JEDNO JE SARAJEVO
- cyprus
#146 Re: Istočno Sarajevo
Ipak, ja sam vrlo prijatno iznenađen da je normalna diskusija o ovoj temi trajala par stranica... Iako se naravno na kraju moralo usrat (za šta su dovoljna 2-3 lika), te se ona bliži svom ključanju, ovo je ipak pozitivno iznenađenje...

-
CungaLunga
#147 Re: Istočno Sarajevo
-LIBERO- wrote:Ovaj ribnjak djeluje betoniranoJedinstvo_Manchester wrote:odlična klopa doduse malo poskupo, kad god odem jedem file punjeni, rjetko kad sam ribu jeo. Gdje je ovo tacno? I sta ti znaci to "malo poskupo", koliko?
Adresa:
Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Lukavica Vuka Karadžica 250
http://www.ribnjaktoplik.ba/#/KONTAKT-06-00/
Gledaj im adrese, zaboravili da stave RS i Istocni
Nema cak ni entitetske linije na njihovoj karti?
-
nisam_ni_ja
#148 Re: Istočno Sarajevo
Meni je samo žao što vazda ovako, čim se pokrene neka pozitivna priča, odmah ulete levati i sa pričom koja priliči 1995., a ne 2013. ućute raju koja hoće da uspostavi kontakt.
Ja ne znam gdje vi živite i mislite li živjeti ovdje. Sudeći po postovima, ne mislite, jer da mislite, a i da imalo mislite, spustili bi loptu, progutali tu i tamo ponešto, i pokazali makar zeru poštovanja prema ovim drugim s kojim vam valja živjeti.
Umijeće suživota vam je nula i baš me briga što je to tako, sijevalo je i iznad mene pa mi to ne daje opravdanje se u višenacionalnoj sredini ponašam ignorantno prema drugim.
Ja ne znam gdje vi živite i mislite li živjeti ovdje. Sudeći po postovima, ne mislite, jer da mislite, a i da imalo mislite, spustili bi loptu, progutali tu i tamo ponešto, i pokazali makar zeru poštovanja prema ovim drugim s kojim vam valja živjeti.
Umijeće suživota vam je nula i baš me briga što je to tako, sijevalo je i iznad mene pa mi to ne daje opravdanje se u višenacionalnoj sredini ponašam ignorantno prema drugim.
-
ikota
#149 Re: Istočno Sarajevo
paša nema istočno Sarajevo,mogu ga zvat istocni beograd,zrenjanin,kragujevac...automatski kad vidim naslov ISTOCNO SARAJEVO diže mi se kosa na glavi
JEDAN GRAD SARAJEVO!
JEDAN GRAD SARAJEVO!
Last edited by ikota on 14/02/2013 00:05, edited 2 times in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#150 Re: Istočno Sarajevo
Ja bih preporucio pojedincima da odu na temu o istoriji, ratu, politici i tamo nastave vaziti o ovome o cemu pricaju. Ovo je trebala biti tema opsutenije komunikacije, o normalnim stvarima. Ako smo vec svi svjesni da postoje teme oko kojih se 90% raje iz Sarajeva i I Sarajeva nece sloziti, hajde da pricamo o onim temama u kojima se ne razlikujemo.
Geografija, izgradnja, novosti, izlasci...normalna prica.
Nego fakat, sada mi naumpade..je l' ima bendova u I Sarajevo? Sada kontam i ne znam ni jedan sem "Atentat"...koji je i svirao za ovu Novu godinu ispred BBI u sred Sarajeva (ovo namjerno za ove pooliticare i istoricare
)
Geografija, izgradnja, novosti, izlasci...normalna prica.
Nego fakat, sada mi naumpade..je l' ima bendova u I Sarajevo? Sada kontam i ne znam ni jedan sem "Atentat"...koji je i svirao za ovu Novu godinu ispred BBI u sred Sarajeva (ovo namjerno za ove pooliticare i istoricare