Srbi - oprezno na popisu

Locked

Ovakvi pozivi od bilo kojih tipova ljudi imaju za rezultat

Manje ljudi koji će se izjasniti kao srbi
26
36%
Više ljudi koji će se izjasniti kao srbi
46
64%

Total votes: 72

Halcyon

#126 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Halcyon »

Dozer wrote:Etiketiranje? Mora da se salite... Preletite malo po forumima ove tematike, mislim da cete pronaci vise nego ogavna etiketiranja svih onih koji ne zele u etnicke B/H/S torove.

B/H/S torovanje nam je kreiralo i '92. Ili su to, mozda, uradili Bosanci i Hercegovci? Jesu li Bosanci (a i Hercegovci, naravno) krivi za stanje u drzavi kakvo je danas? Tesko... ipak su to B, H i S.
Jel' se Bosnjaci polomise, pa i na ovom forumu, da svima nama "ostalima" (fuj, odvratnog li izraza) dokazu kako smo mi, zapravo, Bosnjaci, ali eto, to ne znamo? Polomise se, naravno. Isto kao sto to rade i Srbi i Hrvati na "svojim" forumima. Ali i ostalim medijima, podrazumijevano.

Da li vecina B, H i S u BiH nije u stanju u svojoj glavi napraviti distinkcije izmedju nacije, naroda i vjere? Nije, to je ocito, pa iz toga onda i proizilazi svo ovo natezanje - iz neznanja i neobrazovanosti. Sta su ljudi koji nisu u stanju razmisljati svojim mozgom, nego se vode prizemnim, skoro pa neandertalskim sugestijama svojih vodja? Eto, sami zakljucite.
Da, etiketiranje. Ne šalim se. Etiketiraju i Bošnjaci, ne osporavam, ali vi ste k'o biva građani i moderni, pa me to s vaše strane iznenađuje. Zar niste vi predvodnici boljitka, kulture i civilizacijskih vrijednosti u BiH? :D

Nego, to Bošnjaci nisu Bosanci ili Hercegovci? Odakle vama uopšte pravo da sebi uzimate nekakav ekskluzivitet glede Bosanstva?

@sumirprimus: To pokušavaš zvučat pametno? Slabo ti ide, probaj ponovo.
Damir_5

#127 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Damir_5 »

Halcyon wrote:Dozeru, ovdje se radi o ljudima, građanima ove države, ne o životinjama, pa nazivanje naroda stadima je krajnje nekulturno i bezobrazno.

Mogu razumjeti lične frustracije i komplekse niže vrijednosti, te taj neki mazohistički stav zbog kojih se po svaku cijenu mora u Ostale (da bi se kasnije moglo kukat kako Ostali nemaju nikakva prava i sl.), ali nas poštedite svojih maloumnih kvalifikacija i etiketiranja.
Ne radi se tu o licnim frustracija i kompleksima nize vrijednosti, nego tipovi i tipice, uzimaju lovu, a za lovu je izgleda sve dopusteno, cak i prodati dusu vragu.

Malo sam ih proucavao na netu jucer, povezani su sa vise organizacija i novonastalom piratskom partijom BiH (steta da su oni drpili taj brend). Uglavnom radi se o "aktivistima" bivsim Jugosima, danas zvanim regionalcima i to iskljucivo sa prostora krnje Jugoslavije plus BiH. Drugim rijecima u tim navodnim "bosanskim" organizacijama ima i Srbijanaca iz Srbije.

Ono sto je bitno za reci u vezi njih, je to da izgledaju kao peneri, a da raspolazu sa dosta toga, od financijskih mogucnosti da organiziraju konferencije za stampu u hotelima, preko vise zakupa web stranica preko londonske host kompanije sa serverima u Skotskoj, do pravljenja video prezentacija na savrsenom engleskom jeziku (prezentatoru je to maternji jezik) i objavljivanja sponzoriranih clanaka na stranim web stranicama i stranim jezicima.

Ukratko, neko financijski stoji iza njih, ti peneri jednostavno ne bi imali financijskih sredstava za takvu kampanju i taj finansijer nije iz BiH.

Cim finansijer nije iz BiH, a petljaju se u popis stanovnistva i propagiraju izjasnjavanje od Bascarsije do Ilidze kao nacionalno Bosansko, to treba odbiti, jer je tu to navodno "bosanstvo" sredstvo za antibosanske ciljeve. To sto se par lokalaca zakacilo u te regionalne organizacije, to nista ne znaci, lova je lova.
Last edited by Damir_5 on 14/02/2013 11:30, edited 1 time in total.
radostan dan

#128 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by radostan dan »

ja se izvinjavam, neko je postavio temu da upozori srbe kako da se pišu, vi imate svoju temu za agitprop i subverzivno djelovanje glede bosanstva... :mrgreen:
sumirprimus

#129 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by sumirprimus »

L00d wrote:ja sam Bosnjak, moja vjera je Islam, a jezik Bosanski .
Ja, i?
Mislim tvoje legitimno pravo da se izjasniš kako hoećeš,kao što je i svačije drugo pravo.
Recimo,vi koji se izjašnjavate bhs,nemate pravo da vrijeđate,i omalovažavate sve one koji idu u grupu ostalih i bosanaca...
To je naše legitimno pravo,svidjelo se vama ili ne, ovo je još uvijek sekularno demokratsko društvo , i imamo pravo da sei zjasnimo kako hoćemo.

To što vama jebe matematiku, u nekim vašim procjenama, i zajebima sa drugim sličnih rezona,to je vaša stvar...
Možda ne lično tebi drug,ali toj ciljnoj grupi...
Teško je nekom shvatit da nas ima,koje zabole kutnjak,za brojeve,jednačine,ko će koga zajebat i tako ...
cyprus

#130 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by cyprus »

A također ćeš se izjasniti kao pismen ili... :mrgreen:
skafiskafsnjak

#131 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by skafiskafsnjak »

Opetja033 wrote:
Ma neka si budista, ateista, pravoslavac - u ovom kontekstu: bitno je biti Bosnjak!
dotle je doslo da dobijes uvrede kada ovo kazes. Doslo je dotle da, kada se ponosis svojom vjerom, ne valjas. Kazu, razdvajas...

A mislite da to nije cilj dusmana ? eeeee....
Dozer

#132 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Dozer »

Mozda je finansijer - EC? ;)

A hajmo ovako - Ko zeli, moze probati dokazati da ovo sto sam napisao o stadima i sl. nije tacno tako sto ce i meni, ali i svima nama "ostalima", precizno objasniti znacenje ovoga Bitno je biti BOŠNJAK! (ili Srbin ili Hrvat).
- Za sta je bitno?
- Za koga?
- Zasto?
- Zasto je manje ili vise bitno to, nego biti nacionalni Bosanac (i Hercegovac). i pri tome i dalje biti etnicki Bosnjak, Srbin ili Hrvat kao i sada?

Pokusajte samo suvisle, pismene i realne odgovore. Svi ostali vas automatski svrstavaju u kategoriju jedinke Borg stada.
sumirprimus

#133 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by sumirprimus »

Halcyon wrote: @sumirprimus: To pokušavaš zvučat pametno? Slabo ti ide, probaj ponovo.
MOlim?
To uvredama odgovaraš na konstataciju???
Da nisi me dobro čuo,to tebe piči neki kompleks tvoje čaršije,pošto ti u potpisu piše tuzla,pretpostavljam da si moj sugrađanin,pa onda znaš i svjestan si činjenice da se ovde većina ljudi i dan danas osipa na to pozivanje na džume,selame i ostale vjerske obilježnice,ne žele ljudi,većina,bar izbori tako kažu iz godine u godinu,crveni ćafiri rulez!!! :D
Mislim ono,možda fakat nisi tuzlak,pa me ne kontaš???
Opetja033

#134 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Opetja033 »

Damir_5 wrote:Uglavnom radi se u Jugosima, danas zvanim regionalcima
Ma svakoj iole inteligentnoj osobi je jasno da su sve to bivsi "Jugosloveni". Propao jedan trojanski konj, pripremili drugi. Samo mi nije jasno sto svoju gradjansku ideju "Ostalih" ne sire medju Srbima i Hrvatima u SDP-u. U Kantonalnoj Skupstini svi izabrani predstavnici SDP-a koji pripadaju srpskom i hrvatskom korpusu se iskljucivo i bez izuzetka izjasnjavaju kao Srbi/Hrvati. Sto je naravno njihovo demokratsko pravo i nikakav problem. Ono sake "Ostalih" sto ces naci jeste medju ljudima iz bosnjackog kulturnog miljea. Samo i iskljucivo iz bosnjackog kulturnog miljea - bez izuzetka.

Dobar primjer kako se i u jednoj "gradjanskoj", "nacionalno neopterecenoj" stranci ljudi iz srpskog i hrvatskog korpusa bez kompleksa izjasnjavaju kojoj naciji pripadaju. To je takodje dobar primjer prema kome su uperene ove raznorazne incijative iz UG a.k.a. spijunskih gnijezda.

Pametnom dosta.
Last edited by Opetja033 on 14/02/2013 11:37, edited 1 time in total.
shiljak

#135 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by shiljak »

uredu je reć šta si, bošnjak, hrvat, srbin itd..

Ono što neke buni jest što kod nas ima tri predsjednika, razne nacionalističke stranke, što po pravilu nam i ne treba, dovoljno je da bilo koja stranka zna gdje se koje stanovništvo nalazi (zahvaljujući tome što smo se izjasnili na popisu stanovništva)
Halcyon

#136 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Halcyon »

sumirprimus wrote:
Halcyon wrote: @sumirprimus: To pokušavaš zvučat pametno? Slabo ti ide, probaj ponovo.
MOlim?
To uvredama odgovaraš na konstataciju???
Da nisi me dobro čuo,to tebe piči neki kompleks tvoje čaršije,pošto ti u potpisu piše tuzla,pretpostavljam da si moj sugrađanin,pa onda znaš i svjestan si činjenice da se ovde većina ljudi i dan danas osipa na to pozivanje na džume,selame i ostale vjerske obilježnice,ne žele ljudi,većina,bar izbori tako kažu iz godine u godinu,crveni ćafiri rulez!!! :D
Mislim ono,možda fakat nisi tuzlak,pa me ne kontaš???
I opet kompleksi... Osipaju se sugrađani na džume, selame i sl., što će reći, kompleks niže vrijednosti iliti, da se komšija ne naljuti. Mada se ne slažem da se bilo ko osipa na to, možda ti i tvoja raja, no takvi su i u Tuzli manjina (srećom).

Da ne pričam o tome kako si me odmah svrstao među došljake jer ne mislim k'o ti. I, šta misliš sad, ko je iskompleksiran, ti ili ja? :)
sumirprimus

#137 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by sumirprimus »

Halcyon wrote:
I opet kompleksi... Osipaju se sugrađani na džume, selame i sl., što će reći, kompleks niže vrijednosti iliti, da se komšija ne naljuti. Mada se ne slažem da se bilo ko osipa na to, možda ti i tvoja raja, no takvi su i u Tuzli manjina (srećom).

Da ne pričam o tome kako si me odmah svrstao među došljake jer ne mislim k'o ti. I, šta misliš sad, ko je iskompleksiran, ti ili ja? :)
Da da,pucaju me kompleksi :lol: i baš zato što povezujem tu priču etničke pripadnosti koja vam je iznad nacionalne,kao i nemogućnost uviđanja greške koja se radi,za buduća pokoljenja u ovoj napaćenoj državi...
Hehehehe manjina?? pitaj dedu,oca,brata,druga komšiju,jel mu draže otić i zarakijat se il u džamiju???al budite iskreni..doduše puna bosna licemjera,ujtro na bajram namaz pa naveče na seku aleksić i kafanu :D :D :D
doduše, takvi su većina,nažalost... :(
oni nama nejma bosne,tekbirrrr!!!
Opetja033

#138 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Opetja033 »

sumirprimus wrote:Da da,pucaju me kompleksi :lol: i baš zato što povezujem tu priču etničke pripadnosti koja vam je iznad nacionalne,kao i nemogućnost uviđanja greške koja se radi,za buduća pokoljenja u ovoj napaćenoj državi...
Hehehehe manjina?? pitaj dedu,oca,brata,druga komšiju,jel mu draže otić i zarakijat se il u džamiju???al budite iskreni..doduše puna bosna licemjera,ujtro na bajram namaz pa naveče na seku aleksić i kafanu :D :D :D
Kakvi kompleksi, covjece trebas se lijeciti. Pa znas li ti sastaviti komentar u kojem ne ismijavas Bosnjake, islam, dzamije, tekbir? Samo nastavi, nema potrebe da te prijavljujem. Napadas @Halcyona zbog onoga sto je napisao o ljudima koji podrzavaju ovakve incijative a ti si mu najbolje reklama da je bio u pravu. :thumbup:
Halcyon

#139 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Halcyon »

@sumirprimus: Pucaju, nego šta... Po tvom građanskom načinu razmišljanja, čovjek koji ide u džamiju je automatski došljo, pripadnik etničkog "tora" i šta vam sve već pada na pamet. Oni koji su alergični na džamiju i koji preferiraju rakiju su građani i kulturnjaci. To su kompleksi.
The 51st State

#140 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by The 51st State »

sumirprimus wrote:
Halcyon wrote:

Da da,pucaju me kompleksi :lol: i baš zato što povezujem tu priču etničke pripadnosti koja vam je iznad nacionalne,kao i nemogućnost uviđanja greške koja se radi,za buduća pokoljenja u ovoj napaćenoj državi...
u bosni to jedno bez drugog ne ide 8) .
skafiskafsnjak

#141 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by skafiskafsnjak »

Ajmo na podne , manite se foruma :thumbup:
Dozer

#142 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Dozer »

Nego... ima li ista na ovo? Ili cete i dalje k'o svabo tra-la-la samo ispaljivati pamflete?

Ko zeli, moze probati dokazati da ovo sto sam napisao o stadima i sl. nije tacno tako sto ce i meni, ali i svima nama "ostalima", precizno objasniti znacenje ovoga Bitno je biti BOŠNJAK! (ili Srbin ili Hrvat).
- Za sta je bitno?
- Za koga?
- Zasto?
- Zasto je manje ili vise bitno to, nego biti nacionalni Bosanac (i Hercegovac). i pri tome i dalje biti etnicki Bosnjak, Srbin ili Hrvat kao i sada?

Pokusajte samo suvisle, pismene i realne odgovore. Svi ostali vas automatski svrstavaju u kategoriju jedinke Borg stada.
Opetja033

#143 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Opetja033 »

Dozer wrote:Pokusajte samo suvisle, pismene i realne odgovore. Svi ostali vas automatski svrstavaju u kategoriju jedinke Borg stada.
A naravno tu si ti da odredjujes sta je suvislo, pismeno i realno te ces samim tim da odredis ko je Borg a ko nije. Kada se malo spustis sa tih svojih nebeskih visina i kada budes nastupao bez izliva frustracija i kompleksa - rado bih se upustio u diskusiju sa tobom, nije nikakav problem. Do tada, kuci pa odredjuj pravila diskusije, kuci pa odredjuj norme, kuci pa odredjuj sta je suvislo a sta nije. Ovdje i meni neces. Nadam se da sam bio dovoljno jasan... I pismen naravno.

Bitno je biti Bosnjak!
Dozer

#144 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Dozer »

To je taj pismeni odgovor koji obrazlaze zasto je BItno biti...? Aferim...
Nisam ja ni u kakvim visinama, nego sam jednostavo upitao da mi se objasne neke stvari, pa ako bi se objasnile normalno, realno i suvislo, onda bih mozda mogao i shvatiti zasto je bitno biti... Ovako... Vise bi se cijenilo da si rekao - ne znam objasniti, nego ovo nekakvo uvrijedjeno lamentiranje.

A sto se moje kuce tice, vidis...tu je sve dogovorno. Nema autokratije, diktature, nametanja i slicnih budalastina. Tu je bitno biti covjek, normalan, i uvazavati sve sto ima argumente da bude uvazeno.
Last edited by Dozer on 14/02/2013 12:14, edited 1 time in total.
Opetja033

#145 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Opetja033 »

Dozer wrote:To je taj pismeni odgovor koji obrazlaze zasto je BItno biti...? Aferim...
Nisam ja ni u kakvim visinama, nego sam jednostavo upitao da mi se objasne neke stvari, pa ako bi se objasnile normalno, realno i suvislo, onda bih mozda mogao i shvatiti zasto je bitno biti... Ovako...
Je li ti imas problem sa razumijevanjem onoga sto procitas?
Nije to nikakav odgovor, to je samo opaska na tvoj nacin pisanja (vrijedjanje, pljuvanje i provociranje) te da ne mozes onda ocekivati da ce se neko sa tobom upustiti u argumentovanu diskusiju jer nisi na tom nivou. Diskusija sa tobom se moze samo svoditi na kontra pljuvanje, vrijedjanje i provociranje.

Pocni normalno pisati i dobices normalnu diskusiju, argumentovanu. Samo je i tada pitanje koliko ce ti trebati da ponovo pocnes etiketirati.
Dozer

#146 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Dozer »

Dobro. Da li mogu dobiti normalan odgovor na postavljena pitanja?
simonese

#147 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by simonese »

cuj,da mene,Bosanca,stavljate u isti kos sa Srbima,cccccc

:mrgreen:
Damir_5

#148 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Damir_5 »

Dozer wrote:Dobro. Da li mogu dobiti normalan odgovor na postavljena pitanja?
Plati, pa neces ti ovdje mlatiti lovu na laznom "bosanstvu", a da ti mi djaba odgovoramo? Plati, pa klati.
Salonski Kriticar

#149 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Salonski Kriticar »

Drago mi je zbog tebe, ali tema su Srbi, pravoslavci, koji govore srpskim jezikom. :)

Inace, bosnjacko-bosansko prepucavanje je diskusiju odvelo off-topic.
Dozer

#150 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Dozer »

Damir_5 wrote:
Dozer wrote:Dobro. Da li mogu dobiti normalan odgovor na postavljena pitanja?
Plati, pa neces ti ovdje mlatiti lovu na laznom "bosanstvu", a da ti mi djaba odgovoramo? Plati, pa klati.
:roll: Moje Bosanstvo je lazno, a tvoje Bosnjastvo je pravo? :skoljka:
Locked