Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frustrira

Post Reply
madner

#126 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

It_is_a_Leclerc wrote:
JThomas wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Vegetarijanstvo, biciklizam, ljubav prema pticama pjevicama nije politička platforma, već zajednički interes. Ako ljudi mogu napraviti klub šahista, jer misle da bi šahisti trebali ići na Olimpijske igre, ne vidim čime oni to štete svojoj ravnopravnosti u društvu. Ista stvar je i sa političarkama.
Inače, u američkom senatu imate redovna zasjedanja ženskih klubova iz svih stranaka koje, za razliku od naših, nemaju samo simboličnu ulogu, već i lobiraju dramatična zakonska rješenja, u interesu žena i njihovog položaja u društvu.
e, pri parlamentima i drugim predstavničkim tijelima nemaš klubove šahista i biciklista. a segregacijom za ravnopravnost, to ti je k'o jebanje za nevinost. jer ako smo ravnopravni i ako se moja pika isto kao i tvoja, koja je poenta?
Opet se ne slažem. To ti je kao da kažeš da se Bošnjaci u Inicijativi "Prvi mart" ne mogu boriti za ravnopravnost, jer su članovi inicijative skoro isključivo Bošnjaci, čime se autosegregiraju.

I sam smisao parlamenta je borba za zajednički politički interes određene grupacije. Ako su ta grupacija žene, ne znam zašto se ne bi mogle organizirati u cilju borbe za određene "ženske stvari" u političkom životu.
Po definiciji nije, ne boris se tu za odredjenu grupaciju nego za sve gradjane. :roll:
jedan_dobar_dan

#127 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by jedan_dobar_dan »

filter74 wrote:
Iskreno nema mi ništa draže vidjeti nego obrazovanu, pametnu i sposobnu ženu!
I ništa teže i beternije, nego njeno zapušteno dijete ili djecu koja se hrane po sendvičarama i prčvarnicama, jer mama nema vremena da pravi ručak, i koja hodaju prljava i zapuštena, jer mama nema kada da ih opere i počešlja. U kakvom stanju su im muževi, to samo znaju oni koji ih poznaju.

A kad su samice, iz njih bije strašna frustracija koja se odlikuje zgorpadnošću i histeričnim ponašanjem.

Sve ima svoju cijenu, pa i to obrazovanje, pamet i sposobnost...
dakle, ti se ne znas sam umiti, ocesljat i spremiti za posao, ako te žena ne spremi ???

nije ni tebi lako .
zrla_frla

#128 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by zrla_frla »

filter74 wrote:
Iskreno nema mi ništa draže vidjeti nego obrazovanu, pametnu i sposobnu ženu!
I ništa teže i beternije, nego njeno zapušteno dijete ili djecu koja se hrane po sendvičarama i prčvarnicama, jer mama nema vremena da pravi ručak, i koja hodaju prljava i zapuštena, jer mama nema kada da ih opere i počešlja. U kakvom stanju su im muževi, to samo znaju oni koji ih poznaju.

A kad su samice, iz njih bije strašna frustracija koja se odlikuje zgorpadnošću i histeričnim ponašanjem.

Sve ima svoju cijenu, pa i to obrazovanje, pamet i sposobnost...
Zaista mi je žao ako si bio/la okružen/a takvim ženama koje nisu bile sposobne da spare karijeru i porodicu. Ipak, to je individualna karakteristika tih žena, moje lično iskustvo je sasvim suprotno - od majke, nane, tetke, pa nadalje.

Ponavljam, dok god se na osnovu spola nekoga može diskriminisati, žene se MORAJU udruživati na sve načine kako bi se tome stalo u kraj. I to je to. Ne, on nije izričito rekao da to želi ukinuti, ali implikacije su i više nego jasne.
madner

#129 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

Uvijek ces na osnovu spola nekoga MOCI diskriminirati. :roll:
odr0n

#130 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by odr0n »

Čisto da ponovim jer ignoranti nastavljaju sa baljezganjem...
A vidi rumenog Goraždaka što je našo pametovat, rodila ga majka.

E šta ono reče:
Da ne bude zabune, na vijest da je formiran ženski klub (parlamentarki) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ja sam napisao komentar na facebooku: Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“.
Haj da vidimo zašto se to desilo:
http://balkans.aljazeera.com/vijesti/ze ... na-balkanu

U Predstavničkom domu Parlamenta BiH, od 42 poslanička mjesta njih devet su popunile žene, što čini 21,4 posto ukupne zastupljenosti. U Domu naroda, među 15 delegata su dvije žene, što iznosi 13,3 posto.

http://www.fondacijacure.org/index.php? ... cle_id=137

Gdje su žene u BH politici?

Žene čine 52% stanovništva u Bosni i Hercegovini. U politici 17,01%.
Tročlano Predsjedništvo BiH? Niti jedna žena.
Predsjednica političke partije? Niti jedna žena.
Premijerka vlade/a? Niti jedna žena.
U predstavničkom domu Parlamenta FBiH od ukupno 98 mjesta – 17 pripada ženama. U Narodnoj skupštini od ukupno 83 mjesta 18 pripada ženama.

Gdje su žene u opštini/općini?

• Na Lokalnim izborima 2008. godine samo 14,9% žena izabrano na bilo koju od rukovodećih pozicija.
• U Federaciji BiH izabrana je samo 1 načelnica opštine/općina i 77 načelnika.
• U Republici Srpskoj izabrane samo 3 načelnice i 59 načelnika.
Kaže rumenko žene frustrirane, hajmo dalje:
http://manjine.ba/?p=1048

Izdvajam:

Šamar
"Sjetimo se samo izjave zastupnika u Domu naroda FbiH, Muharema Serbezovskog iz 2009. godine, kada je rekao „Kad žena dobije šamar, zaboravi da ga je uzrokovala“. Muškarac se najčešće prepoznaje kao glava kuće, što opravdava sve njegove nasilničke poteze, a žena bi trebala biti zahvalna za „udomljenje“, pa bi shodno tome trebala progutati nepravdu. To je vjerovatno razlog zbog kojeg se tek 5% slučajeva nasilja prijavi. Biti prvi u nizu i pokrenuti lavinu, rekavši stop nasilju nad ženama, zauvijek, trebalo bi biti pravilo a ne usamljeni slučaj.

Mnogi muškarci u Bosni i Hercegovini i regiji nisu ni svjesni da je nasilje nad ženama globalni problem, da je to kršenje zakona, te da postoje specijalizovane organizacije koje se bore protiv toga."

http://data.zenskaposla.ba/o-inicijativi
http://www.16dana.ba/
http://www.unwomen.org/

Sve uz podršku UN-a i OSCE-a.
Rumenko bježi odakle si došo, pa tamo vodi svoju seljačku politiku, a ne usred Sarajeva. ;-)
jedan_dobar_dan

#131 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by jedan_dobar_dan »

madner wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Po definiciji nije, ne boris se tu za odredjenu grupaciju nego za sve gradjane. :roll:
nije bas tako, evo u parlamentu se treba donijeti zakon o povoljnijem penzionisanju odredjene
populacije boraca, a za druge vrijedi opsti zakon, sta znaci? da ovi prvi ne trebaju biti uzeti u razmatranje?

takvih primjera ima koliko hoces.
MedenoSrce

#132 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by MedenoSrce »

madner wrote:Uvijek ces na osnovu spola nekoga MOCI diskriminirati. :roll:

A hoces li smjeti :dance:
Ma ovog samira u kakvom budjaku treba kroz sake propustiti moraju se frustracije izbaciti
Last edited by MedenoSrce on 08/02/2013 16:46, edited 1 time in total.
zrla_frla

#133 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by zrla_frla »

...nekažnjeno, uz opštu podršku? I to znači da je diskriminacija OK? Ma daj...
madner

#134 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

I parlamentarci bi tu trebali donjeti odluku koja ce biti najbolja za cijelo drustvo. :roll:
Ne za njihove zene, vojnike ispod 180 cm, osobe sa kucnim ljubimcima itd...
madner

#135 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

MedenoSrce wrote:

Naravno. Ako ja mislim da su zene nesposobne, ja cu raditi u skladu sa tim misljenjem.
Risto Kuglarić

#136 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Risto Kuglarić »

Pa, jel nam u interesu da toga bude manje, il više? Il nam je svejedno? :roll:
madner

#137 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

zrla_frla wrote:
Ko je govorio o opstoj podrsci?
Sumnjam da postoji zakon po kom su zene diskriminirane. Dakle pred zakonom smo jednaki. To sto vi zovete diskriminacija je sta?
MedenoSrce

#138 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by MedenoSrce »

uvijek ces dobiti batine od snaznijeg od sebe samo je pitanje trebas li i zelis li.
parlamentarci odavno ne donose odluke koje su najbolje za drustvo :wink:
Doktor29

#139 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

MedenoSrce wrote:

Ma ovog samira u kakvom budjaku treba kroz sake propustiti moraju se frustracije izbaciti
Trebas tuci svakoga tko misli i govori to, da krenemo od tebe?????
madner

#140 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

Risto Kuglarić wrote:
Pa, jel nam u interesu da toga bude manje, il više? Il nam je svejedno? :roll:
Svejedno nam je, ono sto nas zanima su rezultati.
Dakle nemam nista od toga da ima vise zena u vodecim funkcijama ako ne znaju voditi.
mehoxy

#141 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by mehoxy »

madner wrote:
zrla_frla wrote:
Ko je govorio o opstoj podrsci?
Sumnjam da postoji zakon po kom su zene diskriminirane. Dakle pred zakonom smo jednaki. To sto vi zovete diskriminacija je sta?
Zakon je skoro uvijek na strani zene tako da i nismo bas jednaki
zrla_frla

#142 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by zrla_frla »

A žene nisu dio društva, i dobrobit žena nije dobrobit društva...

Jasno mi je, i tebi je valjda jasno da su upravo oni koji misle kao ti jedan od povoda zašto se žene moraju udružiti.

Postoje razni zakoni, njihova provedba je problem.

A kako si zaključio da žene ne znaju voditi? Ja, opet, imam suprotna iskustva
Last edited by zrla_frla on 08/02/2013 16:51, edited 1 time in total.
Doktor29

#143 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

zrla_frla wrote:
Ciju podrsku??
MedenoSrce

#144 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by MedenoSrce »

Doktor29 wrote: Trebas tuci svakoga tko misli i govori to, da krenemo od tebe?????
Trebas malo poraditi na razumijevanju procitanog a sto se tice batina kad god si raspolozen.
madner

#145 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

zrla_frla wrote:A žene nisu dio društva, i dobrobit žena nije dobrobit društva...

Jasno mi je, i tebi je valjda jasno da su upravo oni koji misle kao ti jedan od povoda zašto se žene moraju udružiti.

Postoje razni zakoni, njihova provedba je problem.
Bitna je suma, savrseno mi je svejedno ko je gdje. Ako cemo imati bolje rezultate sa 100% muskaraca ja sam za. Samo je bitno da nema zakonske diskriminacije, jer onda neka sposobna zena ne moze doci do izrazaja. Ako toga nema, sto se mene tice, ovo sada je samo ogledalo sposobnosti.

Koji zakon se ne provodi?
zrla_frla

#146 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by zrla_frla »

Pa, evo na ovom forumu ga očigledno mnogi podržavaju. Podržavaju diskriminaciju svi koji šute kada žena dobije otkaz zbog trudnoće, kada dobija manju platu za isti posao kao muškarac, kada je stranka ne nominuje za neku poziciju iako ima bolje kvalifikacije od kandidata koji je nominovan, itd.
Doktor29

#147 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

MedenoSrce wrote:
Doktor29 wrote: Trebas tuci svakoga tko misli i govori to, da krenemo od tebe?????
Trebas malo poraditi na razumijevanju procitanog a sto se tice batina kad god si raspolozen.
Trebas poraditi na onome sto pises, sto se tice batina moze ako obecas da neces poslije kmecati o ugrozenosti :D
nicaze_072

#148 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by nicaze_072 »

zrla_frla wrote:Pa, evo na ovom forumu ga očigledno mnogi podržavaju. Podržavaju diskriminaciju svi koji šute kada žena dobije otkaz zbog trudnoće, kada dobija manju platu za isti posao kao muškarac, kada je stranka ne nominuje za neku poziciju iako ima bolje kvalifikacije od kandidata koji je nominovan, itd.
Na forumu? U drzavi. Lakse ce izbore dobiti na ovoj temi nego na Dodiku! :D
madner

#149 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

zrla_frla wrote:Pa, evo na ovom forumu ga očigledno mnogi podržavaju. Podržavaju diskriminaciju svi koji šute kada žena dobije otkaz zbog trudnoće, kada dobija manju platu za isti posao kao muškarac, kada je stranka ne nominuje za neku poziciju iako ima bolje kvalifikacije od kandidata koji je nominovan, itd.
Brkas kruske i jabuke.
Odpustanje zbog trudnoce je protivzakonito.

Manja plata je zbog losijeg znanja da se proda i do zena. Stranke nominiju osobe za koje vjeruju da ce imati uspjeha, kvalifikacije su samo dio procjene.
Doktor29

#150 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

Tko normalan to podrzava, kako sve navedeno ima veze za nacelnikovom izjavom jer valjda nam je jasno da kod nas rijetko sta ide na kvalitet, imenovanja najmanje bilo muska ili zenska
Post Reply