Amar Jašarspahić Gile ZG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
OpusDei

#126 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by OpusDei »

thekupus wrote: E to je prava papanska tvrdnja, i pokazuje samo koliko ti razumijes poentu kulture, i pokazuje generalno mentalitet vecine ljudi u BiH. Ali jbg, nisi ti kriv, nego sredina i roditelji, a vjerovatno i nedostatak kapaciteta da shvatis razliku izmedju sunda i kulture.
Nasa tuzna realnost.

Usput, mogu samo da govorim za sebe ali ne bih bio tako bijesan i ljut na ove turbofolkere da postoji neka balans u gradu, ali to ovdje ne postoji. Zivimo u zemlji u kojoj zatvaraju muzeje, u koju svjetske i kvalitetne pjevace nikad ne dolaze, u kojoj se u svakoj kafani drma turbofolk, a onda nam govore da smo mi koji smo protiv toga oni koji su poremeceni.
last mohicans

#127 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by last mohicans »

Arteta wrote:
Haustorče wrote:
Dobra muzika sine,
Ima li ta dobra muzika ima?
Haustorče wrote: a šta je po tebi dobra muzika?
Kada bih ti pisao o dobroj muzici trebalo bi mi nekoliko dana.
To je samo izgovor zato što ne želiš da otkrivaš svoj "skriveni talent" i žanr kojem pripadaš. Znaš da bi te ljudi ufatili na tu. :dance:
plagijator1975

#128 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by plagijator1975 »

last mohicans wrote:
Arteta wrote:
Haustorče wrote:
Dobra muzika sine,
To je samo izgovor zato što ne želiš da otkrivaš svoj "skriveni talent" i žanr kojem pripadaš. Znaš da bi te ljudi ufatili na tu. :dance:
:lol::lol::lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Haustorče

#129 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Haustorče »

Arteta wrote:
Haustorče wrote:
Dobra muzika sine,
"Ovo ti dođe neki balkanski "pop" znaš od one engleske riječi "popular", al hajde nek ti ne bude mrsko samo navedi nešto od toga što ti voliš da slušaš pa da vidimo o kakvom se muzičkom znalcu radi
Arteta

#130 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Arteta »

Salah ad-Din wrote:@Arteta

Vidim da si neki kontraš, pa neću plaho da se raspravljam sa tobom. Takvi su ljudi najgori.

Helem, do prije rata to vam je bila kultura? Do prije rata, nije smetalo da se Fahreta zove Lepa Brena? Sada sve smeta, što se tada niste bunili? Sad šutimo i trpimo.
Znas li koliko je drustvo u cjelini napredovalo od prije rata da danas.
Salah ad-Din wrote: Ja ne znam šta vi "moderne" Sarajlije hoćete, smetaju ezani sa munara,
Ne smetaju mi ni ezani ni crkvena zvona.
Salah ad-Din wrote: aman mi smo moderni to je zatucano, hoćemo da spavamo do 12, smeta folk-muzika,
aman mi smo moderni gdje bi mi slušali turbo folk, a sevdah niko ne sluša, a pozorišta prazna, ne može se nazor biti moderan i kulturan. Možeš ti kamenovati sve ljude koji slušaju turbp folk, ali time nećeš ništa postići. Ne čuvamo svoje, nećemo tuđe pa šta onda hoćemo?
Meni folk ne smeta, cak ga i volim.
Turbofolk ne volim, on se drasticno razlikuje od folka.

U pozoriste idem, ali nisam ja kriv sto je prazno.

Na stadion idem, ali opet nisam ja kriv sto su stadioni prazni.
Last edited by Arteta on 03/02/2013 15:24, edited 1 time in total.
Arteta

#131 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Arteta »

Haustorče wrote:
Arteta wrote:
Haustorče wrote:
Dobra muzika sine,
"Ovo ti dođe neki balkanski "pop" znaš od one engleske riječi "popular", al hajde nek ti ne bude mrsko samo navedi nešto od toga što ti voliš da slušaš pa da vidimo o kakvom se muzičkom znalcu radi
Samo nase ili moze i strano?
plagijator1975

#132 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by plagijator1975 »

Haustorče wrote:
Arteta wrote:
Haustorče wrote:
Dobra muzika sine,
Moramo cekat nekoliko dana za takvo sto

Haustorče

#133 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Haustorče »

[/quote]

Samo nase ili moze i strano?[/quote]
Sve što voliš
strongman

#134 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by strongman »

mozemo mi svi pricati sta hocemo, al ovom momku su ZG dobra odskocna daska pa bez obzira sta on pjevao...on ce u buducnosti da zaradjuje pare radeci ne tako tezak posao, imat ce ljepse zene od svih vas koji ga napadate i posjetit ce vise lijepih mjesta nego sto ste vi ikada u zivotu posjetili...boli i Halida i Šerifa i Šabana kita za vas...oni su krkani i papci i seljaci i sve najgore, al vozaju najnovija auta , imaju prelijepe kuce i bili su manje vise na svim kontinentima, a sta vi imate??? odete ponekad do Hrvatske na more i ponesete pasteta sebi i onda se opet vracate u vas maleni smrdljivi zivot koji se sastoji od pisanja sranja po netu ili trazenja od oca ili majke da vam dadnu koju markicu za kafu...
thekupus

#135 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by thekupus »

odgovori im covjece, mozes im navesti samo sarajevsku rock skolu 70tih pa bi trebalo da se stide, jer turbosmrad ne moze ni u istu recenicu sa ljepotom tih umjetnickih ostvarenja. Ko nema talenta da bude pravi pjevac ili kompozitor danas postane turbofolker, jer su pjesme uglavnom sastavljene iz nasumicno nabacanih nota i rijeci, pa sta ispadne, ispadne. Na to se dodaju velike sise, zlatni lanci, strasni automobili, zalizane kose, minici i to ti je to. Muzika za siroke mase.
ado-šampion

#136 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by ado-šampion »

Druze Arteta hajde nam ti malo objasni sta je dobro muzika, posto si ti dosao da narod obrazujes.

Znaci navedi samo nekoliko pjevaca/izvodjaca, da vidim ima li se svrhe raspravljati, tj. da li je u pitanju neki klinjo roker, ili je u pitanju neko ko fakat slusa/razumije dobru muziku.

Prije bih rekao da je ovo prvo.
Druze moj, Tozovac i njegove "Oci jedne zene" su daleko od turbo-folka, ali isto tako nisu ni muzika za djecu.

Na temu, Gile ima odlican glas, "Oci jedne zene" nisam od originala cuo da je neko onako otpjevao. Aferim, ja mu zelim sve najbolje.
Medjutim, iskreno sumnjam da ce od njega ista biti. To nije njegova krivica, nego je krivo to sto u Ex-Yu nema vise autora koji bi pravim pjevacima pisali (prave) pjesme.
Najbolji primjer za to je Adnan Jakupovic. Na ovim prostorima nije bilo boljeg glasa i kvalitetnijeg pjevaca vjerovatno od rata. Medjutim, osim prve pjesme Mostarska, cini mi se da je autor Dino Muharemovic, nista vrijedno spomena nije snimio. Ostaje mu da po jeftinim kafanama pjeva tudje pjesme.
Jedino se Halid Beslic s nekoliko novijih pjesama (Tamburasi, Kad zaigra srce od meraka, posebno Cardak) drzi od pjevaca narodne muzike, ostalo je sve propalo.
Pravi autori su propali u najezdi sunda, pa cak i Marina Tucakovic i njen muz, koji su napisali neke od najvecih hitova predratne novokomponovane narodne muzike, kao sto su Sjecas li se one noci i Rano je za tugu od Harisa, i Nedjelja od Dzeja, trenutno vrh ponude sto se tice sunda i najvise sunda koji se snimi su njihove pjesme.
astala_vistala

#137 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by astala_vistala »

Generalno frajer pjeva za 10 :thumbup:

Problem je sto sam ja za njega cuo prije par dana i to onako odjednom kao da mi je neko bacio granatu na kucu i sto me iritira o njemu samo pricaju papci koji su uvidjeli njegovu kvalitetu...

uostalom na prvu mislio sam da je reunion pusenja :D

https://www.youtube.com/watch?v=RLlgmRe2mG0
alanskoda

#138 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by alanskoda »

strongman wrote:mozemo mi svi pricati sta hocemo, al ovom momku su ZG dobra odskocna daska pa bez obzira sta on pjevao...on ce u buducnosti da zaradjuje pare radeci ne tako tezak posao, imat ce ljepse zene od svih vas koji ga napadate i posjetit ce vise lijepih mjesta nego sto ste vi ikada u zivotu posjetili...boli i Halida i Šerifa i Šabana kita za vas...oni su krkani i papci i seljaci i sve najgore, al vozaju najnovija auta , imaju prelijepe kuce i bili su manje vise na svim kontinentima, a sta vi imate??? odete ponekad do Hrvatske na more i ponesete pasteta sebi i onda se opet vracate u vas maleni smrdljivi zivot koji se sastoji od pisanja sranja po netu ili trazenja od oca ili majke da vam dadnu koju markicu za kafu...

jarane neka si im spustio. Nema ufuranijih ljudi od Sarajlija.Covjek bi pomislio da se guraju da slusaju operu. Pozorista vazda dupke puna, koncerti rok pjevaca napune zetru, a kao da je juce bilo, elton dzon dosao i doslo mu 200 ljudi da ga slusaju.
Arteta

#139 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Arteta »

Hajde nebitno, pocet cu od naseg.
Volim slusati svu muziku iz New Primitives pokreta, najdrazi bend mi je Bombaj stampa.
Steta sto Djuro zivi u Sloveniji ali eto obnovili su bend pa nadam se da ce cesce svirati.

http://www.youtube.com/watch?v=7oS540ulBcY

http://www.youtube.com/watch?v=s12Yv2pj7m4

Snimili su i nekoliko novih pjesama

http://www.youtube.com/watch?v=6D_K8OgWTWc

http://www.youtube.com/watch?v=24INSzHVfJw

Volim i ostale, Crvena Jabuka mi je bila dobra dok nije poginuo Para.

http://www.youtube.com/watch?v=_ZgfqiuO4XA

http://www.youtube.com/watch?v=gM0JW_f6axo

Sto se tice Zabranjenog Pusenja, smatram ih najboljim bendom u historiji BiH, nema potrebe da postavljam pjesme, pretpostavljam da ovdje svi znaju o cemu se radi.
Sejo zivi na relaciju Zagreb-Sarajevo.
Ja bih volio da se vrati ovamo ali nema sanse jer je Zagreb trenutno jako puno kulturniji.
4.bend Elvis takodje nije los, mada nema nekih nagovjestaja da bi se mogao obnoviti jer je njihov pjevac odselio u Beograd.

Od poslijeratnih bendova, najdrazi su mi Grafit, Punkt i Letu stuke.

Trenutno je Letu Stuke najbolji bend u BiH.

To je sto se tice zabavne.
Haustorče

#140 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Haustorče »

ado-šampion wrote:Druze Arteta hajde nam ti malo objasni sta je dobro muzika, posto si ti dosao da narod obrazujes.

Znaci navedi samo nekoliko pjevaca/izvodjaca, da vidim ima li se svrhe raspravljati, tj. da li je u pitanju neki klinjo roker, ili je u pitanju neko ko fakat slusa/razumije dobru muziku.

Prije bih rekao da je ovo prvo.
Druze moj, Tozovac i njegove "Oci jedne zene" su daleko od turbo-folka, ali isto tako nisu ni muzika za djecu.

Na temu, Gile ima odlican glas, "Oci jedne zene" nisam od originala cuo da je neko onako otpjevao. Aferim, ja mu zelim sve najbolje.
Medjutim, iskreno sumnjam da ce od njega ista biti. To nije njegova krivica, nego je krivo to sto u Ex-Yu nema vise autora koji bi pravim pjevacima pisali (prave) pjesme.
Najbolji primjer za to je Adnan Jakupovic. Na ovim prostorima nije bilo boljeg glasa i kvalitetnijeg pjevaca vjerovatno od rata. Medjutim, osim prve pjesme Mostarska, cini mi se da je autor Dino Muharemovic, nista vrijedno spomena nije snimio. Ostaje mu da po jeftinim kafanama pjeva tudje pjesme.
Jedino se Halid Beslic s nekoliko novijih pjesama (Tamburasi, Kad zaigra srce od meraka, posebno Cardak) drzi od pjevaca narodne muzike, ostalo je sve propalo.
Pravi autori su propali u najezdi sunda, pa cak i Marina Tucakovic i njen muz, koji su napisali neke od najvecih hitova predratne novokomponovane narodne muzike, kao sto su Sjecas li se one noci i Rano je za tugu od Harisa, i Nedjelja od Dzeja, trenutno vrh ponude sto se tice sunda i najvise sunda koji se snimi su njihove pjesme.
Problem je što se kod nas u isti koš stavljaju i Tozovac i Miroslav Ilić i Haris Džinović kao i Jana, Stoja, Ćana, MC stojan itd
Arteta

#141 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Arteta »

thekupus wrote:odgovori im covjece, mozes im navesti samo sarajevsku rock skolu 70tih pa bi trebalo da se stide, jer turbosmrad ne moze ni u istu recenicu sa ljepotom tih umjetnickih ostvarenja. Ko nema talenta da bude pravi pjevac ili kompozitor danas postane turbofolker, jer su pjesme uglavnom sastavljene iz nasumicno nabacanih nota i rijeci, pa sta ispadne, ispadne. Na to se dodaju velike sise, zlatni lanci, strasni automobili, zalizane kose, minici i to ti je to. Muzika za siroke mase.
Odgovorio sam im.
Mada sam dosta pozaboravljao jer treba dan citav da bih postavio sve dobre pjesme u BiH.

Zaboravio sam Indexe.
www.youtube.com/watch?v=FqjG_wVZ7GE
Last edited by Arteta on 03/02/2013 14:17, edited 1 time in total.
Arteta

#142 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Arteta »

alanskoda wrote:

jarane neka si im spustio. Nema ufuranijih ljudi od Sarajlija.Covjek bi pomislio da se guraju da slusaju operu. Pozorista vazda dupke puna, koncerti rok pjevaca napune zetru, a kao da je juce bilo, elton dzon dosao i doslo mu 200 ljudi da ga slusaju.
Kriminalci jos bolje zive od turbofolkera.
last mohicans

#143 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by last mohicans »

alanskoda wrote:
strongman wrote:mozemo mi svi pricati sta hocemo, al ovom momku su ZG dobra odskocna daska pa bez obzira sta on pjevao...on ce u buducnosti da zaradjuje pare radeci ne tako tezak posao, imat ce ljepse zene od svih vas koji ga napadate i posjetit ce vise lijepih mjesta nego sto ste vi ikada u zivotu posjetili...boli i Halida i Šerifa i Šabana kita za vas...oni su krkani i papci i seljaci i sve najgore, al vozaju najnovija auta , imaju prelijepe kuce i bili su manje vise na svim kontinentima, a sta vi imate??? odete ponekad do Hrvatske na more i ponesete pasteta sebi i onda se opet vracate u vas maleni smrdljivi zivot koji se sastoji od pisanja sranja po netu ili trazenja od oca ili majke da vam dadnu koju markicu za kafu...

Momak već zaradjuje lovu koju mi za pola godine ne možemo.
Arteta

#144 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Arteta »

Sabahudin Kurt

:thumbup:
Arteta

#145 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Arteta »

last mohicans

#146 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by last mohicans »

Arteta wrote:Hajde nebitno, pocet cu od naseg.
Volim slusati svu muziku iz New Primitives pokreta, najdrazi bend mi je Bombaj stampa.
Steta sto Djuro zivi u Sloveniji ali eto obnovili su bend pa nadam se da ce cesce svirati.

Sto se tice Zabranjenog Pusenja, smatram ih najboljim bendom u historiji BiH, nema potrebe da postavljam pjesme, pretpostavljam da ovdje svi znaju o cemu se radi.
Ja bih volio da se vrati ovamo ali nema sanse jer je Zagreb trenutno jako puno kulturniji.
4.bend Elvis takodje nije los, mada nema nekih nagovjestaja da bi se mogao obnoviti jer je njihov pjevac odselio u Beograd.

Sve to i ja također slušam osim ovog benda grafit. Za njih slabo znam. Čak su nam ukusi slični, ali brate ne pljujem po drugima i drugačijim. Ne vrijeđam njihovu inteligenciju i izbor, ostavljam ga njima ,jer je njihov.
Haustorče

#147 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Haustorče »

Arteta wrote:Sabahudin Kurt

Sve se bojim da u slobodno vrijeme slušaš Sabahudina Kurta :run:
ado-šampion

#148 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by ado-šampion »

Sve si rekao. Ovo nije tema za tebe.

Bombaj stampa i Zabranje pusenje. Prvi muzika Rolling Stonesa i jos pokojih, drugi muzika americkih rock-bendova, Status Quo i ostali, uglavnom pokradena i jedna i druga. Na to dodano nabrajanje Djure i Neleta/Seje.

Nisam nikad bio pobornik Ex-Yu rocka. Mada sam rock volio i danas volim. Beatlesi (posebno), Stonesi, Animalsi, Yardbirdsi, pa kasnije Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple.... Odlicna muzika. Mada realno to je muzika za mladju populaciji. Ne moze se porediti s recimo Sevdalinkom.
Elem, nadjem se ja jedno vece tako u Coloseumu (zasao bih ponekad i tamo), kad Djuro i njegova Stampa. Nikad prije ih nisam slusao. I kako ide "koncert" sve muzika poznatih britanskih (vjerovatno i americkih, ne sjecam se vise) bendova na koju Djuro nabraja k'o 50 Cent. Dovoljno mi je bilo.

Druze, tebi poruka, dodji na ovakve teme kad budes malo stariji, bez uvrede. Jer doci da nekoga muzicki "obrazujes" pa stavljati jednog Tozovca u turbo-folk kos, i onda isticati Djuru, to je presmijesno. Porediti Djuru i Tozovca je lakrdija, nikako drukcije se ne moze nazvati.
Arteta

#149 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by Arteta »

Haustorče wrote:
Arteta wrote:Sabahudin Kurt

Sve se bojim da u slobodno vrijeme slušaš Sabahudina Kurta :run:
?
plagijator1975

#150 Re: Amar Jašarspahić Gile ZG

Post by plagijator1975 »

last mohicans wrote:

Sve to i ja također slušam osim ovog benda grafit. Za njih slabo znam. Čak su nam ukusi slični, ali brate ne pljujem po drugima i drugačijim. Ne vrijeđam njihovu inteligenciju i izbor, ostavljam ga njima ,jer je njihov.
Slicnog sam razmisljanja i ja, a za Kurta da slusas LAZES GARANT, vec ti sad na um palo,

Locked