Najopasnija mjesta u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najopasnija mjesta u Sarajevu

Sva
74
28%
Tramvaji i trolejbusi
35
13%
Titova
4
2%
Obala Kulina bana
1
0%
Aleja lipa
1
0%
Vilsonovo
15
6%
Švrakino
32
12%
Alipašino
63
24%
Dobrinja..
19
7%
Drrugo
20
8%

Total votes: 264

harell

#126 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by harell »

Tako vam je to kad se opanak popapuci, ono iz "zaseoka" (citaj pm) a njujork ne valja :roll:

On topic, zivim ja u jednom od naselja za koje u anketi stoji da je jedno od najopasnijih pa nikad problema nisam imao, a znam se vracat kuci pjehe oko 2-3. Druga stvar je za cure za njih fakat ima opasnosti svugdje, nikad ne znas gdje ces naletit na budalu
insomnia78

#127 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by insomnia78 »

JThomas wrote:ne valja švedska, ne valja berlin, ne valja njujork, ne valja sarajevo...pa gdje valja?
Saudijska arabija ili Iran recice ti jedni
Drugi ce opet tipovati na Moskvu, Peking ili Havanu

s' moje sokocalo
JThomas

#128 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by JThomas »

jah, sve nepregledni redovi pred ambasadama tih zemalja za vize, moraju zaštitare da angažuju da iskontrolišu masu...
respo

#129 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by respo »

iamia wrote:respo,
da li ti izadjes 'kad vani i pogledas oko sebe ?
kad prodjem iz ilidze do bascarsije, ucini mi se da ima 10 miliona ljudi.
bukvalno covjek preko covjeka hoda.
a saobracaj kad vozis auto? vika , galama , dizanje srednjeg prsta , pljuvanje , saketanje,...
ma mora nas biti barem milja,, pricaj sta hoces :D

i ne vjeruj statistici. to je prvi zakon koji naucis kad se bavis statistikom.
evo ja (zena i dvoje djece) zivimo godinu dana u sarajevu a registrovan sam da zivim u banjaluci.
licna karta i pasos pise adresa kod porodicne kuce tamo u pc.
a koliko ljudi ima kao sto sam ja ?
koliko studenata ima da dolaze izvan sarajeva ? je li jedan od njih reigistrovan ?
koliko ljudi is istocne pc zivi i radi u sarajevu ? svi su registrovani u srebrenici, bratuncu.. itd. itd.
koliko ljudi dolazi iz istocnog sarajeva i okoline ??

sarajevo ima najmanje 750 hiljada stanovika. ko kaze da je manje, nikad nikad krocio u ovaj grad.
to sto se tebi cini mjenjaj dilera
kad vidis covjeka preko covjeka smanji s alkoholom
a kad vozis otrijezni se kako treba pa nece biti vika galama

sve to sto si nabrojao napsii i za one koji su registrovani u sa
koliko njih radi u zenici visokom kaknju istocnom sarajevu pa i dalje
koliko njih studira tamo negdje a registrovani su ovdje
nije velika razlika u ljudima kad se uzime ko sve dolazi na dnevnoj bazi i odlazi
uzmi samo koliko ima ovih komercijalista pa svaki mora ici u zavidovice u b.luku u bihac mostar konjic da ubjedjuju ljude da su oni najbolji i da kupe od njih
respo

#130 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by respo »

iamia wrote:
nosara wrote:
iamia wrote: sarajevo ima najmanje 750 hiljada stanovika. ko kaze da je manje, nikad nikad krocio u ovaj grad.
Ma ima 4 miliona, brat bratu... :-)

Izvini, gdje si ti rodjen...? Nesto si mi previse impresioniran gradskom vrevom... :D
iz jednog gradica izvan banjaluke. zaseok.

a "impresioniran" sam sarajevom, ali u negativnom smislu.
, jer sam zadnjih 20 godina zivio na zapadu u gradovima od 4 miliona i vise.
pa nisam ovolikog brloga vidio.
mile ronhilu jesi to ti :)
sheilak

#131 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by sheilak »

JThomas wrote:ne valja švedska, ne valja berlin, ne valja njujork, ne valja sarajevo...pa gdje valja?
Grenland je ok.

Inace, ne bih se slozila da je Alipashino SA Bronx. Ljudi su super, samo previse betona kvari sve. To je po meni veci problem nego kriminalitet. A sve je kod nas opasno, ali ja sam glasala za pakao trola i tramvaja. Ta su "mjesta" sama po sebi opasna po zivot i bez dodataka sumnjivih i kriminalnih lica.
dusa_raskopuša

#132 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by dusa_raskopuša »

Ne mogu da vjerujem da Dobrinja toliko zaostaje. :mrgreen: Tamo je mrtvilo cim aksam. I sad se najezim kad pomislim na hodanje po istoj po mraku. :mrgreen:
sheilak

#133 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by sheilak »

meni je dobrinja kao predvorje pakla. betonsko. skroz cudna atmosfera :-?
dusa_raskopuša

#134 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by dusa_raskopuša »

Ma ona je i u po' dana strasna, a kamoli kad padne noc. Ides km pa naidjes na insana i sve tako. :mrgreen:
didžej

#135 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by didžej »

Meni je onaj beton na AP dovoljno zastrašujući. Hladne zgrade, hladni i mračni haustori... Jeza da te podilazi samo od toga a da ne pominjem kakav background naselje ima i kakvi sve frikovi su ti živjeli i još žive.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#136 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Truba »

ja mislim da je najsigurnija zemlja tamo gdje su ljudi zadovoljni i gdje zatvorski sistem radi
gdje nema liberalnih govana koja imaju milosti prema silovateljima i povratnicima u zločin
o ubicama ne bih trošio vrijeme

npr švica i skandinavske zemlje
mada se često puškara u finskoj :cry: pogotovo u školama
nosara

#137 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by nosara »

didžej wrote:Meni je onaj beton na AP dovoljno zastrašujući. Hladne zgrade, hladni i mračni haustori... Jeza da te podilazi samo od toga a da ne pominjem kakav background naselje ima i kakvi sve frikovi su ti živjeli i još žive.
Ma to je samo tvoj urodjeni strah od civilizacije... :D
didžej

#138 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by didžej »

nosara wrote:
didžej wrote:Meni je onaj beton na AP dovoljno zastrašujući. Hladne zgrade, hladni i mračni haustori... Jeza da te podilazi samo od toga a da ne pominjem kakav background naselje ima i kakvi sve frikovi su ti živjeli i još žive.
Betonska džungla u koju su naseljeni likovi sa obronaka Bjelašnice, Treskavice, Jahorine, Peštera... nema puno toga zajedničkog sa civilizacijom.
nosara

#139 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by nosara »

didžej wrote:
nosara wrote:
Betonska džungla u koju su naseljeni likovi sa obronaka Bjelašnice, Treskavice, Jahorine, Peštera... nema puno toga zajedničkog sa civilizacijom.
Ne znam ko je sve doselio od rata, u moje vrijeme AP je bilo pristojno naselje sa jos pristojnijim gradjanima, dapace... :D
didžej

#140 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by didžej »

nosara wrote:
Ne znam ko je sve doselio od rata, u moje vrijeme AP je bilo pristojno naselje sa jos pristojnijim gradjanima, dapace... :D
Brne, Juka, Bea... sve go akademac. :D
julisiz es grant

#141 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by julisiz es grant »

didžej wrote:
nosara wrote:
Brne, Juka, Bea... sve go akademac. :D
A odakle dođoše hiljade ljudi u one nebodere? Doselili sa čaršije? :D
sheilak

#142 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by sheilak »

ma freakove u SA mozes sresti svugdje. nema tu nekog pravila niti neke ekskluzivne freak zone.

nije alipashino toliko loše, ima stvarno super ljudi. ali slazem se, atmosfera je cudna, strasna. pogotovo zimi i s jeseni. :D
didžej

#143 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by didžej »

sheilak wrote:ma freakove u SA mozes sresti svugdje. nema tu nekog pravila niti neke ekskluzivne freak zone.

nije alipashino toliko loše, ima stvarno super ljudi. ali slazem se, atmosfera je cudna, strasna. pogotovo zimi i s jeseni. :D
za ljude koji tamo žive vjerovatno nije jer znaju svaki kutak i svakoga u dušu, gdje ko živi, ko je kakav, ko se drogira, ko hoće zbos nožem, ko je shizikus... ali za ljude koji tamo ne žive AP izgleda kao geto u koji kad udješ ne znaš hoćeš li živ iz njega izaći.
lajkujMe

#144 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by lajkujMe »

Da bi se ovo brzo i kratkorocno rijesilo ima samo jedno rjesenje, promjena zakona o samodbrani, nosenju oruzja i upotrebi sile. Treba nam biti omoguceno da se smijemo braniti ne samo od napada na nas same nego i na nasu imovinu i na druge osobe. Omoguciti daleko lakse zakone za dobijanje dozvole za oruzje i kupovinu istog tako da svaki obicni gradjanin moze da kupi sebi pistolj, suzavac i slicno.

Nakon samo 2-3 godine rezultati bi bili daleko bolji i mogao bi opet ostaviti otkljucan stan u sred dana :)

Sadasnji zakoni ekstremno stite lopove, kriminalce i ubice a teski su protiv obicnih ljudi koji u samoodbrani pucaju i samo rane a kamoli ubiju takvav olos. Ispalo je da ako se branimo da cemo zavrsiti u zatvoru a lopov ce dobiti jos nagradu.
Ko to smat

#145 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Ko to smat »

Ti curo sto kazes da Alipasino nije opasno nekad ili sad ti pojma nemas.B faza je jedna od najopasnijih.Bilo je cura prije koje su imalo zgodne nisu smjele napolje izac jer su ih razni tipovi ganjali i neke su od straha morale furat sa pojedinim alipasinskim jalijasima.Imena necu spomonjat ali ko zivi u tom naselju zna dovoljno.Nije opasno za tebe jer ti nisi bitna ali ako dodjes u nevolje tek tad upoznajes cari alipasina.Znam dosta ljudi koji su dobili batine samo zato sto su bili vani prebiju ga onako uz koju pivu.Bistrik i Vratnik bi stavio u listu bar su bili opasni.
gerberica

#146 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by gerberica »

gdje je mali Juka koji ordinira po Carsiji?
didžej

#147 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by didžej »

Ko to smat wrote:Ti curo sto kazes da Alipasino nije opasno nekad ili sad ti pojma nemas.B faza je jedna od najopasnijih.Bilo je cura prije koje su imalo zgodne nisu smjele napolje izac jer su ih razni tipovi ganjali i neke su od straha morale furat sa pojedinim alipasinskim jalijasima.Imena necu spomonjat ali ko zivi u tom naselju zna dovoljno.Nije opasno za tebe jer ti nisi bitna ali ako dodjes u nevolje tek tad upoznajes cari alipasina.Znam dosta ljudi koji su dobili batine samo zato sto su bili vani prebiju ga onako uz koju pivu.Bistrik i Vratnik bi stavio u listu bar su bili opasni.
Sve su to miševi koji su hrabri samo u grupi i u svom naselju i koji nisu makli nigdje dalje od rtv doma. Ali ko im tu padne šaka donji je.
bach

#148 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by bach »

sheilak wrote:ma freakove u SA mozes sresti svugdje. nema tu nekog pravila niti neke ekskluzivne freak zone.

Radio sam jedno vrijeme u firmi koja je imala sjedište na Al Paš ' nom u zgradi Grawe osiguranje. do RTV doma. Po danu sasvim OK naselje. Mnogo ljudi šeta, djece, penzioneri igraju šaha, lijepih cura ...

Ali naveče naselje postaje potpuno drugačije, odnekle iz zemlje izoroni more čudnih likova, čudnog držanja, čudnog hoda, čudne priče... Po svemu na njima se vidi da ti ljudi u životi u nisu imali baš sreće i da im život nije baš pružio. Alipašino se nekad nazivali i Naselje solidarnosti i ti baš bez razloga. Stanove su tamo dobili svi one koje socijalističko sunce nije ogrijalo i koji su bili višak na svim spiskovima za stonove: radnička sirotinja, problematične porodice, socijalni slučajevi svih vrsta, kao i problematični pojedinci , bivši robijaši i slični.

Takvi su dobijali stanove na Alipašinim. Neki drugi su dobivali stanove na Ciglanama. Jeste li ikada čuli za "raju sa Ciglana"? Niste. Djeca sa Ciglana idu na časove violine ili skijaju u Francuskoj.
Last edited by bach on 27/01/2013 19:43, edited 1 time in total.
sheilak

#149 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by sheilak »

Ne, ja kazem da Alipashino danas nije puno gore od ostalih mjesta. Ne znam, nisam noću tamo, ali preko dana čini mi se da tamo žive sasvim normalni ljudi.

A jesmo čuli inače za raju sa Ciglana. Alipashinska raja mi se barem čini poštenija.
bach

#150 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by bach »

sheilak wrote:Ne, ja kazem da Alipashino danas nije puno gore od ostalih mjesta. Ne znam, nisam noću tamo, ali preko dana čini mi se da tamo žive sasvim normalni ljudi.

A jesmo čuli inače za raju sa Ciglana. Alipashinska raja mi se barem čini poštenija.

Mislim na raju u smislu grupe "mangupa". Slažem se s tvojom zadnjom rečenicom.
Post Reply