Tri pitanja za muslimane

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
ArtemisFowl

#126 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

ENO JE VJEŠTICA! NA LOMAČU! :evil: :x :x :x :run: :lol:
ArtemisFowl

#127 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

Mihael evo ti nesto sto bi te moglo zanimati ;-) ;-) fatamorgana msm da si to ovo vec odgledao ;))
http://www.youtube.com/watch?v=bxLD1pvVS1Q
cartman

#128 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by cartman »

ArtemisFowl wrote:Mihael evo ti nesto sto bi te moglo zanimati ;-) ;-) fatamorgana msm da si to ovo vec odgledao ;))

nadam se da znas da je ovo fake :D
ArtemisFowl

#129 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

cartman wrote:
ArtemisFowl wrote:Mihael evo ti nesto sto bi te moglo zanimati ;-) ;-) fatamorgana msm da si to ovo vec odgledao ;))

nadam se da znas da je ovo fake :D
opet sam ja ova pitanja postavljao raznim ljudima i nisu znali da odg 8-) 8-) 8-) ;)
MyTao

#130 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by MyTao »

Samir_01 wrote:
A po tebi je ovo ispravan Islam?
Naravno da je ispravan... i sam covjek u klipu ti je dao primjere iz Kur'ana i Hadisa.
Zatamnjena stakla

#131 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by Zatamnjena stakla »

Sorel wrote:Šta sada? Musliman može oženiti kršćanku a da ona ne pređe na islam ili mora?

:?
ArtemisFowl

#132 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

MOze da ozeni krscanku a ona ne mora da predje na Islam ;-) Mada uglavnom predju, imas na jutjubetu raznih klipovima o prelascima na Islam. ;-) ;-)
cartman

#133 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by cartman »

ArtemisFowl wrote:MOze da ozeni krscanku a ona ne mora da predje na Islam ;-) Mada uglavnom predju, imas na jutjubetu raznih klipovima o prelascima na Islam. ;-) ;-)
ti bas volis te smajlije koji namiguju :wink: :lol:
Cielo

#134 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by Cielo »

E j... ga sad vi i vaše interpretacije.
@Sorel - Možeš ženiti kršćanke i židovke i one ne moraju preći na islam, bitno samo da se djeca odgoje u vjeri, da budu muslimani. Ako ti se da pročitaj ovaj paragraf: http://en.wikipedia.org/wiki/Interfaith ... slim_women
fatamorgana

#135 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by fatamorgana »

ArtemisFowl wrote: ;-) fatamorgana msm da si to ovo vec odgledao ;))
Ma naravno, jos kao vrlo mlad, :D
ArtemisFowl

#136 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

cartman wrote:
ArtemisFowl wrote:MOze da ozeni krscanku a ona ne mora da predje na Islam ;-) Mada uglavnom predju, imas na jutjubetu raznih klipovima o prelascima na Islam. ;-) ;-)
ti bas volis te smajlije koji namiguju :wink: :lol:
ma imam neku upalu oka pa mi je pola vremena zatvoreno :P :D :D xD
http://www.youtube.com/watch?v=OFXCy3qBrFk
MyTao

#137 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by MyTao »

haha kako su arapi mislili na sebe dok su pravili Islam... oni mogu ozeniti i po 4 zene, muslimanke ili ne... dok zene jadne samo za muslimana i to da budu jedna od 4 ili 5 drugih zena :D :D a ni bunit se previse nesmiju da ih covjek ne prebije haha
ArtemisFowl

#138 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

MyTao wrote:haha kako su arapi mislili na sebe dok su pravili Islam... oni mogu ozeniti i po 4 zene, muslimanke ili ne... dok zene jadne samo za muslimana i to da budu jedna od 4 ili 5 drugih zena :D :D a ni bunit se previse nesmiju da ih covjek ne prebije haha
arapi nisu pravili Islam vec ga je Allah napravio :D a ako pogledas statistiku vidjeces da ima vise zena nego muskaraca, tako da ako bi svaki muskarac bio ozenjen ostalo bi mnogo neudatih zena :o tako da je to da mozes imati max 4 zene odlicno ;) a to da se zene tuku koliko ja znam nije po Kur'anu :P eh ovoda se zene samo za muslimana mogu to je zato sto djeca uzimaju vjeru oca, a mi hocemo da bude sto vise muslimana tj. ljudi na Allahovom putu :) :thumbup:
MyTao

#139 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by MyTao »

ArtemisFowl wrote:
MyTao wrote:haha kako su arapi mislili na sebe dok su pravili Islam... oni mogu ozeniti i po 4 zene, muslimanke ili ne... dok zene jadne samo za muslimana i to da budu jedna od 4 ili 5 drugih zena :D :D a ni bunit se previse nesmiju da ih covjek ne prebije haha
arapi nisu pravili Islam vec ga je Allah napravio :D a ako pogledas statistiku vidjeces da ima vise zena nego muskaraca, tako da ako bi svaki muskarac bio ozenjen ostalo bi mnogo neudatih zena :o tako da je to da mozes imati max 4 zene odlicno ;) a to da se zene tuku koliko ja znam nije po Kur'anu :P eh ovoda se zene samo za muslimana mogu to je zato sto djeca uzimaju vjeru oca, a mi hocemo da bude sto vise muslimana tj. ljudi na Allahovom putu :) :thumbup:
Pa znam da je odlicno... zato su to oni sebi i napravili tako :)

a ima i ona, niko nesmije zeniti Muhamedove zene posle njegove smrti... covjek u ime svog imaginarnog glasa u glavi stekao bogastvo, harem pun zena... a ni posle njegove smrti nesmije niko to da dira :D genijalno...
amazon

#140 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by amazon »

Ja sam jednom pitao, zasto razliciti narodi imaju razlicite Bogove, i svi misle da je njihov Bog jedini ispravan a drugi su zavedeni i idu krivim putem..ali sta ces, dok je smrti bit ce i Bogova..svaki covjek ima svoju viziju, zivota i Boga..da nema smrti niko se nicega ne bi bojao, a u nasem slucaju, strah od smrti nas tjera da vjerujemo, jer bez toga, vjerovatno niko u nista ne bi vjerovao..svi bi bili vlastiti Bogovi..
Optimus Prime

#141 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by Optimus Prime »

ArtemisFowl wrote:
Zena ima samo neznatno vise, i to iskljucivo iz raloga sto duze zive, pa ima znatno vise starica nego deda.
Sto se tice zena u reproduktivnom dobu nijh je danas manje nego muskaraca.

Na svaku zensku bebu, radja se 1,06 muskih beba. U starim vremenima smrtnost muske djece je bila veca tako da se do puberteta broj muskih i zenskih izjednacavao. Danas zbog smanjene smrtnosti ima dakle vise muskaraca sto poligamiju cini jos vise absurdnom.

Jos jedan od bezbroj indicija da je kuran napisan od ljudi iz 6.stoljeca za ljude iz 6. stoljeca i ni u kom slucaju univerzalna knjiga.
Last edited by Optimus Prime on 27/01/2013 21:02, edited 1 time in total.
nasa

#142 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by nasa »

Kako dodje do ovog zbroja 5 :D
amazon

#143 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by amazon »

Optimus Prime wrote:
ArtemisFowl wrote:
Zena ima samo neznatno vise, i to iskljucivo iz raloga sto duze zive, pa ima znatno vise starica nego deda.

Na svaku zensku bebu, radja se 1,06 muskih beba. U starim vremenima smrtnost muske djece je bila veca tako da se do puberteta broj muskih i zenskih izjednacavao. Danas zbog smanjene smrtnosti ima dakle vise muskaraca sto poligamiju cini jos vise absurdnom.

Jos jedan od bezbroj indicija da je kuran napisan od ljudi iz 6.stoljeca za ljude iz 6. stoljeca i ni u kom slucaju univerzalna knjiga.
Pa normalno, nigdje se ne spominju avioni, auta, kompjuteri, zasto se u 6 stoljecu ne spominju pitam se, ako je Alah diktirao, pa morao je znati da ce se pojaviti, ili, nije htio da zamara ljudski rod sa time..
nasa

#144 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by nasa »

Optimus Prime wrote:
ArtemisFowl wrote:arapi nisu pravili Islam vec ga je Allah napravio :D a ako pogledas statistiku vidjeces da ima vise zena nego muskaraca, tako da ako bi svaki muskarac bio ozenjen ostalo bi mnogo neudatih zena :o tako da je to da mozes imati max 4 zene odlicno ;) a to da se zene tuku koliko ja znam nije po Kur'anu :P eh ovoda se zene samo za muslimana mogu to je zato sto djeca uzimaju vjeru oca, a mi hocemo da bude sto vise muslimana tj. ljudi na Allahovom putu :) :thumbup:

Jesi uracunao da ima vise muskih sklonih sopstvenom spolu nego takvih zena ;-)
Last edited by nasa on 27/01/2013 21:08, edited 1 time in total.
hurem2013

#145 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by hurem2013 »

ArtemisFowl wrote:

"....to da mozes imati max 4 zene odlicno", hahaha,ne pitate žene,da li bi pristale biti u haremu i čekati da se "muž" udostoji pogledati je i pozvati na halvet (gledam Sulejmana vč.... :-D )...ili bi radije bile same :run:
zamislite samo da je obratno,da su ta pravila pisale žene :lol:
nasa

#146 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by nasa »

Nije u igri 4 ili sama vec mozes biti i jedna,ima i takvih muslimana koji zene samo jednu ali za cudo niste primjetili tu pojavu medju muslimanima :D
MyTao

#147 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by MyTao »

Danas Feministicki pokret je nesto slicno tim arapima iz 6. stoljeca...
Optimus Prime

#148 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by Optimus Prime »

nasa wrote:
Optimus Prime wrote:
ArtemisFowl wrote:arapi nisu pravili Islam vec ga je Allah napravio :D a ako pogledas statistiku vidjeces da ima vise zena nego muskaraca, tako da ako bi svaki muskarac bio ozenjen ostalo bi mnogo neudatih zena :o tako da je to da mozes imati max 4 zene odlicno ;) a to da se zene tuku koliko ja znam nije po Kur'anu :P eh ovoda se zene samo za muslimana mogu to je zato sto djeca uzimaju vjeru oca, a mi hocemo da bude sto vise muslimana tj. ljudi na Allahovom putu :) :thumbup:

Jesi uracunao da ima vise muskih sklonih sopstvenom spolu nego takvih zena ;-)
Homoseksualnost je jednako rasirena medju zenama i muskarcima, ali toga svako nema u islamu, zar ne :D .

Osm prinudne homoseksualnosti koja je siroko rasirena u islamskim zemljam medju muskarcima koji se ne mogu ozeniti jer su im komsije zgrabili po 4 zene.
ArtemisFowl

#149 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

amazon wrote:Ja sam jednom pitao, zasto razliciti narodi imaju razlicite Bogove, i svi misle da je njihov Bog jedini ispravan a drugi su zavedeni i idu krivim putem..ali sta ces, dok je smrti bit ce i Bogova..svaki covjek ima svoju viziju, zivota i Boga..da nema smrti niko se nicega ne bi bojao, a u nasem slucaju, strah od smrti nas tjera da vjerujemo, jer bez toga, vjerovatno niko u nista ne bi vjerovao..svi bi bili vlastiti Bogovi..
Zato sto neki ljudi tvrdoglavo vjeruju u nesto sto se moze opovrgnuti.U nekim djelovima Biblije se govori da je Isus Bog dok se u drugim govori sasvim suprotno :-) Muslimani prate Allahovu rijec(Kur'an) a ne kao hriscani :Biblija zabranjuje jedenje svinjetine u sledecim stihovima :razz:
A svinja ne preziva, iako ima papak, i to papak razdvojen, i za vas je necista!
Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one neciste. (Ponovljeni Zakon, 14:8).
I poslije ovoga hriscani i dalje jedu svinjetnu? Takodje ima u Bibliji stih u kojem se kaze da je Isus prognao djavola u svinje, pa jbt jedu djavolje? xD :lol:
ArtemisFowl

#150 Re: Tri pitanja za muslimane

Post by ArtemisFowl »

@hurem2013 aj ti malo pogledaj sta turci kazu za seriju Sulejman vč ;-)
Locked