Nedjeljom u dva

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
EmiRem

#126 Re: Nedjeljom u dva

Post by EmiRem »

Ima li snimak na youtube,ja ne mogu da nadjem.Vjerovatno jos nije postavljeno...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Android Knego

#127 Re: Nedjeljom u dva

Post by Android Knego »

Basvod wrote:Samo ne kontam pricu o multietnickoj Tuzli i to sad 2 mjeseca pred popis kada ce se sve viditi i otkriti.
pa odrzalo se koliko se moglo. vjerovatno najvise u BiH. i to je ono sto ce se "viditi i otkriti"...
EmiRem

#128 Re: Nedjeljom u dva

Post by EmiRem »

Lud i ponosan wrote:
EmiRem wrote:Ima li snimak na youtube,ja ne mogu da nadjem.Vjerovatno jos nije postavljeno...

Ima na sajtu hrt-a, rubrika video na zahtjev.
Hvala kralju :smile:

NAOPAK2323

#129 Re: Nedjeljom u dva

Post by NAOPAK2323 »

Tuzlanski gradonacelnik na Nedjeljom u dva od danas:

http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_t ... 0432f339cb
NAOPAK2323

#130 Re: Nedjeljom u dva

Post by NAOPAK2323 »

http://www.unibristol-tuzla.ba/en/about-us

Projekat od 100 miliona eura u Tuzli. Pitam se zar nije bilo bolje investirati u neku cistu tvornicu?
Android Knego

#131 Re: Nedjeljom u dva

Post by Android Knego »

NAOPAK2323 wrote:http://www.unibristol-tuzla.ba/en/about-us

Projekat od 100 miliona eura u Tuzli. Pitam se zar nije bilo bolje investirati u neku cistu tvornicu?
pa to je privatna investicija, nije opstina dala lovu...
electric

#132 Re: Nedjeljom u dva

Post by electric »

Android Knego wrote:

ovdje mnogi izgleda ne znaju koje su ovlasti gradonacelnika i kakve vrste investicija postoje,a ova investicija od 120 miliona moze donijeti mnogo toga Tuzli...

http://www.tuzlanski.ba/izdvojeno/89-iz ... -foto.html
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#133 Re: Nedjeljom u dva

Post by plain vanilla »

dita von teese wrote:Hejteri, ima li vas? :D

http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_t ... 0432f339cb

Pored kulture dijaloga kojom je osvjetlao obraz svima nama, radujem se posebno dvama malim i znacajnim komentarima nacelnika Imamovica:
1. Mjesoviti brak je zajednica izmedju muskarca i zene (jer postoje i druge vrste zajednica)
2. Hvala Bogu

Sto ce reci: tacka 1. ne iskljucuje tacku 2. Moje misljenje: BRAVO!!!

Vi'te kako se moze zivjeti ljubav u ovim vremenima inhibiranosti i frustracije. :oops:
+izjasnjavam se kao Bosnjak, a osjecam kao Bosanac

treba ljudima objasniti koliko je vazno da se izjasne kao Bosnjaci...bez obzira sto se osjecaju kao Bosanci (kome nije jasno nek se sjeti onog Hrvata s pocetka priloga)
NAOPAK2323

#134 Re: Nedjeljom u dva

Post by NAOPAK2323 »

electric wrote:
Android Knego wrote:

ovdje mnogi izgleda ne znaju koje su ovlasti gradonacelnika i kakve vrste investicija postoje,a ova investicija od 120 miliona moze donijeti mnogo toga Tuzli...

http://www.tuzlanski.ba/izdvojeno/89-iz ... -foto.html
Tuzli samo treba neka velika cista industrija da se privuce gdje ce se proizvoditi neke ozbiljnije stvari nije bitno sta samo neka je "cisto". Po meni jako perspektivan grad. Jos sada Shell istrazuje naftu tamo bar tako ovdje na zapadu je bilo na dnevniku.
plain vanilla

#135 Re: Nedjeljom u dva

Post by plain vanilla »

Basvod wrote:Tuzla jeste procvjetala, tu nema diskusije.
Samo ne kontam pricu o multietnickoj Tuzli i to sad 2 mjeseca pred popis kada ce se sve viditi i otkriti.
pa ne znam sta bi se trebalo otkriti

prvo ide prica kako u TZ nema Hrvata, kako su otjerani i sl
a onda se pojavi lik iz HDZ i kaze da Hrvati nisu dovoljno zastupljeni jer ih ima bar 25 posto

pa super da ide popis, da vidimo jel ima ili nema Hrvata

a Tuzla jeste procvjetala...a ako se ostvari ono sto se dogovara, a sto jos nema u javnosti, bit ce odlicno
Basvod

#136 Re: Nedjeljom u dva

Post by Basvod »

plain vanilla wrote:
Samo ne kontam pricu o multietnickoj Tuzli i to sad 2 mjeseca pred popis kada ce se sve viditi i otkriti.

a onda se pojavi lik iz HDZ i kaze da Hrvati nisu dovoljno zastupljeni jer ih ima bar 25 posto

a Tuzla jeste procvjetala...a ako se ostvari ono sto se dogovara, a sto jos nema u javnosti, bit ce odlicno
Lik je govorio o popisu 1991.
Al nebitno, sad ce popis pa mi je samo zbog toga cudno sto pojedini politicari i dalje ne odustaju od multietnickih floskula.
cyprus

#137 Re: Nedjeljom u dva

Post by cyprus »

Meni je neshvatljivo da neko otvoreno može reći ''ja sam protiv multietničkog društva'' kao što ovaj Basvod jasno govori... To mi je nekako isto kao da neko pred svijetom fino prizna: ''ja volim da jedem govna''... Ja razumijem da mnogi to potajno osjećaju i u sebi proklinju ideju i realnost multietničnosti, ali trebaš biti krajnje bestidan da bi to rekao na glas...
Last edited by cyprus on 21/07/2013 22:14, edited 1 time in total.
Android Knego

#138 Re: Nedjeljom u dva

Post by Android Knego »

Basvod wrote:Al nebitno, sad ce popis pa mi je samo zbog toga cudno sto pojedini politicari i dalje ne odustaju od multietnickih floskula.
ti jos ne kontas da to u Tuzli nije floskula?
NAOPAK2323

#139 Re: Nedjeljom u dva

Post by NAOPAK2323 »

Basvod wrote:
plain vanilla wrote:

Al nebitno, sad ce popis pa mi je samo zbog toga cudno sto pojedini politicari i dalje ne odustaju od multietnickih floskula.

Tuzla je multietnicki grad u tomsmislu sto ima od prilike 35.000 katolika. Od tih katolika velika vecina su Bosanci -katolici. Dakle ljudi koji su se borili u ARBIH. Imas i prave Hrvate koji su bili u HVO-u ali i sam ovaj lik iz HDZ-a je rekao kako je na zadnjem popisu bilo oko 9% tUZLE koji su se izjasnili kao Yugoslaveni tako da su to vjerovatno ti katolici koji ce se izjasniti kao Bosanci ili Bosnjaci katolici. U tuzli je uvijek bilo mnogo mjesanih brakova a ti mjesani brakovi su nekada bili Yugoslaveni a danas su Bosanci-katolici ili jednostavno Bosanci. No vidijety cemo na popisu.
Last edited by NAOPAK2323 on 21/07/2013 22:20, edited 1 time in total.
plain vanilla

#140 Re: Nedjeljom u dva

Post by plain vanilla »

Basvod wrote:
plain vanilla wrote: pa ne znam sta bi se trebalo otkriti

da, i opet ima 20 posto Hrvata u Vijecu i to je malo?

jest vala bas, treba odustati od multieticnosti i nagovoriti Bosnjake da se tako izjasnjavaju da ne bi sutra u Vijecu sjedilo 40 posto Hrvata

to bi Jasminu bilo pametnije da prica nego sto fura multieticnost
NAOPAK2323

#141 Re: Nedjeljom u dva

Post by NAOPAK2323 »

Image

120 miliona eura uloziti u zgradu. Ako je to Bosanac ulozio onda je mogao i pametnije po meni... To je 250 miliona KM. Mozes fabriku otvoriti kakvu HOCES.
plain vanilla

#142 Re: Nedjeljom u dva

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:Meni je neshvatljivo da neko otvoreno može reći ''ja sam protiv multietničkog društva'' kao što ovaj Basvod jasno govori... To mi je nekako isto kao da neko pred svijetom fino prizna: ''ja volim da jedem govna''... Ja razumijem da mnogi to potajno osjećaju i u sebi proklinju ideju i realnost multietničnosti, ali trebaš biti krajnje bestidan da bi to rekao na glas...
mah, davno sam odustala od pokusaja da ljudima objasnim sta je Tuzla...neki ljudi jednostavno ne mogu ili nece da razumiju pa radije povjeruju jednom HDZovcu kojem je posao da prica o ugrozenosti Hrvata....
ReXX

#143 Re: Nedjeljom u dva

Post by ReXX »

Tuzla je malo veca kasaba.

A sto se tice muslietnicnosti i suzivota, pa da Tuzla ima znacajniji broj hrvata i srba bila bi ista situacija kao u Mostaru. Srbi i hrvati bi imali poticku moc i sigurno bi doslo do podijela u gradu. Ali trenutno su nejaki i zato prolazi ta prica o multietnicnosti jer nema drugog izbora. Tz nije nista posebnija od drugih gradova gdje je bila Armija BiH.
ReXX

#144 Re: Nedjeljom u dva

Post by ReXX »

I izde mi na zivce sto bosnjaci moraju da plate najvecu cijenu multietnicnosti. Ono sto se trazi od bosnjaka ne trazi se od ostalih naroda.
costacurta

#145 Re: Nedjeljom u dva

Post by costacurta »

Meni ni danas nije jasno čija su jezera? On lijepo reče da je do sada uloženo 4M eura u jezera i da je to sve opštinsko a direktor Porobić u skoro svakom intervjuu kaže da je Panonnica D.O.O i da nemaju ništa sa opštinom :-). Jbmu, treba li bi njih dvojica sjesti pa se fino skontati šta i kako.
Što se tiče samog intervjua tanko i jadno.
Stanković ga prvo pustio da se hvali i njake o iluzijama (po običaju) i kad je počeo sa pravim i realnim stvarima i pitanjima ovaj se počeo gubiti. Tačno se moglo vidjeti kako je voditelj u trenutku kad su se Džasminu počeli brkovi znojiti jednostavno povukao ručnu jer je shvatio da je ovaj "hud" i nema ga svrhe dalje peglati.

Sad će ovaj "SDA" :D
Android Knego

#146 Re: Nedjeljom u dva

Post by Android Knego »

ReXX wrote:A sto se tice muslietnicnosti i suzivota, pa da Tuzla ima znacajniji broj hrvata i srba bila bi ista situacija kao u Mostaru. Srbi i hrvati bi imali poticku moc i sigurno bi doslo do podijela u gradu. Ali trenutno su nejaki i zato prolazi ta prica o multietnicnosti jer nema drugog izbora.
Izvini Fatmire, nisam te odmah prepozn'o... :D
Basvod

#147 Re: Nedjeljom u dva

Post by Basvod »

cyprus wrote:Meni je neshvatljivo da neko otvoreno može reći ''ja sam protiv multietničkog društva'' kao što ovaj Basvod jasno govori... To mi je nekako isto kao da neko pred svijetom fino prizna: ''ja volim da jedem govna''... Ja razumijem da mnogi to potajno osjećaju i u sebi proklinju ideju i realnost multietničnosti, ali trebaš biti krajnje bestidan da bi to rekao na glas...
To je tvoje misljenje.
Od svih drzava nastalih raspadom YU samo je BiH multietnicna i samo BiH ima ozbiljne probleme.
Dakle multietnicnost je zlo ali to nije ovdje tema. Mozemo nastaviti na drugoj.

Sto se tice Mellain centra uzivo je fascinantan, ogroman, samo po mom misljenju stambeni dio je trebao biti nizi da toranj dodje do izrazaja.
NAOPAK2323

#148 Re: Nedjeljom u dva

Post by NAOPAK2323 »

ReXX wrote:Tuzla je malo veca kasaba.

A sto se tice muslietnicnosti i suzivota, pa da Tuzla ima znacajniji broj hrvata i srba bila bi ista situacija kao u Mostaru. Srbi i hrvati bi imali poticku moc i sigurno bi doslo do podijela u gradu. Ali trenutno su nejaki i zato prolazi ta prica o multietnicnosti jer nema drugog izbora. Tz nije nista posebnija od drugih gradova gdje je bila Armija BiH.
Trenutno su nejaki? Pa jesili pogledao prilog kada gradonacelnik Tuzle govori o Tuzli? 20% je mjesanih brakova i on vjeruje da ce se oni izjasniti skoro svi kao Bosanci. Od ostalih 80% imas znaci jos nekih 70% Bosnjaka i 10% ce se izjasniti kao Hrvati i manji dio kao Srbi.

Znaci Bosanci i Bosnjaci su najjaci u Tuzli. Samo sto Bosnjaci u Tuzli nisu neki "Alijini Bosnjaci" vec vise sekularni i istinsko nacionalni Bosnjaci. Grade spomenike kralju Tvrtku recimo u tim parkovima. Dakle mi u Sarajevu bi trebali vremenom preuzeti taj Tuzlanski koncept nacionalizma a ostaviti te mlade Muslimane malo po strani jer to je vise prevazidjeno.
plain vanilla

#149 Re: Nedjeljom u dva

Post by plain vanilla »

costacurta wrote:Meni ni danas nije jasno čija su jezera? On lijepo reče da je do sada uloženo 4M eura u jezera i da je to sve opštinsko a direktor Porobić u skoro svakom intervjuu kaže da je Panonnica D.O.O i da nemaju ništa sa opštinom :-). Jbmu, treba li bi njih dvojica sjesti pa se fino skontati šta i kako.
Što se tiče samog intervjua tanko i jadno.
Stanković ga prvo pustio da se hvali i njake o iluzijama (po običaju) i kad je počeo sa pravim i realnim stvarima i pitanjima ovaj se počeo gubiti. Tačno se moglo vidjeti kako je voditelj u trenutku kad su se Džasminu počeli brkovi znojiti jednostavno povukao ručnu jer je shvatio da je ovaj "hud" i nema ga svrhe dalje peglati.

Sad će ovaj "SDA" :D
JKP Pannonica d.o.o.

javno kom.preduzece
ReXX

#150 Re: Nedjeljom u dva

Post by ReXX »

Tuzlanski srbi i hrvati su brojcano pa tako i politicki nejaki, pa zato nemaju drugi izbor nego da mirno zive i tako stvaraju sliku o moltietnicnosti Tuzle. Da ih ima vise Tuzla se danas sigurno ne bi hvalila multikulturom nego bi bilo sranja po ulicama kao u Mostaru. Zato tu pricu o multi okacite macku o rep...

Najbolji primjer ovoga sto govorim su prigradska i okolna Tuzlanska naselja gdje su hrvati vecina. Krizevi su na svakom brdu i raskscu, djeca se igraju u sahovnicama, i HDZ redovno uzima glasove. Tako bi bilo i u samom gradu Tz da ih ima veci broj. Ali ih nema pa se pritajili a to ide u prilog crvenima koji prosipaju procu o multikulturi...
Post Reply